23 Rajd Karkonoski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez RajducH » środa, 27 sie 2008, 14:23

coz ludziska, ja juz dzis ruszam do Karpacza wiec do zobaczenia na oesach:D
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez KaMiLL WRC » środa, 27 sie 2008, 17:23

Kolejny kierowca zrezygnował. Sołowow nie pojawi się na trasach rajdu Karkonoskiego...
KaMiLL WRC
A5

Postprzez MatiWrc » środa, 27 sie 2008, 18:11

KaMiLL WRC napisał(a):Kolejny kierowca zrezygnował. Sołowow nie pojawi się na trasach rajdu Karkonoskiego...

to potwierdzone info?
MatiWrc
A5

Postprzez RallyStar.pl » środa, 27 sie 2008, 18:16

Dokładnie Sołowow nie jedzie.

Czopik jedzie EVO IX z Race Rent.
RallyStar.pl
N2

Postprzez Tomek K » środa, 27 sie 2008, 20:06

Gucio napisał(a):Tomek 1 i 1a to most w Wojanowie. Do tego miejsca dojedziesz jeszzce przed Jelenią Górą. Jest znak w prawo na Wojanów. Tam przed tym mostem jest jeszcze fajny L90 zejście z drogi :)
4 to to samo :)
Reszty nie znam.

Nie żebym się mądrzył, ale te dwa mostki to inne miejsca - popatrzcie na barierki (sa inne), sama długosc mostków jest różna (widzialem inne fotki z tych miejsc) no i najazdy inne. Mostek z fotki 4, to ten sam co z 1,24min drugiego filmu. ALe nadal nie wiem gdzie to :) Moze z on-boardów coś mi sie uda wyciągnąć
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez corados » środa, 27 sie 2008, 20:56

Sołek dziwnie tłumaczy swoją absencję na Karkonoskim. Jakos nie chce mi się wierzyc,że jeśliby chciał :!: :!: to by nie zdążył przygotowac auta przez tydzień jaki dzieli oba rajdy. tym bardziej,że nie miał żadnego dzwona ani poważniejszej awarii. A jeśli nawet to prawda to po co wysłał zgłoszenie, wiedząc że nie da rady wystartowac
corados
A6

Postprzez martenzyt » środa, 27 sie 2008, 21:06

29 załóg - matko i córko - mam nadzieje, że coś się zmieni od przyszłego roku. Zakaz aut WRC miał polepszyć frekwencję a nie pogorszyć. Klasa A5, N2, N3 nie istnieje. Z czego to może wynikać? Panowie i Panie przecież kiedyś jeździły Nissan Micra, Clio Williams, Opel Astra, Skoda Felicia, Seat Ibiza (puchary markowe Fiat CC, SC, Peugeot 106, 206). Naprawde wytłumaczcie. Może to wynikać z kosztów osprzętu jaki trzeba włożyć w autko startujące w RSMP? Pytam teraz poważnie nie ma w tym pytaniu ani nutki ironi. Dlaczego tak może być?
martenzyt
N3

Postprzez ŁukaszŁuniewski » środa, 27 sie 2008, 21:39

Każdy zawodnik mierzy w jak najwyższą klasę samochodów niestety, dlatego u nas umierają słabsze klasy. Dany zawodnik woli pojechać jeden rajd N-grupowym Subaru czy Lancerem, niż cały sezon w słabiutkim Nissanie czy Fiacie. Zwróćcie uwagę, ilu kierowców enek jedzie 1-2 rajdy (góra 3) i później nie ma kasy. Gdyby zebrać ich wszystkich razem, zebrało by się kilku jak nie kilkunastu do samochodów niższych klas. Mam nadzieję, ze puchar Pandy ożywi trochę "doły", lub każda eliminacje RSMP, będzie połączona z PPZM, bo tak naprawdę wiele eliminacji właśnie oni ratują. Jak to powiedział p. Krawczyk na Rzeszowskim: "W Polsce nie opłaca się robić rajdów do RSMP dla 20 samochodów, więc przerzucam się na fotografa"
ŁukaszŁuniewski
A5

Postprzez Świder » środa, 27 sie 2008, 22:29

martenzyt nie wiem, czy zauważyłeś, ale auta typu Micra, Astra, Felicia jeżdżą w Pucharze PZMotu, więc frekwencja po prostu została przełożona z RSMP na "drugą ligę". To dobre posunięcie dla zawodników, którzy nierzadko z własnej kieszeni płacą za starty.

Przypominam, że różnice we wpisowym są nie małe a produkt, który daje w zamian organizator jest wyrównany (na pewno porównywalny).
Świder
N3

Postprzez Gucio » środa, 27 sie 2008, 22:30

Żebym wiedział, że tak będzie to bym sobie pojechał na drugi koniec polski...oczywiście w kierunku przeciwnym do rajdu...
Żal mi tych naszych rajdów. Panowie z wielkimi brzuchami i portfelami z PZM obudźcie się zanim wam wszyscy pouciekają za granicę....od najmłodszych począwszy :|
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez hairpin » środa, 27 sie 2008, 22:44

Obrazek

nie jedzie

Obrazek

Chromiec (OS Piechowice)

Obrazek

to samo – Chromiec (OS Piechowice)

Obrazek

nie jedzie

Obrazek

nie jedzie

0:08 jedzie w drugą stronę – Karpacz niedaleko hopy
0:16 nie jedzie
1:24 nie jedzie
hairpin
A5

Coś na rajd

Postprzez mcv » środa, 27 sie 2008, 22:56

Nudziło mi sie...

Obrazek

...a po ostatnim BARUM, jestem pod wrażeniem jego jazdy (nie tylko ja).

pzdr
mcv

Postprzez beeper_ » środa, 27 sie 2008, 23:13

mcv - swietne!
beeper_
N4

Postprzez MSG Racing » czwartek, 28 sie 2008, 00:49

Właśnie mała frekwencja w niższych klasach to wina min wpisowego.
U nas tez jest chore dążenie do jeżdżenia jak najlepszym sprzętem nie wymagając od siebie nic. Niestety takie dążenie wymusza koło związane ze sponsorami którzy chcą aby ich reklama była widoczna, a ta zobaczy więcej ludu jak będzie ona na Lancerze a nie na aucie klasy N2. Gdyby te klasy były lepiej traktowane to można by liczyć na większą frekwencje ale dopóki PZM nie załatwi należytych relacji w TV który dadzą kasę także tym idiotom to rajdy w PL będą wyglądać tak jak teraz. Brutalne ale prawdziwe.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Szambelan » czwartek, 28 sie 2008, 01:55

Jedna kwestia.

Ile obecnie załóg jest w stanie walczyć o najwyższe laury w RSMP? Moim zdaniem conajmniej pięciu zawodników ma realne szanse.

Idąc tym tropem to sezon wcale nie jest gorszy niż 2001, a lepszy od 2002 czy 2003. Takie jest moje zdanie. Frekwencja dosyć mizerna, ale walka w czubie to rekompensuje.

Inna sprawa. W którymś sezonie w kalendarzu było chyba tylko 6 rajdów, ale moge się mylić. Obecnie jest ich troszke więcej. Pojawiają się nowe lokalizacje, realne szanse na Mistrzostwa Europy, lepsze zabezpieczenie (i zanim jakiś dwuletni kibic będzie ripostował to proszę najpierw się dowiedzieć co się działo na oesach w latach 90, polecam filmy z Wymój-Mańki z Kormorana).

Czy chcecie czy nie rajdy się rozwijają. Są coraz lepsze. Zastrzeżenia będą zawsze, najlepiej odrazu obwinić PZMot. Przyczynę niewielkiej liczby załóg można upatrywać w kilku źródłach. Niezbyt rozumiem funcjonowanie 3 ligi, która jak się rozwija wie każdy. Ktoś pisał, że słabsze klasy rywalizują w PPZM. Tak też jest, dobra alternatywa, koszty mniejsze, trasowo podobnie do RSMP, walka też jest. Także uważam, że łączone rundy nie są złe.
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP