Subaru Poland Rally 2006 (Rajd Wawelski)

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Saruto » poniedziałek, 8 maja 2006, 17:51

kurde :? termin mi nie pasuje :( zapowiada się ciekawie :) licze na to że Gabryś się pojawi :D
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 8 maja 2006, 18:11

Philippe napisał(a):niewiedzialem, ze od 8. maja do 29. czerwca jest 3 miesiace ;)
pozdrawiam!

Pomylilo mi sie z Rzeszowskim ;)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez majkos » poniedziałek, 8 maja 2006, 18:46

Nie wiem dlaczego się czepiacie terminu. Jesli uważnie patrzyliście wasz ulubiony termin czyli sobota - niedziela akurat na elmocie nic nie dał - w niedzielę było o wiele mniej osób niż w sobotę. Jeżdżę na rajdy dłuuuugoooo i akurat terminy piątek sobota przynosiły na rajdy wiecej osób i to przez dwa dni. Na jedno przeciez wychodzi - jesli mam jechać do krakowa na rajd do niedzieli to i tak musze wziąć wolne na poniedziałek bo w pracy zasnę :D. A dla prawdziwego fana rajdu dzień urlopu czy wagarów to chyba nie problem....
Pozdrawiam i proszę - PRZESTAŃCIE W KOŃCU MARUDZIĆ JAK KOBIETY W CIĄŻY ALBO W MOHAIROWYCH BERETACH......
majkos
A5

Postprzez enka » poniedziałek, 8 maja 2006, 19:07

rzeczywiscie, co za problem wziac urop kiedy sie chce. poprostu zadne.
taki rajd jak wawelski powinien byc organizowany sobota - niedziela i wtedy na pewno byloby wiecej ludzi.
enka
A5

Postprzez Philippe » poniedziałek, 8 maja 2006, 19:14

Mysle, ze termin jest dobry. Zarówno jezeli chodzi o koniec czerwca, jak i forme rozgrywania rajdu: czwartek-piatek-sobota. Chociaz w zeszłym roku jesienią też wypadło ciekawie.
Philippe
A5

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 8 maja 2006, 20:47

majkos napisał(a):Nie wiem dlaczego się czepiacie terminu. Jesli uważnie patrzyliście wasz ulubiony termin czyli sobota - niedziela akurat na elmocie nic nie dał - w niedzielę było o wiele mniej osób niż w sobotę. Jeżdżę na rajdy dłuuuugoooo i akurat terminy piątek sobota przynosiły na rajdy wiecej osób i to przez dwa dni. Na jedno przeciez wychodzi - jesli mam jechać do krakowa na rajd do niedzieli to i tak musze wziąć wolne na poniedziałek bo w pracy zasnę :D. A dla prawdziwego fana rajdu dzień urlopu czy wagarów to chyba nie problem....
Pozdrawiam i proszę - PRZESTAŃCIE W KOŃCU MARUDZIĆ JAK KOBIETY W CIĄŻY ALBO W MOHAIROWYCH BERETACH......

Z mojego Krakowskiego doswiadczenia wiem ze po pierwszym dniu sie strasznie sypie na tym rajdzie (tak juz jest-poprostu jest trudny) wiec sobotni kibice beda ogladali przebrana stawke.Moze sie myle ale takie jest moje zdanie
Andrzej
A6

Postprzez Buncol » poniedziałek, 8 maja 2006, 22:40

majkos napisał(a):Nie wiem dlaczego się czepiacie terminu. Jesli uważnie patrzyliście wasz ulubiony termin czyli sobota - niedziela akurat na elmocie nic nie dał - w niedzielę było o wiele mniej osób niż w sobotę. Jeżdżę na rajdy dłuuuugoooo i akurat terminy piątek sobota przynosiły na rajdy wiecej osób i to przez dwa dni. Na jedno przeciez wychodzi - jesli mam jechać do krakowa na rajd do niedzieli to i tak musze wziąć wolne na poniedziałek bo w pracy zasnę :D. A dla prawdziwego fana rajdu dzień urlopu czy wagarów to chyba nie problem....

Jednak ja uwazam, ze rajd w piatek to pomylka. Zawsze jezdze z ojcem na rajdy na tej zasadzie, ze wyjezdzamy pozno w piatek, jestesmy z rana w sobote na oesach, a w niedziele wyjezdzamy po zakonczeniu rajdu. Zazwyczaj w poniedzialek tate czeka pojscie do pracy i wiem, ze woli on takie rozwiazanie niz brac urlop, tylko dlatego, ze kilku pierdzistolkow ma glebokim powazaniu kibicow.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez bounder » poniedziałek, 8 maja 2006, 23:40

majkos napisał(a): Na jedno przeciez wychodzi - jesli mam jechać do krakowa na rajd do niedzieli to i tak musze wziąć wolne na poniedziałek bo w pracy zasnę :D.

czemu masz brać wolne w poniedziałek :?: wyjeżdzasz o 17 z Kraka i o 21 jesteś w domu, więc nie tak późno. Ja osobiście wolę sobota- niedziela, bo nie mam takiej mozliwości, żeby być w piątek na rajdzie gdyż mam zawalone pół dnia od rana do 15 :? Chociaż 30 czerwca to będzie już ostatni dzień sesji, więc może się obędzie bez egzaminu, i też nie będę narzekał na termin :)
A tak w ogóle to w niedzielę staliśmy obok siebie na spadaniu do Zagórza przed mostkiem :)
bounder
N3

Postprzez WRCfan » wtorek, 9 maja 2006, 00:00

majkos napisał(a): A dla prawdziwego fana rajdu dzień urlopu czy wagarów to chyba nie problem....

Jasne...wierz mi, nie wszyscy mają takie komfortowe warunki zatrudnienia,że bez problemu dostaną wolne...no chyba że ty żyjesz w innym, lepszym Matrixie...

Czyli generalnie rzecz biorąc, jak ktoś ma upierdliwego szefa, albo nadmiar obowiązków służbowych, to nie ma prawa być fanem rajdów...no cóż, bywa... :roll:
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez majkos » wtorek, 9 maja 2006, 00:39

Z tego co pamiętam to rajdy były przeważnie rozgrywane piatek sobota. I zawsze były tłumy kibiców. Czyli nie bardzo trudno było brać wolne. Nieliczne rajdy i to dopiero od niedawna są w sobotę i niedzielę. Wychodzę z założenia, że dla "chcącego nic trudnego". Po prostu staram sie nie narzekać i robić wszystko by byc na rajdach mimo, że pracuję w dużej państwowej firmie i to dodatkowo w mundurze czyli chyba mam więcej obowiązków niż inni.... Fakt - służby mundurowe to całkiem inny Matrix.....
A poza tym są plany urlopów - a terminy rajdów znamy przecież z wyprzedzeniem.
Bounder - nie zapominaj, że rajd to kilkanaście km na piechotę + wczesne wstawanie - wolę jednak jechać autem wypoczęty - zwłaszcza gdy wiozę swoje i nie tylko swoje dzieci.
Byłeś koło mnie z Ravenem??? Było coś zagadać :D Ja niestety nie znam Cię z widzenia....
majkos
A5

Postprzez kicia_pl1 » wtorek, 9 maja 2006, 12:53

a mnie to nie przeszkadza wtamtym roku prolog tez byl w czwartek i popatrzcie jak duzo bylo ludzi ,w piatek na odcinkach tez bylo duzo ludzi ,, jak dla mnie moze byc :D
kicia_pl1
N3

Postprzez Philippe » wtorek, 9 maja 2006, 15:13

Oczywiście :) W zesżłym roku jeżeli chodzi o układ to bardzo ciekawa trasa i powrót prologu do miasta. Podobało mi się, szczególnie nietypowy prolog "na dochodzenie". Miejmy nadzieje, że w tym roku będzie wiadomo wczesniej gdzie stac można a gdzie nie, jednakże myśle że na moscie (za bandą) jest duzo bezpieczniej, niz na niektórych zakrętach (kibice oddzieleni krawężnikiem).
Philippe
A5

Postprzez gumowy » wtorek, 9 maja 2006, 15:16

ej no nie przesadzajcie, wiadomo że lipa jest z tą organizacja rajdów w Polsce, ale w zeszłym roku organizatorzy Getin rally naprawdę sie spisali.
Ja bylem naprawdę zadowolony.
Mam nadzieje, ze w tym roku bedzie jeszcze wiecej kibiców.
SUBAROHOLIK
gumowy
N1

Postprzez Philippe » wtorek, 9 maja 2006, 15:21

Zgadzam sie w pełni. Po lekkim zamieszaniu na samym poczatku (prolog) było juz tylko coraz lepiej. Dwa dni na Oesach były wyjątkowo ciekawe i dobrze zorganizowane, nie byłem swiadkiem jakis wiekszych wtop. Natomiast zdziwiła mnie mała ilość kibiców na mecie rajdu (a była przeciez przy olbrzymiej Galerii Kazimierz), lecz był to jedyny mankament :)
Philippe
A5

Postprzez BartekRally » wtorek, 9 maja 2006, 16:57

Nie wiem czemu nie którzy sądzą ze źle zrobione jest ze Czwartek, Piątek, Sobota... Rok temu Były Tłumy na Prologu i na oesach tez było wiele ludzi.

Super Prolog w tym roku tez Ciekawe czy będą te same Oesy co rok temu Oby! :P
BartekRally
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP