Rally Liepaja Ventspils

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Liepaja Ventspils

Postprzez oczek29 » piątek, 6 lut 2015, 17:11

Kajto trzeci w qwalu;)
Lukyanuk, Breen +0.05, Kajetanowicz +1.5, Plangi +2.5, Botka +4.7, Costenaro +4.8, Svilis +5.9
oczek29

Postprzez TomMaz » piątek, 6 lut 2015, 17:47

ryjas napisał(a):Trzeci czas Kajta w Quali. Breen niewiele gorzej od Lukjaniuka. No ale ponoć więcej tam szutru niż śniegu. Coś mi się zdaje, że właśnie w tej kolejności może się skończyć rajd. Chyba, że warunki się zdecydowanie pogorszą, wtedy Lukjaniuk i Kajto będą radzić sobie lepiej od Breena.

Zasadniczo to jest ta 3 zawodników którzy sobie radza z R5, potem w kwalu już się zaczynają Lancery... Nie wiem czy kolejność będzie taka czy inna, ale jeśli nikt z tej trójki nie popełni błędu lub się nie popsuje to tak będzie wyglądać podium. Consani czy Hirschi to już zupełnie inny poziom i pewnie przy odrobinie szczęścia powalczą z objeżdżonymi tutaj zawodnikami w R4.

Co Kołtun nawywijał że stracił 13 sekund ?

Gryazin słabo w porówaniu do tego co pokazywał jadąć R5, może później się rozkręci. Ogryzek bradzo słaby czas, pewie jakaś przygoda ? Za to Zawada ładnie pojechał
TomMaz
N3

Postprzez ryjas » piątek, 6 lut 2015, 19:02

TomMaz napisał(a):
ryjas napisał(a):Trzeci czas Kajta w Quali. Breen niewiele gorzej od Lukjaniuka. No ale ponoć więcej tam szutru niż śniegu. Coś mi się zdaje, że właśnie w tej kolejności może się skończyć rajd. Chyba, że warunki się zdecydowanie pogorszą, wtedy Lukjaniuk i Kajto będą radzić sobie lepiej od Breena.

Zasadniczo to jest ta 3 zawodników którzy sobie radza z R5, potem w kwalu już się zaczynają Lancery... Nie wiem czy kolejność będzie taka czy inna, ale jeśli nikt z tej trójki nie popełni błędu lub się nie popsuje to tak będzie wyglądać podium. Consani czy Hirschi to już zupełnie inny poziom i pewnie przy odrobinie szczęścia powalczą z objeżdżonymi tutaj zawodnikami w R4.

Co Kołtun nawywijał że stracił 13 sekund ?

Gryazin słabo w porówaniu do tego co pokazywał jadąć R5, może później się rozkręci. Ogryzek bradzo słaby czas, pewie jakaś przygoda ? Za to Zawada ładnie pojechał

Wielu zawodników jechało powoli żeby nie musieć wybierać pozycji startowej więc przynajmniej poza czołówką wyniki są raczej niemiarodajne.
Ogryzek ponoć coś z autem niedobrego.
R4 to chyba nawet nie ma za bardzo. Same N-ki. I myślę, że to własnie miejscowi w N-kach mogą gdzieniegdzie cisnąć R5-ki. Sim Plangi np.
ryjas
N3

Postprzez gregortest » sobota, 7 lut 2015, 08:03

jest dobra strona z wynikami on-line ?
gregortest
A5

Postprzez oczek29 » sobota, 7 lut 2015, 08:11

oczek29

Postprzez jacko » sobota, 7 lut 2015, 11:41

na twitterze organizatorza zamieszczaja ciekawe rzeczy np mapka gps tracker aut
http://gps.autorally.lv/
jacko
A5

Postprzez kubadub » sobota, 7 lut 2015, 11:59

Kołtun i Kasperczyk ponad 20 sek. na dzień dobry od R2.Warunki muszą być nieciekawe.

Edit-Sorki,oni jechali zaraz po sobie.Po prostu tak wolno jechali:)
40 sek. od Consaniego na 16 km oesowych
kubadub

Postprzez Kit_Car » sobota, 7 lut 2015, 12:17

10s straty Kajto na OS1, nie jest źle. Warunki są bardzo trudne, może lepiej nie szaleć, punkty są bardzo ważne. Lukjaniuk co prawda wygrał, ale 2 razy "off the road" więc nie wiadomo czym takie szaleństwo może się skończyć. Breen mnie zaskoczył, idzie całkiem całkiem. Niech mu się peżot nie posypie i dojedzie za Kajtem, to będzie fajnie, bo też facet miał ciężki ostatni sezon i rajd w ERC, przyda mu się jakiś wynik.

Kajto ogień!!!!
Kit_Car
N2

Postprzez TomMaz » sobota, 7 lut 2015, 12:26

Kit_Car napisał(a):10s straty Kajto na OS1, nie jest źle. Warunki są bardzo trudne, może lepiej nie szaleć, punkty są bardzo ważne. Lukjaniuk co prawda wygrał, ale 2 razy "off the road" więc nie wiadomo czym takie szaleństwo może się skończyć. Breen mnie zaskoczył, idzie całkiem całkiem. Niech mu się peżot nie posypie i dojedzie za Kajtem, to będzie fajnie, bo też facet miał ciężki ostatni sezon i rajd w ERC, przyda mu się jakiś wynik.

Kajto ogień!!!!

Czemu Cie zaskoczył jak w zeszłym roku jechał na podobnym poziomie i to jeszcze starym S2000 ? W tym roku nie ma Lappiego, a Gryazin jedzie w R2, Lukyanuk dopiero drugi poważny rajd jedzie w R5, dlatego Breen może jechać jego tempem.

Plangi ładnie pocisnął tylko 0,6 sekundy stracił do Kajto. 11,3 sekundt N-ki do R5 na 16km to i tak dość mało.

Domżała i Zawada i Chuchała w ośkach objechali Kabacińskiego, a Kołtunowi dołożyli koło pół minuty :P Może tracić przez to że czyści trase, ale Sirmacis w ośce ma podobne warunki, a OS1 pojechał 30s lepiej od niego.
Ostatnio edytowano sobota, 7 lut 2015, 12:36 przez TomMaz, łącznie edytowano 1 raz
TomMaz
N3

Postprzez Kit_Car » sobota, 7 lut 2015, 12:34

Jakoś po ostatnim sezonie i po Jaennerze w niego zacząłem wątpić... ok, ostatni sezon to tragedia jeśli chodzi o jakość auta, ale tempo na bezproblemowych oesach też nie szokowało. Jaenner też nie za ciekawy. Fakt, stać go na szybką jazdę, ale przynajmniej dla mnie to nie jest materiał na mistrza ERC. Miło go jednak widzieć tak wysoko, ale mam nadzieję że spadnie o 1 miejsce, za Kajta :twisted:
Kit_Car
N2

Postprzez jacko » sobota, 7 lut 2015, 12:38

Kit_Car napisał(a):(...)Lukjaniuk co prawda wygrał, ale 2 razy "off the road" więc nie wiadomo czym takie szaleństwo może się skończyć. (...)

no i wykrakales Lukyaniuk wypadl z drogi przynajmniej tak pokazuje mapka od paru minut, myslalem, ze Chuchała jednak lepiej pojedzie, chociaz z drugiej strony brak doswiadczenia na sniegu
Ostatnio edytowano sobota, 7 lut 2015, 12:49 przez jacko, łącznie edytowano 2 razy
jacko
A5

Postprzez TomMaz » sobota, 7 lut 2015, 12:43

Ogryzek za to strasznie słabo w porówaniu z tym co było na Jenner.
TomMaz
N3

Postprzez Dani » sobota, 7 lut 2015, 12:43

Co by nie mówić, to spodziewałem się więcej po naszych oczywiście pomijając Kajto, ale to dopiero początek rajdu.
Dani
N3

Postprzez krzysiek_swrt » sobota, 7 lut 2015, 13:03

ale te straty Kajta po 10s.do jak większość tu twierdzi słabego Breena to trochę dużo.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez gorki » sobota, 7 lut 2015, 13:07

0,24 s/km do Breena to niewiele, różnicę zrobiła długość odcinka
gorki
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME