Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Mistrzostwa Czeskie

Postprzez Gabat » niedziela, 12 kwi 2015, 20:45

karokl napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=VTjrZjdURv0&feature=youtu.be

Film nie powinien być umieszczony....Ze względu na moją głupote.....
Po chwili zastanowienia umiesciłem go.... JA JUŻ WYCIĄGNOŁEM WNIOSKI DOBRZE ŻE WSZYSTKO TAK SIĘ STAŁO natomiast teraz już inne osoby muszą pewne rzeczy przemysleć......... nie jest sztuką umieścić taśme na odległości 40m należy to zrobić z sensem i tam gdzie jest bezpiecznie np na równi z hopą można tą taśme dać np 3m od drogi wtedy nikt nie stał by na dole ja poległem pokusie miałem szczesci ze nic mi sie nie stało..... TOTALNY DEBILIZM I PROSZE MNIE NIE DEBILOWAĆ tylko wyciagnąć wnioski..........

To tyle z mojej strony.... OD RAZU MÓWIE ŻE NIE BIORE UDZIAŁU W DALSZEJ DYSKUSJI.....

Sorry za dobór słów. Intencją moją nie było naubliżanie komuś a zwrócenie uwagi na problem.

W 2007 roku podczas Setkání mistrů w Ostravie widząc że „0”wki mają problemy z dohamowaniem do szykany z dużej prędkości, podeszłem z bratem i tatą mniej więcej na punkt rozpoczęcia dohamowania z zony wyznaczonej dla kibica. Pierwszy kierowca nie opanował auta i prosto w kibiców. W wyniku obrażeń 2wie osoby zmarły w szpitalu.

Od tego czasu jeśli jest to możliwe, staram się zwracać uwagę kibicom niepodchmielonym stojących w dziwnych miejscach, aby choć parę metrów zmienili pozycję, nie siedzieli itp. oraz brać poprawkę na własne stanie wraz z ewentualną drogą ucieczki pozdrr
Gabat
N2

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 13 kwi 2015, 10:53

Znajomy co byl na hopie mowil ze tam byla totalna samowolka a safety nie znalo tematu. Co ciekawe z miejsca nagrania dzwona (z pola) nie mozna bylo podejsc blizej drogi niz tu gdzie nas przesuneli, a bylismy na wysokosci wejscia w szykane.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez tomek87 » czwartek, 16 kwi 2015, 21:41

Panowie, takie pytanie... Wybiera się ktoś na Sumara Klatovy? Chciałbym się wybrać na ten rajd, a mam problem ze znalezieniem mapek na stronie rajdu.

pomoże ktoś?
tomek87

Postprzez szeler » wtorek, 19 maja 2015, 15:07

tomek87 napisał(a):Panowie, takie pytanie... Wybiera się ktoś na Sumara Klatovy? Chciałbym się wybrać na ten rajd, a mam problem ze znalezieniem mapek na stronie rajdu.

pomoże ktoś?

Znalazłem tylko to:
http://www.rallyekrumlov.cz/media/attac ... a_mapa.pdf

A skąd planujesz ruszyć ? Jeden czy dwa dni ?
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez tomek87 » sobota, 23 maja 2015, 14:57

Heh, ja pisałem w sprawie Klatovy, nie Krumlova. Krumlov odpuściłem :)
tomek87

Postprzez CzarnyWRC » sobota, 23 maja 2015, 16:12

:evil: Szeja out of the road a tak było pięknie!
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez Faster » niedziela, 24 maja 2015, 04:29

Co za rajd! szkoda ,że Pech zwiedzał bo Honza miałby problem odrobić,ale to nie tłumaczenie bo wygrał lepszy :D choć mam wątpliwości w tym :wink:
Faster
N3

Postprzez Gabat » niedziela, 24 maja 2015, 12:44

Pech miał dużo szczęścia
https://www.youtube.com/watch?v=Zpk3AU33nyA
Gabat
N2

Postprzez krzysiek_swrt » niedziela, 24 maja 2015, 12:58

trochę to śmiesznie brzmi że Pech miał szczęście ale fakt faktem miał.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez Hubertos » niedziela, 24 maja 2015, 13:08

Szkoda Pecha, jechał genialny rajd do momentu błędu. Widać, że Skoda jest możliwa do oklepania.
Hubertos
A6

Postprzez Faster » wtorek, 9 cze 2015, 20:46

Ciekawy harmonogram na Hustopece,i lista też niczego sobie więc lecimy ! ktoś jeszcze sie wybiera?

http://entry.agrotecrally.cz/entries
Faster
N3

Postprzez sebaWRC » wtorek, 9 cze 2015, 22:39

Po opublikowaniu listy na Gdańsk zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym rajdem :)
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez brtq » wtorek, 9 cze 2015, 23:22

Wiadomo kiedy będą opublikowane mapy oesów oraz harmonogram Rally Orlicke Hory ?
brtq
N3

Postprzez kostek45 » sobota, 13 cze 2015, 13:39

kostek45
A5

Postprzez Faster » sobota, 13 cze 2015, 17:53

http://rajdy24.pl/tragedia-na-rally-orlicke-hory/

Przepraszam za mój wulgaryzm,ale K....wa!! to fatum czarne które wisi nad Czechami od kilku lat kiedyś sie skonczy??!!80% rajdów na które jeżdze to własnie Czeskie i żal na to patrzeć jak z przyczyn z kosmosu opinia tych rozgrywek spada do rangi DNA!! i obawiam sie ,że już niedługo bedzie tak jak FIA zapowiadała jakiś czas temu,wniosą o zakaz rozgrywania w tym Państwie MCR i Supersprintów,organizatorzy już od dawna przesadnie k....wa patrzą na bezpieczeństwo po serii wypadków z udziałem zawodników i kibiców też, umieszczając taśmy 100 kilometrów od drogi i zmniejszająć średnią prędkości oesowych poprzez szykany itd! a takie sytuacje nadal mają miejsce!! niewiem co o tym sądzić ! cóż żal mi tego że tak wspaniałe rozgrywki zbierają takie opinie bo zawsze wolałem Czeskie rajdy od naszych ale już się to kończy i szczeże niewiem na co sie przerzucić :( chyba czas na Węgry lub Słowacje !! bo Eger w tym roku pokazał kunszt ciekaweych rajdów! Schombathely Rally i Veszprem Rally to jedyne rozwiązenie,i zastępuje nasze nawet 2 rundy naraz wzięte do kupy!! :D masakra jakaś sie dzieje ale nietylko u nas i w Czechach,bo Austria taki unormowany kraj też ma problem z organizacją rajdu Janner który na 95% się nieodbędzie!!!! :(
Faster
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME