Rajd Polski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2013

Postprzez edwardkrasz » wtorek, 9 lip 2013, 22:58

Witam. Przy takim zabezpieczeniu rajdu o jakim piszą na stronie rajdu to się za dużo nie zobaczy, bez sensu jechać 70 km, z odcinka na odcinek, żeby zobaczyć chmurę kurzu i "przecinek" który ją podrywa.
edwardkrasz
N1

Postprzez Motulski » środa, 10 lip 2013, 22:54

:wink:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Jeżeli to prawda i potwierdzone info to...
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez zurawrally » czwartek, 11 lip 2013, 00:21

Było by super ale raczej nie jest to jeszcze potwierdzona informacja.
zurawrally
N2

Postprzez rallyfun » czwartek, 11 lip 2013, 17:15

Wyobrazmy sobie taki scenariusz WRC na Mazurach i Kubica w DS3 WRC, ile beda kosztowac karnety?
rallyfun
N3

Postprzez kremer » czwartek, 11 lip 2013, 17:40

Pytasz o podstawę czy pakiet z parkingiem :D :D
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez bercik » czwartek, 11 lip 2013, 18:00

Właśnie mi to dziś od rana chodzi po głowie :lol:
Ale do śmiechu to by nam raczej nie było...
bercik
A5

Postprzez robsol » czwartek, 11 lip 2013, 18:49

Mi wydaje sie ze juz oferte dostai tylko czekaja na potwierdzenie czy pzm bedzie mial na wpisowe, jak uzbieraja z tegorocznej edycji to bedziemy mieli runde WRC w 2014 u nas . :P Ta z 2009 bardzo mi sie podobala :D :D i chetnie bym tam pojechaljezcze raz :D :D
robsol
N2

Postprzez posejdon » czwartek, 11 lip 2013, 18:57

robsol napisał(a):jak uzbieraja z tegorocznej edycji to bedziemy mieli runde WRC w 2014 u nas . :P

Kurde, tak tego nie widziałem. I tak nie pojadę ale może karnecik kupię w takim układzie :lol:
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez rallyfun » czwartek, 11 lip 2013, 19:15

robsol napisał(a):Mi wydaje sie ze juz oferte dostai tylko czekaja na potwierdzenie czy pzm bedzie mial na wpisowe, jak uzbieraja z tegorocznej edycji to bedziemy mieli runde WRC w 2014 u nas . :P Ta z 2009 bardzo mi sie podobala :D :D i chetnie bym tam pojechaljezcze raz :D :D

To tak nie dziala bez kasy nie siadasz nawet do stolu, poza tym z samej kasy pzm nie wytarczy na wpisowe, czytalem gdzies ze nasza kandydtura jest bardzo mocna finansowo i praktycznie zaklepana.
rallyfun
N3

Postprzez robsol » piątek, 12 lip 2013, 18:20

rallyfun napisał(a):
robsol napisał(a):Mi wydaje sie ze juz oferte dostai tylko czekaja na potwierdzenie czy pzm bedzie mial na wpisowe, jak uzbieraja z tegorocznej edycji to bedziemy mieli runde WRC w 2014 u nas . :P Ta z 2009 bardzo mi sie podobala :D :D i chetnie bym tam pojechaljezcze raz :D :D

To tak nie dziala bez kasy nie siadasz nawet do stolu, poza tym z samej kasy pzm nie wytarczy na wpisowe, czytalem gdzies ze nasza kandydtura jest bardzo mocna finansowo i praktycznie zaklepana.

Jak potwierdzi pzm budrzet to rajd sie odbedzie , dostali napewno termin do ktorego maja podac odpowiedz i tyle . To nie jest restauracja zeby cos sobie zaklepac mozna bylo. Kto ma kase ten na rajd. FIA poszla na reke naszym i dala im czas aby dograc kase na wpisowe, jak sie nie uda to niestety rajd sie odbedzie ale nie unas.:(
robsol
N2

Postprzez jacko » niedziela, 21 lip 2013, 18:21

rozglądam się za miejscówką na mazurach, na tym rajdzie jestem po raz pierwszy także szukam jakiegoś strategicznego miejsca, najchętniej jakaś agroturystyka,
jak sądzicie czy coś między mrągowem a mikołajkami przy DK16 to dobry pomysł ?
mam wrażenie, że ten most w mikołajkach to będzie b.wąskie gardło aż do rynu nie ma żadnej drogi..
jacko
A5

Postprzez rypley » poniedziałek, 22 lip 2013, 09:43

My akurat będziemy w Kosewie, pomiędzy Mragowem i Mikołajkami przy DK16. Ogólnie nie pierwszy raz i było tu ok zawsze z dojazdami. Chociaż rozłożenie SS w tym roku jest masakryczne.

Aha, co do dojazdu do Rynu to jest kilka dróg, na pewno niezła droga przez Mrągowo, ale są i mniejsze, tylko część może dróg być zamknięta przez rajd. Nie wiele idzie z tej extra mapki wyczytać więc nie ryzykuję się stwierdzenia że będzie przejazd.
rypley
N3

Postprzez wrc1600 » poniedziałek, 22 lip 2013, 10:36

robsol napisał(a):
rallyfun napisał(a):

Jak potwierdzi pzm budrzet to rajd sie odbedzie , dostali napewno termin do ktorego maja podac odpowiedz i tyle . To nie jest restauracja zeby cos sobie zaklepac mozna bylo. Kto ma kase ten na rajd. FIA poszla na reke naszym i dala im czas aby dograc kase na wpisowe, jak sie nie uda to niestety rajd sie odbedzie ale nie unas.:(

Jak ktos wyzej napisal bez zatwierdzonego budzetu FIA nie siada nawet do rozmów i na nikogo nie czeka a tym bardziej nie idzie kandydackim rajdom na reke jesli nie maja w tym interesu. Zwlaszcza ze chca utrzymac tylko 12 rajdów wiec Polski odbylby sie kosztem 2 z obecnego kalendarza, o ile Grecy maja problemy finansowe o tyle Sardynia latwo nie odpusci zwlaszcza ze Quatar zainwestowal wielkie pieniadze na Costa Smeralda.
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez marcos » poniedziałek, 22 lip 2013, 12:19

wrc1600 napisał(a):Jak ktos wyzej napisal bez zatwierdzonego budzetu FIA nie siada nawet do rozmów i na nikogo nie czeka a tym bardziej nie idzie kandydackim rajdom na reke jesli nie maja w tym interesu. Zwlaszcza ze chca utrzymac tylko 12 rajdów wiec Polski odbylby sie kosztem 2 z obecnego kalendarza, o ile Grecy maja problemy finansowe o tyle Sardynia latwo nie odpusci zwlaszcza ze Quatar zainwestowal wielkie pieniadze na Costa Smeralda.

W ostatnim komunikacie FIA wyraźnie zaznaczyła, że w przyszłym roku w MŚ będzie nowy rajd, natomiast nie wiadomo czy będzie 12 czy 13 rund (podejrzewam, że wypadnie Grecja, ważą się losy Sardynii). Tak czy siak Polski nie konkuruje z Sardynią, lecz z Brazylią i Chinami. Na razie poziom organizacji tych rajdów jest jedną wielką niewiadomą, dlatego bardzo możliwe, że tą nową rundą MŚ będzie właśnie Polski. Jednak nie liczyłbym, że Polski zostanie w MŚ na dłużej, za 2-3 lata jaki poprawi się organizacja rajdów w Brazylii czy Chinach, to te rajdy "wypchną" Polski z kalendarza.
marcos
N1

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 22 lip 2013, 13:18

Bardzo prawdopodobnie będzie tak jak piszesz marcos pod warunkiem że organizatorzy RP nie spoczną na laurach i będą bardziej o to dbali - w sensie rozwój, promocję, organizację i walkę o to żeby jednak rajd został na dłużej w kalendarzu WRC (o ile wejdzie do niego) . Lotos jako sponsor wydaje się solidnym partnerem do dalszej współpracy. Co ciekawe ostatnio oglądając skróty Ligi Mistrzów i meczu w którym grała Legia zauważyłem że na bocznych banerach reklamowych pojawiło się logo Lotos i Rajdu Polski więc może trochę inaczej będzie to wyglądać - choć może to być tylko jednorazowy zastrzyk gotówki.
Osobiście żałuję trochę że jednak propozycja rotacyjnego kalendarza nie weszła w życie, kilka imprez stałych plus rundy rozgrywane co dwa lata - myślę że pojawienie się WRC w większej ilości krajów również by jakoś rozruszała zainteresowaniem tym naszym ukochanym sportem.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP