Frycz na Waldviertel w WRC!

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Frycz na Waldviertel w WRC!

Postprzez maciekd » środa, 30 paź 2002, 00:18

No wreszcie... Zobaczymy teraz na co tak naprawde stac nasza mloda gwiazde. Konkurencja spora i bardzo doswiadczona, wiec miejsce w pierwszej piatce byloby sporym sukcesem, pierwsza trojka bedzie swietnie, a jak wygra to beda wielkie jaja!
maciekd
A6

Postprzez kewals » środa, 30 paź 2002, 01:14

no wygrac to raczej nie :) ale tez mysle ze polowa stawki w wrc jest dla Seby do objechania....licze na dobry wystep i bez takich przygód jak ostatnio :D
zapraszam do dyskusji na www.dnkforum.prv.pl
kewals
N3

Postprzez Psycholog_Rajdowy » środa, 30 paź 2002, 01:17

Uważam, że Frycz niestety nie będzie w stanie zająć pozycji wyższej niż piąta. Po pierwsze to jego debiut w WRC, po drugie akurat ten World Rally Car jest wyjątkowo mało konkurencyjny (ten egzemplarz). Spodziewam się natomiast świetnej postawy Sołowowa. Na Warszawskim pokazał, że świetnie rozumie się z EVO VII, a auto ma duży potencjał. W zeszłym roku "Sołek" ukończył Waldviertel, mam więc nadzieję, że w czasie tej edycji będzie w stanie walczyć o zwycięstwo w grupie N. Obu załogom życzę POWODZENIA!!!
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez Kant » środa, 30 paź 2002, 09:57

A więc jeden z moich filmików z Krakowskiego 2002 okazał się proroczy!!! :D SUPER!!!

Cały czas mam w pamięci co Sebastian wyrabiał z bardzo mocno obsadzoną grupą N rok temu... Niszczył!!! Co prawda mocna jazda "mocno" się skończyła, ale ogromnego potencjału nikt Frytce nie może odmówić. Frycz dojrzał do WRC!!! Słabość egzemplarza może mu nie pozwolić na walkę o najwyższe laury, ale nie powinien nas zawieść (Seba, bo autka nie jestem pewien!!!) Frycz ognia!!! :twisted:

W tamtym roku chciał się koniecznie wpisać w zakręt, w tym roku w podobnej sytuacji odprostuje (dojrzał rajdowo 8) ), pójdzie przodem w łąkę i straci najwyżej 40 sekund, co nie spowoduje utraty prowadzenia ze wzlędu na olbrzymią przewagę wypracowaną po pierwszym dniu!!! :D
Och, gdyby przed rokiem nie zapiął tej piatki po szczycie N-grupa byłaby jego!!! :?

Przepraszam za te, luźno związane z tematem, dywagacje... :wink:
Ostatnio edytowano piątek, 1 lis 2002, 02:12 przez Kant, łącznie edytowano 1 raz
Kant
N2

Postprzez maciekd » środa, 30 paź 2002, 11:49

No dziwny byl to wypadeczek... Niby taki utalentowany kierowca, a w tym momencie popelnil chyba wszystkie bledy jakie mogl popelnic... Mysle jednak, ze drugi raz taki wypadek jest wykluczony. Mam cicha nadzieje, ze jednak Fruczu bedzie w pierwszej trojce...
maciekd
A6

Postprzez Kant » środa, 30 paź 2002, 12:15

Ale i okoliczności były dla Niego niesprzyjające... :evil:

Mocne hamowanie na delikatnym, zasyfionym (jak wszystko na Sempericie :? ) i spadającym łuku drogi. Dodatkowo "optyka" tego miejsca była dość myląca: oglądając ten onboard pierwszy raz myślałem, że dohamuje się spokojnie!!! :shock: :o

Dostrzegam pewną dozę sarkazmu w Twoich postach. Czyżbyś nie pałał sympatią do Sebastiana? Dziwi mnie to, bo dla mnie jest On takim "polskim Solbergiem"! Wiadomo, że ich osiągnięć nie ma co porównywać, ale jakie warunki, taki i "Solberg"!!!

Innymi słowy: nie ma co winić Sebastiana, że urodził się w Polsce!!! :?
Ostatnio edytowano czwartek, 31 paź 2002, 22:38 przez Kant, łącznie edytowano 1 raz
Kant
N2

Postprzez Piccolo_Jr » środa, 30 paź 2002, 14:19

Fajnie że Frycz wystartuje WRC-em na zwycięstwo pwenie nie ma co liczyć szczególnie że jedzie Corollą ale doświadczenie na pewno zbierze. Oby tylko zajeczał dalej niż w zeszłym roku.
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez Borsuk » środa, 30 paź 2002, 15:36

Mysle ze Frycz wszystkich zaskoczy. I ze stanie sie to wlasnie na tym rajdzie. Nie mam na mysli oczywiscie pierwszego miejsca, ale uwazam ze na paru OS-ach wykreci takie czasy, ze konkurencji szczena opadnie. Co do samochodu, to rzeczywiscie moze byc problem, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Pozdrawiam!!
YECHANEEEE!!
Borsuk

Postprzez maciekd » piątek, 1 lis 2002, 00:22

Kant Sarkazm? ...nieeee
Naprawde zycze jak najlepiej Sebie, tak chyba zreszta napisalem. No i nie uwazam, zeby miejsce urodzenia Frycza bylo jego przeklenstwem.
maciekd
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 9 lis 2002, 19:50

Co do występu Sebastiana i Maćka się nie pomyliłem, nie przewidziałem natomiast wpadki Michała i Emila. Ocena końcowa: 50%. :)
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez Piccolo_Jr » czwartek, 14 lis 2002, 15:25

A ja tam nie narzekam. Jak na pierwszą jazdę WRC-em to całkiem nieźle. Jakby pierwszy raz jechał już takim samochodem nie na rajdzie ale na jakichś testach to pewnie wynik byłby lepszy bo miałby jakieś doświadczenie i wiedziałby czego się po samochodzie spodziewać. A tak musiał się uczyś na OS-ach. Ale widocznie inaczej nie można było.
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Powrót do Polacy w ME