Jak myślicie co dalej z Fryczem?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez pwrc » wtorek, 31 sie 2004, 18:17

Wilu - najlepsze na asfaltach są Ignis i Clio, Punto daleko do ich
poziomu, choć na pewno jest niezłe, najbardziej przemawiaja
do mnie wyniki z MŚ, bo tam każdy wystawia to co najlepsze

co do psychiki - akurat w tym względzie Sebasitian zawsze wypadał niezle - sezon 2001 i jego sciganie z Turasem czy Bębnami, ostra pogoń za Dytkami na Krakowskim 2002 i powtórka walki o ułamki sekund z Bębnami w sezonie 2003.
Zwykle to innym siadała psychika w pojedynku z Sebastianem
i zle sie to dla nich kończyło

nie wiem co nie gra w zespole Fiata, ale kierowca juz nie raz udowodnił
że jest jednym z lepszych w tym kraju, więc mozliwe, że jednak z autem jest coś nie tak
sam nie wiem :?
pwrc
A5

Postprzez Przemysław » wtorek, 31 sie 2004, 18:41

pwrc napisał(a):nie wiem co nie gra w zespole Fiata, ale kierowca juz nie raz udowodnił
że jest jednym z lepszych w tym kraju, więc mozliwe, że jednak z autem jest coś nie tak
sam nie wiem :?

no to jest trudny orzech do zgryzienia. ale na niektórych oesach Frycz pokazał jak sie jeździ np ostatnie oesy Kormorana.
Przemysław
N2

Frytka

Postprzez karcin » wtorek, 31 sie 2004, 19:19

Szkoda że tylko na niektórych Oesach pokazuje na co go stać a przecież ma profesjonalny zespół a nawet to niepomaga
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez maciekd » wtorek, 31 sie 2004, 22:08

Co wy poważni jesteście? Jak można tłumaczyć wyniki Frycza "słabym" samochodem??!! A jaki będzie dla niego lepszy!? Przcież to Punto z Procaru, spec. 2004! Jedyne takie poza Włochami! Punto słabe na asfalcie? Dokładnie te same Punto zajmuje całe pudło w mistrzostwach włoch. Andreucci, Basso... Przecież nawet J-J dostał okrutne lanie od obu kierowców Punto! Byle szmelcem nie wyprzedzili by topowego Clio Szymona Jana Józefa...
maciekd
A6

Postprzez qbus » wtorek, 31 sie 2004, 22:16

Tylko dostajesz to za co płacisz... może Fiat wyporzycza jakieś Low-end edition ? :roll:

Sam nie wiem, Frycz kierowcą złym nie jest co nie raz udawadniał, ba moim zdaniem jest bardzo dobrym kierowcą. Coś chyba jest w psychice kierowcy, nie może się przełamać ?

Ahs i jak w przyszłym roku Fiat posadzi za kierownice Punciaka kierowce który S1600 nigdy nie jeździł to znowu nic w Polsce nie osiągnie. Frycz musi zostać :!:
Ostatnio edytowano wtorek, 31 sie 2004, 22:19 przez qbus, łącznie edytowano 2 razy
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez teo » wtorek, 31 sie 2004, 22:17

No ale problem może tkwi w zawieszeniu? Nie można porównać naszych dróg do dróg we Włoszech - tam są raczej bardziej równe.
teo
N2

Postprzez bullitt » środa, 1 wrz 2004, 11:48

maciekd napisał(a):Co wy poważni jesteście? Jak można tłumaczyć wyniki Frycza "słabym" samochodem??!! A jaki będzie dla niego lepszy!? Przcież to Punto z Procaru, spec. 2004! Jedyne takie poza Włochami! Punto słabe na asfalcie? Dokładnie te same Punto zajmuje całe pudło w mistrzostwach włoch. Andreucci, Basso... Przecież nawet J-J dostał okrutne lanie od obu kierowców Punto! Byle szmelcem nie wyprzedzili by topowego Clio Szymona Jana Józefa...

A może weźmiesz pod uwagę różnice pomiędzy polskimi a włoskimi asfaltami? W porównaniu z drogami makaroniarzy nasze to są szutrówki.
Mniej pisać, więcej czytać, a jeśli pisać, to tak, żeby inni czytali...
bullitt
N3

Postprzez beeper_ » środa, 1 wrz 2004, 11:56

to dlaczego reszta s1600 jakie jezdzily w polsce (corsa, 206, ignis, punto z 2003) radzily sobie na polskich asfaltach a teraz nagle tylko fiat ma problemy, juz jurczak sobie lepiej radzil w ubieglym sezonie, wiec nie ma co zrzucac winy na samochod bo poprostu cos sie we fryczu zablokowalo i sie chlopak nie moze rozkrecic.
beeper_
N4

Postprzez Wilu » środa, 1 wrz 2004, 12:04

maciekd napisał(a):Co wy poważni jesteście? Jak można tłumaczyć wyniki Frycza "słabym" samochodem??!! A jaki będzie dla niego lepszy!? Przcież to Punto z Procaru, spec. 2004! Jedyne takie poza Włochami! Punto słabe na asfalcie? Dokładnie te same Punto zajmuje całe pudło w mistrzostwach włoch. Andreucci, Basso... Przecież nawet J-J dostał okrutne lanie od obu kierowców Punto! Byle szmelcem nie wyprzedzili by topowego Clio Szymona Jana Józefa...

otóż właśnie. tam punto wygrywa nawet na szutrach z innymi s1600 - peugotami i clio. Joseph śmigał w polsce Clio, które też zawieszenie ma raczej na francuskie asfalty. dało się. w MŚ owszem punto nie ma wyników, ale nie startuje nim żaden szanujący się zawodnik. tzn klasowy. obsadę ma suzuki i renault. zauważcie że Kris w Corsie też świruje jak równy. moim zdaniem winę ponosi kierowca.
Wilu
N4

Postprzez Przemysław » środa, 1 wrz 2004, 12:59

bullitt napisał(a):

A może weźmiesz pod uwagę różnice pomiędzy polskimi a włoskimi asfaltami? W porównaniu z drogami makaroniarzy nasze to są szutrówki.

Tpże na polskich asfaltach s1600 nie może wygrać też sie mówiło a jednak. Przeciez ile dni mieli J-J i Pedersoli na ustawienie samochodów na Rajd Polski i sie udało.
Przemysław
N2

Postprzez micz » środa, 1 wrz 2004, 13:08

Kuba M. napisał(a):Kościuszko dostanie coś innego. Niektórzy nawet pitolą coś o wejściu Renault, Citroena i Forda do polskich rajdów. Nie wiem ile w tym prawdy. Grubas w każdym bądź razie wspominał chyba coś o Clio dla młodego...

zobaczycie na warszawskim...to bedzie zapowiedź przyszłego sezonu w wykoinaniu juniora.

Jeżeli chodzi o auto Frycza to z wielu źródeł słyszałem, że auto jest tak słabe, że "Janusz by do niego nie wsiadł"
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Przemysław » środa, 1 wrz 2004, 13:14

micz napisał(a):
Kuba M. napisał(a):Kościuszko dostanie coś innego. Niektórzy nawet pitolą coś o wejściu Renault, Citroena i Forda do polskich rajdów. Nie wiem ile w tym prawdy. Grubas w każdym bądź razie wspominał chyba coś o Clio dla młodego...

zobaczycie na warszawskim...to bedzie zapowiedź przyszłego sezonu w wykoinaniu juniora.

Jeżeli chodzi o auto Frycza to z wielu źródeł słyszałem, że auto jest tak słabe, że "Janusz by do niego nie wsiadł"

czym Junior na Warszawskim pojedzie???????????????????? Jak zaczałeś wypowiedź to skończ prosze bo mnie ciekawość zrzera.
Przemysław
N2

Postprzez Banan » środa, 1 wrz 2004, 13:28

micz napisał(a):Jeżeli chodzi o auto Frycza to z wielu źródeł słyszałem, że auto jest tak słabe, że "Janusz by do niego nie wsiadł"

Tez to slyszalem...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Wilu » środa, 1 wrz 2004, 21:07

a ja myślę, że Junior nie powinien zmieniać samochodu. dostosować ją do nowej specyfikacji i się uczyć. a nie topowe furki ujeżdżać. w mś corsa daje radę to i w polsce i w me da. na wygrywanie jeszcze czas.
Wilu
N4

Postprzez Kisiel » środa, 1 wrz 2004, 21:31

Wilu napisał(a):a ja myślę, że Junior nie powinien zmieniać samochodu. dostosować ją do nowej specyfikacji i się uczyć. a nie topowe furki ujeżdżać. w mś corsa daje radę to i w polsce i w me da. na wygrywanie jeszcze czas.

A ja to bym go chciał widziec w nowej furce, Corsa mi się już "znudziła"
zielony listek
Kisiel
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP