F1 2008

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Fryta » poniedziałek, 13 mar 2006, 22:14

Marmetal napisał(a):Super Aguri to bolidy Arrowsa z 2001 roku, czyli aż sprzed 5 lat co w przypadku F1 jest jak wspomniałeś przepaścią. Mam nadzieję, że jak zespół zbuduje własne nowe auta, to będzie lepiej.

Muszą zbudować bo zgodę na start tymi bolidami (które niespełniają przecież regulaminu) ma zdaje się tylko do wyścigu w Imoli...
Fryta
N3

Postprzez bounder » poniedziałek, 13 mar 2006, 22:32

Fryta napisał(a):
Marmetal napisał(a):Super Aguri to bolidy Arrowsa z 2001 roku, czyli aż sprzed 5 lat co w przypadku F1 jest jak wspomniałeś przepaścią. Mam nadzieję, że jak zespół zbuduje własne nowe auta, to będzie lepiej.

Muszą zbudować bo zgodę na start tymi bolidami (które niespełniają przecież regulaminu) ma zdaje się tylko do wyścigu w Imoli...

zresztą w piątek na treningach było widać co się dzieje z tymi bolidami, kilka razy od bolidu odpadały różne elementy związane z aerodynamiką. Ale moim zdaniem nawet jak zmienią bolid, to z takim kierowcą jak Ide nie mają czego szukać. Moim zdaniem powinni się wyzbyć tej "japońskiej dumy" i wsadzić za kółko Montagny'iego, gorzej od Ide na pewno nie pojedzie. Może taka zmiana będzie od czwartego wyścigu :?: bo gdzieś słyszałem, że przez pierwsze trzy Ide jest nie do ruszenia
pozdrawiam
bounder
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 14 mar 2006, 16:20

Zmienie nieco temat.
Imola ma zostac przebudowana. Zmianie mają ulec całe boksy. pit lane ma być szersza i nozy budynek. MA zniknąć szykana przed wjazdem na prostę start/meta (nad czym bardzo ubolewam :( ).

Imola starci swój uraok bo uważam że takiego nadawała ta szykana. Dwie ciasne 90 przejeźdżane agresywnie po krawężnikach i dynamicznie z lekkimi uślizgami pokazywały kto jedzie na max.
A tak ma być jeden długi zakręt :(
Beznadzieja.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Kostek » wtorek, 14 mar 2006, 18:02

Podobno jedna z hiszpańskich gazet napisałą ze jesli w kolejnym wyścigu 2 kierowców BMW-Sauber nie znajdzie się w 12nastce to w 3 GP pojedzie KUBICA!! niewiem ile w tym prawdy bo nie czytałem tej gazety ale to było by racjonalne rozwiązanie ze strony szefostwa BMW-Sauber tylko czy to nie jest tylko głupia plotka :roll:
Kostek
N3

Postprzez Martin_B » wtorek, 14 mar 2006, 19:58

Kostek. Podaj źródło. Jakieś forum?
Martin_B
N2

Postprzez Marmetal » wtorek, 14 mar 2006, 20:42

"Przy okazji GP Bahrajnu miało miejsce tajne spotkanie, na którym Pedro de la Rosa postawił kolejny mały kroczek w stronę teamu Renault. Zatrudnieniem Hiszpana na sezon 2007 najbardziej na razie zainteresowani są hiszpańscy sponsorzy Renault - Telefonica i Mutua Madrilena, dla których z marketingowego punktu widzenia korzystne byłoby zastąpienie Alonso innym Hiszpanem. A de la Rosa wielokrotnie już pokazał, że zasługuje na coś więcej niż piątkowe treningi."

Pedro de la Rosa jest dobrym zawodnikiem i zasługuje na miejsce w którymś z zespołów.

"Bernie Ecclestone potwierdził dziennikowi Yomiuri Shimbun, że Fuji Speedway podpisał kontrakt na goszczenie Grand Prix Japonii poczynając od 2007 roku. Suzuka może zostać w kalendarzu pod warunkiem dołączenia drugiego wyścigu na terenie Japonii - według prezesa Suzuka Circuitland, Ikuo Shimizu, trwają negocjacje w tej sprawie."

Trochę szkoda słynnej Suzuki, ale mam nadzieję, że pozostanie w kalendarzu jako Grand Prix Pacyfiku. Z drugiej strony fajnie, że nowy tor pojawi się w F1.
Marmetal
S2000

Postprzez Kostek » wtorek, 14 mar 2006, 21:59

Martin_B napisał(a):Kostek. Podaj źródło. Jakieś forum?

Jakiś gość na onecie tak napisał wiec nie wiem ile w tym jest prawdy...może głupia prowokacja oszołomów tam nie brakuje, a moze gość zna hiszpński i czytuje hiszpańskie gazety :lol: ale jeśli to prawda to myśle że w najbliższym czasie któryś portal zacytuję te gazete... pożyjemy zobaczymy :wink:
Kostek
N3

Postprzez bounder » wtorek, 14 mar 2006, 22:37

Kostek napisał(a):Podobno jedna z hiszpańskich gazet napisałą ze jesli w kolejnym wyścigu 2 kierowców BMW-Sauber nie znajdzie się w 12nastce to w 3 GP pojedzie KUBICA!! niewiem ile w tym prawdy bo nie czytałem tej gazety ale to było by racjonalne rozwiązanie ze strony szefostwa BMW-Sauber tylko czy to nie jest tylko głupia plotka :roll:

Powołujesz się na komenatrze na onecie :?: :?: :shock: :shock:
A ja w przeciwieństwie do większości osób NIE CHCĘ, żeby Kubica debiutował tak szybko w wyścigu. Moim zdaniem jest za szybko, ten rok powinien poświęcić tylko i wyłącznie na naukę, testy i tysiące kilometrów. A jak wystartuje i przyjedzie przed Ide tylko :?: Może to jemu podciąć skrzydła i mocno wpłynąć na psychikę. Chłopak może się spalić. Jeśli już to może pod koniec cyklu, na którymś z torów europejskich, może Monza :?: A na razie to napinanie się Polaków, liczenie po cichu na słabą dyspozycję JV albo NH i presja, żeby Kubica jechał najlepiej już następny wyścig jest dla mnie bez sensu.
bounder
N3

Postprzez Kostek » wtorek, 14 mar 2006, 23:15

napisałem przeciez ze to moze być głupia plotka abo prowokacja ale moze ktos napisał coś sensownego... a wracajac do Kubicy to myślę ze się mylisz co do tgo że chłopak może się spalić gdyby słąbo pojechał. Śledzac jego kariere to wiele razy był rzucany na głęboką wodę i dawał rady choć nie można porównywać F1 do niższych serii jednak ja być moze jestem naiwny ale jednak wierze w to że Robert by sobie poradził w wyscigu... :wink:
Kostek
N3

Postprzez sumo » wtorek, 14 mar 2006, 23:44

bounder napisał(a):Może to jemu podciąć skrzydła i mocno wpłynąć na psychikę. Chłopak może się spalić.

Kto? Robert?! Nie wierze.... twardziel jest !
Też sądze ze powinien troche pojezdzic jeszcze jako trzeci kierowca... ale nie ukrywam, że juz teraz chciałbym go zobaczyc podczas wyscigu.
sumo
N4

Postprzez Cobra » środa, 15 mar 2006, 00:12

mysle ze kazdy z nas chcialby zobaczyc roberta juz w nastepnym wyscigu, jednak prawda jest taka ze najlepiej dla roberta i dla nas byloby gdyby jego debiut nastapil najwczesniej w polowie sezonu a nawet pod jego koniec. tak zeby robert podchodzac do 1 startu byl juz idealnei wjezdzony w bolid i potrafil go jak najlepiej wykorzystac, teraz jest jeszcze za wczesnie.
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Picias » środa, 15 mar 2006, 11:43

Witam wszystkich co do Roberta mam podobne zdanie, i jestem cholernie zadowolony z samego faktu że śmiga w F1. Królowa spotrów motorowych bo za taką uważam tą serię. Zacytuję wypowiedź jednego z inżynierów F1, który na pytanie jak się mają wyścigowe samochody single siter do bolidu F1 powiedział " jak kosz na śmieci do promu kosmicznego " . Pewnie trochę przesadził ale coś w tym jest. A w ten weekend znowu zobaczymy Roberta w akcji.
Picias
N2

Postprzez mototom » środa, 15 mar 2006, 18:21

Cobra napisał(a):mysle ze kazdy z nas chcialby zobaczyc roberta juz w nastepnym wyscigu, jednak prawda jest taka ze najlepiej dla roberta i dla nas byloby gdyby jego debiut nastapil najwczesniej w polowie sezonu a nawet pod jego koniec. tak zeby robert podchodzac do 1 startu byl juz idealnei wjezdzony w bolid i potrafil go jak najlepiej wykorzystac, teraz jest jeszcze za wczesnie.

Racja. Mało to było kierowców co na świerzo wsiedli w wóz F1, 0 wyników przez cały sezon i nara. Lepiej żeby Robert pojeździł, tym itd., zeby został w F1 dłużej niż sezon. Damon Hill czy David Coulthard też zaczynali od kierowców testowych, a kariery można im pozazdrościć. Teraz kolej na naszego. :D
mototom
A6

Postprzez Marmetal » środa, 15 mar 2006, 20:39

Moim zdaniem Robert powinien przez cały rok być trzecim kierowcą Saubera, a być może od przyszłego jeździć już w wyścigach. Mogłoby się zdarzyć, że Kubica startując w wyścigu pojechałby słabo i notowałby słabe czasy. Trzeba się z tym liczyć. I co wtedy? Zaczęłyby się pogłoski typu: szybki tylko na treningach itp. Niech ten rok pojeździ jako testowy, pozna tory, pozna F1, specyfikę auta, ustawienia, a już w przyszłym roku będzie mógł zostać pierwszym lub drugim kierowcą jakiegoś zespołu, czego mu życzę.
Marmetal
S2000

Postprzez Piotr_83 » czwartek, 16 mar 2006, 14:12

Nie wierze ze Robert pojechałby słabo ,on jest głodny dobrego wyniku w F1 wiec jesli naprawde dobrze dogaduje sie z bolidem to wierze ze pojechałby na 100%
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1