Barum Czech Rally Zlin 2014

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Barum Czech Rally Zlin 2014

Postprzez Mad Max » piątek, 29 sie 2014, 13:12

Hubertos napisał(a):Ja nie pojechałem, bo nie chciałem stać 100 m od drogi :wink: . Zobaczyłem film z kwalifikacyjnego i powiem, że dobrze zrobiłem. Dużo bardziej wolę pojechać na Rajd Koszyc, gdzie znajdę ciekawe miejscówki.
Ja znowu odwrotnie, bardzo chętnie w końcu pojechał bym na ten rajd bo nasłuchałem się już o nim tyle od znajomych że szok...
Gdzie znalazłeś jakieś filmy z testowego?? bo jedyne na co ja natrafiłem to onboard od Skody
https://www.youtube.com/watch?v=d3JzwaQw3_w
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez gregortest » piątek, 29 sie 2014, 13:24

W eurosporcie tv będzie za żywo ?
Aha i gdzie wyniki on - line najlepiej ?
dzięki
gregortest
A5

Postprzez Mad Max » piątek, 29 sie 2014, 13:34

O odcinkach na żywo nigdzie nie słyszałem i w ramówce Eurosportu również nigdzie nie znalazłem żadnego info na ten temat - tylko podsumowania.
Wyniki to:
http://rally-base.com/2014/barum-czech-rally-zlin-2014/
http://www.fiaerc.com/events/live/id/22
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez corados » piątek, 29 sie 2014, 13:53

Nie będzie odcinków na żywo bo nie miał kto wyłozyc $$$. W tamtym roku był transmitowany prolog w Zlinie, dostepny na streamie. Może w tym roku będzie podobnie. Co do stania daleko od drogi, to na pewno nie wszędzie. Po śmiertelnych z pewnoscią jeszcze bardziej pilnują, ale nie są przecież w stanie otasmowac całej trasy i obsadzic wszystkiego safeciarzami. Kwalifikacyjny to inna bajka bo miał coś ponad 4km, więc można na nim ustawic ludzi tam gdzie chce tego organizator. A patrząc po onboardzie Lappiego w lesie i tak stali tam gdzie chcieli...
corados
A6

Postprzez kremer » piątek, 29 sie 2014, 15:01

Niedziela 31 VIII Eurosport 9:30 Dzień 1
Poniedziałek 1 IX Eurosport 9:30 Podsumowanie

+ relacje w TVP1 po wiadomościach codziennie od dziś

+ możecie poszukać na Czeskiej TV, ale ja nic nie widzę. Poniżej link do programu sobotniego.
http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/30.08.2014/

Tak fatalnych relacji z Barumki nie pamiętam. Zawsze było chociaż o 24 po każdym etapie. Nie ma kasy na ES to tak się zaczyna dziać. Chyba czas na Bohemie w ERC 2015 z budżetem i zapleczem Skody. Bez relacji live i dobrych podsumowań ten cykl zaczyna być ... (tutaj wpiszcie swoje słowo :) )
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Andrzej » piątek, 29 sie 2014, 16:36

Kojarzy ktoś pierwszą miejscówkę z tego filmu?

EDIT: Biskupice
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez rallyfan2 » piątek, 29 sie 2014, 20:27

Hubertos napisał(a):Ja nie pojechałem, bo nie chciałem stać 100 m od drogi :wink: . Zobaczyłem film z kwalifikacyjnego i powiem, że dobrze zrobiłem. Dużo bardziej wolę pojechać na Rajd Koszyc, gdzie znajdę ciekawe miejscówki.

Ja własnie wrócilem z testowego więc coś napisze chłopie co ty porównujesz jakieś Koszyce do Barumki. Barum to świeto dla kibiców, ja po raz drugi z rzędu pojechałem tylko na testowy bo mnie praca nie puszcza, ale naprawdę warto.Co do testowego w mieścuie na nawrotach na filmie wiadomo ze nie postawią Cię przy drodze ale troche dalej było fajne spadanie i tam już nie pilnowali. Zresztą te nawroty na filmie też byly widowiskowe i nie staliśmy 100m od drogi.
rallyfan2
A6

Postprzez Yrtat » piątek, 29 sie 2014, 20:35

rallyfan2 napisał(a):

Ja własnie wrócilem z testowego więc coś napisze chłopie co ty porównujesz jakieś Koszyce do Barumki. Barum to świeto dla kibiców, ja po raz drugi z rzędu pojechałem tylko na testowy bo mnie praca nie puszcza, ale naprawdę warto.Co do testowego w mieścuie na nawrotach na filmie wiadomo ze nie postawią Cię przy drodze ale troche dalej było fajne spadanie i tam już nie pilnowali. Zresztą te nawroty na filmie też byly widowiskowe i nie staliśmy 100m od drogi.

Nic dodac, nic ujac! Jutro z rana jade na Barum, na ten rajd czeka sie caly rok a ten zapowiada sie ciekawie. Hubert, rozumiem ze masz blizej do Koszyc ale nie ma co porownywac. I mozna znalezc miejscowki krotsze niz 100m:)
Yrtat
A5

Postprzez SkyWalker » piątek, 29 sie 2014, 20:53

Przyznam szczerze że ja na Barum byłem 2 razy i podzielam zdanie Hubertosa....
SkyWalker
N3

Postprzez filantrop » piątek, 29 sie 2014, 22:10

ja byłem w tamtym roku i jedyne co pamiętam to " za pasku!!!!" a pasku były po 8 metrów od drogi. rozciągnięte w irracjonalnych miejscach. trzeba było się nachodzić żeby pozbyć sie tych cepów od safety....ale w tym roku też chciałem jechać. niestety brak czasu...dwa lata temu było lepiej. tzn normalnie. pilnowali ale strefy były porobione z głową a nie bez! znajomi byli w tym roku na Bochemii to sytuacja wyglądała podobnie. taśma wszędzie i h.u.j.!!!!
filantrop
N2

Postprzez Hubertos » piątek, 29 sie 2014, 22:33

A byliście szanowni koledzy kiedykolwiek na Rajdzie Koszyc? Nie wywyższam tego rajdu z powodu jego lokalizacji, a właśnie mega obsady i sympatycznej atmosfery. Zobaczacie sobie listy zgłoszeń z ostatnich 5 lat, to dowiecie się, że tam też jest MEGA święto rajdowe.
Hubertos
A6

Postprzez hyzym » piątek, 29 sie 2014, 22:38

rallyfan2 napisał(a):

Panowie, zarówno Barumka i Koszyce mają "syte" miejsca. Na Barumce wiadomo, trudno dostać się bliżej drogi, ale w lasach i gdzieś głębiej w OS-ie ja nie miałem nigdy problemów. Na Koszycach jest pełen luz prawie wszędzie. Dla mnie oba rajdy mają fantastyczne typowo rajdowe partie więc trudno porównywać oba rajdy. Wiadomo na Barumce więcej załóg itd. ale Koszyce też mają swój klimat, szczególnie jak pojawi się trochę Węgrów :)
http://www.youtube.com/user/hyzym
hyzym
N2

Postprzez Ethanhunt » piątek, 29 sie 2014, 22:45

Byłem na Koszycach już kilka razy i zgadzam się bardzo fajny klimat i stać można praktycznie gdzie się chce :)
Ethanhunt

Postprzez Piotr » sobota, 30 sie 2014, 10:44

Kurcze Kajto chyba jedzie w innym rajdzie
Kucharz
Piotr
N3

Postprzez SebaSTI » sobota, 30 sie 2014, 11:12

Coś nie tak za duże straty....
SebaSTI
A6