Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » wtorek, 4 paź 2005, 12:45

Mógłby się zgłosić na Wawelski a nie na Czechy.

Z czasem stwierdzam że akcja Sztukakibicowania to była strata kasy. Nic z tego nie wyszło.
Mroowa
S2000

Postprzez Raven » wtorek, 4 paź 2005, 12:52

No jak, akcja wyszla. Miala ona na celu pomoc w starcie na JEDNYM rajdzie, a potem to juz wszystko lezalo po stronie zawodnika. Tu niestety sie nie udalo.
A co do startow w Czechach, przeciez Sztuka jedzie za pieniadze sponsora, a nie swoje. Nie rozumiesz tego?
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Mroowa » wtorek, 4 paź 2005, 12:59

No taki tępy to niejestem :)
Miałbyć start też w rajdzie Nikon do którego jakoś niedoszło a stronka nic o tym nie informuje :)

Niebyło też 10. szczęśliwców którzy się zjechali ze Sztuką :)

Jak wiecie, Rajd Polski nie był najbardziej udanym debiutem Łukasza, ale pomimo przegranej bitwy - wojna nie jest przesądzona!

Dla mnie to jest niewypał :]
Mroowa
S2000

Postprzez qbus » wtorek, 4 paź 2005, 16:04

Ehs... trzeba było wyłożyć pieniążki to start na Nikonie to by się odbył... realia są takie a nie inne... ciężko znaleźć pieniądze na start w ppzm jak się nie ma znajomości... a co dopiero Lancer? zamiast się cieszyć że Ł ukasz startuje gdzieś... i to zresztą całkiem nieźle, skutecznie radził sobie tą Almerą z czeską ośką, podobnie jak Frycz troche ją ośmieszając... to narzekasz.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez skateman » wtorek, 4 paź 2005, 17:20

Jeśli nie wypali u mnie kraków zjawię się na bank na Labska!
skateman
A6

Postprzez stachniak14 » wtorek, 4 paź 2005, 19:29

ja raczej na pewno na Labska się wybieram , był problem bo ksiądz się uczepił żę ja jako rocznik bieżmowamy mam jechać na pielgrzymke ale jakoś wybrnełem , tak więc teraz tylko zostaje czekać i mieć nadzieje że pogoda będzie fajna , a 5 wrc na starcie mówi samo za siebie
stachniak14
A6

Postprzez majkos » piątek, 7 paź 2005, 20:51

majkos
A5

Postprzez stachniak14 » sobota, 8 paź 2005, 18:19

Własnie wróciłem , wyjątkowo dużo się działo , stałem na takim strasznie długim łuku na którym pierwsze samochody wrzucały niewirygodne ilości piasku , ziemi i olbrzymich kamieni , na pierwszym przejeździe 3 samochody ( felicia , honda civic i skoda chyba 100 ) obróciło na zakręcie i ledziemy w taki fajny płot , na drugim przejeździe obróciło tylko honde civic type r , ale felicia uderzyła tyłem w mostek , a jakieś 40 metrów na moich oczach favorita zaliczyła porządne dachowanie , ogólnie impreza z której jestem bardzo zadowolony , strasznie dużo polaków spotkałem a i te wrc.............
stachniak14
A6

Postprzez majkos » sobota, 8 paź 2005, 19:00

Ja także przed chwila wróciłem z Labska Ralle. Było super - 5 wurców, Kopecky w Fabii Kit Car, masa miśków zarówno A8 jak i n4 (z przewagą evo VII i VIII), 2 S1600, cała masa kit carów (felicii). W sumie wystartowało ok 80 załog. Z 6 oesów udało się obejrzeć 4 (z tego 2 bardzo długo) i być na strefie serwisowej. Niestety nie doczekałem sie na ostatnim przejeździe klasy historycznej, a ponoc nieźle wymiatali. Pierwsze dwa oesy byłem w m. Klasterec n.O. Super prawy 90 na spadaniu i z podbiciem na cholernie szerokim oporze. Oj co tam się działo. Wurce miodzio, a enki także. Po 15 autach przerzut na następny oes oddalony o ok 100 m. Czesi chwalą się, że pobili rekord świata odległości trasy jednego oesu od drugiego - 35 metrów :shock: . Tam był prawy hak pod górę i sporo się działo. Potem wypad na strefę serwisową. Dojechalismy tam za autem Łukasza Sztuki, które było holowane. Łukasz, jak później opowiadał nam na strefie, źle pociągnął reczny na jednym z zakretów i pociągnęło go na wewnętrzną i uderzył w coś. Rozbita chłodnica i koniec rajdowania... Szkoda. Ucielismy sobie z Łukaszem i Zbyszkiem fajną rozmowę, a potem kilka zdjęć z rajdówkami wjeżdżającymi na strefę, a potem na oesy. Znów na ten prawy 90. Załogi pokonywały go tak na oko ok. 20 % szybciej. Teraz to było miodzio z plusem :-). Pech zapiął takiego boka, że na asfalcie widac było iż ślad po oponach jest wyższy od asfaltu - nie nawijam naprawdę. Tak znów do 15 załogi i rura na ostatni oes w okolicach Kralików. Prawy hak na syfie - więc tylko wyobraźcie sobie co się działo. Od razu mówię tym co narzekają na czeskie enki - CHYBA DAWNO NIE BYLIŚCIE NA CZESKICH RAJDACH. Naprawdę oni idą pełnym ogniem. Czy na asfalcie czy na syfie. I jakoś im sie nie psują tak jak naszym......
Ogólnie rajd bardzo udany - super impreza. Kompaktowa w jeden dzień. Po prostu tylko Czechom pozazdrościć - mają kilka eliminacji zwykłych i kilka sprintów. Czyli rajdów dwa razy więcej niż u nas. A do tego masę imprez typu nasz PZMot lub rajdy samochdów historycznych. Zdjęcia zapodam w poniedziałek bo nie ja robiłem tylko kolega.
Na koniec link do wyników http://www.rally-vysledky.com/rallyspor ... bska/7.php
Stachniak - może sie widzieliśmy???
Pozdrawiam
majkos
A5

Postprzez Banan » sobota, 8 paź 2005, 19:00

A co sie stalo ze Sztuka ?
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez majkos » sobota, 8 paź 2005, 19:01

Banan - poczytaj moja relację - pisałem ja gdy Ty tez pisałeś więc sie spóźniłem.
majkos
A5

Postprzez stachniak14 » sobota, 8 paź 2005, 19:47

chyba się majkos nie widzieliśmy ja stałem na ostatnim zakręcie oes 3 i 6 , świetne miejscówki jedynie wielka szkoda że został skrócony prze organizatora , bo ucięte zostały śwwietne miejsce w tym 2 nawroty podobne do walimskich kostek tylko żę po strasznie dużej ilości kamieni i piasku a po bokach spore rowy , rajdy czeskie są świetne , a swoją drogą jakie jeszcze rajdy w czechach są jeszcze tak blisko granicy jak ten??
stachniak14
A6

Postprzez majkos » sobota, 8 paź 2005, 20:03

Bohemia w okolichach Liberca na początku lipca - ten na pewno. Trzeba na bieżąco śledzić czeskie i słowackie strony rajdowe - Labska w zeszłym roku tez był ale na innej trasie i chyba nie był rallysprintem. A za tydzień w Czervenej Vodzie (tuż za Kralikami) jest runda autocrossu czeskiego. Chyba pojadę także.
Pozdrawiam
majkos
A5

Postprzez Ajwen » sobota, 8 paź 2005, 22:55

Do majkos:Też byłem w tym samym miejscu na 6 os-ie.Rzeczywiście niektórzy dawali radę,szczególnie ten koleś z felki,który się ledwo wyratował przed drzewem :shock: .Dachowanie zaliczył citroen c2,chyba przy omijaniu innego samochodu.Swoją drogą szkoda,że skrócili odcinek,bo w dół jechaliby po fajnych serpentynach,coś jak na Spalonej.Pozdrawiam.
Ajwen

Postprzez skateman » sobota, 8 paź 2005, 23:10

majkos napisał(a):Bohemia w okolichach Liberca na początku lipca - ten na pewno. Trzeba na bieżąco śledzić czeskie i słowackie strony rajdowe - Labska w zeszłym roku tez był ale na innej trasie i chyba nie był rallysprintem. A za tydzień w Czervenej Vodzie (tuż za Kralikami) jest runda autocrossu czeskiego. Chyba pojadę także.
Pozdrawiam

Oho widzę, że zmowu rajdowy weekend mi sie szykuje ;)
skateman
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME