Rajd Transportowca

Wszystko co dotyczy rajdowej III ligi

Moderatorzy: SebaSTI, Beret

Postprzez kuba313 » sobota, 2 kwi 2011, 12:11

Mi się wydaję, że jednak trochę przesadzacie.
Nikt nie każe startować w kryterium załogom, które odpadną na oesach,
To oczywiście próba zarobienia dodatkowej kasy przez organizatora, ale to temat zupełnie dobrowolny dla startujących.

Loocky: jaką charakterystykę mają oesy: Kokociniec i Ligota? Z tego co patrzę na mapę, to tereny przemysłowe, tereny zapudowane. To będą prawdziwe odcinki, czy próby pomiędzy krawężnikami?
kuba313
N1

Postprzez tomkuk84 » sobota, 2 kwi 2011, 13:28

Nie możnaby przesunąć kryterium korfantego na godzinę 17??
Gdyż ciężko będzie zdążyć po oglądnięciu wcześniejszego odcinka na główne kryterium... nie chciałbym w połowie oglądania np. odcinka kokociniec 3, przemieszczać się na kryterium.
Jeszcze mam prośbę aby mapka rajdu była opublikowana najpóźniej 2 dni przed rajdem, aby była możliwość wybrania odpowiednich miejsc do oglądary.
Z jednej strony mam świadomość, że są upalacze, jednak kibiciom (takim jak ja :D ) na pewno będzie lepiej wybrać się na trasę, gdy będą znali jak biegną odcinki.
tomkuk84
N1

Postprzez loocky » niedziela, 3 kwi 2011, 01:54

MSG Racing napisał(a):A ja mam pytanie po co te nagłówki zmieniać, po naklejki przeklejać
:?: Po co to wszystko?
Nagłówek, wiem, P.Górski sobie ubzdurał, że w amatorce nie może być słowa rajd :shock:

Kryterium to kryterium rajd to rajd. Musze to zrobic zgodnie z regulaminami. Superally jest nie do końca dopuszczalne w RD. Wole wpisać w regulamin taki zapis i ew. potem go zmienic, niz potem nagle komunikatem dorzucac zapis. A do Pana Gorskiego mam duzy szacunek, ma niewdzieczna funkcje jedynie.

kuba313 napisał(a):Loocky: jaką charakterystykę mają oesy: Kokociniec i Ligota? Z tego co patrzę na mapę, to tereny przemysłowe, tereny zapudowane. To będą prawdziwe odcinki, czy próby pomiędzy krawężnikami?

Kokociniec bardzo szybki i techniczny, krawezniki mozliwe tylko na dwoch dwojkowych-trojkowych zakretach po wewnetrznej, zero parkingow.
Ligota to poczatek fest szybki potem kilka dziewiedziesiatek, wychamowanie lekki syf potem wpad na parking ale szeroki mimo kraweznikow, kilka nawrotow, wyjscie szerokimi zakretami z placu do prostej i dalej znowu 90tki z syfem na osatniej, szybka partia, wpad na maly plac dwa nawroty i szybko znowu ale dziurawo, przed meta technicznie. Bardzo widowiskowo.
tomkuk84 napisał(a):Jeszcze mam prośbę aby mapka rajdu była opublikowana najpóźniej 2 dni przed rajdem, aby była możliwość wybrania odpowiednich miejsc do oglądary.
Z jednej strony mam świadomość, że są upalacze, jednak kibiciom (takim jak ja :D ) na pewno będzie lepiej wybrać się na trasę, gdy będą znali jak biegną odcinki.

Oczywiscie. Daze by byly po swietach.
tomkuk84 napisał(a):Nie możnaby przesunąć kryterium korfantego na godzinę 17??
Gdyż ciężko będzie zdążyć po oglądnięciu wcześniejszego odcinka na główne kryterium... nie chciałbym w połowie oglądania np. odcinka kokociniec 3, przemieszczać się na kryterium.

Niestety nie ma szans, poniewaz centrum jest zamkniete od rana na zapoznanie, potem biegnie maraton przez Katowice i na koniec leci kryterium. Oj cos my mieli roboty by nie kolidowac z biegiem. Ciagle cos sie zmienialo.
loocky
N2

Postprzez Zoe » środa, 13 kwi 2011, 22:11

A czy będą może onboardy z OS'ów? Tak z czystej ciekawości pytam, bo lubię jako pilot być "przygotowany" :lol:
Zoe
A5

Postprzez kuba313 » czwartek, 14 kwi 2011, 00:03

Pomysł bardzo fajny i zrealizowany w Gliwicach w zeszłym roku.
Da radę tutaj?
kuba313
N1

Postprzez Andrzej » czwartek, 14 kwi 2011, 00:17

kuba313 napisał(a):Pomysł bardzo fajny i zrealizowany w Gliwicach w zeszłym roku.
Da radę tutaj?

O jakim konkretnie pomyśle piszesz?
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez kuba313 » czwartek, 14 kwi 2011, 07:40

Andrzej napisał(a):O jakim konkretnie pomyśle piszesz?

Onboardy oesów przed rajdem
kuba313
N1

Postprzez loocky » czwartek, 14 kwi 2011, 10:06

Będzie coś zupełnie nowego, zaczerpnięte z rund WRC, a mianowicie załogi podczas odbioru administracyjnego otrzymają gotowy opis trasy przygotowany przez doświadczonego kierowcę rajdowego. Załoga sama stwierdzi czy opis skoryguje, uzupełni czy też od podstaw stworzy własny.
loocky
N2

Postprzez machoony » czwartek, 14 kwi 2011, 10:14

loocky napisał(a):Będzie coś zupełnie nowego, zaczerpnięte z rund WRC, a mianowicie załogi podczas odbioru administracyjnego otrzymają gotowy opis trasy przygotowany przez doświadczonego kierowcę rajdowego. Załoga sama stwierdzi czy opis skoryguje, uzupełni czy też od podstaw stworzy własny.

tez bylo w gliwicach :)
http://www.it-technologies.pl
machoony
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 14 kwi 2011, 18:13

loocky napisał(a):Będzie coś zupełnie nowego, zaczerpnięte z rund WRC, a mianowicie załogi podczas odbioru administracyjnego otrzymają gotowy opis trasy przygotowany przez doświadczonego kierowcę rajdowego. Załoga sama stwierdzi czy opis skoryguje, uzupełni czy też od podstaw stworzy własny.

Z rund WRC? A kto tam robi Loebowi czy Latvali opis?
Tak jak kolega pisze w Gliwicach już tak było. Dobra opcja dla nowych zawodników.
Zgłosił się już ktoś? Albo ilu się już zgłosiło?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Zoe » czwartek, 14 kwi 2011, 19:52

Sprawa dobra, aczkolwiek tylko na papierze, choć pewnie kilka komend dla początkujących pilotów zapisanych graficznie może się przydać :) Warto też, aby linijka po linijce było wszystko opisane fonetycznie.

Na zasadzie:

L3// -> P4+ (lewy cztery ciąć do prawy cztery plus)

i tak dalej i tak dalej...

To jak? Będzie "cywilny" onboard z OS'ów?
Zoe
A5

Postprzez loocky » czwartek, 14 kwi 2011, 19:57

MSG Racing napisał(a):Z rund WRC? A kto tam robi Loebowi czy Latvali opis?

Nie, że danej załodze. Każdy organizator WRC ma obowiązek przygotować opis trasy w 2-3 wersjach tzn. coraz bardziej szczegółowych. A załoga/team wybiera który chce.

MSG Racing napisał(a):Zgłosił się już ktoś? Albo ilu się już zgłosiło?

Zgłoszenie powoli płyną na razie kilka jest. Zobaczymy dalej bo się powoli rozpędza.
loocky
N2

Postprzez kuba313 » piątek, 29 kwi 2011, 18:40

Czy doczekamy się publikacji listy zgłoszeń?
kuba313
N1

Postprzez MSG Racing » sobota, 30 kwi 2011, 00:20

Mnie jeszcze zaintrygowała inna rzecz.
Miała być impreza dla amatorów przy tym rajdzie, czyli kryterium, ale nie ma nigdzie o nim żadnej informacji.
Dlaczego?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez loocky » sobota, 30 kwi 2011, 07:41

lista jeszcze ciepła

Oj nie było w planach amatorki
loocky
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do III LIGA - RD