25 Rajd Rzeszowski 2016

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 25 Rajd Rzeszowski 2016

Postprzez andrew88 » piątek, 15 lip 2016, 16:19

Paradoksalnie chyba nie można uznać tego za nielegalę, bo trasa nie została jeszcze oficjalnie opublikowana. Od 22 lipca zabronione jest przebywanie w pobliżu oesów, chyba że zawodnicy wcześniej są informowani przez organizatora o przebiegu odcinków?
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez viper » piątek, 15 lip 2016, 16:48

andrew88 napisał(a):Paradoksalnie chyba nie można uznać tego za nielegalę, bo trasa nie została jeszcze oficjalnie opublikowana. Od 22 lipca zabronione jest przebywanie w pobliżu oesów, chyba że zawodnicy wcześniej są informowani przez organizatora o przebiegu odcinków?

Z tego co ja wiem rajd oficjalnie zaczyna sie w dniu pojawienia sie regulaminu i od tego momentu jezeli jesteś w okolicach oesow musisz to zgłosić organizatorowi. Po za tym jaki problem dla grzyba mieć dojście do trasy tak na marginesie.
Bad-i napisał(a):Grube oskarżenie...

No co ty :D . Ten pan to jeden z liderów upalania pomijam jego umiejętności . Będąc na rzeszowskim wielokrotnie na zapoznaniu ludzie już mówili , ze grzyb już tu był , a naparzanie jest tydzień przed rajdem itd. Raz po prostu tylko go złapali oficjalnie . chyba nie wierzysz w sytuacje, że gošc raz pojechal i akurat wtedy go złapali :D .
viper
S2000

Postprzez Anbarra » piątek, 15 lip 2016, 16:53

Ja tam posta napisalem dla zartu. Mnie nie bylo, nie oceniam, nie zaprzeczam, nie potwierdzam, tylko napisalem co mi na mysl przyszlo

Moim zdaniem trasy powinny byc podawane dopiero na zapoznaniu. Tylko ze kibice na tym ucierpia...
Z drugiej strony na pewnej edycji naszego flagowego rajdu pewien zawodnik z czolowki "moze drugiej ligi" chyba nie wiedzial ze jego oes testowy pokaze sie pozniej w harmonogramie rajdu. Mimo ze to tylko 4 zakrety sie pokrywaly: Ciekawe kto mu zamknal tamta droge :) :)

@viper tym razem chyba nie o grzybie mowa :)
Anbarra
A5

Postprzez Mad Max » piątek, 15 lip 2016, 16:54

viper tylko akurat nie o Grzybie jest mowa
a w Regulaminie Uzupełniającym ja nie znalazłem wzmianki na temat nieleglanego zapoznania i tak jak zauważono trasa nie została oficjalnie przedstawiona
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Anbarra » piątek, 15 lip 2016, 16:58

wezmy tez pod uwage ze niektorzy ludzie moga po prostu nie wiedziec ze cos zmaluja - czasami faktycznie ktos przypadkiem gdzies sie znalazl i itinerera jeszcze na oczy nie widzial.

chyba ze taki ktos jechal na biegu wyzszym niz ciocia prosila - wtedy trzeba sie przyjrzec sprawie
Anbarra
A5

Postprzez viper » piątek, 15 lip 2016, 17:07

Mad Max napisał(a):viper tylko akurat nie o Grzybie jest mowa
a w Regulaminie Uzupełniającym ja nie znalazłem wzmianki na temat nieleglanego zapoznania i tak jak zauważono trasa nie została oficjalnie przedstawiona

Fakt masz racje. Ja nawet w ogólnym regulaminie tego nie znalazłem. Chyba po to jest nieczytelne, zeby więcej wałów mozna było robić.
Anbarra napisał(a):wezmy tez pod uwage ze niektorzy ludzie moga po prostu nie wiedziec ze cos zmaluja - czasami faktycznie ktos przypadkiem gdzies sie znalazl i itinerera jeszcze na oczy nie widzial.

chyba ze taki ktos jechal na biegu wyzszym niz ciocia prosila - wtedy trzeba sie przyjrzec sprawie

Dlatego mozesz to zgłosić organizatorowi. W dniu ..... Miedzy godz ..... Jest np. W okolicach Lubeni itd. Proste i czytelne, a najważniejsze że uczciwe. Przecież to nie problem.
Ostatnio edytowano piątek, 15 lip 2016, 17:09 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez RajducH » piątek, 15 lip 2016, 17:09

aj tam czepiacie się - pewnie prezydent Rzeszowa jakieś działki na sprzedaż wystawił i trzeba było się z nimi zapoznać przed przetargiem :wink:
niecierpliwie czekam na listę zgłoszeń, bo coraz bardziej kusi mnie przyjazd na ten rajd :D
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Bad-i » piątek, 15 lip 2016, 17:40

viper napisał(a):

No co ty :D . Ten pan to jeden z liderów upalania pomijam jego umiejętności . Będąc na rzeszowskim wielokrotnie na zapoznaniu ludzie już mówili , ze grzyb już tu był , a naparzanie jest tydzień przed rajdem itd. Raz po prostu tylko go złapali oficjalnie . chyba nie wierzysz w sytuacje, że gošc raz pojechal i akurat wtedy go złapali :D .

Koledzy juz wyjasnili ze nie o tego zawodnika chodzi. Dla mnie malo istotne jest kto, ale jezeli juz ktos pisze takie cos na forum to rownie dobrze mogl zrobic zdjecie i wyslac do PZM lub organizatora.
Bad-i
N3

Postprzez Honiclbr » piątek, 15 lip 2016, 17:44

deyott napisał(a):Ciekawostka: dzisiaj po znanych nam z Lubeni trasach przejedzie Tour de Pologne, transmisja bodajże na TVP1.

A na Tour de France w piątek i w sobotę za tydzień jadą oesy z Ryśka :) Bisanne i Joux Plane :P
Honiclbr
A5

Postprzez Anbarra » piątek, 15 lip 2016, 17:49

Admini RBRCZ juz raportuja nagminna ilosc turnieji z tymi trasami i podejrzana czestotliwosc uznawania requestow :D
Anbarra
A5

Postprzez viper » piątek, 15 lip 2016, 18:06

Bad-i napisał(a):
viper napisał(a):

Koledzy juz wyjasnili ze nie o tego zawodnika chodzi. Dla mnie malo istotne jest kto, ale jezeli juz ktos pisze takie cos na forum to rownie dobrze mogl zrobic zdjecie i wyslac do PZM lub organizatora.

No czy ty bądź realista. Myślisz ze wszyscy mieszkańcy maja robić zdjęcia. Problem są śmieszne kary i śmieszne chęci, zeby nie robić smrodu koło rajdu. Co za różnica czy o niego. Ja ci mowie o fakcie związanym z upalaniem grzyba i paru zawodnikach wiem rownież , choć na początku źle zrozumiałem o kogo chodzi. Fakt jednak jest taki , że upalaniem są byli i jak kary sie nie zmienia i podejście organizatora to nadal beda.
viper
S2000

Postprzez Bad-i » piątek, 15 lip 2016, 18:23

Czyli w zwiazku z nie adekwatnymi karami nalezy tematu nie naglasniac?
Bad-i
N3

Postprzez viper » piątek, 15 lip 2016, 18:45

Bad-i napisał(a):Czyli w zwiazku z nie adekwatnymi karami nalezy tematu nie naglasniac?

Co to znaczy nie nagłaśniać ? Jak chcesz kogos oskarżać to musisz go złapać za rękę i skazać wyrokiem oficjalnym za ktorym idą surowe kary . Czy to jest do zrobienia. Oczywiście, że tak tylko trzeba chcieć zając sie oficjalnie tym procederem. My sobie możemy tu pisać. W środowisku wiadomo , że upalanie istnieje. Problem w tym że organizatorzy nic z tym nie chcą robić, a PZM śmiesznymi karami dla grzyba i jego kolegi tylko to potwierdził. Do puki bedzie sie opłacało upalać do puty zawodnicy beda je praktykować. Jak grzyb i stalmach dostali by po dwa lata dyskwalifikacji i po 30 tys kary to każdy następny by sie 3 razy zastanowił. Nawet tych dwoch by sie zastanowiła jak by następnym razem mieli dożywotni zakaz. Przy dzisiejszej technice nie ma żadnych problemów z tym, żeby pysk gościa za kierownica był czytelny.
viper
S2000

Postprzez Bad-i » piątek, 15 lip 2016, 18:50

Zobacz od czego zaczela sie dyskusja. Jezeli ktos rzuca takie info na forum to mogl tez zrobic zdjecie i to zglosic. Nawet gdyby kara byla niska to bylby to kolejny glosny temat. A tak pozostaje niesmak
Bad-i
N3

Postprzez viper » piątek, 15 lip 2016, 18:57

Bad-i napisał(a):Zobacz od czego zaczela sie dyskusja. Jezeli ktos rzuca takie info na forum to mogl tez zrobic zdjecie i to zglosic. Nawet gdyby kara byla niska to bylby to kolejny glosny temat. A tak pozostaje niesmak

Tu nie chodzi o to zeby było zdjęcie. Tylko o że musi to zrobic osoba oficjalna typu sędzia faktu. Grzyba skazali a co najważniejsze udowodnili mu obecność na podstawie notatki policyjnej. Tak jak masz np. Sędzie faktu przy szykanie tak rownież powinien być tutaj oddelegowana taka osoba i wędrować sobie po trasach. Na nawet zdjęcia nie potrzeba przy stwierdzeniu przez kogos takiego. Problem w tym że to krąg zamknięty i jeden na drugiego nie bedzie nadawał bo ręka rękę myje choć jest jeden taki co za takie manewry wywalał by na pysk bez możliwości powrotu dla oszustów. Problem w tym że kary wymierza PZM.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP