Rajd Warszawski 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » czwartek, 26 sie 2004, 00:53

Z jednym WRC napewno nie bylo by lepiej.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez maciekd » czwartek, 26 sie 2004, 00:53

RajducH a dla mnie Warszawski 2001 był widowiskowy! Co z tego, że mało zakrętów? I tak wszystkich nie zobacze a ustawiałem się tak, żeby było dobrze. I było! Takiego ognia później już nie widziałem jak na zasyfionych błotem trasach wśród sadów...

golden szutry są fajne, ale takie jak w nowej zelandii, ewentualnie na Bałtyku. Jak się robi poligon wojskowy, że Rysiu ledwo jedzie, to już nie jest tak ekstra... Ja jakoś lubie rajdy asfaltowe. Jakoś bardziej mogę sie z nimi inentyfikować jako kierowca. Bardziej przypominają mi trasy po których sam mogę pojechać własnym samochodem. To jest ekscytujące...

W każdym razie nie ważne po czym. Ważne czym!

qbus a właśnie, że by było! Jedno WRC jak 10 N-ek, a tak czy inaczej i tak wygrał Kuzaj :P Jeszcze, żeby polscy kierowcy N-ki włożyli troche serca w jazde. A u nas panuje moda na jazde na okrągło. Jakoś Galli nie sili się na wyścigowy tor, a w zespole fabrycznym śmiga...
Ostatnio edytowano czwartek, 26 sie 2004, 01:00 przez maciekd, łącznie edytowano 1 raz
maciekd
A6

Postprzez ZOWA » czwartek, 26 sie 2004, 00:58

i zaczela sie dyskusja na temat wrc na nowo
ZOWA
A6

Postprzez maciekd » czwartek, 26 sie 2004, 01:04

Ale w nowych okolicznościach! Jesteśmy praktycznie po sezonie. Możnaby przeanalizować fakty i wyciągnąć wnioski. Ja byłem na Elmocie, Polskim, Kormoranie i... nie chce mi się jechać np.do Rzeszowa 800km, żeby zobaczyć jak Lubiak ćwiczy wyścigowy tor jazdy... :? Naprawde jeszcze do niedawna nie o to chodziło w rajdach... :cry:
maciekd
A6

Postprzez Szambelan » czwartek, 26 sie 2004, 01:09

RajducH napisał(a):no u nas to ostatni ocoraz ciezej z rajdami, warszawski malo kiedy jest widowiskowy, nawet na szutrze

W zeszłym roku o ile pamiętam rajd był widowiskowy, bynajmniej dla mnie. Na testowym jeździła cała czołówka. Pierwszego dnia stałem w polu ( w burakach ) a rajdowcy latali bokami :D Później oglądałem serię 3 dziewięćdziesiątek pod rząd, też było ciekawie. Drugiego dnia natomiast obejrzeliśmy wszystkie Os-y 8) .
Nawet na asfalcie rajd nie był taki zły, Maciejowice - wiele ciekawych miejsc jak np. to przy wale gdzie były slajdy zawsze.
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez qbus » czwartek, 26 sie 2004, 01:16

Zgodze się z tym że wrc są najbardziej widowiskowe i nic nie jest w stanie ich zastąpić tylko moim zdaniem to 1 WRC i tak nic by nie zmieniło.
Nie powiesz mi chyba że pojechałbyś 800 km na Rzeszowski tylko po to zeby zobaczyć Leszka w WRC który i tak nie wiadomo czy ukonczylby 1 czy 2 oes?
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez sumo » czwartek, 26 sie 2004, 09:12

golden napisał(a):a ja chcialbym posluchac panow co tak prawili w kwietniu, ze bedzie megafajnie bez wurcow ale za to z pelikanem hehe ajak (notaaa bennnee prawie nie konczy niczego) w s1600 w RSMP - no sumo i jego banda siedza ciHo jak makiem zasial na zadupiastej lace za 7 gorami i morzami gdzie psy dupami szczekaja

na mojej wsi psy dupami nie szczekaja w przeciwienstwie do tego Twojego miescina gdzie na noc asfalt zwijają zeby nikt z poza województwa go nie ukradł

mowilem ze bez wrc to dobry pomysl w tym sezonie.... a sprawa wyglada tak jak kiedys - kuzaj dalej wygrywa.. no moze czasami przylaczy sie ktos do oesowej walki.
Macie racje ze bez WRC rajd nie jest ciekawy, zgadzam sie, ale tak jak napisal QBUS - czy warto jechac te 800 km (no dobra.. 200 km) zeby zobaczyc 1 WRC ? SIe zrobil OT moze skonczmy ta glupia dyskusje !! powrocimy na tematy Warszawskiego
sumo
N4

Postprzez tomi_kl » czwartek, 26 sie 2004, 09:50

Tutaj nie chodzi o WRC widze , tylko o to że KUZI dalej wygrywa , hehe
Panowie prawda jest taka że mamy w Polsce LK , potem długo nic , Grzyb, długo nic i słaba polska Nke. Słaby poziom Nki.

A Leszkowi niech kaza w 2005r jezdzic do tyłu , to moze nasza szalencza Nka czyli Bełtowski i inne Maciejewskie i Oleksowicze go dojdą...
tomi_kl
A6

Postprzez kolo115 » czwartek, 26 sie 2004, 10:44

tomi_kl napisał(a):A Leszkowi niech kaza w 2005r jezdzic do tyłu , to moze nasza szalencza Nka czyli Bełtowski i inne Maciejewskie i Oleksowicze go dojdą...
No tera to zes przesadzil.... :D Jak dobrze pamietam oleksowicz i beltowski w tym sezonie pierwszy raz jechali 4 lapem, co nie.....
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez golden » czwartek, 26 sie 2004, 11:22

sumo kurcze ale mnie nadal nie zrozumiales nie mam nic do twojego miasta bron boze na pewno - nie wiem skad ci to przyszlo do glowy ale jestes wyczulony widze - po prostu napisalem ze siedzisz cicho..................

ale sie przyznaj ze sie cieszyles przed elmotem i jakos teraz nie jest kolorowo i siedzisz z tego powodu cicho ot cala sprawa

a powod ze 1 wrc jest smieszny bo chodzi o zasade - dzis nie ma wrcow w polszcze jutro nie bedzie w czechach slowacji wegrzech - dzis jest 1 wrc kiedys bedzie 3
nadal nie rozumiecie zaslaniacie sie pogladaem "jedno-wurcowym" a nie tym, ze sami gminiliscie, ze bedzie super jak pelikan bedzie sie scigal z beltowskim (zartuje) a jednak nie jest fajnie
golden
A6

Postprzez qbus » czwartek, 26 sie 2004, 11:41

sumo napisał(a):...miescina gdzie na noc asfalt zwijają zeby nikt z poza województwa go nie ukradł...

Przecież Golden nie jest z Wrocławia :lol:

Golden dla mnie ten sezon był naprawde fajny. Polski był fantastycznym rajdem. Jedyne co nie jest fajne to to że tych eliminacji było tak mało i były one rozłożone w tak krótkich odstępach czasowych.
Ostatnio edytowano czwartek, 26 sie 2004, 12:00 przez qbus, łącznie edytowano 1 raz
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez rak818 » czwartek, 26 sie 2004, 11:55

qbus napisał(a):
sumo napisał(a):...miescina gdzie na noc asfalt zwijają zeby nikt z poza województwa go nie ukradł...

Przecież Golden nie jest z Wrocławia :lol:

Golden dla mnie ten sezon był naprawde fajny. Rajd Polski był fantastycznym rajdem. Jedyne co nie jest fajne to to że tych eliminacji było tak mało i były one rozłożone w tak krótkich odstępach czasowych.

:D :D :D
Wrocławskie poniemieckie kostki są lepsze niż większość asfaltów w Polsce. Porównaj kostkę na patelniach walimskich z asfalcikiem na Michałkowej :D 8)
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez sumo » czwartek, 26 sie 2004, 13:05

golden napisał(a):sumo kurcze ale mnie nadal nie zrozumiales nie mam nic do twojego miasta bron boze na pewno - nie wiem skad ci to przyszlo do glowy ale jestes wyczulony widze - po prostu napisalem ze siedzisz cicho..................

ale sie przyznaj ze sie cieszyles przed elmotem i jakos teraz nie jest kolorowo i siedzisz z tego powodu cicho ot cala sprawa

sorry to moj taki lokalny patriotyzm !

Tak cieszylem sie przed elmotem i jestem nadal zadowolony, ale szczerze mowiac liczylem na cos wiecej, no coz nie wyszlo i zadowalam sie tym co jest .... no i ciesze sie ze Solowow czy Lubiak, Bebenek nawiazywali walke z kuzajem.. ale Kuzi udowodnil ze jest dobry i ze bez WRC tez potrafi wygrywac.
Chcialem wlasnie tej rywalizacji w N4... bo byly pomowienia ze kuzaj mial MP tylko dlatego ze jezdzil w WuRCu - no tak zgadzam sie. Ale wsiadl do Enki i tez zdobyl MP... mysle ze to niedowiarkom rozwialo wszelkie watpliwosci - wlasnie dlatego bylem za zakazem WRC.
Nie jestem wielkim fanem Kuzaja,zeby potem nikt nie gadal ze go tak bronie , wogole to raczej fanem nie jestem ale po prostu mu kibicuje.
sumo
N4

Postprzez lordpix » czwartek, 26 sie 2004, 13:33

sumo napisał(a):
Chcialem wlasnie tej rywalizacji w N4... bo byly pomowienia ze kuzaj mial MP tylko dlatego ze jezdzil w WuRCu - no tak zgadzam sie. Ale wsiadl do Enki i tez zdobyl MP... mysle ze to niedowiarkom rozwialo wszelkie watpliwosci - wlasnie dlatego bylem za zakazem WRC.

No dobra Kuzaj udowodnił, ma tytuł. to dawać wrc spowrotem! :D
mógłby wystąpić na warszawskim w wrc (jakby mu pozwolili), mistrzem juz jest, a kibiców by może przyciągło więcej.
ja bym tak chciał, chyba by się nic złego nie stało...
gg: 3984793
https://picasaweb.google.com/lordpix moje zdjęcia
lordpix
N3

Postprzez rak818 » czwartek, 26 sie 2004, 14:00

lordpix napisał(a):
sumo napisał(a):

No dobra Kuzaj udowodnił, ma tytuł. to dawać wrc spowrotem! :D
mógłby wystąpić na warszawskim w wrc (jakby mu pozwolili), mistrzem juz jest, a kibiców by może przyciągło więcej.
ja bym tak chciał, chyba by się nic złego nie stało...

A jakie byłoby show jakby Kuzi wsiadł w ośkę i wygrał generalkę :?: :idea: :D
Szczerze wątpie, żeby ktoś chciał ruszać d... x kilometrów, żeby zobaczyć przejazd jednego WRCa, a jeśli ktoś jest miłośnikiem tylko WRC, a nie rajdów to właśnie jest w drodze na Barumkę :D :D :D
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP