41 Rajd Świdnicki - Krause 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 41 Rajd Świdnicki - Krause 2013

Postprzez filantrop » wtorek, 12 mar 2013, 12:32

no...mega rewelacyjny ten harmonogram...dwie pętle...jak uda się zobaczyć trzy odcinki w ciągu dnia to bedzie dobrze...szkoda że nie zrobili dwóch oesów po 50 km jak w meksyku. byłby spokój ze zmianą miejscówki...ktoś się dziwił dlaczego rajd staruje o 12???ty byś się zdziwił jakby się zaczął o 8 i skończyl o 13..i co tu wtedy z sobą zrobić? jeździć przez trzy godziny i szukać miejsca na niedziele?

dla kogo oni organiuzują te rajdy? na pewno nie dla kibiców...nie no dla kibiców bo wróciła walimska kostka... żal... pozatym miejscem trasa ciekawa. to bedzie ciężki rajd. duuuuuużo kapci!!!!!
filantrop
N2

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 12 mar 2013, 12:38

HenriS12B napisał(a):Niedziela jest oklepana, bo Puchar Polski jedzie. Wyglada na to, że od zawsze na świdnickim boją się puścić pucharowiczów na takie partie jak Michalkowa czy objazd jeziora w Zagorzu, a szkoda... :(

Kolego co ma do tego puchar :?: Porównaj sobie ekipy z przed 3 lat i z przed roku w RPP tam co sezon jest przetasowanie :wink: I idąc Twoim tokiem myślenia wydaje Ci się że dzwon załogi z pucharu na odcinku Rościszów-Walim będzie mniej bolący w skutkach niż np. na Świerki-Kamionki :?: :lol:
SOKÓŁ
A6

Postprzez filantrop » wtorek, 12 mar 2013, 12:41

kubicafan1 napisał(a):panowie ostatni i pierwszy raz byłem w 2005 także pytam doświadczonych
1.gdzie będą lecieć szybko i żeby były fajne partie?
2. co lepiej 2 dnia walim czy srebrna góra?

polecam ci wypad z lasu w woliborzu. szybka parta między domami, dobra, bezpieczna miejscówka ze skarpy za tymi budynkami. s2000 i niektróre ośki lecą tam na odcięciu aż do skrzyżowania w woliborzu na srebrną górę.

dobra szybka partia też jest ok 300-500 metrów wcześniej. w lesie szybkie, piątkowe-szóstkowe przejścia między dzrewami, tam widać kto ma big kohones a kto jest na pikniku...(jest to jakieś 200 metrów wcześniej niż zakręt na któym doszło do tragedii w 2011)
filantrop
N2

Postprzez HenriS12B » wtorek, 12 mar 2013, 12:45

Filantrop marudzisz niebywale. W sobotę masz prawie godzinę zeby sie przenieścic miedzy Walimiem a Sierpnicą i widzisz dwa oesy w pętli. Mam wrażenie, że Ciebie w pełni zadowoliłyby takie oesy jak w niedziele przejeżdżane trzykrotnie. Jak dla mnie, to nie mogłoby być juz nic gorszego, podobnie jak dla podejrzewam większości użytkowników tego forum.
HenriS12B
N2

Postprzez filantrop » wtorek, 12 mar 2013, 12:49

HenriS12B napisał(a):Niedziela jest oklepana, bo Puchar Polski jedzie. Wyglada na to, że od zawsze na świdnickim boją się puścić pucharowiczów na takie partie jak Michalkowa czy objazd jeziora w Zagorzu, a szkoda... :(

pewnie o tym nie wiesz lub nie pamiętasz ale z 5-6 lat wstecz rpp było rozgrywane tylko pod górę. np rościszów-przełęcz walimska, sokolec_przełęcz jugowska itd ale było to w czasach kiedy więkśzośc rajdów pucharu pzmot była rozgrywana samodzielnie. np nikon, preem, swidnicki

obawiam się że michałkowa to za duże wyzwanie dla umiejętności i sprzętu pucharowiczów...wydaje mi się że więcej niż 15 km oesu dla ziomusia któy jedzie 3 rajd to zbyt dużo..
filantrop
N2

Postprzez kubicafan1 » wtorek, 12 mar 2013, 12:50

dzięki filantrop za informacje co do niedzieli ale ja potrzebuje soboty a mnie interesuje odcinek świerki kamionki czy tam coś jest godnego uwagi
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Postprzez HenriS12B » wtorek, 12 mar 2013, 12:53

SOKÓŁ uważam po prostu, że odcinek rościszow-walim jest mniej wymagający dla kierowcy niż świerki-Kamionki i tym bardziej jesli w pucharze co roku są nowi kierowcy, to układają pod nich łatwiejsze oesy
HenriS12B
N2

Postprzez corados » wtorek, 12 mar 2013, 12:57

Powiem tak widac powiew świeżości jeśli chodzi o trasę :wink: Szkoda tylko,że testowy dalej na Przełęczy Walimskiej zorganizowany na zasadzie "macie i odczepcie się" :?
corados
A6

Postprzez filantrop » wtorek, 12 mar 2013, 12:59

HenriS12B napisał(a):Filantrop marudzisz niebywale. W sobotę masz prawie godzinę zeby sie przenieścic miedzy Walimiem a Sierpnicą i widzisz dwa oesy w pętli. Mam wrażenie, że Ciebie w pełni zadowoliłyby takie oesy jak w niedziele przejeżdżane trzykrotnie. Jak dla mnie, to nie mogłoby być juz nic gorszego, podobnie jak dla podejrzewam większości użytkowników tego forum.

zauważ że niedzielne oesy są dobrane też pod kątem rpp. cudów nie ma ale...

nie narzekam tylko wyrażam swoją opinie..dobra. jade do walimia na kostke. przejechało 20 samochodów co daje jakieś 40 min(odstęp co 2 min tak?). zawijamy się do auta(10 min), jazda do sierpnicy(10 min ).zostawienie auta i pzrybiegnięcie na pierwszą lepszą miejscówke(5 min) ufff udało się..zaraz kajto bedzie leciał..

chyba nie tak to powinno wyglądać...zwłaszzca gdy chcesz zobaczyc fiesty czy innych "słabszych" zawodników
filantrop
N2

Postprzez HenriS12B » wtorek, 12 mar 2013, 13:01

Filantrop pamiętam te czasy, byly wtedy jeszcze rajd śnieżki i strzelinski.
Chodzi mi wlasnie o to, ze dlatego w niedziele są mniej wymagające oesy niz w sobotę, ze względu wlasnie na pucharowiczów, a w Walimiu w tym roku będzie wiele ciekawszych miejsc pierwszego dnia niz słynna kostka
HenriS12B
N2

Postprzez filantrop » wtorek, 12 mar 2013, 13:23

kubicafan1 napisał(a):dzięki filantrop za informacje co do niedzieli ale ja potrzebuje soboty a mnie interesuje odcinek świerki kamionki czy tam coś jest godnego uwagi

na pewno moge ci polecić spadanie w skokolcu obok budynku ochotniczej straży pożarnej. w miarę bezpiecznie i bardzo trudna szybaka partia z głębokimi cięciami

dobre jest też spadanie do walimia ale nie na kostce tylko w centrum ostro pod górkę trzeba podejśc i po jakimś kilometrze będzie dobra partia. zresztą to jest ciekawy odcinek. warto wybrac się do michałkowej jak nigdy nie byłeś. w bartnicy i świerkach też bęxzie ciekawie. wąsko i szybko...
filantrop
N2

Postprzez kubicafan1 » wtorek, 12 mar 2013, 13:27

dzięki dzięki wielkie dzięki
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Postprzez Mad Max » wtorek, 12 mar 2013, 13:37

filantrop napisał(a):no...mega rewelacyjny ten harmonogram...dwie pętle...jak uda się zobaczyć trzy odcinki w ciągu dnia to bedzie dobrze...szkoda że nie zrobili dwóch oesów po 50 km jak w meksyku. byłby spokój ze zmianą miejscówki...ktoś się dziwił dlaczego rajd staruje o 12???ty byś się zdziwił jakby się zaczął o 8 i skończyl o 13..i co tu wtedy z sobą zrobić? jeździć przez trzy godziny i szukać miejsca na niedziele?

Pisząc z harmonogram ułożony z głową miałem na myśli bardziej niedzielę, poza tym jak chcesz przemieszczać się między odcinaki które są po sobie w pętli to życzę powodzenia - wole obejrzeć dwa świetne miejsca (nawet jeśli będe musiał się zamknąc na oesie) niż cztery nędzne za którymi będę musiał latać z wywieszonym jęzorem.
Z ciekawych miejsc to na pewno będzie Michałkowa, parę osób pewnie poleci jeszcze zjazd z Modliszowa do Złotego Lasu (mam jeszcze jedno miejsce na tym odcinku które muszę sprawdzić), zjazd do Walimia też jest bardzo ciekawy (w zeszłym roku ładnie to wyglądało), partia przez Bartnice i Sierpnice również dobra do oglądania,
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Motulski » wtorek, 12 mar 2013, 13:41

Wróce z pracy to podrzuce kilka szczegułów co do trasy :wink: Jest hopka na wejściu do Michałkowej grn ( zobaczcie galerie z Nikon 2004, nie mylić z tą z Jugowa :wink: )
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez lapekrallyfoto » wtorek, 12 mar 2013, 14:06

a jednak michalkowa leci :D tylko dalej z glinna nie w lewo do rościszowa tylko w prawo i w dol na kostke. ogolnie dla nas to lepsze rozwiazanie bo nocujemy w walimiu - mniej latania :wink:
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP