"Sołowow rozjeżdża konkurencję..."

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Sergiey » poniedziałek, 16 maja 2005, 14:02

Type_R: no to w takim razie przypomnij mi z łaski swojej, kto wówczas brał udział w ME? I okaż mi proszę, że nie był to okres kiedy ME nie podupadły?
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Cobra » poniedziałek, 16 maja 2005, 14:27

jak jakis czas temu byla dyskusja w temacie zdajsie o kucharze gadula powiedzial ze te tematy o kierowcach nie maja sensu. wtedy sie z tym nie zgadzalem jednak teraz widze w jak duzym bylem bledzie. Jak tak sobei poprzegladacie te tematy to polowa wypowiedzi w kazdym jest jakims fightem miedzy fanami i antyfanami zawodnikow, nic tylko jedni po drugich jada przy okazji obrazajac naszych mistrzow. zlikwidujmy te tematy bo to niczemu nie sluzy albo przynajmniej zacznijmy sie szanowac i swoich idoli tez
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Marcin z Mtl » poniedziałek, 16 maja 2005, 16:47

Jucek napisał(a):laysy...znowu sie zaczyna, a Solowow to co? sracze sprzedaje i ma z tego kase na starty

"Mnie oszukasz, mamusie oszukasz, ale natury nie oszukasz. Wszystkimi cywilizacjami na swiecie, zawsze rzadzi... kupa!"

To jednoczesnie niech posluzy za komentarz do tej konstruktywnej polemiki.
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez misiek_wrc » środa, 31 sty 2007, 15:48

"Zanosi się na to, że zagadka marki nowego samochodu Michała Sołowowa jest bliska rozwiązania. Fiat Auto Poland zwołał przed Rajdem Magurskim konferencję prasową, na której przedstawione będę dwa zespoły - Fiat Castrol Rally Team i Fiat Cersanit Rally Team!

Michał Sołowow zapowiadał już starty w fabrycznym samochodzie. Wszystko wskazuje teraz zatem na Punto S2000. W piątek dowiemy tego oficjalnie."

A więc zagadka rozwiązana, choć myślałem że Sołek pojedzie w Pugu 207 :) Ciekawe tylko w czym będzie jeździł IRC czy może ME bo na MP nie liczę, a może MŚ ?? :D
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Mexico City » środa, 31 sty 2007, 18:40

Nie wiem, jakie są dokładne różnice w parametrach technicznych Fiata Punto i Peugeota 207. Wydaje mi się, że to pierwsze auto ma silnik o mniejszej mocy, i to byłaby najważniejsza różnica. Ale prawdopodobnie się mylę, nie chcę też udawać kogoś, kto wszystkie rozumy pozjadał, więc wyjaśnijcie mi proszę, czy przypadkiem przesiadka na Punto nie byłaby co najmniej zatrzymaniem się Sołowowa w rozwoju? :?
Mexico City

Postprzez havk » środa, 31 sty 2007, 18:52

Pewnie testy Punto wypadly lepiej niz 207. Zreszta Punto to samochod juz sprawdzony na oesach z tytulem mistrza Europy i chyba tez Wloch, a 207 jezdzil w rajdach jako zerowka (Antibes i rajd w Belgii - zapomnialem nazwy).
havk
N3

Postprzez Marmetal » środa, 31 sty 2007, 19:38

havk napisał(a):Zreszta Punto to samochod juz sprawdzony na oesach z tytulem mistrza Europy i chyba tez Wloch, a 207 jezdzil w rajdach jako zerowka (Antibes i rajd w Belgii - zapomnialem nazwy).

Też mi się wydaje, że właśnie dlatego postawił na Punto. Dodam, że tym autem Basso wywalczył w zeszłym roku mistrza International Rally Challenge, a rajd w Belgii o którym mówisz to Condroz :).
Marmetal
S2000

Postprzez Mikey » środa, 31 sty 2007, 21:19

Szkoda, ze nie będzie nim jeździl w MP bo byly by juz trzy S2000 i mozna by bylo faktycznie stwierdzić na jakim poziomie są te auta względem N4
Mikey

Postprzez Hultay WRC » środa, 31 sty 2007, 22:33

Ale czy było mówione że będzie startował wyłącznie za granicą? Może będzie jeździł w MP np Lancerem, wkońcu już trochę go zna, ma swój zespół, który do Grande Punto raczej się nie dotknie. Poczekmy, zobaczymy.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez ciapulek » czwartek, 1 lut 2007, 00:23

Hultay WRC napisał(a):Ale czy było mówione że będzie startował wyłącznie za granicą? Może będzie jeździł w MP np Lancerem, wkońcu już trochę go zna, ma swój zespół, który do Grande Punto raczej się nie dotknie. Poczekmy, zobaczymy.

Lancer w MP, "Lubiakowe" Punto w Europie.
ciapulek
N2

Postprzez Cendra » czwartek, 1 lut 2007, 14:39

ciapulek napisał(a):
Hultay WRC napisał(a):Ale czy było mówione że będzie startował wyłącznie za granicą? Może będzie jeździł w MP np Lancerem, wkońcu już trochę go zna, ma swój zespół, który do Grande Punto raczej się nie dotknie. Poczekmy, zobaczymy.

hmm... to nie dobrze, myslalem ze zobaczymy tych dwóch kierowców w bezpośrednim pojedynku
Cendra
A6

Postprzez Saruto » czwartek, 1 lut 2007, 16:33

Wiadomość super :) mam nadzieje że na Polskim też pojedzie S2000, wtedy będzie ich około 6 :)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez ciapulek » czwartek, 1 lut 2007, 19:13

Saruto napisał(a):Wiadomość super :) mam nadzieje że na Polskim też pojedzie S2000, wtedy będzie ich około 6 :)

Uwierz mi, nie wejdą we czterech do jednego auta.
ciapulek
N2

Postprzez Mikey » czwartek, 1 lut 2007, 23:24

Moze jakoś wcisną kanape na tyl i jeszcze jedenwejdzie ;)
Pozdrawiam :)
Mikey

Postprzez ciapulek » piątek, 2 lut 2007, 12:46

ciapulek napisał(a):

No i Fiat zrobił mi na złość.

A pan Michał zmienił zdanie. Nagle konkurencja, stanowiąca dla niego do niedawna sól rywalizacji, zeszła na plan dalszy. No chyba, że uważa auto S2000 za mniej konkurencyjne niż dzisiejsze auta klasy N4.
ciapulek
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP