Mistrzostwa Europy!

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Mistrzostwa Europy!

Postprzez alex555 » niedziela, 30 sie 2015, 13:21

Uważam rajd za udany, Kajto i Czeska paka mega pomyka po odcinkach, pierwszy raz widziałem skode R5 pierwszy raz Adama R2 - bardzo na plus !! Z Polaków to jeszcze Zawada daje rade ! Chciało by się go zobaczyć Adamem w Polsce !
Jedynie co kuje w oczy i wkurwia to podejście czecha do polaka ... żenda, a podsłuchana sytuacja ( 20 minut do odcinka, czesi przechodzą przez drogę, nagle przez drogę chce przejść polak, pan safeciarz krzyczy stop, stop, ty jesteś polak, ty nie przechodzisz ... taka sytuacja nie powinna nigdy mieć miejsca, mimo, że nie dotyczyło mojej osoby, jestem głęboko zażenowany takim anty polskim podejściem ...
alex555
N2

Postprzez mr00wa » niedziela, 30 sie 2015, 13:24

OS13: Kajto drugi 1,9 sekundy za Pechem i prowadzi w klasyfikacji drugiego dnia, Breen trzeci na odcinku i ma duże szanse na siódmą pozycję, a Kopecky najwyraźniej się wozi po znakomitym pierwszym dniu.

EDIT: Łukjaniuk skorygowany czas, taki sam jak Pech.
Ostatnio edytowano niedziela, 30 sie 2015, 13:48 przez mr00wa, łącznie edytowano 1 raz
mr00wa
N1

Postprzez Marcin Szopa » niedziela, 30 sie 2015, 13:26

mcv napisał(a):Od czego są onboardy. Pech powinien zostać ukarany.

To w takim razie po co forum? Po coś pisać? Równie dobrze mogę Ci odpowiedzieć: od tego są sędziowie....

Forum upada, właściwie już wiem dlaczego na nim już prawie nic nie piszę, tylko czytam...I takie zachowanie utwierdza mnie w tym przekonaniu. Zauważyłem, że wiele osób dochodzi do tego samego wniosku. Smutne ale prawdziwe. Sorki za OT.
Marcin Szopa
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 30 sie 2015, 13:56

oj! Problemy z mocą Kajta :x
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez ryjas » niedziela, 30 sie 2015, 14:06

Na 9 km oesu powinno wystarczyć przewagi nad Lukyaniukiem. Można żałować, że nie przeszedł Pecha, ale trzecie miejsce to generalnie sukces
ryjas
N3

Postprzez Cendra » niedziela, 30 sie 2015, 14:49

Jest podium :)
Brawo Kajto brawo Hołek :)
Cendra
A6

Postprzez mr00wa » niedziela, 30 sie 2015, 15:06

Kajto trzeci na mecie, solidne punkty do klasyfikacji i powtórka sprzed 18 lat coraz bliżej :) Bardzo dobry rajd, mogło być jak zawsze lepiej, ale grunt to grube punkty zdobyte na ciężkim terenie.

Breen ostatecznie siódmy i w sumie zgarnął osiem punktów za Barumkę, które będą wliczone do końcowej punktacji (trzy nieukończone rundy w tym sezonie). Jakby nie liczyć straty przez kapeć, to byłby na poziomie Łukjaniuka.

Kopecky po raz kolejny pokazał klasę i jest na najlepszej drodze do wygrania wszystkich rund mistrzostw Czech, a jak na razie Skoda Fabia R5 jest niepokonana w ERC, choć ten samochód startował w dwóch rajdach, ale widać, że jest dużym zagrożeniem dla Fiesty R5.

Pech jak zwykle solidnie, szybko i myślę, że zasłużył na starty w większej ilości rund ERC.

Łukjaniuk naprawdę wyrasta na kolejną gwiazdę rajdów i jestem ciekaw, czy łyknie Breena w końcowej punktacji (oczywiście jeśli Breena nie opuści pech, a Łukjaniuk będzie zaskakiwał in plus).

Punktacja w generalce teraz wygląda tak:
1. Kajetanowicz 159 pkt
2. Breen 136 pkt
3. Łukjaniuk 105 pkt
4. Consani 55 pkt
5. Plangi 43 pkt
6. Magalhaes 38 pkt
7. Tarabus 37 pkt
8. Kopecky 36 pkt
9. Loix 35 pkt
10. Butvilas 33 pkt
mr00wa
N1

Postprzez speedyzxz » niedziela, 30 sie 2015, 15:15

Łukjaniuk chyba rewelacją tego rajdu :D

Punkty Kajtka cieszą! Breen mało punktów, ale jednak nawet jak jechali bez problemów to był za naszym, a to dobry prognostyk :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez ryjas » niedziela, 30 sie 2015, 15:50

Lukyaniuk mówił że u niego ciężko z budżetem więc nie wiadomo czy uda mu się pojechać jakieś rajdy. Breen będzie cisnął do końca. W Barum pechem trudno nazwać wielokrotne łapanie gumy, kiedy innym sie to nie przytrafiało. Ciął za mocno, wchodził zbyt agresywnie w zakręty i z tego mogły te kapcie wynikać. Uważam, że pojechał fatalny rajd, który może się odbić na jego dalszej dyspozycji.
Kajto to profesor i tyle. Jak nie zdobędzie tytułu to dopiero będzie pech.
ryjas
N3

Postprzez Voo » niedziela, 30 sie 2015, 16:01

W ostatnim dniu Breen jechał już bez przygód. Zapowiadał, że pojedzie w trybie "full attack" i tak pewnie zrobił. Stoi za nim fabryka i ma dość kasy i okazji do startów, bo szlifuje się jeszcze w WRC2. Nawet tego jednak zabrakło na Kajtka i jeśli na początku roku byłem co do tego sceptyczny to teraz myślę, że można śmiało powiedzieć, że Kajto jest szybszy i zasługuje na ten tytuł.
Voo
N3

Postprzez rafalze-ce » niedziela, 30 sie 2015, 18:04

I po rajdzie , czeskie podbijajace asfalty sa niesamowite.
We wczorajszej relacji na Eurosporcie na onbordzie Pecha gdy przejeżdzali obok Consaniego pilot wyrażnie mówił JE OK.
Co do Breena zdziwiony że ma tyle kapci , dzis na semetinie na prawym łuku w lesie jako jedyny wyjechał prawie połowa auta za droge , na wewnetrznej pelno ostrych kamieni i zaraz potoczek. Co do safety to w każdym stadzie sa czarne owce - nie wszystkich do jednego wora. Na Pinduli rozmawiałem z kilkoma i wszyscy byli wporzadku, nawet jednemu pomagałem łapać " naszego" który nic nie wiedzial o bożym świecie a leciała juz rajdówka.Niestety tak nas czesto widza na rajdach.
Gratulacje dla Kajta oraz innych kierowców za ukonczenie mega ciepłego rajdu.
rafalze-ce
N3

Postprzez Nox2 » niedziela, 30 sie 2015, 19:50

Jak to jest? Kajto nie jechał Ypres a Breen póki co wszystkie rajdy. Teraz Breen musi odpuścić 1 rajd bądź zostaną mu odjęte pkt z wybranego rajdu? Czy może mieć liczone z wszystkich?
Nox2
N1

Postprzez adamlen » niedziela, 30 sie 2015, 19:58

Do końcowej klasyfikacji ERC liczą się 7 najlepszych wyników.

Tym lepiej dla Kajta bo ma 1 przejechany rajd mniej, ale jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte. W tym momencie jednak mocno wierzę, że tytuł zdobędzie.
Ciekawe co po tytule by się marzyło Kajtowi za rok? WRC2? :D
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Nox2 » niedziela, 30 sie 2015, 20:02

Czyli, że Kajto nie jechał Belgii to jeszcze musi odpisać sobie 1 najgorszy wynik? Czy nie jechana Belgia liczy się jako odpisany rajd? Rajdów jest 10 więc 3 trzeba odpisać?
Nox2
N1

Postprzez ryjas » niedziela, 30 sie 2015, 20:08

Liczy się 7 rajdów. Jesli jechało się 8 to się jeden odpisuje.

Niech najpierw zdobędzie tytuł. Jeśli go zdobędzie można gdybać;)
Ale... Ja osobiście bym się cieszył gdyby Kajto dostał możliwość startu w WRC2. Ale pojechanie drugi raz pełnego cyklu ERC nie byłoby złym rozwiązaniem. Tylko może w Skodzie?;) Ale zapewne Kopecky jako etatowy kierowca będzie znowu bronił barw czeskiego producenta.
ryjas
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME