Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez seal » czwartek, 30 sie 2007, 12:01

Już trzy polskie załogi startują w Aquacity Carbon Neutral Rally. Oprócz Kuchara i Grzyba na liście zgłoszeń pojawił się Zbyszek Gabryś :twisted:
seal
A5

Postprzez Raven » czwartek, 30 sie 2007, 12:58

Troche smieszy i denerwuje mnie postawa Kuchara, zamiast pojechac jeden wartosciowy rajd (np. Barum) to wozi sie gdzie po Slowacji.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez seal » czwartek, 30 sie 2007, 13:28

Raven napisał(a):Troche smieszy i denerwuje mnie postawa Kuchara, zamiast pojechac jeden wartosciowy rajd (np. Barum) to wozi sie gdzie po Slowacji.

Nie wiem czy to do końca są decyzje tomka. Wydaje mi się, że sponsor w tym macza ręce. Może słabo schodzą na słowacji konsole :)
seal
A5

Postprzez MisiekClio » czwartek, 30 sie 2007, 13:35

Raven napisał(a):Troche smieszy i denerwuje mnie postawa Kuchara, zamiast pojechac jeden wartosciowy rajd (np. Barum) to wozi sie gdzie po Slowacji.

wez pod uwage, ze Kuchar ma wlasny samochod. Troszke szkoda by bylo zniszcyc go jadac po czapke gruszek, na tak trudnym i dlugim rajdzie. Wynik nie liczylby sie do zadnej klasyfikacji. A w Popradzie kilometrow oesowych malutko, rajd krotki.
Jest szansa pojechac za relatywnie niewielkie pieniadze czysto treningowo. Charakterystyka Slowackich asfaltow jest zupelnie inna niz Polskich, wiec trening duzo lepszy niz jechanie w Polsce PZMotu gdziesz na koncu stawki.

Nie ma byc czym zdenerwowanym. Na jego miejscu postapilbym podobnie. Wydaje mi sie,ze Kuchar nie traktuje rajdow hobbystycznie (np: jak Mancin) i nie ma juz potrzeby startowania w jakims rajdzie wylacznie dla "idei". Jak widac na liscie pojawil sie rowniez Gabrys. Czy jego postawa rowniez jestes zirytowany??
MisiekClio
N3

Postprzez Raven » czwartek, 30 sie 2007, 14:10

Start na Slowacji to ani powod do dumy, ani nie mozesz sie na prawde porownac, nie ma punktu odniesienia do dodbrych zawodnikow. To jest wlasnie start nie wiadomo po co.
Raven
A6

Postprzez MisiekClio » czwartek, 30 sie 2007, 14:42

Raven napisał(a):Start na Slowacji to ani powod do dumy, ani nie mozesz sie na prawde porownac, nie ma punktu odniesienia do dodbrych zawodnikow. To jest wlasnie start nie wiadomo po co.

Mysle, ze porownywanie sie Kuchara do innych nie ma specjalnie sensu. On na pewno ma punkt odniesienia do dobrych zawodnikow. A jego glownym celem jest RSMP. To jest start po to zeby "nie zardzewiec". Zeby sie przejechac rajdowka po troszke innych oesach niz na codzien. Zeby potrenowac opis itd. itp.

Mysle, ze to dobrze ze Kuchar gdzies startuje. Zawsze lepiej niz siedziec w domu. W rajdzie jedzie Pech, Beres, Grzyb, Jandik i paru innych do ktorych calkiem warto sie porownac.

Barum to swietny rajd - nie przecze. Ale Kuchar ma juz za soba calkiem sporo startow w jeszcze fajnieszych rajdach i z lepsza konkurencja. Wiec po co wywozic furmanke kasy na start po nic?? Zeby przekonac sie, ze jestem szybszy od "Zdenka", ale ciut wolniejszy od "Gienka"...

Oczywiscie - gdyby sponsor powiedzial -" masz wybor - albo Barum albo Tatry, o kase sie nie martw", jestem przekonany ze wybralby Barum...
MisiekClio
N3

Postprzez seal » czwartek, 30 sie 2007, 18:59

Raven napisał(a):Start na Slowacji to ani powod do dumy, ani nie mozesz sie na prawde porownac, nie ma punktu odniesienia do dodbrych zawodnikow. To jest wlasnie start nie wiadomo po co.

Nie zgodzę się z Tobą Raven. Beres czy Pech to nie są przypadkowi kierowcy a dotego jadą przed własną publicznością. Wygrać z nimi będzie piekielnie trudno :twisted:

Jest oficjalna lista zgłoszeń - pięć samochodów A8 :twisted:
Ostatnio edytowano czwartek, 30 sie 2007, 20:56 przez seal, łącznie edytowano 3 razy
seal
A5

Postprzez krb » czwartek, 30 sie 2007, 20:03

video from Barum Rally Zlin 2007 from Czech fan and operator find on :arrow: http://www.rallymania.tv/playerL/

video be full of attractive catchs
krb
N1

Postprzez Raven » czwartek, 30 sie 2007, 23:07

Na czele listy znaleźli się dwaj kierowcy z priorytetu B FIA - Vaclav Pech (Lancer Evo IX) i Jozef Beres junior (Clio S1600). Za sobą mają Jaana Möldera pilotowanego przez Belga Frederica Miclotte'a (Swift S1600), Igora Drotara (Octavia WRC), Petera Gavlaka, Miroslava Jandika (Lancery Evo IX), Antonina Tlustaka (Ignis S1600), Jaromira Tomastika (Impreza). W sumie zgłoszono 48 załóg.

No i gdzie te asy? Ja tu widze tylko Pecha i Beresa, a i tak ktorys moze miec awarie czy wypadek. Poza nimi to amatorzy (nie wiem jak Molder), choc z drugiej strony wychodzi, ze nasi tez sie nimi staja...
10 razy tyle dalby start w Barumie.
Raven
A6

Postprzez MisiekClio » czwartek, 30 sie 2007, 23:51

Raven, ech wiesz obiektywnie masz racje... Kilometrow oesowyc na Barum jest duzo wiecej, konkurencja tez nieporownywalna...
Jestes zarejestrowany na forum od niepamietnych czasow, napisales ponad 1100 postow, nie uwazasz ze czas juz zlapac o co chodzi w sporcie??

Nie wiesz dlaczego Kuchar nie jechal Barum, tylko jedzie jakis Rajdzik na Slowacji??
Ja tez nie wiem.
A wiesz o co chodzi, jak nie wiadomo o co chodzi?? Wiesz.

Dlatego moral z Twoich wypowiedzi odbieram tak : kierowco, nie wysciubiaj nosa poza granice naszej Ojczyzny, a jesli juz to wylacznie na MS, Race of Champions i ostatecznie i warunkowo na najlepsze eliminacje IRC. W przeciwnym wypadku Jasnie-Kibice zjada Cie, ze wogole gdzies sie pchasz osmieszajac siebie i nasza super-extra-topowa Lige Rajdowa.

edit: tak na marginesie i lekko OT: ciekaw jestem, czy na ktoryms z Francuskich forum rajdowych nie jada wlasnie po Buffim jak po burej suce, ze sciga sie gdzies w jakims komunistycznym kraju, a jego glowna konkurencja sa pewnie biale niedzwiedzie :)
MisiekClio
N3

Postprzez Raven » piątek, 31 sie 2007, 12:49

MisiekClio masz racje (a co chodzi przy wyborze rajdow to wiem ;)), ale ciagle mam nadzieje, ze jednak przestana niektorzy gadac, ze zrobli wspanialy wynik podczas gdy nie mieli z kim walczyc.
Najlepsze jeto to, ze nawet u siebie nie potrafia wygrac :lol: :lol: :lol:
Raven
A6

Postprzez kremer » piątek, 31 sie 2007, 15:12

kuchar zbieral juz doswiadczenia i wiele barum mu nie pomoze
on ma cel MP i tam startuje - proste
a start na slowacji - taniej i zawsze lepiej jechac pare oesow wiecej niz na treningu gdzie zamkniesz droge i masz 5km
jak objedzie pecha to bedzie sukces i wyznacznik umiejetnosci bo pech to raczej nie amator

barum jest dobre dla takiego grzyba czy kajetanowicza czy nawet starego czopera - oni stawiaja 1 kroki za granica i ucza sie czegos nowego
grzyb smiga sobie u pepikow i super ze smiga chociaz tam bo kiedys tylko w Polsce jezdzil - moze jego kontakty zaoowocuja jakimis startami w me - kulig tez od slowakow zaczynal i pepikow
kremer
S2000

Postprzez Anna =P » piątek, 31 sie 2007, 15:30

No to zobaczymy co chłopcy pokażą, w ogóle to ciekawi mnie jaką taktykę wybierze Beres, bo w sumie warto porównać jego i Grzyba czasy, bo obydwoje sobie nieźle radzą w ośkach

Zaraz wyjeżdżam i przekonam się na własne oczy :D
Anna =P
N2

Postprzez tomso » piątek, 31 sie 2007, 16:09

czy zna ktoś namiary na czeskie strony poswięcone wyscigą górskim :?:
tomso
N1

Postprzez MSG Racing » piątek, 31 sie 2007, 16:11

www.vrhy.com albo cz nie pamiętam - patronat na ME w górach
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME