Jak myślicie co dalej z Fryczem?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez rallyfan2 » środa, 12 lip 2006, 15:56

Maciekd pieprzysz glupoty cytuje ,, przesiadka do N4 dobrze by mu zrobiła, tak naprawde tylko w tej klasie osiągał sukcesy." Chlopie co ty pieprzysz Seba jest jak dotad jedynym zawodnikiem w Polsce ktory wygral rajd w generalce autem klasy S1600 .Osiagal swietne wyniki , byl mistrzem w tej klasie .Zobacz sobie na wyniki super 1600 na swiecie dominuje suzuki , fiat jest z tylu .Wiadomo ze Fiat chcialby miec wyniki najmniejszym kosztem .SPojrz na kariere Juniora wygrywa bo duzo jezdz po swiecie a to rozwija .Z samych Czech Seba nie wyniesie doswiadczenia .Nie pamietam kto to powiedzial ale jest opinia ze doswiadczenie zdobyte na jednym rajdzie w MŚ to sezon jazdy w Polsce. Trzeba tez stwierdzic ze ekipa Juniora podchodzi bardzo profesionalnie do rajdow ( tzn . treningi , starty zagraniczne ) .Wszystko rozbija sie o pieniadze .Przypomne kariere Seby w ktora klase wsiadal tam wygrywal .(N2 , S1600 , N4 , puchar PZM) .Od dawna slyszalem niepochlebne opinie o panie S. z zespolu Fiata .Mowisz o Solowowie , w jego wypadku zawodzi przygotowanie aut . A na zakonczenie jeszcze powiem ze Polska mialabyc bodajze pierwszym krajem gdzie mialo jezdzic S2000 .Seba moze czuc sie rozgoryczony .
rallyfan2
A6

Postprzez ZOWA » środa, 12 lip 2006, 16:54

rallyfan2 napisał(a):Maciekd pieprzysz glupoty cytuje ,, przesiadka do N4 dobrze by mu zrobiła, tak naprawde tylko w tej klasie osiągał sukcesy." Chlopie co ty pieprzysz Seba jest jak dotad jedynym zawodnikiem w Polsce ktory wygral rajd w generalce autem klasy S1600 .Osiagal swietne wyniki , byl mistrzem w tej klasie .Zobacz sobie na wyniki super 1600 na swiecie dominuje suzuki , fiat jest z tylu .Wiadomo ze Fiat chcialby miec wyniki najmniejszym kosztem .SPojrz na kariere Juniora wygrywa bo duzo jezdz po swiecie a to rozwija .Z samych Czech Seba nie wyniesie doswiadczenia .Nie pamietam kto to powiedzial ale jest opinia ze doswiadczenie zdobyte na jednym rajdzie w MŚ to sezon jazdy w Polsce. Trzeba tez stwierdzic ze ekipa Juniora podchodzi bardzo profesionalnie do rajdow ( tzn . treningi , starty zagraniczne ) .Wszystko rozbija sie o pieniadze .Przypomne kariere Seby w ktora klase wsiadal tam wygrywal .(N2 , S1600 , N4 , puchar PZM) .Od dawna slyszalem niepochlebne opinie o panie S. z zespolu Fiata .Mowisz o Solowowie , w jego wypadku zawodzi przygotowanie aut . A na zakonczenie jeszcze powiem ze Polska mialabyc bodajze pierwszym krajem gdzie mialo jezdzic S2000 .Seba moze czuc sie rozgoryczony .
gosciu ale wez pod uwage jaka byla wtedy obsada jak fryczu wygral rajd w generalc autem S1600.gwarantuje Ci ze przy takiej obsadzie jak wtedy byla to i kosciuch wygralby rajdzik autem S1600 wiec najpierw zanim cos napiszesz to sie zastanow.bo ajd do rajdu nie podbny... :lol: kiedy masz jedno auto w klasie to fajnie ja wygrac :D bo teraz kiedy ma kilka S1600 w klasie to mu cos dziwnym trafem slabo idzie.powiedz mi jeszcze co poza tym pamietnym rajdem fryczu osiagnal w osce?? taki basso,andreucci lub mekke spusciliby taki lomot fryczowi ze szok i to jego autem!!
ZOWA
A6

Postprzez Banan » środa, 12 lip 2006, 16:55

rallyfan2 napisał(a):A na zakonczenie jeszcze powiem ze Polska mialabyc bodajze pierwszym krajem gdzie mialo jezdzic S2000 .Seba moze czuc sie rozgoryczony .

To jest niemozliwe, bo w RPA czy gdzies tam juz "dawno" jezdza S2000.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

frycz

Postprzez daniel1 » środa, 12 lip 2006, 16:59

uważam że frychu mógłby zostać nr.1 gdyby miał więcej szczęścia i kasy.
teraz pewnie wróci do N4. a szkoda bo w s2000 bylby the best
:roll:
daniel1

Postprzez Wilu » środa, 12 lip 2006, 16:59

z tą dominacją na świecie to troszku nie tak. po 1, fiat nie ma odpowiedniej reprezentacji w MŚ, podobnej do citroena, suzuki, czy ostatnio znowu renaulta (mimo że prywatnego). ciężko więc porównywać wyniki, czy możliwośći. moim zdaniem, na równych asfaltach jest to auto zdecydowanie konkurencyjne do swifta, c2, czy clio ... atutem jest mocny motor. zresztą zobacz wyniki tamtegorocznych ME, co wyprawiał Basso z konkurencją np na Maderze ... niestety polskie oesy są specyficzne. cięzko dostosować zawieszenie fiata, przy raczej biernej postawie szefów teamu, dało to obecny efekt.

ehs twierdzę, że tym fiatem spokojnie się da wygrać w Polsce rajd, tylko jest potrzebny kierowca (raz chęci w/w szefów), niestety poza Kuzajem, w kraju kierowców jakiegoś formatu choćby Europejskiego, niestety brak.

ehs wygrał, no jasne w corsie, z Czopikiem, który do tego popełnił błąd, w rajdzie o raczej średniej obsadzie.

pzdr.
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez rallyfan2 » środa, 12 lip 2006, 18:22

Banan napisał(a):
rallyfan2 napisał(a):A na zakonczenie jeszcze powiem ze Polska mialabyc bodajze pierwszym krajem gdzie mialo jezdzic S2000 .Seba moze czuc sie rozgoryczony .

Zle napisalem .Chodzilo mi o to ze Polska miala byc pierwszym krajem po makarnoniarzach w ktorym mialo jezdzic Punto S2000 .Od dawna bylo tak mowione .

gosciu ale wez pod uwage jaka byla wtedy obsada jak fryczu wygral rajd w generalc autem S1600.gwarantuje Ci ze przy takiej obsadzie jak wtedy byla to i kosciuch wygralby rajdzik autem S1600 wiec najpierw zanim cos napiszesz to sie zastanow.bo ajd do rajdu nie podbny... :lol: kiedy masz jedno auto w klasie to fajnie ja wygrac :D bo teraz kiedy ma kilka S1600 w klasie to mu cos dziwnym trafem slabo idzie.powiedz mi jeszcze co poza tym pamietnym rajdem fryczu osiagnal w osce?? taki basso,andreucci lub mekke spusciliby taki lomot fryczowi ze szok i to jego autem!!

gosciu ale pamietaj ze wygral .Wez tez pod uwage ze Corsa autem z gornej polki nigdy nie byla .Wiem ze nie jestem w pelni obiektywny ale zauwaz ze Seba wlaczal sie corsą do walki z enkami co nie mozna powiedziec o dwoch innych kierowcach Pinelesie i Mrowce , ktory byl zawsze uwazany za speca od oski.pozdro
rallyfan2
A6

Postprzez Banan » środa, 12 lip 2006, 19:26

Fakt, teraz to ja strzelilem gafe ;).
Ostatnio edytowano środa, 12 lip 2006, 20:03 przez Banan, łącznie edytowano 1 raz
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez schwepes » środa, 12 lip 2006, 19:48

Banan napisał(a):
Zle napisalem .Chodzilo mi o to ze Polska miala byc pierwszym krajem po makarnoniarzach w ktorym mialo jezdzic Punto S2000 .Od dawna bylo tak mowione .

Nadal jest to niemozliwe, bo Toyota S2000 juz dawno jezdzila, jak to juz wczesniej napisalem, w RPA czy gdzies tam.

ale Punto to Fiat a nie Toyota :P
schwepes
A6

Postprzez ZOWA » środa, 12 lip 2006, 20:09

rallyfan2 napisał(a):
Banan napisał(a):

gosciu ale pamietaj ze wygral .Wez tez pod uwage ze Corsa autem z gornej polki nigdy nie byla .Wiem ze nie jestem w pelni obiektywny ale zauwaz ze Seba wlaczal sie corsą do walki z enkami co nie mozna powiedziec o dwoch innych kierowcach Pinelesie i Mrowce , ktory byl zawsze uwazany za speca od oski.pozdro
no to corsa autem z gornej polki nie byla ale powiedzmy rok temu... ale wtedy jak na rok w ktorym zaczela jezdzic w polsce(2002) to autem starym nie byla.i jak na tamte czasy byla konkretna i nadawala sie.zle caly czas mierzysz.przeplatasz troche lata 2002-2003 z latami 2005-2006 a powiem Ci ze jak na rajdowki to juz jest przepasc straszna.
ZOWA
A6

Postprzez rallyfan2 » środa, 12 lip 2006, 20:46

Dobra nie bede sie klocil bo nie o to chodzi .Trzeba jezdzic jezdzic i jeszcze raz jezdzic , jak widac Fiat tego nie zapewnil Fryczowi wiec zrezygnowal . Jak mowilem od dawna bylo wiadomo ze atmosera w zespole nie jest domowa :wink:
rallyfan2
A6

Postprzez ZOWA » środa, 12 lip 2006, 21:36

rallyfan2 napisał(a):Dobra nie bede sie klocil bo nie o to chodzi .Trzeba jezdzic jezdzic i jeszcze raz jezdzic , jak widac Fiat tego nie zapewnil Fryczowi wiec zrezygnowal . Jak mowilem od dawna bylo wiadomo ze atmosera w zespole nie jest domowa :wink:
a czy myslisz ze kosciuszko jezdzi swoim swiftem duzo?? on jezdzi nim tylko na rajdach i przed rajdami na testach.taka jest prawda ze JM wystawia kosciuchowi auto przed rajdem i jak moze zrobi nim 50km oesowych przed rajdem to jest wszystko.wiec nie tylko we fiacie tak jest.jak wypozyczasz lancera od stecow lub dytkow to tez masz tylko krotkie testy przed rajdem.a testowac do woli moga zawodnicy ktorzy maja swoje auta.tak jak np kuzaj.wiesz co powiem Ci tak kazdy wykret jest dobry.powiem ci tez ze kiedys lubialem holowczyca nawet jesli nie dojezdzal lub mial slabsza forme na danym rajdzie.ale od pewnego casu jak nei dojechal to probowal zganiac na wszystko i wszystkich... a swojej winy nigdzie i nigdy w tym nie widzial i od tej pory jest inaczej.i jesli chodzi o S1600 to kazdy zespol w polsce ma taka sama sytuacje.wiec niech sie frycz nei wykreca.peugeot-suzuki-fiat i nawet C2 guzka jest tylko do jego dyspozycji na rajdzie i krotko przed nim.wiec widac teraz jak kto umie jezdzic... bo sa na rownej pozycji jesli chodzi o testy.ja sie nie kluce to jest dyskusja a nie klutnia.
ZOWA
A6

Postprzez Kubus » środa, 12 lip 2006, 22:18

ZOWA - ja wszystko rozumiem, mnie równiez zawsze denerwowało zwalanie winy za nieudane występy na wszystko i wszystkich przez różnych kierowców. Zanim jednak położycie krzyżyk na Fryczu zauważcie że to nie Fiat podziękował jemu, lecz on Fiatu. A to robi różnice i to sporą. Ja dalej będe kibicował Fryczowi bez względu czym będzie jezdził i gratuluje mu odważnej ale chyba i słusznej decyzji. Wkoncu zespół który nie posiada nawet deszczówek z prawdziwego zdarzenia ciężko nazwać profesjonalnym... Zresztą Rajd Subaru pokazał jak kończy się gdy ktoś wolą walki chce nadgonić braki w przygotowaniu samochodu. Moim zdaniem rajdy to zbyt poważna i zbyt niebezpieczna "zabawa" żeby przez czyjąś niekompetencje ryzykować zdrowie swoje, pilota i kibiców.

A i jeszcze co do Juniora i Frycza. Mysle że porównanie jest bezsensowane. I nie chodzi tu o zawiść czy zazdrosć. Swift jest poporstu lepszym samochodem, Junior bardzo duzo startuje poza granica a to procentuje, Do tego nie musi zawracać sobie głowy finansami.Jego zadaniem jest wsiąść,jechać i osiągnąć jak najlepszy rezultat. Dlatego też nie dziwi mnie fakt, że jeździ coraz lepiej.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez ZOWA » środa, 12 lip 2006, 22:45

Kubus napisał(a):ZOWA - ja wszystko rozumiem, mnie równiez zawsze denerwowało zwalanie winy za nieudane występy na wszystko i wszystkich przez różnych kierowców. Zanim jednak położycie krzyżyk na Fryczu zauważcie że to nie Fiat podziękował jemu, lecz on Fiatu. A to robi różnice i to sporą. Ja dalej będe kibicował Fryczowi bez względu czym będzie jezdził i gratuluje mu odważnej ale chyba i słusznej decyzji. Wkoncu zespół który nie posiada nawet deszczówek z prawdziwego zdarzenia ciężko nazwać profesjonalnym... Zresztą Rajd Subaru pokazał jak kończy się gdy ktoś wolą walki chce nadgonić braki w przygotowaniu samochodu. Moim zdaniem rajdy to zbyt poważna i zbyt niebezpieczna "zabawa" żeby przez czyjąś niekompetencje ryzykować zdrowie swoje, pilota i kibiców.

A i jeszcze co do Juniora i Frycza. Mysle że porównanie jest bezsensowane. I nie chodzi tu o zawiść czy zazdrosć. Swift jest poporstu lepszym samochodem, Junior bardzo duzo startuje poza granica a to procentuje, Do tego nie musi zawracać sobie głowy finansami.Jego zadaniem jest wsiąść,jechać i osiągnąć jak najlepszy rezultat. Dlatego też nie dziwi mnie fakt, że jeździ coraz lepiej.
a moze to frycz poprostu chcial wyprzedzic fiata z ta decyzja.moze to fiat nosil sie z zamiarem podziekowania fryczowi ale frycz zrobil to pierwszy zeby ni ebylo ze to fiat mu podziekowal... tego sie nie dowiemy do puki fiat nie zrobi oficjalnego komunikatuja juz wole uwazac na polityke rajdowa.bo powiem wam ze w rajdach ostatnio coraz wiecej podejsc taktycznych zaczyna sie robic i pewnych zachowan z premedytacja i wyrachowaniem.
ZOWA
A6

Postprzez maciekd » czwartek, 13 lip 2006, 00:16

rallyfan2 napisał(a):Maciekd pieprzysz glupoty [...] Chlopie co ty pieprzysz

Że tak powiem, goń się leszczu. Z szacunkiem prosze...

Mów sobie co chcesz, tłumacz swojego idola jak chcesz, niestety wyniki (w S1600) go nie bronią. OK, na polskim podwórku jest niezły, ale gdzie mu tam do najlepszych kierowców...
maciekd
A6

Postprzez Kopernik » czwartek, 13 lip 2006, 02:59

Hmmm...tak sie przygladam tej rozmowie i moge wrzucic pare slow o teamie FIATa.

Seba juz od dluszego czasu jest niezadowolony ze wspolpracy z ta ekipa. W zeszlym roku na Barumie rozmawialem z pewnym gosciem, ktory pracuje w wyzej wymienionym zespole i opowiedzial mi co nieco, jak wyglada praca przy Punto. Juz wtedy mowil, ze Seba rozwaza zerwanie kontraktu. Ponoc szefostwo teamu stara sie utrzymac rajdowke po najnizszych kosztach i w najmniejszym stopniu nie ma ochoty zwazac na uwagi kierowcy. Podkreslal tez,ze Frycz daje sobie w kasze dmuchac. Wyrazil przypuszczenie, ze Janusz nie pozwolilby sobie na to wszystko...

To wszystko mowil czlowiek, ktory widzial cala sytuacje od srodka. Ja mu wierze. Dlatego nie smailbym nawet wspominac`, ze Seba probuje wszystko zwalic na samochod... Tym bardziej, ze nie przypominam sobie, by kiedykolwiek wspomnial, ze przegral przez swoja rajdowke...
Poza tym znamienne wydaje sie, ze na ostatnim rajdzie team fiata nie dysponowal deszczowymi oponami. Ten fakt tylko mnie umacnia w przekonaniu, ze czlowiek, ktorego spotkalem w Czechach, mial racje...
Kopernik
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP