23 rajd dolnośląski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 23 rajd dolnośląski

Postprzez Motulski » poniedziałek, 30 wrz 2013, 23:08

Majkos...nie jestem MEDIA ! Nie czuje się nimi, nie zarabiam na tym i nie żyję z tego, ale jak już wszyscy i wszystkie takie grupy ban to wszyscy :wink: A nie, znajomi to pełen luzik... :wink:
Zawsze lubisz wtrącić swoje 3 grosze, ale luz :wink:
Pozdrawiam i życzę udanego startu w Czechach.
I nie zapomnij obejrzeć obszernej kroniki po Wiadomościach, którą to MEDIA Ci przygotują :wink:
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez sebaWRC » poniedziałek, 30 wrz 2013, 23:15

kubicafan1 napisał(a):
sebaWRC napisał(a):
kubicafan1 napisał(a):będziecie się musieli po krzakch przed safety chować :lol: :lol:

Powiem Ci,że nie koniecznie,sytuacja się odwróciła,teraz w PL jest luz z większością miejscówek,a w Czechach mega nagonka...w tym roku bez akredytacji u nich ciężko o dobrą fotę :/ Czekam z niecierpliwością na listę,a nóż może się trafi jakaś niespodzianka np.z tym szybkim zagranicznym driverem :) może ktoś ma jakieś info ? No i fajnie będzie Hankiewicza w 208 zobaczyć :)

paweł raczej w przyszłym sezonie albo na barbórce może po co niby chłopak się będzie spinał z autem na ostatni rajd

To radzę kolego czasami przeglądać Facebook'a :)
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez majkos » poniedziałek, 30 wrz 2013, 23:58

Motulski napisał(a):Majkos...nie jestem MEDIA ! Nie czuje się nimi, nie zarabiam na tym i nie żyję z tego, ale jak już wszyscy i wszystkie takie grupy ban to wszyscy :wink: A nie, znajomi to pełen luzik... :wink:
Zawsze lubisz wtrącić swoje 3 grosze, ale luz :wink:
Pozdrawiam i życzę udanego startu w Czechach.
I nie zapomnij obejrzeć obszernej kroniki po Wiadomościach, którą to MEDIA Ci przygotują :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=AJH6CUZWE84

Motulski - róbcie takie relacje z polskich rajdów, a za waszą akredytacją będę się podpisywał obiema rękami i nawet nogami.

Z powodu mizerii polskich rajdów nie oglądam kronik, a tym bardziej wiadomości (choć te ostatnie z innych przyczyn :) ) Nawet Wasze "relacje" już sobie odpuszczam

Co do równouprawnienia "Mediów" na rajdach jestem jak najbardziej za - nawet jeśli się tyczy tuzów fotografii M.K. plus D.K. plus inni. Oni nie odpowiadają wymogom regulaminu akredytacji jak najbardziej.

Za start w Czechach podziękuję jak szczęśliwie wrócę :)

Pozdrawiam i koniec OT, bo tu raczej o samym rajdzie "trza" pisać ;)
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 1 paź 2013, 06:42

Motulski napisał(a):Właśnie akredytacja na Dolnośląski poszła się... :wink:
Może się okazać że tylko TVP ma wyłączność :wink: :D
Jarek55511
S1600

Postprzez Wloch a ty? » wtorek, 1 paź 2013, 10:39

Większości macie racje. Mi chodzi tez o to czy kibic z drugiego końca polski ma po co przyjeżdżać na rajd na którym zobaczy dwa odcinki w dniu.
Jeżeli prolog da się rozegrać w czwartek o godzinie 2033 i drugi przejazd o 2125 to podejrzewam że jak by ktoś spiął szare komórki to to samo dało by się ogarnąć w piątek czy w sobotę ogólnie na KONIEC DNIA PIERWSZEGO. Tym bardziej że rajd w dniu pierwszym kończy się o 17stej. Zostaje 3h do 20stej można? można! wystarczy chcieć ale duma nie pozwoli na to żeby powiedzieć nie wpadliśmy na to ale dzięki waszym uwagom możemy coś poprawić.
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez Etam » wtorek, 1 paź 2013, 13:23

A ja tam się nie zgodzę. Nie znam się zbytnio ale patrząc na harmonogram trudno będzie ustawić to inaczej. W sobotę rajd dnie kończy się o 17. A gdzie BK, prowizorka i oficjalne. Z tego co widzę to oficjalne są po 21.30. Zobacz program w całości a nie tylko harmonogram odcinków. Może warto zastanowić się nad nowa koncepcją rajdu może ciekawe propozycje powstaną i coś nas organizatorzy wysłuchają. Kilometry w zasadzie takie same jak w tamtym roku więc to czy dwa długie odcinki w pętli czy trzy krótkie to już kwestia gustu. Pewnie zawodnicy wolą długie niż takie po 10 km. A tak dla podsumowania to popatrzcie w ramówkę rsmp. Regulamin dla wszystkich rajdów przewiduje piątek, sobotę a dalej mówi o ewentualności przesunięcia o jeden dzień do przodu wiec to chyba też wyszło od zawodników? jazda wieczorową porą dla mnie bomba, no i że prolog wrócił do Kłodzka to też super. Nie ma co się wymądrzać jest jak jest albo zakładać kluby i robić swoje imprezy wtedy będzie wszystko ok:)
Etam

Postprzez Wloch a ty? » wtorek, 1 paź 2013, 13:38

To się nie wymądrzaj, specjalnie dla takich jak Ty NAPISAŁEM DUŻYMI LITERAMI że można ten prolog czy odcinek miejski medialny jak zwał tak zwał zrobić na KONIEC DNIA PIERWSZEGO w tym przypadku Piatek. Ale czego wymagać od kogoś kto nie potrafi czytać. Tak było na na większości rajdów w w RSMP 2013 świdnica karkonoski rzeszów i polski a nawet kowno. Co do zakładania klubów to wiesz dlaczego się tak dzieje? Dlatego że kilku durni nie potrafi się dogadać każdy ma swoje racje i każdy ma ambicje żeby być najważniejszym organizatorem. Etam podejrzewam że jeżeli była by wolna konkurencja w związkach sportowych i pzm niczym kim dzong il nie trzymał by nad wszystkim łapy to tacy kolesie jak ty napewno nie mieliby ciepłej posadki za organizatorskim biurkiem.
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez Etam » wtorek, 1 paź 2013, 13:53

Nie skacz tak bo nie ma do czego. Masz rację nie doczytałem:) A do organizatora to mi brakuje jeszcze że hoho jak sam widzisz. Może i dobra rzecz zrobić to w piątek ja już teraz nie widzę problemu:) dzięki za podpowiedź. A Świdnica prolog miała w piątek wieczorem tak jak dolnośląski:) a rajd szedł sobota niedziela
Etam

Postprzez Mad Max » wtorek, 1 paź 2013, 14:54

Etam napisał(a):A Świdnica prolog miała w piątek wieczorem tak jak dolnośląski:) a rajd szedł sobota niedziela

Zaczynasz mieszać... Dolnośląski jako jedyny ma prolog/odcinek miejski w czwartek - w Świdnicy prolog/odcinek miejski był w piątek a w Jeleniej Górze, Rzeszowie oraz Kownie na zakończenie pierwszego dnia. W Rzeszowie też pierwszego dnia był cztery "normalne odcinki" oraz "odcinek miejski" na zakończenie dnia - gdyby tak samo było w Kłodzku nikt by słowa nie powiedział.

Łukasz czytając wypowiedź Pani Katarzyny to wydaje mi że Twoją wypowiedź zrozumiała jako brak szacunku do pracy włożonej w przygotowanie rajdu i że został zrobiony na odpi********.

Moim zdaniem to że rajd jest tak bardzo rozjechany może spowodować że jednak na Dolnośląski wybierze się znacznie mniejsza ilość kibiców niż normalnie. Sam miałem w planach jechać ale pod warunkiem że rajd będzie sobota - niedziela - wolny piątek dał by radę załatwić - ale z czwartek wolny już nie przejdzie.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kubicafan1 » wtorek, 1 paź 2013, 15:56

to co ty mad max pracujesz do 8 czy nocki robisz?
odcinek specjalnie jest tak zrobiony późno żeby kibice mogli oglądać posiedziałem troche pomyślałem i trzymam się za azk a piątek i sobote możesz śmiało wolne wziąść :)
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Postprzez Tomek K » wtorek, 1 paź 2013, 16:07

kubicafan1 napisał(a):to co ty mad max pracujesz do 8 czy nocki robisz?
odcinek specjalnie jest tak zrobiony późno żeby kibice mogli oglądać posiedziałem troche pomyślałem i trzymam się za azk a piątek i sobote możesz śmiało wolne wziąść :)

Kończąc pracę 17 czy nawet 16 na pewno zdaży na 20 do Kłodzka mając do pokonania np 400 kilometrów. Powodzenia, chyba że fundujesz helikopter.
Wszyscy mądrzy jak rajd pod domem. Ale Polski (no w tym roku dzięki obsadzie było duzo kibicow) czy Litwa to juz be bo za daleko.

Dla mnie jesli testowy jest w czwartek to juz wszystko jedno czy potem prolog jest tego samego dnia czy w piatek. Ale rozumiem racje tych, którzy uwazaja ze piatek to lepsze rozwiazanie. Swoja droga to mam wrazenie, ze organizatorzy jakby byli przygotowani na to, że piatek bedzie powtorka z 2012. Ale moze byla wizytacja na klepniecie trasy i moze ze wzgledów bezpieczenstwa wypadla Spalona a na zastępstwo bylo za pozno. No ale mowie to takie moje domysly. Biora sie one stad, że akurat Dolnoslaski zwykle mial i sporo oesow i fajna czasowka - np rok temu bylo swietnie, na Spalonej mozna bylo obejrzec prawie cala stawke i na spokojnie dojechac na trzeci w petli.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez kubicafan1 » wtorek, 1 paź 2013, 18:03

Tomek K napisał(a):
kubicafan1 napisał(a):to co ty mad max pracujesz do 8 czy nocki robisz?

Kończąc pracę 17 czy nawet 16 na pewno zdaży na 20 do Kłodzka mając do pokonania np 400 kilometrów. Powodzenia, chyba że fundujesz helikopter.
Wszyscy mądrzy jak rajd pod domem. Ale Polski (no w tym roku dzięki obsadzie było duzo kibicow) czy Litwa to juz be bo za daleko.

Dla mnie jesli testowy jest w czwartek to juz wszystko jedno czy potem prolog jest tego samego dnia czy w piatek. Ale rozumiem racje tych, którzy uwazaja ze piatek to lepsze rozwiazanie. Swoja droga to mam wrazenie, ze organizatorzy jakby byli przygotowani na to, że piatek bedzie powtorka z 2012. Ale moze byla wizytacja na klepniecie trasy i moze ze wzgledów bezpieczenstwa wypadla Spalona a na zastępstwo bylo za pozno. No ale mowie to takie moje domysly. Biora sie one stad, że akurat Dolnoslaski zwykle mial i sporo oesow i fajna czasowka - np rok temu bylo swietnie, na Spalonej mozna bylo obejrzec prawie cala stawke i na spokojnie dojechac na trzeci w petli.

sory nie popatrzyłem gdzie mad max mieszka :)
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 1 paź 2013, 18:07

W tamtym roku było super,ale w tym to jakaś lipa. W czwartek testowy i start a w piątek 4oesy plus 2x prolog i byłoby super. A nie zawsze robić tak że trzeba wybierać albo start albo prolog.
Jarek55511
S1600

Postprzez Zajcev » wtorek, 1 paź 2013, 18:10

Nie ważne gdzie mieszka, ogólnie harmonogram z d....y wyjęty i tyle..
Jak przeczytałem komentarze pod newsem, to nie wierzyłem w to co czytam, szacun Łukasz, że masz do tego jeszcze chęci i nerwy... no ale to tak jakbyś rzucał grochem o ścianę...
Chociaż jest mały plus, w sam raz w sobotę po rajdzie można się nawalić z rozpaczy/radości i nie martwić się, że następnego dnia trzeba iść do pracy... :lol:
Zajcev
N4

Postprzez marcos » wtorek, 1 paź 2013, 18:11

Wszyscy narzekają na harmonogram z powodu tego prologu, ale jakoś nikt nie zauważył, że w sobotę odpuszczając RPP można zobaczyć nawet 5 odcinków i to bez większego gonienia i oglądając całą stawkę RSMP. A chcąc obejrzeć RSMP i RPP można zobaczyć 3 odcinki, jak dla mnie harmonogram pod tym względem bardzo dobry. W sobotę co prawda tylko 2 odcinki w pętli, ale z perspektywy kibica to obojętne czy są 2 czy 3 odcinki w pętli, jeśli można można zobaczyć tylko 1 odcinek w pętli (a często na rajdach w RSMP jest stosowany wariant: dwie pętle po 3 oesy, przy czym w pętli da się zobaczyć tylko jeden oes). Odcinek uliczny w Kłodzku faktycznie bardziej pasowałby w piątek wieczorem, ale tak naprawdę nikt nie wie jakie były przyczyny zorganizowania go akurat w czwartek. Może władze miasta nie chciały super oesu w piątek? Może były inne przyczyny niezależne od organizatora? Tego nie wiem więc nie krytykuję. Ale za to większość forumowiczów, zamiast trochę zastanowić się i pomyśleć, to woli od razu zwyzywać organizatorów od bandy leni i złodziei.

Dla jasności: Nie jestem organizatorem żadnego rajdu, piszę to jako zwykły kibic.

EDIT: A co do formatu piątek- sobota. Wiadomo, że zarówno dla zawodników, jak i dla kibiców korzystniejszy jest wariant sobota- niedziela, ale zwyczajnie nie zawsze jest to możliwe, zresztą było to już nie raz wałkowane na tym forum (m.in. utrudniony dojazd do kościołów w niedzielę). Zresztą wariant piątek - sobota jest stosowany nie tylko w Polsce, ale praktycznie w całej Europie, pierwszy z brzegu przykład: Rajd Chorwacji.
marcos
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP