przez Wilu » środa, 14 maja 2003, 19:16
no proszę co się święci już wiem, że dobrze zrobiłem odpuszczając Elmot i wybierając Polski. Będę miał to co Fan Skodzinki lubi najbardziej :
JAN KOPECKÝ - RAID POLSKI - RALLY BOHEMIA
Jen na dálku budou moci Jan Kopecký a Filip Schovánek sledovat další podnik mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, víkendovou Rallye Český Krumlov (15. – 17. května). Po nedávné havárii na Slovensku se posádka Škoda Matador Teamu stále ještě zotavuje ze zranění. Jan Kopecký neplánované přestávky hodně lituje: „Do Krumlova jsem se těšil, protože právě tahle
soutěž patří mezi nejhezčí z celého domácího šampionátu. Její atmosféru obvykle ještě dokresluje příjemné květnové počasí, ale nedá se nic dělat, musíme se dát dohromady. Nejdříve jsem myslel, že pojedu alespoň jako divák. Je to ale hodně daleko, a tak to raději nebudu pokoušet, abych byl zase brzy stoprocentně fit. V každém případě budu rallye sledovat alespoň přes telefon a internet. Určitě to bude dost napínavé. Jenom když si vzpomenu hned na první rychlostní zkoušku Tisovka, která se jede ve vojenském prostoru. Na rozjezd je to opravdu nářez. A Malonty jsou se svými pětadvaceti kilometry zase nejdelší a nejrychlejší. Tam se ukáže, kdo má srdce. Je to erzeta, která často rozhoduje o celkovém výsledku soutěže. Aby mi to nebylo až tak líto, vyrazím se v sobotu podívat na amatérský závod do vrchu, který se koná nedaleko mého bydliště.“
Filip Schovánek o malém výletu přece jen uvažuje: „Jenom před pár dny jsem prodělal operaci a zlomený kotník mám zpevněný několika šrouby. Na nohu teď nesmím došlapovat, ale stejně - pokud to bude jen trochu možné, pojedu se do Krumlova podívat v sobotu. Nějak se s tím snad poperu. A první etapu budu sledovat jako Honza on-line na internetu. Krumlovskou rallye mám rád, a tak mě docela mrzí, že na ní nemůžeme startovat.“
Posádka sice ještě odpočívá, ale ve Škoda Matador Teamu už teď běží na plné obrátky přípravy na další start, plánovaný na přelom května a června - v sousedním Polsku se jede dobře obsazená rallye Raid Polski. Účast na této populární soutěži je ještě podmíněna zdravotním stavem jezdce i jeho navigátora, ale všichni už se těší, že oba budou brzy v pořádku.
V České republice se potom Jan Kopecký s Filipem Schovánkem představí na Rallye Bohemia (11. – 13. července), kde doplní kompletní tovární tým Škoda Motorsport při významné tuzemské premiéře. Vůbec poprvé v historii se tu na české půdě totiž objeví obě světové hvězdy továrního týmu – mistr světa Francouz Didier Auriol a dravý Fin Toni Gardemeister.
Škoda Motorsport Media Team