Junior 1600 w POlsce

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » czwartek, 1 maja 2003, 11:24

tak ale te głąby to są bardzo dobrzy znajomi jego taty

... a światem rządzą Żydzi i masoneria, tak w ogóle to żeby przetrwać trzeba słuchać Radia Ma-ryja i postępować tak jak nakazuje Rydzyk Lepper i Giertych, i polnować się żeby znowu UFO albo Bin Laden nie wylądowali w Klewkach... darujmy sobie może te spiskowe teorie, światek rajdowy jest tak ciasny że tam akurat wszyscy się znają, każdemu na upartego można postawić taki zarzut, to demagogia...

pamiętasz rajd polski (wygrał go gryczyński w toyocie a drugi był kuzaj w subaru) w którym sztuka na ostatnim odcinku specialnym wykręcił trzeci czas??? obiechał np. kuchara w golfie i gieruszczaka w celice!!
może być taki przykład??

wielka rzecz, na ostatnim odcinku jak już klasyfikacja jest poukładana i wszyscy z czołówki szanują pozycje, zawsze wygrywają ci którzy jadą na dalszych pozycjach... Poza tym jeden odcinek to jeden odcinek, a cały sezon to cały sezon... Po następne Sztuka to także wielki talent. Trudno porównywać kto ma więcej talentu a kto mniej (nigdzie nie powiedziałem że Bełtowski to talent na miarę Gronholma, tylko że jest szybki), w każdym razie kto myśli że Bełtowski to kompletne beztalencie to znaczy że nie myśli... Porównywanie go z Pinelesem faktycznie nie miałoby sensu, ale w sytuacji kiedy Pineles jedzie wozem o lata świetlne lepszym i dostaje regularnie baty to znaczy ze Bełtowski jest szybki. Tak samo jak w MŚ, często zdarza się że Nkowicze objeżdżają WRCaki, fakt , to przede wszystkim świadczy o tym że te WRCaki prowadzą gorsi kierowcy, ale też o tym że te Nki prowadzą na prawdę dobrzy kolesie. Tutaj jest tak samo...
żółtodziób
A8

Postprzez Tomisny » wtorek, 6 maja 2003, 14:54

Z tego co wiem to wlasnie Junior sporo trenuje a wiec sie UCZY... Trudno mu odmowic talentu...ale to ze jestes jego kolega nie znaczy ze masz bezgranicznie go chwalic i deprecjonowac osiagniecia innych... Beltowski napewno jest bardzo szybki i do tego skromny... zobaczymy co pokarze dalej i zycze mu zmiany auta, zeby mial sie z kim bic...
Jak widac bylo na elmocie junior nie powalczyl... Wiadomo ze mial duze pojedyncze straty...ale ich nie mozna tlumaczyc pechem...I kapec i wizyta w plenerze to cos o czym decyduje zawodnik...
Sztuka oczywiscie tez jest wielkim talentem... a co do Frycza to az mi sie wierzyc nie chce... Jak sie go oglada to widac jakby sie meczyl... a czasy ma zawsze w czolowce...No ale przeciez licza sie czasy tak jak w pilce gole... tak wiec jest dobry.

Talent pokazuje tez Pelikanski... Podchodzilem do niego zawsze bardzo sceptycznie ale trzy wygrane rajdy z rzedu i monstrualna przewaga nad konkurencja na elmocie pokazuja ze to niezly wariat bedzie... Mam nadzieje, ze szybko zmieni auto...
Tomisny
Tomisny
N3

Postprzez rav » wtorek, 6 maja 2003, 20:18

Bo Frycz na OS-ie jedzie na czas. Żałujcie że nie widzieliście go na Karowej gdzie jechał pod publikę. Po prostu facet rozumie że postawienie samochodu bokiem to strata czasu i nawet mośkiem trzeba jeździć na okrągło, a jeśli ktoś jeździ bokiem to znaczy że inaczej nie umie.
rav
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 6 maja 2003, 22:11

dodam jeszcze że trzeba go było widzieć na Karowej w 2001... Jechał treningówką, bo evo 5 miał skasowane po Waldviertel'u, jechał bokami że miło było patrzeć, jechał czysto, przegrał chyba tylko z Turskim w Nce... Poezja... Dla mnie facet jest największym talentem ostatniego dziesięciolecia, dobrze że Kulig wział go do swojego zespołu, może w ten sposób łatwiej znajdzie sponsorów i pokaże zagranicznym Nkowiczom jak szybko można jechać...
żółtodziób
A8

Postprzez Transformer » wtorek, 6 maja 2003, 23:08

Karowa 2001 to wogole byla klasyka ... kurcze .. Kulig chyba sobie wtedy posmarowowal zderzak klejem bo beczki robil na centymetry ... Holo to samo ... Kuzi szerzej ale to nie znaczy ze mniej efektownie ... Fryczu w tym bezglosnym Evo tez dawał niezle w palnik ... a w 2002? dramat :(
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez losiu » środa, 7 maja 2003, 13:00

LIPciu napisał(a):
Rafał napisał(a):
LIPciu napisał(a):niebardzo. dla mnie ten chłop wcale nie jest jakims dobrym kierowcą. on nie mam talętu tylko wzystkiego się uczy!!! wielu ludzi na jego miejscu śmigałoby o wiele szybciej wierz mi.
pozdrwiam

Chyba się mylisz. Talentu to Pineles nie ma(miał?) którego Bełtowski objeżdżał bez problemu gorszym autkiem, a tytuł TALENT ROKU to jakieś głąby przyznają, no nie?

tak ale te głąby to są bardzo dobrzy znajomi jego taty :)
żłótodziób napisał(a):Zgodzę się że nie jest to talent na miarę Frycza, ale pokaż mi drugiego gościa który chociaż usiłowałby nawiązać walkę z wozami 20% mocniejszymi i 5 lat młodszymi...

pamiętasz rajd polski (wygrał go gryczyński w toyocie a drugi był kuzaj w subaru) w którym sztuka na ostatnim odcinku specialnym wykręcił trzeci czas??? obiechał np. kuchara w golfie i gieruszczaka w celice!!
może być taki przykład??

Lipcu jestes zalosny. Nazywasz Beltowskiego beztalenciem i ze wszystkiego sie nauczyl. To powiedz mi teraz o Kosciuszce. Jaki on ma talent??? warunki rozwoju ma najlepsze w polsce, sprzet na najwyzszym poziomie a w dupe dostaje po kolei od wszystkich!!!
ale widze ze ty i tak bedziesz dalej glupoty opowiadal na forum jaki to nasz JUNIOR jest boski , bo z mysleniem to chyba cos u ciebie szwankuje jesli mi proponujesz zebym przyjechal do krakowa i ci to osobiscie powiedzial... no koment :arrow:
--------------------------
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez LIPciu » środa, 7 maja 2003, 16:29

od wszystkich dostaje w dupe!!! jasne. poczkamy zobaczymy.
a narazie ssij
LIPciu
A5

Postprzez golden » środa, 7 maja 2003, 19:27

1) Pinesles miał talent jak jezdzi enka ale mial wypadek i sie "psychicznie" zablokowal
2) pineles i jego ojciec mieli kase wiec sobie uzywali, kosiuszko tez ma i sobie uzywa wiec co w tym zlego??? Niech jezdza za swoje nawer WRCami
3) spokojnie panowie kosiuszko nie jest talent na miare Latvali czy Hirvonena (ten tez kiepskie wyniki ma) ale moze byc to bardzo solidny zawiodnik na miare kuliga - ma 18 lat i dajcie mu czas

jestem zaskoczony jaki do niego macie stosunek :? czyzby jakasc zazdrosc???
Kiepski to jest Jurczak - on mi przypomina takiego jednego chyba Wierczuk sie nazywal i tez sporty motorowe chlopak gadal duzo a w pewnym momecni nie mial zadnych wynikow - Jurczak od czasow Sejczento KC zatrzymal sie w rozwoju

rozmawialem z ludzmi ktorzy byli na jego testach we Wloszech wtedy takze jezdzil Andreucci - Jurczaka jazda wygladala zalosnie - jakby wsadzic kogos z pucharu pezota dac mu te Punto na 3 dni to by uzyskiwal podobne rezultaty...

4) lipciu dziwny tok rozumowania i po raz kolejny slowo ratunkowe "ssij" - jestem tolerancyjny dla miejszosci ale juz przestan :lol: :lol: :lol:
golden
A6

Postprzez Glitol » czwartek, 8 maja 2003, 07:56

golden: odpuść gościu troszkę. Jurczak w tym sezonie będzie 2 w S-1600 (Adamus w Corsie będzie się psuł). Damian w CC KC pokazał, że wie o co biega w ośce i jeszcze Cie w tym sezonie zdziwi pozywnie wynikami.
Glitol
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 8 maja 2003, 10:22

golden: na tle Andreucciego nawet jazda Frycza wypadła blado. Na pewno pamiętasz ile sekund oberwał od niego na Bemowie... A to że z zewnątrz coś wygląda nie najlepiej n ie znaczy że takie jest. Zobacz jak jeździ Sainz, jak patrzysz ile on wykonuje niepotrzebnych ruchów kierwnicą to ciarki chodzą Ci po plecach, masz wrażenie że każdy zakrętjest potencjalnie ostatnim. W dodatku gdzie Gronholm i cała reszta hamują lewą nogą on używa rękawa (czyżby pływ szkoły ośkowo -asfaltowej?). Ale wyniki ma przyzwoite, tak przyzwoite że wielu podpisałoby diabłu duszę eby takie osiągnąć...

Ja szczerze mówiąc też za bardzo w Jurczaka nie wierze, ale nie przekreślam kolesia. Wierzyłem za to naiwniw w Juniora, oczywiście nadal go nie przekreślam ale w tym roku to on się w swojej klasie liczyć nie będzie... A to że mają kasę i sobie używają to ich prawo i nic nikomu do tego, ja komentuję tylko sportowy wynik a ten nie jest imponujący.
żółtodziób
A8

Postprzez marcin » czwartek, 8 maja 2003, 12:06

żółtodziób napisał(a):golden: na tle Andreucciego nawet jazda Frycza wypadła blado. Na pewno pamiętasz ile sekund oberwał od niego na Bemowie... A to że z zewnątrz coś wygląda nie najlepiej n ie znaczy że takie jest. Zobacz jak jeździ Sainz, jak patrzysz ile on wykonuje niepotrzebnych ruchów kierwnicą to ciarki chodzą Ci po plecach, masz wrażenie że każdy zakrętjest potencjalnie ostatnim. W dodatku gdzie Gronholm i cała reszta hamują lewą nogą on używa rękawa (czyżby pływ szkoły ośkowo -asfaltowej?). Ale wyniki ma przyzwoite, tak przyzwoite że wielu podpisałoby diabłu duszę eby takie osiągnąć...

Ja szczerze mówiąc też za bardzo w Jurczaka nie wierze, ale nie przekreślam kolesia. Wierzyłem za to naiwniw w Juniora, oczywiście nadal go nie przekreślam ale w tym roku to on się w swojej klasie liczyć nie będzie... A to że mają kasę i sobie używają to ich prawo i nic nikomu do tego, ja komentuję tylko sportowy wynik a ten nie jest imponujący.

Popieram w 100% !!!!!!!! :D :D :D
marcin
A5

Postprzez koval » czwartek, 8 maja 2003, 12:16

LIPciu: mowisz ze Bełtowski to nie talen tylko sie uczy wszystkiego - a kto od razu po wejsciu do rajdowki wie jak nia na maxa pojejechec?
Dla mnie slowo talent to poprostu szybsze uczenie sie od innych i ciagle rozwoj. Niektorzy sie zatrzymuja w tym rozwoju znaczy ze wiecej "nie widza" co mozna i jak poprawic - znaczy maja mniejszy talent.

Co do Juniora to wstrzymam sie z komentarzem - zobaczymy na Polskim... Szkoda tylko Adamusa :? trafil troche... no mogl lepiej.
Oby ta awaria to ostatnia jego w tym sezonie bo gość jest swietny - i nie sadze zeby Junior w tym roku mial do Niego podejscie w czystej walce.
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez Baca » czwartek, 8 maja 2003, 12:16

Kontynuując wątek Andreucciego: W ostatni weekend została rozegrana czwarta eliminacja Rajdowych Mistrzostw Włoch, Rajd Targa Florio. Zwyciężył Paolo Andreucci jadący Fiatem Punto Super 1600. Na drugim miejscu z 17 sekundową stratą zameldował się Giandomenico Basso jadący takim samym samochodem. Trzecie miejsce zajął Mistrz Europy, Renato Travaglia, który stracił do zwycięzcy 21 sekund.
Wyniki:

1 Andreucci-Andreussi Fiat Punto Super 1600 2:04:05,4
2 Basso-Guglielmini Fiat Punto Super 1600 +00:17,4
3 Travaglia-Zanella Peugeot 206 Super 1600 +00:21,0
4 Longhi-fappani Subaru Impreza Sti +00:54,7
5 Cantamessa-Capolongo Renault Clio Super 1600 +01:31,1
6 Dallavilla-Fappani Fiat Punto Super 1600 +01:49,4
Baca
A5

Postprzez koval » czwartek, 8 maja 2003, 12:27

Mam nadzieje ze Andreucci pojawi sie na R.Polski :wink: Swoja droga niezly kozak tez jest Longhi - N-ka wbil sie za Travaglie na wloskich asfaltach :roll:
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez marcin » czwartek, 8 maja 2003, 12:52

koval napisał(a):Mam nadzieje ze Andreucci pojawi sie na R.Polski :wink: Swoja droga niezly kozak tez jest Longhi - N-ka wbil sie za Travaglie na wloskich asfaltach :roll:

Jak Andreucci sie pojawi na Polskim to pewnie zleje wszystkie N-ki i wurca Czopika :D Ciekawe co będzie z resztą driverów :wink:
marcin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP