Rajdy HU

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez hairpin » poniedziałek, 26 lut 2007, 21:21

byłem w tamtym roku, pierwszy i ostatni raz.Tak nudnych odcinków na zadnym rajdzie nie znalazłem.A w miejscach gdzie bylo cos ciekawego nie bylo dojazdu.Siedzenie w jednym miejscu przez caly dzien mnie nie bawi.pierszego dnie jeszcze jako tako, natomiast wieczorkeim zrobilismy objazd tras z drugiego etapy i tu juz totalna porazka( jedna prosta mial chyba ze 3-4 kilometry po niej zakret i troche krotsza prosta) wiec sie po pierwszym odcinku niedzielnym zebralismy do domu.ogólnie nie polecam a bylo nas chyba z 11 osob i kazdy mial podobne zdanie.jedynie na lotnisku bylo ciekawie ale tam niesety nie dotarlem:)

No to chyba byliśmy na dwóch różnych rajdach, bo nam się mega podobało, w każdym miejscu w którym byliśmy, a było nas 9 osób. Zauważ tomy że z reguły tak jest, że te ciekawsze miejscówki są w miejscach z trudnym dostępem, bez względu na to czy to sa węgry czy polska. Zapewniam Cię że są nudniejsze trasy rajdowe niż te na eger.
hairpin
A5

Postprzez tomy halik » wtorek, 27 lut 2007, 12:58

kwestia gustu.Problem moze jest tego typu ze robiac tyle kilometrow spodziewalem sie ciekawszego rajdu.Jechalem tam ze wspomnieniami z rajdu koszyc 2006 gdzie tez wegrzy sie pojawili( jeden z lepszych rajdów na ktorych bylem) i sie rozczarowalem.Generalnie krecilismy sie na pierwszym odcinku kolo takiej hopki(na ktorej wialo nuda) i troche przed nia na szykanie i na takim spadaniu.Jedna rzecz ktora zrobila na mnie niesamowite wrazenie to ogromna ilosc kibiców (jakiej w Polsce nawet w czasach wurców nie bylo) z czego chyba 80% nocuje w namiotach przy odcinkach.I jeszcze jedno objechalismy przed rajdem odcinki pierwszego dnia i pozniej odcinki drugiego dnia i na prawde nikt mnie nie przekona ze sa one ciekawe(moze z wyjatkiem tego odcinka o ktorym pisalem), chyba ze ktos lubi proste i szykany.I zeby nie bylo ze taka jest moja opinia o rajdach wegierskich, pisze tylko o rajdzie eger.
tomy halik
N3

Postprzez Szambelan » środa, 28 lut 2007, 01:20

Witam.

Wybaczcie, ale nie chce mi się czytać 13124 stron pieprzenia głupot i wczytywać miliarda zdjęć. Potrzebuję konkretnych informacji od osób, które miały możliwość kibicowania na Węgrzech. Liczy się każda opinia, poczynając od oznakowania dróg a kończąc na dostępności stacji z auto gazem. Jeśli byłeś na Węgrzech i chcesz opowiedzieć o aspekcie czysto organizacyjnym i formalnym wyjazdu proszę o kontakt.

Aleksander Wąsik, pozdrawiam.
Szambelan
N3

Postprzez hairpin » czwartek, 8 mar 2007, 19:04

hairpin
A5

Postprzez speed555 » piątek, 9 mar 2007, 23:58

w tym czasie jest mazowiecki....ale chyba wybiore jednak eger
http://www.rallyarena.pl
http://www.studioarte.com.pl
speed555
A5

Postprzez kremer » niedziela, 11 mar 2007, 20:03

wow ostro ida wegrzy
szkoda, ze te rajdy pierwsze sie pokrywaja - np miskolc pokrywa sie z elmotem
trzeba wreszcie na jakąs sotoline tam jechac :)
kremer
S2000

Postprzez Marmetal » środa, 14 mar 2007, 19:20

Po zobaczeniu listy zgłoszeń na Rajd Eger zacząłem się zastanawiać nad wyjazdem na Węgry ;). Zobaczymy co z tego wyjdzie :).
Marmetal
S2000

Eger 2007

Postprzez Mar19000 » wtorek, 27 mar 2007, 20:50

Mam konkretne pytanie: Czy tak samo jak w tamty roku oes na lotnisku bedzie platny 1500 ft za kazdym razem?? Tak bylo w tamtym roku.
Mar19000

Postprzez Marmetal » środa, 28 mar 2007, 18:13

Marmetal napisał(a):Po zobaczeniu listy zgłoszeń na Rajd Eger zacząłem się zastanawiać nad wyjazdem na Węgry ;). Zobaczymy co z tego wyjdzie :).

Niestety nic z tego nie wyjdzie. Powody finansowe...
Marmetal
S2000

Postprzez qbus » niedziela, 1 kwi 2007, 11:23

M A S A K R A !! kto jeszcze nigdy wczesniej nie byl na rajdzie na wegrzech niech to szybko zmieni, najpierw wrc wiadomo fun, potem oski atakujace konkretnie i robiace szum, enki enki i enki i nagle w pewnym momencie wszyscy ludzie sie niesamowicie ozywiaja, RWD i historyki, cos pieknego jak oni tym cisna niesamowicie, caly czas max attack, dla mnie bomba i rewelacja. Bylo niesamowicie. pozdrawiam.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez kremer » niedziela, 1 kwi 2007, 11:27

hehe no 99% ludzi ma takie odczucie :)
ten rok znowu zapowiada się zacnie, ponieważ WRC nie wymierają na Węgrzech - z tego co widze 7 sztuk ostatecznie pojechało
kremer
S2000

Postprzez Buncol » wtorek, 3 kwi 2007, 22:51

qbus napisał(a):M A S A K R A !! kto jeszcze nigdy wczesniej nie byl na rajdzie na wegrzech niech to szybko zmieni, najpierw wrc wiadomo fun, potem oski atakujace konkretnie i robiace szum, enki enki i enki i nagle w pewnym momencie wszyscy ludzie sie niesamowicie ozywiaja, RWD i historyki, cos pieknego jak oni tym cisna niesamowicie, caly czas max attack, dla mnie bomba i rewelacja. Bylo niesamowicie. pozdrawiam.

Możesz napisać coś odnośnie podróży i pobytu? Noclegi są drogie? Czy można dobrze objerzeć rajd nie jeżdząc zbyt dużo? Jaka jest cena wachy na Węgrzech?
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Wilu » środa, 4 kwi 2007, 08:04

Węgrzy zdzierają kasę jak mogą, parkingi, prolog itp kosztują dużo tysięcy ichniejszej waluty ... nie mniej ceny generalnie takie jak u nas, zdaża się coś kupić taniej, coś drożej klasycznie ...

Noclegów tam jest dużo, nie ma problemów ze znalezieniem, można się targować, drogi są świetnie oznakowane, trudno się zgubić, miło się podróżuje ...

Organizacyjnie stoją nizej niż my, się mi tak wydaje, do czechosłowaków i ich Barum to już wogóle, zdarzają się ikarusy jadące pod prąd odcinka itp.

Kibiców dużo, parkingi oddalone zazwyczaj sporo, trzeba z buta troszki przejść, można skracać lasem, to ma swoje plusy, dzika można spotkać ... na wzgórzach chaszcze mają wszedzie, wrzosowiska trudno się przedzierać.

Trasy ne Egerze nie ma co ukrywać słabe, lepszy z pewnością Miszkolc, ale trasa między Miszkolcem a Egerem przez park krajobrazowy to mega czad (szkoda że nie oes to) ... Warto zaliczyć prolog czy coś na wzór, szał robią, bawią się, na oesach już nie zawsze.

ehs tak więc najważniejsze rzeczy to

paliwo z około 260 ft za litr
nocleg od 1500 min> 2500 ft > za noc
energetyczne napoje do alko 130 - 600 ft
2,5l pepsi ok 350 ft
fajki ok 580 ft za marlboro

itp. itd.

Qba się podniecił, ja mam mieszane uczucia ... niby naprawdę spoko obsada tzn sprzęt ... ale czegoś mi brakowało ...

ehs no i wogóle egerczycy jacyś tacy dziwni, palma na polu, człowiek w podkoszulku myśli że zwariuje, a egerczycy w polarach, goretexach, swetrach, kurtkach ...

no i kobiety mają okropne, to nie podlega wątpliwości, ciężko znaleść jakąś sympatyczną myszkę w tych rejonach, łatwiej już barona cygańskiego.

no i bym zapomniał, szyfrują w jedynie znanym sobie dialekcie, ciężko się dogadać, język migowy bo poliglotę z angielskim trudno znaleść ... tak więc lepiej wybierac sklepy bezobsługowe.
Ostatnio edytowano środa, 4 kwi 2007, 11:51 przez Wilu, łącznie edytowano 1 raz
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez qbus » środa, 4 kwi 2007, 10:56

My sie po angielsku dogadywalismy bezproblemowo, czasami w ruch rosyjski wchodzil, komunikacja zostala nawiazana wegrzy nawet czestowali nas voda i tokajami. Ceny w sklepach podobne jak u nas, bo niby dlaczego mialy by byc wyzsze. Jak noclegi nie wiem, sporo pol namiotowych jest wiec w sezonie mozna taka opcje zachaczyc. My ogladalismy caly etap na 1 odcinku wiec jezdzenia nie bylo zadnego, tylko trzeba sie wczesniej zaopatrzyc bo na wsiach z sklepami lipa.

Trasy faktycznie srednio ciekawe, jednak kierowcy wariaci nadrabiaja, styl ich jazdy mi sie bardzo podoba no i cisna cisna na maxa.

Co do kobiet faktycznie... na palcach 1 reki policzylbym wszystkie fajne spotkane na rajdzie.

Organizacyjnie... kibicow sporo, safety tez, ludzie stoja blisko drogi, interwencja osoby odpowiedzialnej i wszyscy sie przesuwaja, jak sie posiada jakies legitymacje klubowe z naszego kraju mozna stac gdzie sie chce i jak sie chce.

Okolice ladne, fajne jeziorko bylo widac w oddali, akurat z chaszczami sie nie spotkalem generalnie laki i pola jak na rajdzie polskim.

W lipcu w okolicach Miszkolca jest 3 liga wegierska, 1 dniowy rajd ok. 150 lad, to chce jeszcze tam zobaczyc a czy wiecej sie okaze. pozdrawiam i chyba generalnie polecam... jest inaczej warto sprawdzic zobaczyc ocenic.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez kremer » czwartek, 19 kwi 2007, 22:55

miskolc w ten weekend co elmot

http://www.boon.hu/hirek/im:boon:miskol ... 7-10354517

lista jakby bogatrza :D
8 WRC, kupe samoróbek czyli Lanceró w A grupie ehh

enki koncza sie tam gdzie u nas juz konczy sie cała lista :D

po tych zalogach idzie druga liga :)))))))))))
http://www.boon.hu/hirek/im:boon:miskol ... 7-10443686
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME