Moderator: SebaSTI
MSG Racing napisał(a):Nick nie popisał się na pierwszym zakręcie uszkodził Robertowi skrzydło
Też tak mogło być ale zwróć uwagę że Robert już w pierwszej fazie wyścigu był niemal obok Nicka.
musi popracować nad psychiką , sposobem traktowania bolidu i taktyką wymiany opon i tankowania, która zapewne zależy nie tylko od strategów zespołu ale również od samego kierowcy.
Jak to jest, że Nick dysponując identycznym bolidem potrafił dojechać na 4 miejscu?.
Robert Kubica nie jest zadowolony ze swojego startu w GP Malezji, w którym zajął ostatnią 18. pozycję. Polak po raz kolejny borykał się z problemami w swoim bolidzie.
- Znowu mieliśmy wielkie kłopoty z bolidem - od skrzyni biegów po przyspieszenie - powiedział Polak po wyścigu.
- Znowu brakowało szybkości - lepiej jak najszybciej zapomnieć o tym wyścigu. Pokazaliśmy tylko, że jeśli wszystko działa to potrafimy jeździć naprawdę szybko. Jestem bardzo zawiedziony, bo to juz drugi taki wyścig. W kwalifikacjach wszystko było w porządku - w czasie wyścigu nic nie działało - nawet radio - dodaje zawiedziony Kubica.
- Na dodatek miałem także kłopoty z hamulcami. Nie wiem czy mogło być gorzej, jeśli chodzi o kłopoty techniczne - powiedział Kubica.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości