61. RAJD POLSKI

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez tomi_kl » niedziela, 16 maja 2004, 14:16

Obrazek

Obrazek

Juz niedługo takie obrazki , bedziemy mogli zobaczyc w Kotlinie Kłodzkiej
Od wtorku 25.05.( za 9 dni ) zaczyna sie zapoznanie z trasa Rajdu Polski

Tym razem Leszek nie bedzie miał łatwego zadania. Jak mowi "ma do załatwienia z BT zaległe porachunki z 2003 r"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tomi_kl
A6

Postprzez stein911 » niedziela, 16 maja 2004, 15:47

Jeśli Leszek nie wydzwoni/nie zepsuje się samochód, to ten mały żabojadek będzie mógł powąchać spaliny subaru :lol:
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez Alien » niedziela, 16 maja 2004, 15:55

BT? Znow piącha na badaniu technicznym? :wink:
Alien
A5

Postprzez Arti » poniedziałek, 17 maja 2004, 15:12

W przyszłości organizatorzy Rajdu Polski powinni pomyśleć o współpracy z Czechami. Blisko granicy jest, to dlaczego by nie można było zrobić wspólnego rajdu, tak jak jest w Czechach,Słowacji i w Austrii. No i oczywiście chciałbym zobaczyć tyle aut WRC na patelni Walimskiej. Czesi widzą jak bokami się jeżdzi. Coś pięknego byłoby zorganizowanie takiego rajdu. Myslę, ze któryś z organizatorów wpadnie na taki pomysł.
Arti
N3

Postprzez golden » poniedziałek, 17 maja 2004, 15:20

arti - chyba zbyt upraszczasz sprawe

a) kto wpadnie - jaki automobliklub - jak zgredy tam siedza i mysla o wlasnych stołkach

b) nie sadze, aby czechom zalezalo na naszych kilkudziesieciu rajdowkach - pytanie czy by zechciali hehe popatrz na ich organizacje sponsorow albo nasza - predzej oni zrobia z niemcami wegrami czy z kims innym niz z Polakami :D no chyba, ze Kormoran albo w-ski połaczymy :D:D z jakims czeskim he
golden
A6

Postprzez psz » poniedziałek, 17 maja 2004, 15:47

Imho 1 eliminacja MCR byll Janner, bo chcieli miec zimowy, a u nich nie bardzo wolno uzywac kolcow (na Sumavie nie wolno bylo w kazdym razie). Znowuz z polaczenia Valasski z Tatrami nie bardzo sie czesi cieszyli, ale przeciez dzieki temu mieli psonsora w postaci Matadora...
A na pomysl laczenia eliminacji nawet starzy dzialacze nie musza "wpadac", przeciez w pierwszej polowie lat 90-tych Slowacy przyjezdzali do Polski na Rajd Krakowski, a Polacy jechali slowacki Gemer... Zreszta do dzis (eee, nie wiem, jak w tym sezonie...) jedna z eliminacji wysvigow gorskich jest wyscig w Banovcach na Slowacji.
Ogolnie rzecz ujmujac, to myslac o wspolnej eliminacji z innym krajem, trzeba zadac sobie bardzo, ale to bardzo wazne pytanie: "z czym do ludzi?" ;-)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez qbus » poniedziałek, 17 maja 2004, 16:20

Pojawil się harmonogram czasowy rajdu można go znaleźć np. tutaj
UPDATE
I mapki też są -> click <-
:wink:

OS'y te same co w zeszłym roku i jechane w tym samym kierunku.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez suaveg » poniedziałek, 17 maja 2004, 16:58

Mogliby jeszcze zamieścić pełną listę złoszeń.
suaveg
N1

Postprzez suaveg » poniedziałek, 17 maja 2004, 17:05

RajducH napisał(a):A tak w ogole to jakie jest wasze ulubione miejsce na rajdzi Polski???

bo mi to sie very podoba zawsze w idzikowie. objazd wokol domu i mostek:) ale inne miejsca tez sa ekstra :D

Ja przyjeżdżam do Idzikowa co roku na cały dzień. To jest najlepsze miejsce na Rajdzie Polski, zwłaszcza jak deszcz pada. W tym roku tez tam jadę, a drugiego dnia do Jugowa.

pozdr.
suaveg
N1

Postprzez pwrc » poniedziałek, 17 maja 2004, 17:09

psz napisał(a):Ogolnie rzecz ujmujac, to myslac o wspolnej eliminacji z innym krajem, trzeba zadac sobie bardzo, ale to bardzo wazne pytanie: "z czym do ludzi?" ;-)

hehe, dobrze powiedziane :lol:
pwrc
A5

Postprzez Banan » poniedziałek, 17 maja 2004, 19:30

Ja tam co roku obowiazkowo jestem co roku w Jodlowniku :D I prawie zawsze na mostkach :D
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez suaveg » poniedziałek, 17 maja 2004, 19:43

Też bym się chętnie wybrał na mostki, ale musiałbym wjechać tam przed zamknięciem drogi, bo na pichotę to miałbym trochę za daleko. Co roku planuję, że tam pojadę, ale jakoś nie wychodzi. :cry:
suaveg
N1

Postprzez psz » poniedziałek, 17 maja 2004, 19:45

A mnie sie strasznie podoba oes Czarna Gora, a dokladniej okolice przeleczy Puchaczowka... Fajne patelnie, niesamowicie dobra widocznosc (widac naprawde niezly kawal drogi), duzo miejsca dla kibicow itd. :D
Podobalo mi sie tez na Miedzylesiu, we wsi Lesica, taaaaaakie spadanie, super luki, hopka itp., tylko nie dosc ze dojazd ciezki, bo trzeba zawalac kawal drogi wzdluz granicy przez Niemojow (normalnie koniec swiata, a przynajmniej Polski ;-) ), to jeszcze potem z buta jest przeszlo 3 km do tej Lesicy i tylko 2 przejazdy, w bardzo duzych odstepach. Ale w zeszlym roku warto bylo :) Chyba nawet korzystnioe jest tak zrobic, ze pierwszy przejazd Lesice ogladac, a potem od Stronia podjechac do Siennej i tam oba oesy. Tylko ze wtedy tez duzo kilometrow trzeba przejechac itd., wiec nie wiem, czy tak korzystnie w sumie :roll: Ale ja ostatnio tak ogladalem wlasnie i bylo super.
A drugiego dnia calkiem fajnie jest na zjezdzie z Przeleczy Srebrnej do Nowej Wsi Klodzkiej, tez duzo widac np. z wiaduktu albo z jeszcze innego miejsca, aczkolwiek jest tam szeroko i raczej na okraglo.
pozdro!
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez WRC » poniedziałek, 17 maja 2004, 20:05

ja mam plan Spalona i Sowa... 6 oesów bez przepieszczania sie praktycznie :D
WRC
N3

Postprzez micz » poniedziałek, 17 maja 2004, 20:36

Na dużej mapce oes 1-4 ma flagę meta mniejwięcej w połowie. Czy on się tam rzeczywiście kończy czy kończy się tam gdzie czerwona kreska
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP