28 Rajd Karkonoski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 28 Rajd Karkonoski 2013

Postprzez RajducH » poniedziałek, 3 cze 2013, 08:13

Gąsior napisał(a):
Marek Kisiel napisał(a):3. Niestety nie udało nam się przenieść parku Serwisowego do "centrum" i park pozostanie w tym samym miejscu czyli na gościnnym lotnisku Aeroklubu Jeleniogórskiego. Powodem były znaczne nierówniości terenu i ewentualne koszty równania terenu.

Niech się miasto szarpnie i wyrówna Kilińskiego (zakładam, że jest to jedyny nierówny plac w centrum o którym można rozmawiać). I tak muszą to zrobić, a promocja byłaby naprawdę spora. Start/meta również powinny wrócić na Plac Ratuszowy a nie w Cieplicach, na końcu świata.

Co do odcinków - jeżeli Karpacz będzie odwrotnie to zapraszam każdego na spadanie w okolicy stoku narciarskiego Karpatka. Tam będzie widać kto ma największe cohones.

Ilekroć byłem w Karpaczu i chodziłem trasą od sanatorium do Karpatki marzyło mi się aby rajdowcy jechali tamtędy w dół - zakrętów nie ma wiele ale przy tej stromiźnie prędkości będą przednie i nawet niewielki łuk sprawi problem :D

Panie Marku szkodą, że myśli Pan o odejściu z funkcji, którą sprawuje tak udanie (okiem kibica perfekcyjnie), ale wiadomo że każdy ma swoje życie i czasem priorytety się zmieniają. Pozostaje mieć nadzieję, że następca będzie dążył wyznaczoną już ścieżką.

Strasznie ciekawi mnie którędy poleci ten nowy odcinek. Może na wschód od Kowar gdzieś w pobliżu Kamiennej Góry lub Bolkowa, ewentualnie płn- wsch od Jeleniej lub coś koło Mirska :) zbyt dużo jest opcji by coś wyrokować.
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Kajto18 » poniedziałek, 3 cze 2013, 20:03

RajducH napisał(a):
Gąsior napisał(a):
Marek Kisiel napisał(a):3. Niestety nie udało nam się przenieść parku Serwisowego do "centrum" i park pozostanie w tym samym miejscu czyli na gościnnym lotnisku Aeroklubu Jeleniogórskiego. Powodem były znaczne nierówniości terenu i ewentualne koszty równania terenu.

Niech się miasto szarpnie i wyrówna Kilińskiego (zakładam, że jest to jedyny nierówny plac w centrum o którym można rozmawiać). I tak muszą to zrobić, a promocja byłaby naprawdę spora. Start/meta również powinny wrócić na Plac Ratuszowy a nie w Cieplicach, na końcu świata.

Co do odcinków - jeżeli Karpacz będzie odwrotnie to zapraszam każdego na spadanie w okolicy stoku narciarskiego Karpatka. Tam będzie widać kto ma największe cohones.

Ilekroć byłem w Karpaczu i chodziłem trasą od sanatorium do Karpatki marzyło mi się aby rajdowcy jechali tamtędy w dół - zakrętów nie ma wiele ale przy tej stromiźnie prędkości będą przednie i nawet niewielki łuk sprawi problem :D

Panie Marku szkodą, że myśli Pan o odejściu z funkcji, którą sprawuje tak udanie (okiem kibica perfekcyjnie), ale wiadomo że każdy ma swoje życie i czasem priorytety się zmieniają. Pozostaje mieć nadzieję, że następca będzie dążył wyznaczoną już ścieżką.

Strasznie ciekawi mnie którędy poleci ten nowy odcinek. Może na wschód od Kowar gdzieś w pobliżu Kamiennej Góry lub Bolkowa, ewentualnie płn- wsch od Jeleniej lub coś koło Mirska :) zbyt dużo jest opcji by coś wyrokować.

Ojj co ja się za łepka nachodził tymi trasami, a wszystko przez to sanatorium.. ale generalnie zajebioza partia by była;) A co do nowych odcinków wokół kamiennej góry, bolkowa.. czy nie jakoś tymi trasami szedł Rajd Nikon?
Kajto18
N2

Postprzez fotorobart_pl » poniedziałek, 3 cze 2013, 20:51

Nikon chodził w Górach Swoich (taj jak Elmot)
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez Kajto18 » poniedziałek, 3 cze 2013, 21:10

fotorobart_pl napisał(a):Nikon chodził w Górach Swoich (taj jak Elmot)

Ja pamiętam jak latał w tych okolicach i jeszcze w okolicach jawora. Hmm to chyba 2005.. wiem że wtedy kuzi latał z oleksowiczem Top N11, Adamus latał Pugiem S1600, albo się coś mnie myli..
Kajto18
N2

Postprzez RajducH » wtorek, 4 cze 2013, 07:34

tak w 2005 jeden etap Nikona był między Jaworem, a Bolkowem (trasy całkiem fajne); jutro mają być mapy więc wszystko będzie jasne :) jakby nie było i tak będzie super, byleby tylko harmonogram pozwalał zobaczyć większą liczbę oesów :)
RajducH
A6

Postprzez dzanu » wtorek, 4 cze 2013, 10:12

Czekamy na większą liczbę OS-ów i załóg:)
A gdyby tak Lubomierz był przejeżdżany z A do B i później z B do A.... ;)
dzanu

Postprzez Oko » wtorek, 4 cze 2013, 12:42

Opcja przejazdu tego samego odcinka w dwie strony jest dosyć ciekawa, tak bywa na Rajdzie Świdnickim. Lubomierz bodajże w dwóch ostatnich latach daje rade jeżeli chodzi o oesy.
Oko
N1

Postprzez RajducH » środa, 5 cze 2013, 08:16

nowy odcinek w okolicach Rębiszowa :D udało mi się małym mykiem wejść na stronę :wink:

swoją drogą bardzo profesjonalnie zrobiona strona w tym roku - gratulacje :)
RajducH
A6

Postprzez luxxx » środa, 5 cze 2013, 08:50

RajducH napisał(a):nowy odcinek w okolicach Rębiszowa :D udało mi się małym mykiem wejść na stronę :wink:

swoją drogą bardzo profesjonalnie zrobiona strona w tym roku - gratulacje :)

Chyba znam ten myk ;D Może i mi się uda

e: jednak zapomniałem ;)
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez dzanu » środa, 5 cze 2013, 20:59

Też co chwilę zaglądacie na stronę Rajdu?;)
dzanu

Postprzez Oko » środa, 5 cze 2013, 21:47

Jak na razie cisza. Chciałbym znać parę myków jak RajducH?.
Oko
N1

Postprzez hristo » środa, 5 cze 2013, 21:58

Strona działała rano, teraz już nie (przynajmniej u mnie). Wystarczyło w googlach wpisać "rajdkarkonoski" i chyba drugi link kliknąć:)
hristo
N1

Postprzez Oko » środa, 5 cze 2013, 22:44

Drugi link proszę bardzo:
http://www.rajdkarkonoski.pl/index.php?id=trasa
Strona nowa ale mapy stare.
Ostatnio edytowano środa, 5 cze 2013, 23:01 przez Oko, łącznie edytowano 1 raz
Oko
N1

Postprzez Honiclbr » środa, 5 cze 2013, 22:56