Zakaz WRC

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez ldevil » środa, 12 lis 2003, 23:35

mototom napisał(a):Niestety przez !@#$%$% z PZMłotu zawodnicy zostaną zmuszeni do zatrzymania się na pewnym poziuomie. Nie wierzę, że taki Stec czy Lubiak albo inny Adamus nie marzy o startach WRC.

Oczywiście, że wszyscy w/w kierowcy + wielu innych marzy o jeździe WRC. Niestety prawda jest taka, że kasy starcza im najwyzej na enkowego miśka.
Dzięki tej decyzji zawodnicy o ktorych tak się martwisz zyskają szanse realnej walki o mistrzowski tytuł.

Co prawda przepis ten zatrzyma rozwój niektórych kierowców którzy już dokonali wszystkiego w N4, ale nie ma się co łudzić. Biorąc pod uwage kłopoty finansowe zawodników w tym seszonie to wątpie czy w przyszłym zobaczyliśmy chociaż 2 auta WRC.

Swoje zdanie zmienie, kiedy usłysze od conajmniej 2 naszych kierowców (nie licząc Leszka), że bez problemów uzbieraliby kase na pełen sezon startów autem WRC i tylko zły przepis stanął im na drodze.
No fear - next gear
gg: 1898324
JID: ldevil@jabber.wp.pl
ldevil
N2

Postprzez munieck » środa, 12 lis 2003, 23:43

Jezeli juz mowa o PZM i kasie to PODOBNO automobilklub ziemi klodzkiej zglosil do sadu swoja upadlosc. Jezeli to prawda, to rajdu polski nie bedzie :( Oby to tylko plotka...
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez sumo » środa, 12 lis 2003, 23:46

Dodam, że też słyszałem te plotke :(((
sumo
N4

Postprzez pwrc » czwartek, 13 lis 2003, 00:02

ldevil napisał(a):Oczywiście, że wszyscy w/w kierowcy + wielu innych marzy o jeździe WRC. Niestety prawda jest taka, że kasy starcza im najwyzej na enkowego miśka.
Dzięki tej decyzji zawodnicy o ktorych tak się martwisz zyskają szanse realnej walki o mistrzowski tytuł..

jakoś nie mogę uwierzyć, ze dzięki zakazowi WRC Stec czy Sołowow
w N-ce nawiążą równorzędna walkę w Fryczem czy Bębnami
po prostu w N ce zrobi sie piewsza i druga liga, ot, cała różnica
bardzo chciałbym zobaczyć Steca walczącego o ułamki sekund z Fryczem, ale obaj wiemy, ze jest to fizycznie niemozliwe, chyba, że sie
Fryczowi auto zepsuje
więc o jakiej realnej walce piszesz?
pwrc
A5

Postprzez Fendi » czwartek, 13 lis 2003, 00:06

Elo ! :cry:
Czy to juz koniec MP i ME ??
Niech mi nikt nie mówi ze bdzie wyrównana walka !!! Przeciez jazda autem WRC w Mistrzostwach Polski potem w Europy dawala zdobycie doswiadczen !! I dopiero po tych startach mozna sie bylo zabrac za Mistrzostwa Swiata !!
A z tego co wiem to Grzegorz Grzyb dostal propozycje od Pegeot Sport Polska na starty 206 WRC. Wiec nie wiem czy to jest dobre posuniecie !!! A kto wogóle wpuscil do PZM takich ****** ?? :x Czy oni wiedza co zrobili ??!!!!!!!! :evil:
Pozdro :( :cry:
---> ..::Kuzi::GO::.. <---
Fendi

Postprzez PD » czwartek, 13 lis 2003, 00:23

Fendi napisał(a):Elo ! :cry:
Przeciez jazda autem WRC w Mistrzostwach Polski potem w Europy dawala zdobycie doswiadczen !! I dopiero po tych startach mozna sie bylo zabrac za Mistrzostwa Swiata !!

Czego doskonalym dowodem jest wicemistrz Swiata ;-)

Ludzie... przeciez ten zakaz niewiele zmieni w MP. W tym roku bylo jedno WRC, czesciej w rowie niz na mecie. :lol: Dobry kierowca poradzi sobie kazdym autem, a nie tylko wrc. Wiecej kierowcow bedzie mialo szanse na ostateczny triumf w MP. A to ze Stec nigdy nie dogoni Frycza, to co z tego. Jest wielu kierowcow, ktorzy nigdy nie dogonia Frycza, ale czy to cos zmienia?
pozdrówka
PD
PD
N1

Postprzez tomi_kl » czwartek, 13 lis 2003, 00:58

:D :lol: Dobra decyzja , Hołek , Kuzi , Kulig , Kuchar , Dytko do mocnych osiek i pełny ogień w RSMP

Mam nadzieje ze teraz bedzie jazada ! Ze KUZI zbuduje mocna oske albo wsiadzie w puga s 1600 i złoji wszystkim dupy w RSMP i RSME !

Co do zakazu , to moze zniosa go po roku czy dwóch i jak wejda RRC to beda w RSMP , lub moze nadejda lepsze czasy dla rajdów w Polsce i wróca WRC,.
Mam nadzieje ze na 1 rajdzie RSMP 04 zobacze znowu z 12 misków , 10 mocnych osiek i z 6 s1600 :twisted: :D :lol: :D :D :D

A WRCe , zawsze bedziemy mogli zobaczyc na ADACu :D
tomi_kl
A6

Postprzez ldevil » czwartek, 13 lis 2003, 01:02

pwrc napisał(a):jakoś nie mogę uwierzyć, ze dzięki zakazowi WRC Stec czy Sołowow
w N-ce nawiążą równorzędna walkę w Fryczem czy Bębnami
po prostu w N ce zrobi sie piewsza i druga liga, ot, cała różnica
bardzo chciałbym zobaczyć Steca walczącego o ułamki sekund z Fryczem, ale obaj wiemy, ze jest to fizycznie niemozliwe, chyba, że sie
Fryczowi auto zepsuje
więc o jakiej realnej walce piszesz?

Miałem na mysli to, że jesli nie w tym to może w następnym sezonie dzisiejsza "druga liga lancerow" jakoś sie podciagnie i nawiąże walke nie tylko o mistrza enki, ale także w generalce.
Natomiast jeśli nic się nie zmieni to rzeczywiście będzie tak jak mowisz.

Natomiast co do zakazu WRC to sądze, że nie będzie złym rozwiązaniem dla zawodników przeznaczenie różnicy miedzy kosztem wynajęcia WRC a Nki na starty za granicą. Może to być dla nich bardziej procentujące doświadczenie niż rywalizacja z drugim WRC na naszych oesach.
No fear - next gear
gg: 1898324
JID: ldevil@jabber.wp.pl
ldevil
N2

Postprzez golden » czwartek, 13 lis 2003, 01:45

Macie tutaj mało widowiskowego WRC-a

Sorry - jak dodajesz to mniejsze bo sie strona rozwala - mod.
golden
A6

Postprzez luks » czwartek, 13 lis 2003, 01:59

zakaz używania WRC na pewno spowoduje, ze zmagania będą ciekawe ... ale tylko w podsumowaniach punktowych..
poślizgi rajdówek to wg mnie krew tego sportu,a im więcej poślizgów, fartowań - tzw. akcji, to chyba tym więcej kibiców, bo przyjeżdżaja ludzie, których nie interesuje żadna tam klasyfikacja, czy walka w wozidełkach typu sej..
sam zostaję na przejazdach wszystkich załóg - wolę spokojnie zejść z trasy itd. itp., ale po takim rajdzie co pamiętam... właśnie tego WRCka, bo pięknie poszedł na jakimś zakręcie, a nie jakiegoś "wymiatacza" z N1 (chyba ze coś mu sie przydarzy :wink: )
przywrócenie F2 na otarcie łez hmmm... na pewno nie to spowoduje lawiny mocnych osiek z bardzo prostego powodu.. nasze trasy są zbyt dziurawe i zbyt dużo syfu jest na cięciach, żeby mogły być konkurencyjne. już kuchar co by nie mówić konkretnym golfikiem próbował gonić szpicę, ale nie dawał rady..
a poz atym to szkoda mi ghizziego, bo chłopaki kombinowali Agrupowy kit na przyszły sezon..
aha na koniec..kris wrc..3 auta w s1600 to naprawdę "dobra" obsada :shock: ..tak akurat na pudło ..
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez luks » czwartek, 13 lis 2003, 02:09

a jeszcze co do nikonu.. no cóż..rajdy są tam gdzie ktoś jest na tyle obrotny, że znajdzie kasę..
żal zimki i karkonosa mimo wszystko..
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez djinn » czwartek, 13 lis 2003, 03:06

Popieram!!!!! Brak Zimowego i karkonowskiego a w zamian Nikon to niezbyt udana decyzja !!!!! W zeszlym roku na Spalonej stalem z aparatem po pas w sniegu i lapalem przelatujace obok mnie Maszynki ..... takie wspomnienia zostana mi do konca zycia ...... a tu d...a, koniez ze sniegiem i dlugimi slajdami ..... szkoda.. ..... az sie lza w oku kreci :(
KUZI..........wierzymy w Ciebie !!!!
Kulig, Colin, Burns ..... WTF ??
djinn
N2

Postprzez Lasse » czwartek, 13 lis 2003, 04:49

qbus napisał(a):A mnie tylko dziwi to że żaden inny portal o tym nie pisze :roll:

A jakie znasz jeszcze sensowne portale? Wydaje mi się, że pozostał nam tylko Autoklub - reszta tłumaczy teksty z zagranicznych stron, a niusy krajowe ogranicza do wrzucania komunikatów prasowych. Zresztą Autoklub jak już to wrzucił - to znaczy, że ktoś to sprawdził - w zeszłym roku też najszybciej podali, że nie będzie Zimowego!
LASSE
Lasse
N2

Postprzez czarekusa » czwartek, 13 lis 2003, 06:45

tomi_kl napisał(a)::D :lol: Dobra decyzja , Hołek , Kuzi , Kulig , Kuchar , Dytko do mocnych osiek i pełny ogień w RSMP

No niestety musze Cie rozczarowac bo z tego co mi holo niedawno mowi to raczej w osce go nie zobaczymy juz nigdy bo dla niego nawet N4 to jak przesiasc sie z "wierzchowca na osiolka". Pytalem go tez o to i mi powiedzial ze ostani raz jak jechal oska to bylo pare miesiecy temu 206 corki i mu nie bardzo to odpowiadalo, woli swoje 4lapowe Subaru :) :)
Co do reszty zawodnikow to nie wiem ale KUlas i Kuhar tez planuja starty w PCWRC a nie w Polsce.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez munieck » czwartek, 13 lis 2003, 08:50

Na RallyOnline.pl pojawil sie jednominutowy klip z testow Marcina Beltowskiego w evo7. Po tym co tam zobaczylem, to widze dwie mozliwosci:

1. Agresywny styl jazdy pozostaly z KitCara + Lancer = Stec sprzed dwoch lat, czyli to co tygryski lubia najbardziej 8)

2. Agresywny styl jazdy pozostaly z KitCara + Lancer = dzwon godni dzwona :cry:

All in all, nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc go w akcji. Moze wlasnie on sprawi, ze N4 nie bedzie nudne :?:
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP