Rally Liepaja Ventspils

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Liepaja Ventspils

Postprzez krzysiek_swrt » niedziela, 2 lut 2014, 18:40

Niby nie jesteś Kajtowyznawcą jak piszesz i że jesteś też kibicem RK ale wytknąłeś że walczy o 2 ,3 pozycje i rozwala auto.Wszyscy niby nie Wyznawcy Kajta bronicie tej jego 4 pozycji jak ognia a już może nie Kubice ale nawet Sołka jak jeździł w M E to wszyscy krytykowali nawet jak kończył na podium a jak wiadomo Sołek od Kajtka lepszy na pewno nie jest.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez RallyMarco » niedziela, 2 lut 2014, 18:57

To mnie kolego źle zrozumiałeś;) chodziło mi że lepiej walczyć zachować 4 miejsce niż walczyć o 2-3 i chodziło mi to tylko i wyłącznie o KK w jego sytuacji!!!!!! Robert jest dla mnie wirtuozem...jest poza tematem...wg mnie Śp Colin McRae, albo i lepszy. Że rozwala auta- za to go kochamy że się nie pierd***;) Jak widzisz jestem za nim całym sercem. Poprostu źle mnie zrozumiałeś, piąteczka <ok>? ;) Mamy dwóch wielkich kierowców w najlepszych seriach i cieszmy się z tego- cieszmy a nie ciągle tylko komentujmy każdy kilometr! Pokomentujemy jak nabiorą doświadczenia, nie teraz!
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez krzysiek_swrt » niedziela, 2 lut 2014, 19:00

ok to sorry zwracam honor.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez martenzyt » niedziela, 2 lut 2014, 21:39

No po cichu liczyłem, że Kajto będzie "pierwszym z przegranych" bo Lappi dobre odruchy na podobnej nawierzchni wyssał pewnie z mlekiem matki. Ale i tak gratulacje dla Kajetana bo każdemu bym życzył, kto by był na jego miejscu. Ale tak patrze na wyniki i nie bardzo wiem co się działo u pozostałych orłów? - Zawada przed Kabacińskim. Ten drugi jakieś 40 sek kary? W zasadzie Zawada na większości OS szybszy od Kabacińskiego - zważając na rodzaj napędu to albo ten pierwszy pojechał niezłe zawody choć do Cernego mu brakuje albo ten drugi miał jakieś poważne problemy z autem. A Ogryzek? Widziałem tylko jakieś zdjęcie na stronie organizatora cytryny bez tylnej bocznej szybki i klosza.
martenzyt
N3

Postprzez posejdon » niedziela, 2 lut 2014, 22:29

RallyMarco napisał(a):Że rozwala auta- za to go kochamy że się nie pierd***;)

Mistrzowski tekst! :D

Nie oszukujmy się. Ja też liczyłem na więcej ale dobre i to. Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Kajto jechał pierwszy raz na takich gumach i tym autem w takich warunkach. Jeden rajd już ma nieukończony więc doszedł pewnie do wniosku, że lepiej wywieźć z Łotwy trochę punktów niż zbytnio ryzykować. W następnych rundach, na "normalnych" nawierzchniach i oponach powinno być, jeżeli nie lepiej, to na pewno nie gorzej. Wiegand nie da rady Kajtkowi - tego będę się trzymał!
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez jarexcc » poniedziałek, 3 lut 2014, 09:21

jazda KK dobra dla mnie ocena 8/10....
a wysnuję inną tezę...KK odrobił lekcję jaką nie odrobił MK i nie chce powtórzyć losów MK..., obym się mylił ale po wypadku nie z winy KK na Janer, Kajto cały cykl ERC pojedzie szybko ale ostrożnie... dla sponsora, bo wie że jest RK i jeżeli KK podwinie się dwa, czy trzy razy noga i nie ukończy rajdów to może mieć kłopoty porównywalne z MK

teza oby nie prawdziwa ....
jarexcc
A5

Postprzez Fotodarius.lt » poniedziałek, 3 lut 2014, 11:18

Fotodarius.lt

Postprzez jacko » środa, 5 lut 2014, 12:52

onboard kajta

http://www.fiaerc.com/videogallery/deta ... VEN-BEYOND

znak był blisko..a na końcu 'ku*wa nie mamy kolca z przodu' :lol:
jacko
A5

Postprzez Mad Max » środa, 21 sty 2015, 12:27

Czy ktoś z szanownych kolegów wybiera się w tym roku do naszych niedalekich sąsiadów ??
Dość spora reprezentacja naszych driverów zamierza startować, lista na razie nie rozpieszcza
http://autorally.lv/?m=2&r=125&l=2
a tu strona tegorocznej edycji
http://2015.lvrally.com/eng
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Dawidos » środa, 21 sty 2015, 18:55

Ciekawe dlaczego Kasperczyk zgłoszony w Subaru,a nie w Fieście.Wie ktoś coś na ten temat?
Dawidos

Postprzez michalziem » środa, 21 sty 2015, 21:18

Oficjalnie cicho, ale domysłów może być mnóstwo. W generalce nic by nie ugrali (jeszcze chyba troche brakuje) to może chcą powalczyć w ERC2. Może typowo treningowy start to wiadomo - taniej. Nie wiemy też co tam w garażu c-rally. Niby 4 mają, ale jedna jedzie teraz Sołek Arctic, drugą Kołtun Szwecje. Nie wiadomo :D
michalziem
N2

Postprzez Zajcev » środa, 21 sty 2015, 23:21

michalziem napisał(a):Oficjalnie cicho, ale domysłów może być mnóstwo. W generalce nic by nie ugrali (jeszcze chyba troche brakuje) to może chcą powalczyć w ERC2. Może typowo treningowy start to wiadomo - taniej. Nie wiemy też co tam w garażu c-rally. Niby 4 mają, ale jedna jedzie teraz Sołek Arctic, drugą Kołtun Szwecje. Nie wiadomo :D

może sprzedał R5, może pieniążki się kończą, więc Subaru? :lol: niektóre osoby tutaj na forum mogą otwierać szampana z tego powodu :D

lub też w grę może wchodzić RRC... może DS3 RRC? Dlatego nie jedzie Fiestą.. :)
Zajcev
N4

Postprzez Mad Max » czwartek, 22 sty 2015, 00:16

Z tego co się mówiło to Kasperczyk miał startować w 3 rajdach zaliczanych do ERC, poza tym jaki jest sens katować R5 po śniegu skoro wszystkie rajdy "o coś" są po asfalcie ?? do R5 trzeba by pewnie jakieś graty na śnieg dokupić no i Imprezą taniej
dodatkowo proponuję zmienić podejście w temacie pieniędzy bo z tego można wywnioskować że Rzeźnikowi też się skończyły do do Hallsa na Litwie jest zgłoszony Lancerem
O ile ja kojarzę to C-Rally posiada Impreze na stanie i z tego co pamiętam to Karnabal startował nią w trakcie Barbórki Warszawskiej

edit. to tak na szybko znalezione - TKI to blachy woj. świętokrzyskiego - no i Kołtunowe naklejki na samochodzie
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Akade ... aid=114340
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kremer » czwartek, 22 sty 2015, 15:03

C Rally graty ma :) Sołek jedzie Artic, a Kołtun Szwecje :) Czym się różni treningowy start od nietreningowego ? Zawsze mnie to ciekawiło.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez iceman150 » czwartek, 22 sty 2015, 17:06

A Sołek nie jedzie przypadkiem również Szwecji? Tylko w WRC
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME