Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez gabrally » sobota, 6 gru 2008, 12:46

- Do wypadku doszło na lewym zakręcie. W tamtym miejscu było ślisko - powiedziała TVN Turbo rzeczniczka praskiej policji, Eva Brożova. - Ze wstępnych ustaleń wynika, że grupa kibiców stała w niedozwolonym miejscu. Samochód Leszka Kuzaja uderzył w latarnię i zatrzymał się 50 metrów od drogi. W wypadku zginął 32-letni kibic z Polski.

- Dwie osoby z poważnymi obrażeniami zostały przewiezione do wojskowego szpitala w Střešovicach - powiedziała telewizji Nova rzeczniczka praskiej służby zdrowia, Jiřina Ernestová. - Dziesięcioletnia dziewczynka ma złamane nogi. Jedna osoba doznała lekkich obrażeń.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez SebaSTI » sobota, 6 gru 2008, 12:54

SebaSTI
A6

Postprzez Andrzej » sobota, 6 gru 2008, 13:04

Ziggy napisał(a):Fatum jakieś ciąży nad tym chłopem
RIP
Krzysiek WRC przestań się już doktoryzować i pisać laboranty, nie wiesz co w człowieku siedzi, nie wiesz co się stało, nie znasz Leszka, nie wiesz co się z nim teraz dzieje, napewno odbije się to na jego psychice a takie komentarze jakich już było setki zatrzymaj dla siebie. Stała się tragedia i należy współczuć rodzinom a nie "dobijać" Leszka

pzdr

Dokładnie.Teraz wszyscy rajdowi mędrcy się zaczną wypowiadać,że oni wiedzieli że to się tak skończy ,że z Kuzaja już nic nie będzie itp.To nie jest najlepszy moment,żeby roztrząsać te tematy.Stała się tragedia i trzeba Kuziego wspierać, a jeśli się go nie lubi to przemilczeć niektóre sprawy, przynajmniej na jakiś czas.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez SebaSTI » sobota, 6 gru 2008, 13:22

Jak by nie stali w tamtym miejscu kibice sprawy by nie było poprostu był by był normalny wypadek.
SebaSTI
A6

Postprzez dziq » sobota, 6 gru 2008, 13:25

SebaSTI napisał(a):Jak by nie stali w tamtym miejscu kibice sprawy by nie było poprostu był by był normalny wypadek.

LOL chłopie normalny wypadek? Weź mi to wytłumacz bo nie znam definicji "normalnego wypadku"
dziq
N3

Postprzez SebaSTI » sobota, 6 gru 2008, 13:34

dziq napisał(a):
SebaSTI napisał(a):Jak by nie stali w tamtym miejscu kibice sprawy by nie było poprostu był by był normalny wypadek.

LOL chłopie normalny wypadek? Weź mi to wytłumacz bo nie znam definicji "normalnego wypadku"

czytaj ze zrozumieniem "jak by by nie kibice"! zresztą na zdjęciu nie wyglada to tak żle ,ale fota jest dosc nie wyrazna.
SebaSTI
A6

Postprzez dziq » sobota, 6 gru 2008, 13:36

To raczej Ty czytaj ze zrozumieniem. Wypadek bez udziału kibiców to normalny wypadek? Dla mnie połączenie tych dwoch słów to pewien paradoks
dziq
N3

Postprzez SebaSTI » sobota, 6 gru 2008, 13:51

dziq napisał(a):To raczej Ty czytaj ze zrozumieniem. Wypadek bez udziału kibiców to normalny wypadek? Dla mnie połączenie tych dwoch słów to pewien paradoks

Ja zakoncze to dyskusje z toba bo jest zbedna...opamietaj sie stary
SebaSTI
A6

Postprzez dziq » sobota, 6 gru 2008, 13:53

Wiecej nie pisz rzeczy ktorych nie umiesz wyjasnic
dziq
N3

Postprzez gabrally » sobota, 6 gru 2008, 13:55

Panowie przestańcie już... Wyjaśnijcie sobie to na PW.
Jedna osoba nie żyje, kilka jest rannych, Leszek na pewno załamany... Okażcie im szacunek i nie kłóćcie się tutaj o to...
Dzięki
:(
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Zajcev » sobota, 6 gru 2008, 14:37

Krzysiek_WrC napisał(a):Zawsze starałem się byc obiektywny w stosunku nawet do kierowców których może nie darzę sympatią,ale.....TO JUŻ JEST KONIEC TEGO PANA.

Szkoda tylko że ktoś stracił życie :cry:

gratuluje podejscia... widac Twoj obiektywizm w tej wypowiedzi, ale chyba nie ma sensu tego komentowac, ochlon, przeczytaj kilka razy to co napisales i moze uda Ci sie wysunac jakies wnioski, w chwili obecnej ten komentarz jest na poziomie komentarzy z onetu...

wydaje mi sie ze w chwili obecnej nie ma sensu rozstrzygac tego czyja to wina, mysle ze raczej to nie Kuzaj kazal stac kibicom w niedozwolonym miejscu, Leszek udowodnil ze zawsze stara sie jezdzic na 100%, mozna mowic ze przeciez mogl odpuscic mogl jechac wolniej wtedy nic by sie nie stalo, mozna rowniez mowic ze kibice mogli stac w odpowiednim miejscu, wtedy tez by nic sie nie stalo...

niestety w rajdach czesto zdarzaja sie takie wypadki, tragedie spowodowane sa przewaznie z powodu zle wybranego miejsca do ogladania, w takich momentach na forach rusza dyskusja, na temat tego jak mozna jako kibic stac w takim miejscu, ze powinni stac w innym, nalezy sie zastanowic ile razy sami bylismy w podobnej sytuacji, ile razy stalismy na wypadkowej, ile razy cieszylismy sie ze Safety nas nie przegania, no i ile razy zwrocilismy komus uwage ze stoi w niebezpiecznym miejscu.

My kibice powinnismy sie starac by rajdy nie konczyly sie w ten sposob...

Stala sie wielka tragedia, moze powstrzymajmy sie od komentarzy na temat kierowcy? mysle ze dla Niego rowniez to jest dramat.

[*]
Zajcev
N4

Postprzez Ziggy » sobota, 6 gru 2008, 14:47

wg. Kornackiego Leszek przy ok. 150km/h wypadł z drogi, uderzył tyłem w słup, auto nabrało rotacji i Kuzi mogł tylko czekać kiedy się zatrzyma. Pech chciał, że to obracające się auto uderzyło w grupke kibiców.
Ostatnio edytowano sobota, 6 gru 2008, 18:01 przez Ziggy, łącznie edytowano 1 raz
Ziggy
A5

Postprzez kowar1 » sobota, 6 gru 2008, 15:01

Wydarzył się tragiczny wypadek i Leszkowi na pewno nie jest teraz lekko, powinien odczuć wsparcie ze strony kibiców, a nie durne komentarze, zdecydowanie nie na miejscu w tych okolicznościach....
To był bardzo nieudany sezon dla niego, a tu jeszcze takie fatalne zakończenie.
Zwróćcie uwagę, panowie „znawcy”, że jak to niestety zwykle bywa w takich przypadkach, miał miejsce splot wielu niekorzystnych zdarzeń, a więc:
1) nowe nieznane kierowcy auto, które nie za dobrze sprawdziło się wcześniej w MŚ, a testów przed startem pewnie nie było za wiele, chyba sam rallysprint miał być testem przed Barbarą,
2) na zdjęciach widać, że było wilgotno (ciekawe, jakie miał opony?),
3) najgorszy czynnik to kibice stojący w miejscu, gdzie nie powinno ich być...
Więcej okoliczności nie znamy, ale te wystarczyły, by doszło do nieszczęścia.

Miejmy nadzieję, że stan tych rannych kibiców się poprawi i nie powiększą się rozmiary dramatu.
Oby też Kuzi się po tym pozbierał. Lechu trzymaj się, kibice są z Tobą
"Jeździł koncertowo!" - Sobiesław Zasada o Januszu Kuligu

Życie bez rajdów powoduje raka i choroby serca
kowar1
N3

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 6 gru 2008, 15:12

Zajcev napisał(a):gratuluje podejscia... widac Twoj obiektywizm w tej wypowiedzi, ale chyba nie ma sensu tego komentowac, ochlon, przeczytaj kilka razy to co napisales i moze uda Ci sie wysunac jakies wnioski, w chwili obecnej ten komentarz jest na poziomie komentarzy z onetu...

Proszę o racjonalne wytłumaczenie czemu od jakiegoś czasu Kuzaj nic innego nie robi jak albo tłucze auta ,albo je rozbija ?

Akurat ten tragiczny wypadek skłonił mnie do rozmyslenia też i na ten temat,co się dzieje że Kuzaj od pewnego czasu kończy zle?

Od ok. pól roku nawet po zmianie samochodu nie potrafi ukończyc Rajdu żadnego.Jaka jest w tym przyczyna że albo zwiedza rów i obija auto albo w tym przypadku niestety tragicznym wypada przy ok 150 km/h i niestety jeden z naszych rodaków traci zycie a inni bardzo mocno poturbowani w tym dziecko.

Zmęczenie Kuzaja ? stres ? ,jakies psychiczne problemy? inny powód? spadające umiejętnosci? "ciśnienie" któa góruje za nim=brak opanowania?
Tego pewnie się nikt z nas nie dowie bo wie tylko on.Albo i może nie...

Pisząc TO JEST KONIEC TEGO PANA miałem na mysli koniec jego kariery po tym,za dużo tego wszystkiego było i teraz jeszcze człowiek nie winny na sumieniu.Z zabezpieczenia organizator powinien odpowiedziec bo tam gdzie byli nie powinno byxc nikogo z tego co wiadomo ze względu na bardzo niebezpieczne miejsce i tzw. wypadkową.

Chyba że Kuzaj jest ze stali i będzie umiał udzwignąc cały cięzar tego zdarzenia a w dodatku "bic" sie o najwyższe lokaty to ok.Mimo nie chęci do niego ze swej strony to życzę mu tego z całego serca bo jest to jednak ikona polskich rajdów.

Tylko trzeba zacząc od nowa pracowac nad sobą.

żal mi poszkodowanych a przede wszystkim tego że życie stracił nasz rodak w dodatku.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Ziggy » sobota, 6 gru 2008, 15:18

Powinieneś wziąć temat "Dlaczego Leszka dzwoni" do pracy magisterskiej z psychologii.
Lepiej byłoby jakbyś teraz nic nie pisał na ten temat, zrobisz badania, odpowiesz na swoje pytania i jak wyciągniesz wnioski to wtedy z nami się podzielisz.
Ziggy
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME