Rajd Świdnicki-Krause 2014

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Świdnicki-Krause 2014

Postprzez kubicafan1 » piątek, 7 mar 2014, 17:49

Motulski napisał(a):Nie przeczytałeś ze zrozumieniem ;) Nie chodzi mi o ten post wyżej, że już krytykują i ja chcę bronić rzekomo swojego rajdu, ale chcę uniknąć pierdyliona bezwartościowych postów tych dwóch panów np jak to miało miejsce w temacie o świdnickim z ubiegłego sezonu !

p.s. miałem założyć ten temat po arłamowie no ale kolega mnie wyprzedził :(

Po tym wpisie już widzę jakie jest podejście chłopaków i napinka do tego tematu, dlatego proszę o ogarnięcie się i nie powtarzanie tego co działo się rok temu !

Andrzeju...prawda ! Ogólnie nuda...z roku na rok praktycznie to samo, a jak wiemy potencjał jest ! Ale czy to jest lenistwo i powiedzmy na gotowo korzystanie z planów z lat ubiegłych czy niemożliwość zdobycia pozwoleń na nowe odcinki to już nie wiem. Wiem tyle, że grupy organizujące tu imprezy dla amatorów mogą pochwalić się pozyskiwaniem zgód i pozwoleń na nowych drogach w celu przeprowadzenia imprezy, więc się da ! Prawdą jest to, że naprawdę zawodnicy mogą jeździć już tu na pamięć. Ale najlepiej jest poczekać na oficjalne mapy, a nie opierać się na plotkach ! Nie bronię swojego rajdu tak jak uważasz... dla mnie bombą jest rajd Rzeszowski, a totalnym dnem rajd Dolnośląski...

słuchaj pisz jak chcesz zlewam na to wyrażam tylko swoją opinie i wojny robić nie będę, może dolnośląski jest dnem może nie jest,ale tam w ostatnich 4 edycjach chociaż jeden odcinek się zmieniał i nie przesadzaj bo mentalności rajdowego1990 nie mam i żebym ja ciebie czasem nie upominał jak ty będziesz śmieci pisał :)
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Postprzez Mroowa » piątek, 7 mar 2014, 21:20

kubicafan1 napisał(a):standard ale w końcu jeden z najlepiej obsadzonych rajdów ostatnich lat także jest plus i warto jechać;)
p.s. miałem założyć ten temat po arłamowie no ale kolega mnie wyprzedził :(

Może właśnie dlatego, że wszyscy ten rajd znają na pamięć, dwa, jest w kalendarzu zawsze, więc każdy w budżecie planuje ten rajd. Ale... myślę, ze dało by radę też inne trasy robić. Gdyby Pan Ryszard Krawczyk w to wszedł na bank by było coś nowego ciekawego. Skoro się dało przywrócić rajdowanie po sobótce to wszystko się da trzeba chcieć. :)
Mroowa
S2000

Postprzez Motulski » poniedziałek, 10 mar 2014, 16:19

http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez kremer » poniedziałek, 10 mar 2014, 17:12

Facebook prawdę ci powie :) Plus, że rajd w weekend wreszcie. Hmmm spora przerwa w sobotę do 12 :) Mogliby ogarnąć coś do 12.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez rallyfanatyk » poniedziałek, 10 mar 2014, 17:20

Napewno będzie odcinek ponad 20km i kilka nowości na dzień dzisiejszy :) na przełomie czwartku więcej info :D a harmonogram to tylko projekt więc nie macie się co nim sugerować :)
S2000
rallyfanatyk

Postprzez kostek45 » poniedziałek, 10 mar 2014, 18:41

https://www.google.pl/maps/dir/50.73965 ... ee!1m0!3e0
Jeżeli poleci coś takiego to faktycznie będzie to jakiś powiew świeżości.
Niedużo, ale zawsze coś!
kostek45
A5

Postprzez Motulski » poniedziałek, 10 mar 2014, 19:28

ja bym to tak puścił :

https://www.google.pl/maps/dir/50.73288 ... !3e0?hl=pl

ewentualnie zamiast Michałkową Grn, dołem Glinnem. Co do górnej części Glinna to mały dym. Ludzie z Wrocławia pobudowali sobie domki letniskowe tam ( jak jest rajd to im za głośno jest ;) ) i od tego czasu już jest problem, aby poszedł tam rajd, chyba, że w tym roku się dogadali ;)
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Kajto18 » poniedziałek, 10 mar 2014, 21:26

Michałkowa grn też się buntuje.
Kajto18
N2

Postprzez Honiclbr » poniedziałek, 10 mar 2014, 21:40

Testowy w nowym miejscu, więcej jest tu:
https://www.facebook.com/FajfMajnes

Edit:
Około 23:00 ponoć mają wrzucić mapy i harmonogram
Honiclbr
A5

Postprzez motorsport » poniedziałek, 10 mar 2014, 23:34

ciekawe jak elmot w tym roku pojdzie, oby bylo mniej sniegu!

a trase opublikuja to opublikują, nie rozumiem skąd to podniecenie i jakies pompowanie cisnienia przez pseudoportale z fejsbooka :p

oby ferekwencja byla lepsza, no i zeby sie lider pokazal, bo wygrana w Arlamowie powinna zwiekszyc szanse dla sponsorow na obecnosc w Świdnicy
motorsport

Postprzez Honiclbr » wtorek, 11 mar 2014, 00:01

Honiclbr
A5

Postprzez RajducH » wtorek, 11 mar 2014, 08:41

źle nie jest, ale też bez szału --- szkoda że w sobotę tylko 2 oesy idzie zobaczyć (no chyba że ktoś obstawi przeludniony Walim)
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Mad Max » wtorek, 11 mar 2014, 10:32

kostek45 napisał(a):Jeżeli poleci coś takiego to faktycznie będzie to jakiś powiew świeżości.
Niedużo, ale zawsze coś!

Żeby nas wszystkich ten powiew świeżości czasem nie przeziębił... 12 nowych km które nie było używane w ciągu ostatnich lat - szaleństwo normalnie...

Ogólnie mam bardzo mieszane uczucia - rozciągnięcie czasowe jest przerażające, nie dość że trzy dni to jeszcze przerwy między pętlami są bardzo długie...
testowy w nowym miejscu jest na plus mimo że trasa również mocno otrzaskana...
sobota od 12... chyba żeby się wszyscy po piątkowej imprezie obudzili, dwa długie odcinki też na plus ale przerwa miedzy nimi trochę dziwi, można skoczyć na obiad, drzemkę i jeszcze z kobitą się brzydko pobawić i wrócić na drugi przejazd...
niedziela oklepana strasznie...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez zaszybki » wtorek, 11 mar 2014, 11:20

Niedziela oklepana i już patrzeć na tą mapkę nie mogę przez ostatnie lata, ale chociaż harmonogram pozwala na obejrzenie 2 oesów w pętli.
Sobota jest w porządku, szału nie ma ale tam już nigdy szału nie będzie, jeśli chodzi o nowe trasy..

Jak pisałem już wcześniej, ten rajd idzie od początku swojego istnienia po tych samych drogach z małymi wyjątkami na przestrzeni 40 lat, i nieważne kto nim dowodził.
Tam nie ma 300 km dróg, z których sobie można układać dowolnie trasy, inne co roku.

Wszyscy marudzicie, że wszystko tam znane.. za 20 lat na Karkonoskim też będziecie narzekać że ciągle ten Wojanów, Karpacz czy Dziwiszów..
zaszybki
N2

Postprzez Mad Max » wtorek, 11 mar 2014, 11:40

zaszybki napisał(a):Jak pisałem już wcześniej, ten rajd idzie od początku swojego istnienia po tych samych drogach z małymi wyjątkami na przestrzeni 40 lat, i nieważne kto nim dowodził.
Tam nie ma 300 km dróg, z których sobie można układać dowolnie trasy, inne co roku.

Jak byś pewnie trochę poszukał to byś pewnie znalazł - ElŚwi zawsze latał tylko na południe od Świdnicy - czyli chcesz mi powiedzieć że na wschodzi zachodzie i północy nic się nie da znaleźć sensownego do jeżdżenia ?? Skoro na takim pustkowiu jak Mazowsze się dało to pewnie i u Was by się dało - przypuszczalnie charakterystyka odcinków była by zupełnie inna ale by się dało - z tras Nikona też pewnie nie da się skorzystać.

Już wcześniej ktoś to napisał że nikt nie oczekuje cudów i mega rewolucji tylko odświeżenia trasy i puszczenia czegoś co dawno nie było jeżdżone - tylko tyle... i aż tyle - sam napisałeś że na niedziele patrzeć nie możesz.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP