Moderator: SebaSTI
Masz rację Bzygu ale musze poproszę jeszcze naprawde o ostani głos, w którym odpowiem Panu Żółtodzóbowi:
1. LaGadula potwierdził moją tezę, że na asfaltach S1600 są porównywalne do enek. Ja dodałem, że nie tylko na równych "francuskich" asfaltach, ale także na syfiastych jak w Polsce i Słowacji czy Czechach
Podaję jako dowód czasy na oes remata (prawie 14 km), gdzie było 10 % asfaltu - Kuzaj 9,42,7 vs. Beres 9,45,5 w drugim przejeździe Kuzaj 09:42.9 vs. Beres 09:51.6. Trzeci przejazd Beres kapeć co opisałem wczesniej. Oes z szutrowym łącznikiem ( prawie 5 km) Kuzaj 02:45.6 vs. Beres 02:46.4, przejazd drugi Kuzaj 02:43.2 vs. 02:44.8, przjazd trzeci Kuzaj 02:42.1 vs. Beres 02:44.3. Oczywiście dla Żółtodzióba to tylko moje mrzonki, a dla mnie fakty i czasy porównywalne. Bojnice z równiutkim asfaltem wszystkie 3 Beres wygrywa. Wziąłem przykłady oesów ekstremalnie różnych co poprzednio określałem słowem "zróżnicowane".
2. Ten temat jest o szansach i przyszłości S1600 jako auta rajdowego niezaleznie kto tymi autami jeździ. Więc przywoływanie wyników na polskich rajdach tych samochodów przez Pana Ż. jest niejakim nieporozumieniem. Dowód - porównanie bezpośrednich startów naszego Juniora oraz np. Beresa i to na neutralnym gruncie. Więc dlatego u nas S1600 nie wygrywa bo brak jest kierowców. Ale to przecież nie jest sednem tego tematu.
3. Pan Ż. nie czyta lub nie rozumie treści pisanych tu postów. Dowód - wypowiedź LaGaduli o panach, którzy nie widzieli rajdu a wypowiadają się na temat rajdu Matador - wypowiedź tyczyła się albo Pana Ż. albo innych, ale na pewno nie mnie bo tak się sklada, że znam LaGadulę osobiście i na rajdzie widzieliśmy się kilka razy, a Pan Ż. w swym poście pisze, że to jednak mnie na rajdzie nie było. Lub pisze o awariach gdy ja napisałem, że ich nie było.....
4. Tak Panie Ż. - znam wszystkie odcinki Rajdu Matador będąc nawet tylko na połowie z tegorocznego rajdu. Resztę znam z zeszłego roku - jak jadę ponownie na rajd to staram się zobaczyć te, których nie widziałem na poprzedniej edycji. Ponadto staram się odmaleźć w sieci on-boardy z każdego oesu i można je tam spokojnie odnaleźć.
5. Przepraszam ale gdzie w moich wypowidziach są obrażliwe uwagi o Panu Ż??? Myslę, że swoimi wypowiedziami starałem się trzymać tematu i wykazywać właśnie szanse S1600 wobec aut N4.
6. Rajdy również Panie Ż. nie są całym moim życiem, ale mam jedną zasadę - jeśli zabieram gdzieś głos to staram się poznać temat dogłębnie, i mówić na podstawie tego co widziałem. A to Pan feruje nam swoje wypowiedzi tonem "wszystkowiedzącego" nie poparte żadnymi dowodami.
7. Nie mam kompleksów z powodu swojego wyglądu. A niestety Pan Ż. stosuje starą polską metodę - gdy brakuje argumentów zaczyna "jak nie kijem to go pałką". Widać panie Ż. u Boga w trakcie narodzin stałem w innej kolejce. Po rozum. A Pan w jakiej stał??
. zastosuję Pańskie rozumowanie i wcześniejsze Pańsakie uwagi Panie Ż: to jest forum i każdy, w granicach przyzwoitości, może mówić swoje uwagi. A jeśli się Panu nie podobają moje wypowiedzi to nie musi ich Pan czytać. A tym bardziej odpowiadac na nie.
To jest ostatnia naprawdę odpowiedź na "posty Pana Ż. Przepraszam za male zgryźliwośći wobec niego, ale chyba i tak użyłem mniej obraźliwych wypowiedzi niż on.
MisiekClio napisał(a):Nie jest tajemnica, ze zdecydowana wiekszosc polskich kierowcow ma spore problemy z nauczeniem sie odpowiedniego strojenia, a bierze sie to z malej ilosci kilometrow treningowych.
Wiec zawias ustawia sie prawie "na oko". A podczas rajdu juz sie nie eksperymentuje z oczywistych powodow...
Mroowa napisał(a):A powiedz mi jak Frycz miał ustawić sobie auto jak PROCAR i tak wiedział wszystko lepiej o naszych asfaltach...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości