Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Mistrzostwa Czeskie

Postprzez Faster » piątek, 12 wrz 2014, 14:12

Oczywiście że gorzej,dużo jeżdze na Czeskie rajdy a na Jeseniky jade 4 raz i niewiem jak Tobie,ale mi brakuje kilku nazwisk np.Valdy ,Pecha,Kostki,Tlustaka,Cernego i kilku szybkich Czechów jeszcze :D
Faster
N3

Postprzez kremer » piątek, 12 wrz 2014, 16:56

Oni nie startuja tam regularnie
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Ethanhunt » sobota, 13 wrz 2014, 14:22

Witam. Sam pewno będę przeglądał mapy, onboardy, google earth itd. ale czy ktoś kto tam już był może podać jakieś ciekawe miejsca na oglądanie. Na wielu rajdach czeskich byłem ale tam jeszcze mnie nie było :) Z góry dziękuję.
Ethanhunt

Postprzez Faster » poniedziałek, 15 wrz 2014, 09:06

Trudno Ci odpowiedziec na to pytanie to kwestia gustu wiadomo,jeśli chodzi o odcinek 1 to w zeszłym roku wybrałem jedno w miare normalne miejsce tylko,z całego odcinka i tam koczowaliśmy,bo......niebyło nic ciekawszego,w tym roku juz odpuszczam ten oes,oes 2 poczęsci pokrywa sie z Ecce Homo ,wyscigiem górskim do ME więc jak dla mnie oes pod górke traci sens,ja osobiscie w tym roku rozkminiam miedzy oesem 3 Dobrecov a oesem Libina czyli 4,to nowy oes wiec warto by było przejechac go przed startem i zobaczyc,apropo on-boardów,polecam tą stronke,pozdrawiam :D

http://www.mediasport.cz/hledat.html
Faster
N3

Postprzez Faster » piątek, 3 paź 2014, 16:03

Faster
N3

Postprzez Faster » sobota, 4 paź 2014, 15:53

Frycz kolejna awaria,skrzynia padła! po rajdzie Pribram 2014 :(Czy ci Czesi potrafią zrobić coś z tym Subaru? :x
Faster
N3

Postprzez kremer » sobota, 4 paź 2014, 16:40

Ciężko komentować kolejną awarię :)
Początek roku dobry, a później fatalnie. Tak czy siak lepiej wsiadać do druta i poczuć smak rajdowy na paru oesach niż siedzieć w domu.
Pech pewnie jedzie po wygraną w domu. Jakes znowu dzwon. Dwa oesy odwołane, a na szóstym parę wypadków. Dziwni ci rajdowcy czescy. Sporo przygód i wypadków. Sami proszą się o nieszczęście.
kremer
S2000

Postprzez Faster » sobota, 4 paź 2014, 18:35

Tu masz racje,już problemy coraz większe Czesi mają w organizacjii rajdów,to te częste dzwony wcale w tym nie pomagają :? póki co odpukać narazie sie nic poważnego nikomu nie stało w tym rajdzie,Pech już pewnie na dojechanie jedzie,bo z Dochnala to nie wybitny driver a straty są niewielkie,nawet wygrał oes,Jakesa szkoda bo cała ta przesiadka,póki co wyszła mu zle jak narazie,a pojedyncze czasy to nie wszystko,mocno mu kibicuje,ale niewygląda to za dobrze,a wiadomo co narobił? szukam informacjii ale na czeskim forum piszą,ze 2 koła odjął i tyle,a inni znowu piszą,że uszkodzony ma dysk :( on-boardy są tylko z dwóch pierwszych odcinków więc żadnych konkretnych info co do wypadku :(
Faster
N3

Postprzez Faster » wtorek, 7 paź 2014, 17:58

Lista na Rally Vsetin 18.10.2014,wybiera się ktoś ? znowu się pokrywa z Dolnośląskim :x

http://www.vsetinrally.cz/userfiles/2014_listina.pdf
Faster
N3

Postprzez kremer » wtorek, 7 paź 2014, 19:26

Spore zmiany w Czechach: http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=16724

Do Mistrzostw Czech 2015 zostaną dopuszczone auta wrc (homologacja do 2006 roku) oraz kit cary.
Sprinty będą tylko dla osiek. W klasyfikacji Cup 2+ będą mogli uczestniczyć zawodnicy z międzynarodową licencja oraz auta 4x4.
Janner znowu wypada z kalendarza. Ciekawe czy ktoś się pokusi na stare wurce :) Poza Trnenym czy Tomastikiem.
kremer
S2000

Postprzez Faster » środa, 8 paź 2014, 08:12

Jak najbardziej jestem za takimi zmianami,może przyciągną kilka zagranicznych załóg oprócz Kahle :wink: Klasa 1.6 WRC z zwężką 33mm w RallySprintach może być ciekawa,dobrze że pozostawiono klasę R4,R5,ciekawe jak się to ma do kosztów bo stary dobry KIT CAR nie jest taki tani :D
Faster
N3

Postprzez Banan » środa, 8 paź 2014, 18:23

Faster napisał(a):Jak najbardziej jestem za takimi zmianami,może przyciągną kilka zagranicznych załóg oprócz Kahle :wink:

Chyba wręcz przeciwnie.

Svaz rally Autoklubu České Republiky podjął decyzję o wprowadzeniu w 2015 roku tylko jednych rajdowych mistrzostw Czech, które nie będą międzynarodowe. W kalendarzu znajdą się dwudniowe rajdy na terenie Czech, a punktować mogą wyłącznie kierowcy z czeską licencją.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez sebaWRC » środa, 8 paź 2014, 22:35

Banan napisał(a):
Faster napisał(a):Jak najbardziej jestem za takimi zmianami,może przyciągną kilka zagranicznych załóg oprócz Kahle :wink:

Chyba wręcz przeciwnie.

Svaz rally Autoklubu České Republiky podjął decyzję o wprowadzeniu w 2015 roku tylko jednych rajdowych mistrzostw Czech, które nie będą międzynarodowe. W kalendarzu znajdą się dwudniowe rajdy na terenie Czech, a punktować mogą wyłącznie kierowcy z czeską licencją.

Jeśli chodzi o Mistrzostwa Czech to tak,ale w Rallysprintach dalej będzie można oglądać załogi z poza Czech.
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez MSG Racing » środa, 8 paź 2014, 23:21

kremer napisał(a):Spore zmiany w Czechach: http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=16724

Do Mistrzostw Czech 2015 zostaną dopuszczone auta wrc (homologacja do 2006 roku) oraz kit cary.
Sprinty będą tylko dla osiek. W klasyfikacji Cup 2+ będą mogli uczestniczyć zawodnicy z międzynarodową licencja oraz auta 4x4.
Janner znowu wypada z kalendarza. Ciekawe czy ktoś się pokusi na stare wurce :) Poza Trnenym czy Tomastikiem.

Ciekawe co będzie u nas po nowym roku, a raczej w połowie stycznia, jak nie później, bo po co regulaminy dać wcześniej.
Generalnie chodzi mi o to czy też się usamodzielnią u nas czy nadal ślepo za FIA będą stali.
Czesi coś mi się zdaje ożywią swoje rajdy tymi zmianami. Szczególnie w porównaniu do tego roku. Szkoda tylko że Frycz nie będzie mógł jeździć, chyba, że mu zrobią licencje ;)
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Faster » sobota, 1 lis 2014, 20:53

Wybiera sie ktoś na Mikulas Rally Slusovice? prawie cała czołówka czeska zgłosiła chęć udziału,a ciekawe czy GG pojedzie :D
Faster
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME