33 Rajd Elmot 2005

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez solota » czwartek, 14 kwi 2005, 17:07

niezła historia :lol:
na kormoranie jak były karnety to tylko do wjazdu na Frączki gdzie był ten ala supetoes gdzie jechali takiego ślimaka. Dalej w wioskach darmówka była, więc ja bym nie kupował karnetów :wink:
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez qbus » czwartek, 14 kwi 2005, 17:13

Moim zdaniem nie ma się czym chwalić. straszne pieniądze to nie są... a organizator taki zastrzyk kasy chyba odczuje.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Roxi » czwartek, 14 kwi 2005, 17:29

qbus napisał(a):Moim zdaniem nie ma się czym chwalić. straszne pieniądze to nie są... a organizator taki zastrzyk kasy chyba odczuje.

dokładnie - wy nie zbiedniejecie zbytnio,a organizator ma wiecznie tyły; może właśnie możnaby pomóc w organizacji rajdów, zeby nam ich wiciąż nie odwoływano.
Ja uważam,że karnety w rozsądnej cenie -10-20zł powinny być na każdym rajdzie,może poprawiłoby to sytuację ......
w cechcach nikt nie kombinuje,każdy ma bilet czy karnet, o MŚ i cenach biletów oraz karnetów to już nie wspomnę .....
czy Polak zawsze musi kombinować ,żeby wejść lub coś zrobić na lewo ????zamiast normalnie zapłacić te parę zł ? :?
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką".
Roxi
N2

Postprzez kirloy » czwartek, 14 kwi 2005, 17:44

W tym roku pierwszy raz wybieram sie na ELMOT (no kiedss juz bylem w centrum Walimia an 1OS, ale to bylo po drodze)
Za cholere nie znam miejscowek, a wasze opisy tez sa dla mnie raczej zwile:)
Moze ktos by sie poswiecil wzial PAINTa (chyba najlepszy tool jaki microszoft kiedy kolwiek wypuscil) i pozaznaczal na mapkach ktore mozna sciagnac ze stronki elmotu miejsca w ktore warto uderzac. Po ostatnich doswiadczeniach dochodze do wniosku ze jak jade na rajd to i tak on przejezdza gdzies obok bo ja sie wbijam w jakies dziwne miejsca, albo sie gubie.
Jesli ktos zrobil by taka mapke - powstal by kibicowski nieoficjalny program;)
Mozna by opisac m-ca jakimis haslami jakie tu rzucacie np-tu wydzwonil ten a tam tamten itp.
http://rajdelmot.pl/page.php?dzial=trasa#mapy
kirloy
N3

Postprzez Raven » czwartek, 14 kwi 2005, 18:42

Z tymi karnetami to robicie straszne halo, tak trudno wydac kilka przyslowiowych zlotych? Jak musze to kupuje i nie chodze po krzakach, ani nie jezdze do babci.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez rallyfahrer » czwartek, 14 kwi 2005, 19:26

Denerwują mnie ludzie jak widze co roku na Elmocie jak się przedzierają po krzakach albo gdzies po polach kilometrami idą bo nie chce im się zaplacić te 10 zł. Przeciez to są "żadne" pieniądze a dla organizatora spory dochód i między innymi z tego powodu nie musimy sie martwić o przyszłoroczną edycję Elmotu :)
rallyfahrer
N2

Postprzez karcin » czwartek, 14 kwi 2005, 22:02

Ja w tym roku kupie karnet bo chce wspomóc Polskie Rajdy. Moge jechać i kręcić ale chce coś zrobić dla rajdów. Mówimy o poprawie Rajdów w Polsce to zacznijmy od siebie :) Zróbcie taki krok jak ja a za kilka lat będziemy mieli takie super rajdy że głowa boli.

kirloy 3maj mapke z ciekawymiu miejscami wg mnie
Obrazek

Na drugi dzień polecam Jedline Zdrój gdyż jadą z góry i jest bardzo ciekawe, zakręt przed Jedliną na skrzyżowaniu z Wałbrzychem też jest niezły. Walim i patelnie to standard oraz powyżej patelni na samym szczycie prawie, zakręt 180 gdzie Kuzaj i Bębenek mieli przygody. Z Rościszowa przed skrętem na Glinno jest bardzo ciekawy odcinek i kilkanascie 180-tek, polecam ostatni zakręt przed prostą chociaż niewiadomo jak będą jechać ale na GSMP było super :)
Pozdrawiam[/b]
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez Gracko » piątek, 15 kwi 2005, 10:07

ja też chętnie zapłace za te karnety aby nie musieć się wykłucać z jakimiś ludźmi z obsługi ani nie łazić po krzakach a przygody w stylu ze sie udało nie kupić karnetu bo sie wcisnęło komuś ze sie jedzie do babci w ciuchach subaru jest dla mnie delikatnie mówiąc nie na miejscu. Ci którzy robią na Polskich stadionach rozpierduchy i sa nazywani pseudokibicami też w większości na mecze wchodzą przez płot . Dzięki wszystkim za info o dobrych miejscach bo jade na elmot po raz pierwszy i napewno mocno się przydadzą.
Gracko
A5

Postprzez Łukasz » piątek, 15 kwi 2005, 11:12

Co za kombnacja z karnetam :shock: . Ja jednak dochodzę do wniosku że Polska to nadal dziki kraj 150 lat za murzynami :? . Na całym świecie obowiązują karnety wstępu na rajdy, koncerty i innego rodzaju imprezy sportowo - kulturalne i nikt nie robi z tego żadnego halo i wszyscy przyjmują to na porządku dziennym, a u nas :roll: :? Jedziesz człowieku na 3-4 eliminacje MP a nawet jak na wszystkie to czy te 50-100 zł na cały rok to taki majątek :?: Mi tam takie coś zupełnie nie przyszło do głowy, zawsze normalnie kupuję karnet.
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez marcin » piątek, 15 kwi 2005, 13:20

Dziś o 17 w radiu Luz bedzie rozmowa z Grzybem, mnie o tej godzinie w domku nie będzie jak i pewnie wielu innych osób więć mam prośbę - jeśli ktoś będzie słuchał tej rozmowy i ma taką możliwość żeby ją nagrać i pozniej wrzucic na jakis serwerek to bede bardzo wdzieczny.
marcin
A5

Postprzez Kafe » piątek, 15 kwi 2005, 13:41

oto linki do słuchania Radia Luz. Start godzina: 17.00

http://www.radioluz.pwr.wroc.pl/luz.pls

http://www.radioluz.pwr.wroc.pl/listen.pls

Zachęcam także do zadawania pytań Grześkowi na maila:

rajd@radioluz.pwr.wroc.pl

pozdrawiam
Kafe
A5

Postprzez Mroowa » piątek, 15 kwi 2005, 18:19

No Grzyb odpowiedział na Pytanie o nielegalki że ten proceder skończył się na pamiętliwym Rajdzie Sudeckim.
I Grzybo nie upala :roll: hehehe to mnie rozśmieszył.

I ciekawe poco o Kuzaju wspomniał niby na przykład ale Kuzaj.

Zaobserwował od 2 lat zmianę światopogladu u kierowców i u Siebie Pfff :)
Mroowa
S2000

Postprzez dany » piątek, 15 kwi 2005, 18:27

jakbys dobrze się wsłuchał to byś wiedział że Grzybkowi chodziło o tak zwane szybkie upalanie...
pozdro
dany
N1

Postprzez Mroowa » piątek, 15 kwi 2005, 19:02

dla mnie niema podziału na szybkie i wolne albo upalanie jest albo go niema !
Mroowa
S2000

Postprzez dany » piątek, 15 kwi 2005, 19:07

ok,zgadza się,masz całkowitą rację ale akurat w tym przypadku chodziło o konkretny przykład i sposób nielegalki
dany
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP