Robert Kubica

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Karol » piątek, 10 mar 2006, 16:32

Ja będe robił jak każdy prawdziwy kibic Roberta. Dla mnie miejsce w punktowanej ósemce w pierwszych wyścigach to będzie duży sukces.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez żółtodziób » piątek, 10 mar 2006, 16:42

Szczęka na podłodze, czegoś takiego to się nie spodziewałem. Fakt, pierwsza jaskólka wiosny nie czyni, ale mamy już drugą, która też nie czyni wiosny, ale bardzo ją uprawdopodabnia. Dla mnie drugi trenng, jakkolwiek mniej optymistyczny pozwala z nadzieją patrzeć w przyszłość, zobzaczcie gdzie uplasowały się pozostałe Saubery, których kierowcy to starzy wyjadacze. Jeżeli taka sytuacja się powtórzy jeszcze kilka razy być moze zoabaczymy Kubicę już w tym sezonie w wyścigu. ja trzymam kciuki.
żółtodziób
A8

Postprzez :alfan: » piątek, 10 mar 2006, 16:51

Ale "pozostałe Saubery" prawie nie jeździły...
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez MSG Racing » piątek, 10 mar 2006, 17:10

Właśnie dobrze mówisz alfan.

Cobra -> ja nie przez komputer ogladam, i niestety jak narazie ma nikogo kto by odkodował satelitke :(
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Gucio » piątek, 10 mar 2006, 17:57

A mi się wydaje, że na głównym forum powinien powstać dział F1, bo to w końcu nie jest tylko rajdowe forum...temat o Kubicy nie wystarczy, bo widze, że jest tutaj więcej tematów do omówienia niż tylko Robert :D:D
ps.
to im pokazał kto to Polak :D:D
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez bounder » piątek, 10 mar 2006, 18:20

żółtodziób napisał(a):Szczęka na podłodze, czegoś takiego to się nie spodziewałem. Fakt, pierwsza jaskólka wiosny nie czyni, ale mamy już drugą, która też nie czyni wiosny, ale bardzo ją uprawdopodabnia. Dla mnie drugi trenng, jakkolwiek mniej optymistyczny pozwala z nadzieją patrzeć w przyszłość, zobzaczcie gdzie uplasowały się pozostałe Saubery, których kierowcy to starzy wyjadacze. Jeżeli taka sytuacja się powtórzy jeszcze kilka razy być moze zoabaczymy Kubicę już w tym sezonie w wyścigu. ja trzymam kciuki.

Na pewno wynik rewelacyjny. Ale to sa piatkowe treningi, które nie mówią zbyt wiele. Heidfeld się oszczędzał, jutro zobaczymy na co stać BMW. A Villeneuve już od dłuższego czasu jest w formie takiej, nazwijmy ją, wakacyjno-imprezowej. Szef teamu w styczniu otwarcie w wywiadach mówił, że ostatnią rzeczą, której potrzebują w zespole to Villeneuve. Co oczywiście nie zmienia faktu, że np. na tle innego debiutanta (Ide) wypadł niczym mistrz. Wiem, że Aguri miało bardzo mało testów przed sezonem, ale czy tym można tłumaczyć fakt, że Japończykowi zdarzało się bardzo często jeździć bokiem i kontrować, niczym na szutrze :?: :twisted:
Ale przynajmniej z grubsza wiadomo jaki będzie rozkład, z przodu renault, honda, ferrari, nie wiadomo co z mclarenem, znowu problemy ze sprzętem.
No nic, pozostaje poczekać do jutra

EDIT: i jeszcze ciekawostka. BMW są w tym roku bardzo szybkie.
Najwyższą prędkość miał Kimi (310,3), drugi był Villeneuve (310,2), trzeci Kubica (309). Z kolei Heidfeld miał 27 prędkość (299,4).
Ostatnio edytowano piątek, 10 mar 2006, 19:14 przez bounder, łącznie edytowano 1 raz
bounder
N3

Postprzez Karol » piątek, 10 mar 2006, 18:35

bounder napisał(a):...ale czy tym można tłumaczyć fakt, że Japończykowi zdarzało się bardzo często jeździć bokiem i kontrować, niczym na szutrze ...

E tam, chłopak po prostu ma gresywny styl jazdy :twisted:
Karol
A6

Postprzez Marmetal » piątek, 10 mar 2006, 19:43

Nie spodziewałem się czegoś takiego :shock:. Robert pokonał tylu wielkich na treningu w jego pierwszym starcie na torze w Bahrajnie! Ma chłopak niesamowity talent, niech testuje i jeździ dużo w tym roku, a już w przyszłym powinien zostać nie trzecim, a pierwszym lub drugim kierowcą jakiegoś zespołu. Alex Wurz i Anthony Davidson jak zwykle szaleją na treningach. Nick i Jacques nie jeździli bardzo długo, więc stąd te czasy. Super Aguri słabiutko, ale czego się spodziewać po aucie, które naprawdę jest Arrowsem sprzed 5 lat. Jak japoński team zbuduje własne auta to myślę, że z takimi świetnymi kierowcami pokażą na co ich stać, może jeszcze nie w tym sezonie, ale w przyszłych. Jutro na RTL o godzinie 10:00 jest na żywo relacja z treningów.

P.S. Myślę, że dział o "królowej" wyścigów - Formule 1 powinien zostać utworzony na forum.
Marmetal
S2000

Postprzez bounder » piątek, 10 mar 2006, 20:51

Marmetal napisał(a):Jak japoński team zbuduje własne auta to myślę, że z takimi świetnymi kierowcami pokażą na co ich stać, może jeszcze nie w tym sezonie, ale w przyszłych.

:shock: :shock: :shock: :shock:

ale ile można czekać na te sukcesy. jak dłuższy czas ich nie będzie, to się honda wkurzy i przestanie się angażowac w ten zespół, a wtedy wiadomo co się stanie.
Ostatnio edytowano piątek, 10 mar 2006, 21:23 przez bounder, łącznie edytowano 1 raz
bounder
N3

Postprzez Krecik » piątek, 10 mar 2006, 21:04

Odnośnie działu F1 jestem jak najbardziej za!!!!!

Własnie mówili w TVNie że w drugim treningu nie poszło mu już tak dobrze i pojechał słabiej - 10 miejsce.

Po prostu człowieka szlag trafia jak słyszy takie pierdoły
Krecik
A5

Postprzez Ari_Krakow » piątek, 10 mar 2006, 21:31

Telewizja w Polsce pozbawiona jest jakiejkolwiek kontroli merytorycznej. W serwisach sportowych pracują sami imbecyle. Z Kurzajewskim na czele. Szlag mnie trafia... K.rwa
www.witekmotorsport.com
Ari_Krakow
N3

Postprzez MSG Racing » piątek, 10 mar 2006, 21:44

Krecik ale w drugim treningu był 10.
wynika na
www.f1live.com
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez stachniak14 » piątek, 10 mar 2006, 22:24

MSG Racing napisał(a):Krecik ale w drugim treningu był 10.
wynika na
www.f1live.com

Ale chodzi o to że piszą że nie poszło mu tak dobrze , 10 miejsce jest barzdo dobrym wynikiem a oni by już chcieli po jednym wspaniałym wyniku wielką gwiazdę z niego robią i brak spektularnego wyniku uważają za porażkę.........
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Karol » piątek, 10 mar 2006, 22:25

I moje przypuszczenia okazały się słuszne!!

właczam sobie TVN i jak na złość Fakty! Akurat był koniec wydania i patrzę a tam Robercik. Było tak kilka ujęć, nawet nie migawki. Później TeleExpress, tym razem ubogi materiał ale mówili coś tam. No i na koniec skonczony Polsat i ukochane Wydarzenia. i tam już reportaż z "jajami". I co?! I qrcza nic. Od razu wielkie hasło: "Robert pokonał bezdyskusyjnie Mistrza Schumachera". Później porównanie do Małysza i słowa: "Kubicy jeszcze dużo brakuje żeby dorównać sukcesom Małysza". To ja się pytam: Robert skacze na jakiś cholernych kawałkach tworzywa czy jeździ W F1?!

Jak dla mnie całość podratowały w miarę profesjonalne komentarzy speców od F1. Jednak ja się radzę redaktorkom zastanowić: czy dostanie się do grona tych 30 kierowców na świecie co mają kontrakt z teamami F1 to nie sukces? A wygranie WSbR? Jakby nie patrzeć obecnie 3 seria wyścigowa co najmniej w Europie.

Ehhh szkoda słów. Dobrze, że nie oglądam wiadomości ....

Pozdrawiam,
Karol

P.S Ale dobrze, że chociaż coś mówią a nie tak jak ostatnio dwa zdania w "wiadomosciach sportowych" w których tak naprawdę mówi się tylko o piłce i o skokach...
Karol
A6

Postprzez qbus » piątek, 10 mar 2006, 22:39

No coś tam mówią jednak poziom merytoryczny tych relacji... hm wogóle totalnym ignorantem okazał się Polsat który pomyliła imie Łukasza Witasa z Robertem... mimo tego że było dobrze podpisane pod materiałem. No ale coś się dzieje... tylko czy nie za dużo.

Wogóle to powinno zejść na dalszy plan... Robert zaszalał i to się liczy.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1