Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Anonymous » sobota, 6 gru 2008, 10:51

Aktualizace:
Podle nejnovějších informací si nehoda vyžádala dva mrtvé a pět zraněných diváků. Soutěž byla po nehodě zrušena.

:roll:
Anonymous

Postprzez rallyfan2 » sobota, 6 gru 2008, 10:53

No i znów zaczną się głupie komentarze na temat Leszka Kuzaja. Zginąl czlowiek, jest kilku rannych, to także ogromna tragedia dla załogi. W takiej chwili niech antyfani dadza sobie na wstrzymanie.Jak zobaczyłem pogode za oknem, myślałem że bedzie super dzień a tu taka tragedia :(
rallyfan2
A6

Postprzez BartekRally » sobota, 6 gru 2008, 10:54

Jarzyna nie każdy rozumie Czeski... :roll:
BartekRally
A5

Postprzez gabrally » sobota, 6 gru 2008, 10:58

JR napisał(a):Aktualizace:
Podle nejnovějších informací si nehoda vyžádala dva mrtvé a pět zraněných diváků. Soutěž byla po nehodě zrušena.

:roll:

Z moich tłumaczeń mniej więcej wynika, że:
Z najnowszych informacji wynika, że są już dwie martwe osoby i kilka rannych.

Ale nie dam sobie głowy uciąć.... :(
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez mototom » sobota, 6 gru 2008, 11:01

Nie zazdroszczę Leszkowi tego jak się teraz musi czuć. Poszkodowanym współczuje tego co się stało. Lubię gościa, wręcz uważam go za spadkobiercę starych dobrych czasów rajdów w Polsce. Ale nasuwa mi się pytanie czy on powinien dalej startować. To się kiedyś wkońcu tak musiało skończyć. Kasę ma, lambo czy ferrari się ostatnio wozi. Może niech zacznie szukać szczęścia na torach wyścigowych. Ogólnie to jest dziwne, bo Leszek kiedyś się tak nie rozbijał jak w ostatnich latach. Przynajmniej średnią trzymał na poziomie ówczesnej czołówki RSMP.
mototom
A6

Postprzez dziq » sobota, 6 gru 2008, 11:03

Nie jestem fanem Leszka ale mu współczuje. Przecież to nie jego wina, ze kibice stali tam gdzie nie powinni...
dziq
N3

Postprzez Marcin Szopa » sobota, 6 gru 2008, 11:04

Na TVP Info potwierdzono że zginął Polak a ranne jest dziecko. Przyłączam się do apelu o powstrzymanie się od głupich komentarzy, tragedia to nie tylko osobista tragedia załogi ale także kibiców tego sportu. W ostatnich latach na Czeskich oesach oddało życie kilku zawodników. Nawet na Barum 2007 zginął pilot co potwierdza że nawet na perfekcyjnym zabezpieczeniu nie da się uniknąć tragedii. To był po prostu nieszczęśliwy zbieg okoliczności. To są rajdy, nie da się niczego przewidzieć
Marcin Szopa
N3

Postprzez CzarnyWRC » sobota, 6 gru 2008, 11:04

:cry:
[*] To nie tak miało być
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez d-z rallyfans » sobota, 6 gru 2008, 11:05

d-z rallyfans
A5

Postprzez BartekRally » sobota, 6 gru 2008, 11:09

"Bohužel je to malér jako hrom .Ale dík tomu co každý den potkáván na silnicích kdy POLACI permanentně nedodržují jakékoliv zákony .Rychlost na silnicích tak mne nezaskočí ,že stály v zakázaném prostoru"

moze ktoś przetłumaczyć, bo wydaje mi sie ze Knedle juz na Nas najeżdzają :roll:
BartekRally
A5

Postprzez Marcin Szopa » sobota, 6 gru 2008, 11:09

Na tym zdjęciu wyraźnie widać że ludzie stali na idealnej wypadkowej, na tej łące. Zobaczcie gdzie są taśmy,gdyby stali za nimi było by OK. niestety wzięła górę nieodpowiedzialność. Przykre
Marcin Szopa
N3

Postprzez Marcin Szopa » sobota, 6 gru 2008, 11:11

BartekRally napisał(a):"Bohužel je to malér jako hrom .Ale dík tomu co každý den potkáván na silnicích kdy POLACI permanentně nedodržují jakékoliv zákony .Rychlost na silnicích tak mne nezaskočí ,že stály v zakázaném prostoru"

moze ktoś przetłumaczyć, bo wydaje mi sie ze Knedle juz na Nas najeżdzają :roll:

On coś mówi ze codziennie widzi czy jest świadkiem jak polacy permanentnie łamią wszelkie zakazy. Mówi że nie dziwne że Polacy stali w niedozwolonym miejscu.

Ale co ciekawe nie tylko był tam polak ale także czech, wiec czemu o nim nic nie wspomina? oni mają chorą mentalność
Marcin Szopa
N3

Postprzez mototom » sobota, 6 gru 2008, 11:12

BartekRally napisał(a):"Bohužel je to malér jako hrom .Ale dík tomu co každý den potkáván na silnicích kdy POLACI permanentně nedodržují jakékoliv zákony .Rychlost na silnicích tak mne nezaskočí ,že stály v zakázaném prostoru"

I maja rację. Jednak jak ktoś ma cos pisać głupiego proponuje mu najpierw ochłonąć z całej tej sytuacji.
mototom
A6

Postprzez BartekRally » sobota, 6 gru 2008, 11:14

Ale w czym rację? Jeśli mówisz o tym że mają racje obrażac Kuzaja to się nie zgadzam, jeśli mówisz o kibicach pełna zgoda, Nasi zawsze musza dorzucic swoje dwa grosze do całego interesu. Może gdyby nie stali tam kibice to skończyło by się tylko na słupie i kolejnych gadkach typu - Leszek 'dzwonnik" Kuzaj...
BartekRally
A5

Postprzez Andrzej » sobota, 6 gru 2008, 11:15

Przed chwilą się dowiedziałem z TVN24 (jest tragedia na rajdzie więc oczywiście był to pierwszy news.....). Jestem w szoku.Współczuję Leszkowi, to chyba najpoważniejszy w skutkach wypadek w jego karierze.To prawda ,że są już dwie osoby śmiertelne?

[']
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME