40 Rajd Świdnicki - Krause 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 40 Rajd Świdnicki - Krause 2012

Postprzez d-z rallyfans » czwartek, 9 lut 2012, 09:16

Jarek55511 napisał(a):Tyle słyszałem na tym forum że nie chcecie Walimia(i nie ważne że tyle razy czy wogóle)bo pijaki,bo tłumy,że tam nic się nie dzieje,a i tak niektożi tam jeżdżą oglądać.

To samo miałem napisać, narzekanie na kostki że zadymy, że tam już nie ma klimatu a jak pojawiają się plotki, bo na ta chwilę można to traktować jako plotkę że kostek nie będzie to ogólne oburzenie że jak to Świdnicki bez kostek może być.
Polakowi nie dogodzisz, taka już nasza mentalność :D
d-z rallyfans
A5

Postprzez lapok » czwartek, 9 lut 2012, 10:30

Świdnicki bez kostek to nie będzie świdnicki .... to tak jakby zrobić barbórkę bez karowej .
lapok

Postprzez kremer » czwartek, 9 lut 2012, 10:38

dz -> Ci co zawsze bronili kostki teraz płacza. Ci co narzekali czekaja na ogloszenie harmonogramu ;)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Mad Max » czwartek, 9 lut 2012, 11:01

Osobiście nie lubię Patelni Walimskich, byłem na nich raz w życiu podczas mojego pierwszego Elmotu i się strasznie wynudziłem oraz zawiodłem na tym miejscu, tak że nie prędko tam wrócę. Jednak Świdnicki/Elmot bez "Patelni" nie będzie już tym samym rajdem, tak że to miejsce powinno być... ale na BOGA nie w takiej ilości jak było to w latach poprzednich, raz w ciągu całego rajdu (łącznie z testowym) w zupełności wystarczy, w okolicy jest znacznie więcej ciekawych miejsc do ścigania się i oglądania.
Ostatnio edytowano czwartek, 9 lut 2012, 12:29 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez RajducH » czwartek, 9 lut 2012, 12:08

w tym przypadku podpisuję się pod postem Mad Maxa w 100%;

całość spadania po kostce mi osobiście podoba się, ale rzeczywiście w tym roku liczę na coś nowego, zmiany to dobry tor
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 9 lut 2012, 13:07

Może i powinni na rok zrezygnować z Walimia,bo mieszkańcy zabardzo cwaniakują i zarabiają na Nas,a policja i organizator nic z tym nie robią. Żeby chociaż były te miejsca parkingowe a ich niema :twisted:
Jarek55511
S1600

Postprzez corados » czwartek, 9 lut 2012, 14:27

Banan napisał(a):W ogole nie bedzie testowego, czy nie bedzie testowego na kostkach?

Odcinek testowy jest w tym sezonie obowiązkowy do przeprowadzania, w zeszłym był jedynie zalecany.
Co do patelnii walimskich to mogą byc przejeżdżane ale max 2 razy a nie cztery czy więcej plus testowy, na którego lokalizację jest tam tyle ciekawszych dróg...
corados
A6

Postprzez janex » czwartek, 9 lut 2012, 14:42

Panowie i Panie jeśli jakieś tu są, wrzućcie na luz, gdzie tam rajd, jeszcze ze sto razy zmienią się palny i będzie pisanie w stylu "testowy jednak na patelniach, jestem pewny, pewne info" po czym znów ktoś inny "na 100% testowy na Kamionkach" itd. Ja te wszystkie informacje, że nie będzie testowego itd., biorę z przymrużeniem oka, podobnie było w temacie "kto i w czym" ktoś tam pisał Tomaszczyk nie ma kasy na Fieste R2 zostaje w Hondzie, a teraz nagle się okazuje że honda na sprzedaż a Tomaszczyk w Fieście.
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez MSG Racing » czwartek, 9 lut 2012, 14:46

Jarek55511 napisał(a):Może i powinni na rok zrezygnować z Walimia,bo mieszkańcy zabardzo cwaniakują i zarabiają na Nas,a policja i organizator nic z tym nie robią. Żeby chociaż były te miejsca parkingowe a ich niema :twisted:

Zarabiają? A to źle?
Jakoś u Nas ma być wszystko wszędzie za darmo?
Może gdyby mogli zarabiać to by nie było tylu sprzeciwów dla rajdów. Gdyby wejściówki na OSy były (sensowne cenowo np 5-10zł) to by rajd był ciekawszy, lepiej zabezpieczony itd itp.
Owszem jakby mentalność była inna to by nie było problemów z zaparkowaniem, były by parkingi, lepsze rajdy, lepsi kierowcy, więcej sponsorów itp....
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Hammer_ » czwartek, 9 lut 2012, 23:27

I bardzo dobrze, że trasa będzie odświeżona nie licząc oczywiście "miejskiego" odcinka :roll: Ciekawych tras w okolicy jak wszyscy dobrze wiemy nie brakuje.
Jeśli chodzi o kostkę w Walimiu to max 1 przejazd wystarczy by zachować tą tradycję Elmotu i najlepiej w konfiguracji ze spadaniem do centrum Walimia :twisted:
Ale co z tego wszystkiego wyniknie dowiemy się pewnie dopiero za jakiś czas.
Czekam już z niecierpliwością na Świdnicki i na wiosnę!
Hammer_
N1

Postprzez kaczmarek » piątek, 10 lut 2012, 01:01

Jak dla mnie to było by dobre brak kostki na Walimiu, bo już nią rzygam i nudzę się. Ale przydałabysie Jedlina.
kaczmarek
N2

Postprzez lapok » piątek, 10 lut 2012, 10:06

Walim byłby dobry zamiast tego miejskiego odcinka , też mógłby być dzień przed rajdem a potem już tylko ściganie na nowych-starych os-ach :]
lapok

Postprzez Jarek55511 » piątek, 10 lut 2012, 10:57

MSG Racing napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):Może i powinni na rok zrezygnować z Walimia,bo mieszkańcy zabardzo cwaniakują i zarabiają na Nas,a policja i organizator nic z tym nie robią. Żeby chociaż były te miejsca parkingowe a ich niema :twisted:

Zarabiają? A to źle?
Może gdyby mogli zarabiać to by nie było tylu sprzeciwów dla rajdów. Gdyby wejściówki na OSy były (sensowne cenowo np 5-10zł) to by rajd był ciekawszy, lepiej zabezpieczony itd itp.
Owszem jakby mentalność była inna to by nie było problemów z zaparkowaniem, były by parkingi, lepsze rajdy, lepsi kierowcy, więcej sponsorów itp....

Dla mnie to nie jest fajnie. Jak wjeżdżam do Walimia płace za parking,którego niema. Jadę koło kościoła stoją następni któżi chcą kase za wjazd na plac. Potem dopiero płace za wejściówkę na oes i tu zarabia organizator i tu nie mam sprzeciwu. Gdzie jeszcze indziej mieszkańcy biorą za parking? Nigdzie się nie spotkałem tylko w Walimiu. Inni robią grile i na tym zarabiają. Chce wiedzieć za co płace a nie za friko bo stanę na poboczu.
Jarek55511
S1600

Postprzez macneil » piątek, 10 lut 2012, 17:30

MSG Racing napisał(a):

Zarabiają? A to źle?

Jarkowi chyba bardziej chodzilo nie o to, ze organizator bral kase za wejsciowki, tylko o to, ze walimscy strazacy czy tam ktos inny (juz nie pamietam) brali kase za wjazd do Walimia i niby w tej cenie byly zapewnione parkingi ktorych niebylo.

Co do kostki...bywalem tam wiele razy i za dziecka i jak juz bylem starszy i bylo swietnie za kazdym razem...ale nie jezdze juz tam od jakichs 5 lat po tym jak kilku lokalnych meeeegggga nawalonych zaczelo tluc jakas dziewczyne bo niechcacy wpadla na jednego a inny chcial mi wybic szybe kiedy zjezdzalem po odcinnku kolo szykany w miescie...od tamtej pory traktuje patelnie jako kultowe miejsce ale zakazone juz kibolami, ochlejami i buractwem. Dla mnie moze nie byc kostki w tym roku...niech powieje czyms swiezym...
macneil
N3

Postprzez Motulski » niedziela, 12 lut 2012, 21:52

Może testowy wzdłuż jeziora jak za starych dobrych czasów ? :wink:

Ogólnie na testowy idealnie...taka mała pętelka, na serwisy miejsce też by było.

Dobra...pomarzyć można...poczekamy zobaczymy !
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP