RAJD WISŁY 2014

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RAJD WISŁY 2014

Postprzez Mad Max » piątek, 5 wrz 2014, 10:07

z FB C-Rally:
A już w weekend, a konkretnie w niedzielę możecie naszą pracę „podglądać” w Polsat News. Wypowiedzi załóg, komentarze do onboardów i różne inne ciekawostki, czyli rajdy od „kuchni”
Mamy zaplanowane 8 wejść, każde z nich będzie trwało minimum 7 minut, a ich konkretne godziny to:
1) godz 7:45
2) godz 8:45
3) godz 9:20
4) godz 11:18
5) godz 12:48
6) godz 14:40
7) godz 15:45
8 ) godz 16:45
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Andrzej » piątek, 5 wrz 2014, 10:28

Texaco jak tam dojazdówki do OS Kiczora, które miałeś sprawdzić? Mam nadzieję ,że nie ugrzązłeś gdzieś w polach na zawsze. Jaką macie strategię poruszania się między OS Koniaków i Kiczora? Mapki rajdowe nie są zbyt dokładne i nie wiem które drogi będą przejezdne między tymi OSami.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez adolfik9501 » piątek, 5 wrz 2014, 11:13

Dzień drugi - kml odcinków https://www.dropbox.com/sh/nobrvgxabcteza0/AACBOiAo0bCDlVYynjAzlTdQa?dl=0

Zrobiłem na podstawie mapek i tych szybkich OB z YT.
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez Texaco » piątek, 5 wrz 2014, 11:37

Andrzej napisał(a):Texaco jak tam dojazdówki do OS Kiczora, które miałeś sprawdzić? Mam nadzieję ,że nie ugrzązłeś gdzieś w polach na zawsze. Jaką macie strategię poruszania się między OS Koniaków i Kiczora? Mapki rajdowe nie są zbyt dokładne i nie wiem które drogi będą przejezdne między tymi OSami.

Niestety nie odbyłem zapoznania :(

Co do poruszania sie na Kiczorze sa 2 opcje albo od Nieledwi od punktu widokowego , albo od strony tunelu wies Kasperki i droga na wies Suche
Ford Sierra Cosworth by Texaco Marian Bublewicz
Texaco
N1

Postprzez daryush » piątek, 5 wrz 2014, 11:58

adolfik9501 napisał(a):Dzień drugi - kml odcinków https://www.dropbox.com/sh/nobrvgxabcteza0/AACBOiAo0bCDlVYynjAzlTdQa?dl=0

Zrobiłem na podstawie mapek i tych szybkich OB z YT.

Dzięki wielkie :)

No i na zdjeciu satelitarnym widać, że nie ma kilku dróg na lewo od OESu które wynikały by z mapki organizatora.
daryush
N2

Postprzez PerShing16 » piątek, 5 wrz 2014, 12:07

Mam pytanie. Jest jakiś sensowny dojazd z Lipowca (SS1) na Zamarski (SS3)? Ktoś z okolicy wie może czy jest osiągalne się przemieszczać między tymi oesami?
I pytanie do Ochab (SS2). Dojeżdzając od głownej drogi, jest szansa że trafię na jakąś dobrą partię? Coś polecacie?
PerShing16
N1

Postprzez adolfik9501 » piątek, 5 wrz 2014, 12:10

PerShing16 napisał(a):Mam pytanie. Jest jakiś sensowny dojazd z Lipowca (SS1) na Zamarski (SS3)? Ktoś z okolicy wie może czy jest osiągalne się przemieszczać między tymi oesami? (...)

Musisz wjechać na S1, zjechać z niej na Gumną, a potem w lewo na Zamarski. To tak najprościej w najbardziej oblegane miejsca :)

Możesz też pojechać dalej na Kostkowice i tam na rogu w lewo.
Ostatnio edytowano piątek, 5 wrz 2014, 12:12 przez adolfik9501, łącznie edytowano 1 raz
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez daryush » piątek, 5 wrz 2014, 12:12

PerShing16 napisał(a):Mam pytanie. Jest jakiś sensowny dojazd z Lipowca (SS1) na Zamarski (SS3)? Ktoś z okolicy wie może czy jest osiągalne się przemieszczać między tymi oesami?
I pytanie do Ochab (SS2). Dojeżdzając od głownej drogi, jest szansa że trafię na jakąś dobrą partię? Coś polecacie?

Z Lipowca możesz polecieć kawałek Wiślanką w stronę Wisły i skręcić na Cieszyn albo polecieć z Lipowca w stronę Skoczowa i S1 do Cieszyna, z Cieszyna już widać na mapce gdzie można się dostać ;)
daryush
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 5 wrz 2014, 12:21

Są gdzieś dostępne czasy testowego ??

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez jarexcc » piątek, 5 wrz 2014, 12:36

daryush napisał(a):
PerShing16 napisał(a):Mam pytanie. Jest jakiś sensowny dojazd z Lipowca (SS1) na Zamarski (SS3)? Ktoś z okolicy wie może czy jest osiągalne się przemieszczać między tymi oesami?

Z Lipowca możesz polecieć kawałek Wiślanką w stronę Wisły i skręcić na Cieszyn albo polecieć z Lipowca w stronę Skoczowa i S1 do Cieszyna, z Cieszyna już widać na mapce gdzie można się dostać ;)

w Ustronia w stronę Cieszyna nie polecam, chodź nie wiadomo co będzie w sobotę, ale w miejscowości Bażanowice frezowali ostatnimi dniami asfalt, i możliwe że będą wylewać warstwę ścieralną, już teraz jest ruch wachadlowy i się czeka, lepiej jechać S1 na Cieszyn, skręcić pierwszym zajazdem 1km za stacją BP, z zjazdu w lewo na Dębowiec
jarexcc
A5

Postprzez viper » piątek, 5 wrz 2014, 13:10

Mad Max napisał(a):z FB C-Rally:
A już w weekend, a konkretnie w niedzielę możecie naszą pracę „podglądać” w Polsat News. Wypowiedzi załóg, komentarze do onboardów i różne inne ciekawostki, czyli rajdy od „kuchni”
Mamy zaplanowane 8 wejść, każde z nich będzie trwało minimum 7 minut, a ich konkretne godziny to:
1) godz 7:45
2) godz 8:45
3) godz 9:20
4) godz 11:18
5) godz 12:48
6) godz 14:40
7) godz 15:45
8 ) godz 16:45

No ciekawe jak to bedzie wyglądać tzn. Czy skorzysta na tym x załóg czy to bedzie kolejny prywatny folwark jednej załogi jak to jest ostatnio praktykowane. Zaczynając od lotosu a kończąc na biskiniewieczu itd.
viper
S2000

Postprzez Mad Max » piątek, 5 wrz 2014, 13:40

A jak myślisz ?? Przecież to proste i oczywiste że będzie to opcja numer jeden czyli "ogródek" C-Rally - o ile się orientuję to w Rzeszowie było podobnie.

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Andrzej » piątek, 5 wrz 2014, 13:46

Texaco napisał(a):
Andrzej napisał(a):Texaco jak tam dojazdówki do OS Kiczora, które miałeś sprawdzić? Mam nadzieję ,że nie ugrzązłeś gdzieś w polach na zawsze. Jaką macie strategię poruszania się między OS Koniaków i Kiczora? Mapki rajdowe nie są zbyt dokładne i nie wiem które drogi będą przejezdne między tymi OSami.

Co do poruszania sie na Kiczorze sa 2 opcje albo od Nieledwi od punktu widokowego , albo od strony tunelu wies Kasperki i droga na wies Suche

A jadąc od strony Nieledwi da się przebić przez las do tego miejsca OS gdzie na google maps jest napisane ,,punkt widokowy''? Droga wygląda na gruntową, nie sprawi problemó osobówce? I związane też z tym miejscem pytanie- wie ktoś może czy na zapoznaniu cięcia na spadaniu do tej lewej 90 były czymś ograniczone? Chodzi o partię od 4:54 do 5:05 na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=ggcGrP1FLEc
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez daryush » piątek, 5 wrz 2014, 13:58

Andrzej napisał(a):
Texaco napisał(a):

A jadąc od strony Nieledwi da się przebić przez las do tego miejsca OS gdzie na google maps jest napisane ,,punkt widokowy''? Droga wygląda na gruntową, nie sprawi problemó osobówce? I związane też z tym miejscem pytanie- wie ktoś może czy na zapoznaniu cięcia na spadaniu do tej lewej 90 były czymś ograniczone? Chodzi o partię od 4:54 do 5:05 na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=ggcGrP1FLEc

W sumie też by mnie interesowało to miejsce. Nawet jak się nie uda wjechać ta drogą, to z buta jest jakieś 1,5km, więc bez tragedii ;)
daryush
N2

Postprzez Wujeek » piątek, 5 wrz 2014, 14:52

Macie info jak testowy wypadl moze ?
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP