SebaSTI napisał(a):przez ten złom 07 szkoda ze nie jeździł 06

Właściwie chyba nie wymaga komentarza. Ulepszenie skrzynii biegów w kierunku większej wytrzymałości to może nawet będzie kwestia czasu do następnego wyścigi, natomiast BMW wykonało ogromną pracę czyniąc z F107 trzeci samochód stawki pod względem szybkości. No chyba, że wg was pokonanie Renault i Fisichelli, który na ogół w tamtym sezonie był zawsze o trochę przed Nickiem, i utrzymywanie tempa Ferrari i Mclarena przez cały wyścig to nie jest duży postęp. Tak jak mówią wszyscy z obozu BMW Saubera zwycięstwo na razie nie jest w ich zasięgu, jednak liczę, że uda się jeszcze wykrzesać z tego samochodu jakieś rezerwy.
Robert pokazał świętną postawę przez cały czas kiedy jechał, był bardzo systematyczny i nie popełniał błędów, które popełniał np Hamilton i Kovalainen. Ten ostatni chyba trochę rozczarowywuje, Briatore wiązał z nim wielkie nadzieję już na ten sezon, a on po prostu był za wolny, i popełniał błędy. Inna sprawa, że mogły być one spowodowane złym ustawieniem samochodu, nietrzymającymi oponami, ogólną niestabilnością bolidu. Cieszy mnie, że Mclaren powrócił do gry. Jedyną bolączką Rona Dennisa jest teraz tylko to na ile Ferrari jest z przodu, co zobaczymy na przełomie następnych 3-4 wyścigów.
Pozostaje nam być optymistycznie nastawionymi do umięjętności inżynierów BMW Sabuer i liczyć, że uporają się z kłopotliwymi awariami skrzyni biegów. Jestem tym bardziej dobrze do nich nastawiony patrząc na to jaki postęp uczynili w bolidzie w stosunku do ubiegłorocznego. BTW ubiegłoroczny bolid nie był ich dziełem w 100 % o ile w ogóle był ich dziełem.
Pzdr