31. Internationale Jännerrallye 2014

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: 31. Internationale Jännerrallye 2014

Postprzez Bad-i » niedziela, 5 sty 2014, 12:59

Dinozaur napisał(a):Moim zdaniem widać i to wyraźnie w relacji z Eurosportu, gdy krzyczy gaz, gaz, pompuje prawą nogą i usiłuje zmienić bieg.

Bardziej to widac w drugiej czesci, gdzie widac wyswietlacz. Tam rzeczywiscie nic sie nie zmienia
Bad-i
N3

Postprzez posejdon » niedziela, 5 sty 2014, 13:00

Dinozaur napisał(a):Moim zdaniem widać i to wyraźnie w relacji z Eurosportu, gdy krzyczy gaz, gaz, pompuje prawą nogą i usiłuje zmienić bieg.

No rzeczywiście. Jeszcze raz to obejrzałem i widać, że się myliłem. Odszczekuję to co napisałem w tej sprawie 8) .
viper napisał(a):Przy sekfencji nie dotykasz sprzegla.

Aha. A Ty czym jeździsz?
Ostatnio edytowano niedziela, 5 sty 2014, 13:02 przez posejdon, łącznie edytowano 1 raz
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Domson » niedziela, 5 sty 2014, 13:02

Tymczasem Robert atakuje
Domson
A6

Postprzez viper » niedziela, 5 sty 2014, 13:03

posejdon napisał(a):Czyli może to być ściema z tą awarią i Kajto po prostu przepałował. W sumie to na onboardzie nie widać, żeby jakoś walczył z tą zmianą biegu. Raz popycha dźwignię i tyle. To też trochę dziwne, że w taki winkiel chciał na czwórce wejść.

myślisz, ze tak na perfidnego. Nie chce mi sie za bardzo w to wierzyć. Z kosciuszkiem rożne triki stosowali żeby wylagodzic błąd, ale jak palma to mówili ze palna, a potem było cudowanie medialne. Tym bardzie ze tam jeden z kolegów zara po dzwonię mówił ze rozmawiał z Baranem i on powiedział zablokował sie gaz.
Ostatnio edytowano niedziela, 5 sty 2014, 13:15 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez posejdon » niedziela, 5 sty 2014, 13:05

Domson napisał(a):Tymczasem Robert atakuje

Nie było innej możliwości :twisted:
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez piotrg » niedziela, 5 sty 2014, 13:13

Dokładnie, jak ktoś oglądał to widział jak było. Kamera pokazał to świetnie że zanim uderzył to już był poirytowany awarią :D . Pozatym Kajto jest ostatnim który by kłamał w takich sprawach żeby się wybielić. Niemogłem wczoraj uwieżyć że stoi w tej wiosce, mówie sobie to niemożliwe żeby rozbił auto gość który przez 4 lata mniej porysował subaru niż zwykły użytkownik w ruchu ulicznym :D
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez viper » niedziela, 5 sty 2014, 13:14

posejdon napisał(a):

No rzeczywiście. Jeszcze raz to obejrzałem i widać, że się myliłem. Odszczekuję to co napisałem w tej sprawie 8) .
viper napisał(a):Przy sekfencji nie dotykasz sprzegla.

Aha. A Ty czym jeździsz?

Przy obecnej sytuacji na forach wolałbym nie ujawniać , ale sprzeglo jest tylko potrzebne do ruszania przy sekfencji. Co prawda w 208 jest jakoś inaczej , bo podobno z 2 na 1 trzeba wcisnc sprzeglo, ale to tak wiem od kolegów z branży :D
viper
S2000

Postprzez posejdon » niedziela, 5 sty 2014, 13:17

piotrg napisał(a):
Dinozaur napisał(a):Dokładnie, jak ktoś oglądał to widział jak było. Kamera pokazał to świetnie że zanim uderzył to już był poirytowany awarią :D . Pozatym Kajto jest ostatnim który by kłamał w takich sprawach żeby się wybielić.

No jasne. Broń Boże nie chciałem nikogo oczerniać. Rozmawiałem wczoraj z Macierewiczem i to dlatego - już więcej do niego nie będę dzwonił...
Przyznaję - zasugerowałem się tym co napisano we wczorajszych postach.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Bad-i » niedziela, 5 sty 2014, 13:20

Viper w 208 nie trzeba wciskac sprzegla miedzy jeden a dwa ani miedzy dwa i jeden ;)

Czasami jest tylko problem z przepieciem niskich biegow co jest spowodowane uslizgiem kol. Czyli glownie na mokrym lub na szutrze trzeba lekko odjac gaz lub lekko sprzeglo. A z dwa na jeden bardziej trzeba podbic gazem zeby nie zblokowac kol napedzanych

Mnie u Kajta bardziej zastanawia czemu tak sie stalo a nie czy rzeczywiscie tak bylo
Bad-i
N3

Postprzez viper » niedziela, 5 sty 2014, 13:24

posejdon napisał(a):
piotrg napisał(a):
Dinozaur napisał(a):Dokładnie, jak ktoś oglądał to widział jak było. Kamera pokazał to świetnie że zanim uderzył to już był poirytowany awarią :D . Pozatym Kajto jest ostatnim który by kłamał w takich sprawach żeby się wybielić.

No jasne. Broń Boże nie chciałem nikogo oczerniać. Rozmawiałem wczoraj z Macierewiczem i to dlatego - już więcej do niego nie będę dzwonił...

Czasami z forum naprawdę można szybkie info i trafne wyciągnąć tak wiec, żaden wstyd, bo przecież są naprawdę kibice co jeżdżą nie tylko w Polsce a z zawodnikami normalnie rozmawiają. Ja tam z onboardu nic nie wróżą, bo dzisiaj elektronika jest tak skomplikowana,, ze defuktu często nie widać , a jest.
viper
S2000

Postprzez viper » niedziela, 5 sty 2014, 13:26

Bad-i napisał(a):Viper w 208 nie trzeba wciskac sprzegla miedzy jeden a dwa ani miedzy dwa i jeden ;)

Czasami jest tylko problem z przepieciem niskich biegow co jest spowodowane uslizgiem kol. Czyli glownie na mokrym lub na szutrze trzeba lekko odjac gaz lub lekko sprzeglo. A z dwa na jeden bardziej trzeba podbic gazem zeby nie zblokowac kol napedzanych

Mnie u Kajta bardziej zastanawia czemu tak sie stalo a nie czy rzeczywiscie tak bylo

Ok w porządku, dlatego podkreśliłem, ze ja słyszałem to od zawodnika, ale byc może coś w tej zabawce było nie tak.
viper
S2000

Postprzez mr00wa » niedziela, 5 sty 2014, 14:11

SS15:
Pech 7:38.2
Kubica 7:42.7

Pech naprawdę jedzie dobry rajd, ciężko będzie Robertowi wygrać.
mr00wa
N1

Postprzez kij » niedziela, 5 sty 2014, 14:15

posejdon napisał(a):Broń Boże nie chciałem nikogo oczerniać. Rozmawiałem wczoraj z Macierewiczem i to dlatego - już więcej do niego nie będę dzwonił...

Znajomocią z taką osoba bardziej bym się chwalił, niż używał jej w sosób ironiczny, (do tego jak by na to nie patrzeć w postaci dość płytkiej ironii), bo taki cel mniemam, że miałeś używając osoby pana Antoniego.
kij
N3

Postprzez sebaWRC » niedziela, 5 sty 2014, 14:28

Kurczę,na prawdę wielkie słowa uznania dla Vacka ! Trzyma tempo skurczybyk,Robercik na razie spokojnie,ale to dobrze,bo tak na prawdę wszystko się rozstrzygnie na ostatnich dwóch najdłuższych oesach,także czekamy :)

Tym czasem leci 16 os,Gryazin i Consani ten sam czas,walczą chłopaki :) A Tlustak,wg Mnie nieporozumienie,jak na Mistrza sprintów powinien zdecydowanie lepiej sobie radzić,szczególnie,że nie jedzie pierwszy raz tego rajdu,auto zna bardzo dobrze,hmmm może Sylwester go poniósł i się kuruję na odcinkach :twisted:
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez posejdon » niedziela, 5 sty 2014, 14:29

mr00wa napisał(a):SS15:
Pech 7:38.2
Kubica 7:42.7

Pech naprawdę jedzie dobry rajd, ciężko będzie Robertowi wygrać.

Mi to wygląda tak, że Robert nie napala się na zwycięstwo i jedzie swoje.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME