Moderator: SebaSTI
autoklub.pl napisał(a):Po kraksie Alexa Bengue na pierwszym oesie Rallye du Var, zespół Beuzelin Sport Auto nie ma Peugeota 307 WRC dla Josefa Petaka na Praski Rallysprint. Kierowca z Pribramu, tegoroczny mistrz Czech w rallysprintach, zamierza wynająć inny samochód WRC - plotki głoszą o Focusie [...]
ewrc.cz napisał(a):Pepík Peták nepojede Pražský sprint s Peugeotem 307 WRC, ale s Fordem Focus RS WRC 06!
Mociag napisał(a):Właśnie ja też wybieram sieę pierwszy raz i prosiłbym o plany miasta gdzie są oesy?
thydisease napisał(a):Mociag napisał(a):Właśnie ja też wybieram sieę pierwszy raz i prosiłbym o plany miasta gdzie są oesy?
strahov - tam sa 3 z 5 osow calej imprezy. znajdz sobie w google map stadion sparty praga... to tam
rallyfahrer napisał(a):thydisease napisał(a):Mociag napisał(a):Właśnie ja też wybieram sieę pierwszy raz i prosiłbym o plany miasta gdzie są oesy?
Leszek Kuzaj i Craig Parry prowadzą po pierwszym dniu Praskiego Rallysprintu. Polsko-walijska załoga jadąca Peugeotem 307 WRC z Bozian Racing, wygrała oes na strahovskim stadionie z przewagą 1,4 sekundy nad Vojtechem Stajfem. Szymon Ruta, pierwszy raz używający Peugeota 207 S2000, zajmuje 17 miejsce i wyprzedza o dwie lokaty Grzegorza Grzyba w Punto.
Rywalizowano na jednym okrążeniu. Pięciu kierowców, w tym Jozef Beres, otrzymało 5-minutową taryfę. W gronie pechowców znalazł się Jiri Volf, który uderzył w barierę i uszkodził Lancera. Martin Semerad powinien startować z numerem 24, ale przyleci z Bolonii dopiero jutro rano.
PO OS 1
1. Leszek Kuzaj/Craig Parry (PL/GB) Peugeot 307 WRC 48,4
2. Vojtech Stajf/Petr Ctvrtnícek (CZ) Subaru Impreza WRX STI N12B +1,4
3. Peter Gavlak/Milos Hulka (SK/CZ) Mitsubishi Lancer Evo IX +1,6
4. Pavel Valousek/Zdenek Hruza (CZ) Mitsubishi Lancer Evo IX +2,1
5. Jaroslav Orsak/Jan Suchy (CZ) Mitsubishi Lancer Evo IX +2,2
6. Vaclav Pech/Tomas Krcmar (CZ) Subaru Impreza WRC S8 +2,4
= Josef Petak/Libor Joska (CZ) Ford Focus RS WRC 06 +2,4
= Vladimir Barvik/Petra Mynarova (CZ) Mitsubishi Lancer Evo IX +2,4
9. Josef Semerad/Petr Briza (CZ) Mitsubishi Lancer Evo IX +2,6
= Jiri Navratil/Jan Kana (CZ) Mitsubishi Lancer Evo IX +2,6
17. Szymon Ruta/Sebastian Rozwadowski (PL) Peugeot 207 S2000 +3,5
19. Grzegorz Grzyb/Przemysław Mazur (PL) Fiat Punto Abarth S2000 +3,8
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości