Ja także przed chwila wróciłem z Labska Ralle. Było super - 5 wurców, Kopecky w Fabii Kit Car, masa miśków zarówno A8 jak i n4 (z przewagą evo VII i VIII), 2 S1600, cała masa kit carów (felicii). W sumie wystartowało ok 80 załog. Z 6 oesów udało się obejrzeć 4 (z tego 2 bardzo długo) i być na strefie serwisowej. Niestety nie doczekałem sie na ostatnim przejeździe klasy historycznej, a ponoc nieźle wymiatali. Pierwsze dwa oesy byłem w m. Klasterec n.O. Super prawy 90 na spadaniu i z podbiciem na cholernie szerokim oporze. Oj co tam się działo. Wurce miodzio, a enki także. Po 15 autach przerzut na następny oes oddalony o ok 100 m. Czesi chwalą się, że pobili rekord świata odległości trasy jednego oesu od drugiego - 35 metrów

. Tam był prawy hak pod górę i sporo się działo. Potem wypad na strefę serwisową. Dojechalismy tam za autem Łukasza Sztuki, które było holowane. Łukasz, jak później opowiadał nam na strefie, źle pociągnął reczny na jednym z zakretów i pociągnęło go na wewnętrzną i uderzył w coś. Rozbita chłodnica i koniec rajdowania... Szkoda. Ucielismy sobie z Łukaszem i Zbyszkiem fajną rozmowę, a potem kilka zdjęć z rajdówkami wjeżdżającymi na strefę, a potem na oesy. Znów na ten prawy 90. Załogi pokonywały go tak na oko ok. 20 % szybciej. Teraz to było miodzio z plusem

. Pech zapiął takiego boka, że na asfalcie widac było iż ślad po oponach jest wyższy od asfaltu - nie nawijam naprawdę. Tak znów do 15 załogi i rura na ostatni oes w okolicach Kralików. Prawy hak na syfie - więc tylko wyobraźcie sobie co się działo. Od razu mówię tym co narzekają na czeskie enki - CHYBA DAWNO NIE BYLIŚCIE NA CZESKICH RAJDACH. Naprawdę oni idą pełnym ogniem. Czy na asfalcie czy na syfie. I jakoś im sie nie psują tak jak naszym......
Ogólnie rajd bardzo udany - super impreza. Kompaktowa w jeden dzień. Po prostu tylko Czechom pozazdrościć - mają kilka eliminacji zwykłych i kilka sprintów. Czyli rajdów dwa razy więcej niż u nas. A do tego masę imprez typu nasz PZMot lub rajdy samochdów historycznych. Zdjęcia zapodam w poniedziałek bo nie ja robiłem tylko kolega.
Na koniec link do wyników
http://www.rally-vysledky.com/rallyspor ... bska/7.php
Stachniak - może sie widzieliśmy???
Pozdrawiam