Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Superleggera » sobota, 19 sie 2006, 20:04

KuziWrc jeszcze nie wie czy pojedzie ale prawdopodobnie tak :wink:
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez oli » sobota, 19 sie 2006, 22:52

Rybnik tez sie stawia :)
oli
N1

Postprzez Tomaaaa » niedziela, 20 sie 2006, 12:35

Jakie proponowalibyście miejsca na sobote i niedziele? Gdzie jest warto pojechać? Ekipa z górnego ślaska bedzie z polskimi flagami :) dopingować naszych :)
Piekary moim miastem.. rajdy moim życiem..
QHR Ognia!!
Tomaaaa
N2

Postprzez jack_wrc » niedziela, 20 sie 2006, 15:46

Ja też się na Barumkę wybieram ale najprawdopodobniej tylko na sobotę. Nie orientuje się ktoś czy wstęp na OSy jest płatny :?: I jak dokładnie wygląda sprawa z winietami, tzn. jakie dokładnie trzeba kupić, ile mniej więcej kosztują, itp. :?:
jack_wrc
N3

Postprzez Anonymous » niedziela, 20 sie 2006, 19:09

Z tego co wiem wstęp jest zawsze płatny w tamtym roku karnet kosztował chyba 180 koron. A winety kosztują około 200 koron.
Anonymous

Postprzez psz » niedziela, 20 sie 2006, 20:03

jack_wrc napisał(a):Ja też się na Barumkę wybieram ale najprawdopodobniej tylko na sobotę. Nie orientuje się ktoś czy wstęp na OSy jest płatny :?: I jak dokładnie wygląda sprawa z winietami, tzn. jakie dokładnie trzeba kupić, ile mniej więcej kosztują, itp. :?:

Wstęp na OSy w tym roku kosztuje 170 KC (plakietka "Volny vstup" - pozwala obejrzeć dowolną ilość oesów
, serwis w wyznaczonych dla widzów miejscach i jakieś imprezy towarzyszące rajdowi, np. występy bodajże lokalnych kapel ;) ).
Można też zapłacić tylko za obejrzenie wybranego oesu - 40 KC za oes, pewnie będzie tak, że jeśli ogląda sięnp. 3 razy przejeżdżany oes to płaci się oczywiście tylko raz przy wjeździe.

A z winietami to zawsze było
tak (i zapewne tak jest nadal), że jadąc od Cieszyna płatna droga zaczyna się dopiero w Lipniku nad Becvou. Nam (tzn. Tobie z Krakowa pewnie też) najkorzystniej jednak już w Novym Jicinie (kawałek za Frydkiem Mistkiem, jeszcze przed Lipnikiem n. Becvou) skręcić na Valasske Mezirzici, a stamtąd kierować się już na Vsetin (chyba ;) ) i Zlin. Generalnie dojazd dobry, aczkolwiek od Novego Jicina przepisy bardzo rzadko pozwalają na rozwijanie prędkości powyżej 50 km/h, generalnie jak wiadomo u Czechów lepiej nie gonić, bo np. już za Cieszynem często jeździ biała octavka itp. itd. ;)

Zatim ahoy! ;-)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez jack_wrc » niedziela, 20 sie 2006, 20:31

Dzięki za odpowiedź, czyli rozumiem że lepiej w winietę się zaopatrzyć a co do wstępu na OSy to gdzie można te karnety kupić - jadę tylko na sobotnie OSy więc nie wiem czy np. przed startem pierwszego tego dnia (czyli 2) będzie można, czy jak to wygląda :?:
jack_wrc
N3

Postprzez Tomaaaa » niedziela, 20 sie 2006, 21:47

A gdzie znajować sie będzie park serwisowy?
Piekary moim miastem.. rajdy moim życiem..
QHR Ognia!!
Tomaaaa
N2

Postprzez skateman » niedziela, 20 sie 2006, 23:08

zapewne tam gdzie zawsze, czyli w slusovicach koło fabryki Baruma.
skateman
A6

Postprzez driver.pl » niedziela, 20 sie 2006, 23:22

skateman napisał(a):zapewne tam gdzie zawsze, czyli w slusovicach koło fabryki Baruma.

Koło fabryki tak ale w Otrokovicach.

Jeśl chodzi o dojazd to zawsze jechałem jak pisał psz, jak masz mape trafisz bez problemu a na koniec przejedziesz się Trojakiem :D
driver.pl
N3

Postprzez skateman » poniedziałek, 21 sie 2006, 00:32

driver.pl napisał(a):
skateman napisał(a):zapewne tam gdzie zawsze, czyli w slusovicach koło fabryki Baruma.

Koło fabryki tak ale w Otrokovicach.

Jeśl chodzi o dojazd to zawsze jechałem jak pisał psz, jak masz mape trafisz bez problemu a na koniec przejedziesz się Trojakiem :D

No tak mylą mi się te miejscowości :)

Driver będziesz? Może małe spotkanie RBRowcow :] ?
skateman
A6

Postprzez kirloy » poniedziałek, 21 sie 2006, 20:23

No ja tez sie zastanawiam nad barumka - moze.

Wlasnie rzucilem okiem na ntry list i smiech mnie ogarnal co do waszych przewidywan. Lubie pana Solowowa ale: Kresta, Pech, Beres, Prokop i Valousek chyba sa poza jego zasigiem szczegolnie u siebie. Paru z tych kierowcow blysnelo juz w MS.
Jak bedzie sucho to Prokop i Beres moze powalcza z Kresta - zobaczymy. Zreszta zobaczymy - moze sie myle.

edit:
Nic nie wiem z tej mapy ale to jest mapa platnych miejsc na autostradach w cz:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/99EA732 ... atneni.jpg

chyba jednak nie trzeba vinety.
kirloy
N3

Postprzez szeler » poniedziałek, 21 sie 2006, 21:05

Jak ja rok temu byłem ze znajomymi to nie potrzebowalismy winiety.
Co do ciekawych miejsc, to polecam mega spadanie, po wyboistym asfalcie na odcinku Slusovice (mam nadzieje ze dobrze napisałem z pamieci :P ). Obok drogi polanka, na której mozna sie położyc, rozpalić grilla i oglądac rajdówki z bezpiecznego miejsca przez dośc długi okres czasu.
Obrazek
Własnie na tym spadaniu swoją przygode rok temu z rajdem zakończyła ta oto honda civic:
Obrazek
Ciekawa może być także hopa na Pinduli. Nie pamiętam tylko w którym miejscu ona była :P
Obrazek
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez skateman » poniedziałek, 21 sie 2006, 22:48

Hopa jest na Pinduli, ale nie wiem czy ona nie będzie w tym roku jechana odwrotnie :(
skateman
A6

Postprzez psz » poniedziałek, 21 sie 2006, 23:25

jack_wrc napisał(a):Dzięki za odpowiedź, czyli rozumiem że lepiej w winietę się zaopatrzyć a co do wstępu na OSy to gdzie można te karnety kupić - jadę tylko na sobotnie OSy więc nie wiem czy np. przed startem pierwszego tego dnia (czyli 2) będzie można, czy jak to wygląda :?:

No jadąc opisaną przeze mnie drogą z Krakowa nie trzeba kupować winiet, tak też wynika z mapy podanej przez krloy'a! A jak tylko na sobotnie oesy jedziesz to nie wiem czy jest sens wydawac 170 KC na karnet, chyba że będziesz usiłował bardzo szybko przemieszczać się między oesami i oglądać serwis...
A jeśli już chcesz kupić przed rajdem karnet to przy wjeździe do miejscowości Vallasske Mezirici (zaraz po dlugim spadaniu, po lewej stronie drogi, tuż przed rondem) jest stacja SHELL na której zawsze (równieżw tym roku wg. informatora) są do nabycia oficjalne programy i karnety.

A Pindula w tym roku faktycznie jest jechana odwrotnie niż w zeszłym, ale za to więcej będzie jazdy w dół! Chociaż przy takiej ilości mocnych aut to nie robi chyba wielkiej różnicy ;)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME