Moderator: SebaSTI
Nick Heidfeld nie może się już doczekać wewnętrznej rywalizacji z Robertem Kubicą w ekipie BMW-Sauber. Można odnieść wrażenie, że Niemca denerwuje faworyzowanie na każdym kroku młodego Polaka.
Kubica został ogłoszony bowiem przez media za nową gwiazdę Formuły 1, spychając w ten sposób w cień Heidfelda.
"W tym roku już dużo czasu spędziłem z Robertem podczas wyścigów i testów. Chciałem wiedzieć, jaki on jest szybki. Już cieszę się na przyszły sezon, tym bardziej, że każdy mówi, iż Robert będzie nowym mistrzem świata. Lubię takie wyzwania. Pokonam go, jak kiedyś w walce o kokpit McLarena Mercedesa Kimiego Raikkonena. Jeśli ludzie z zewnątrz mówią, że on jest dobry, a ja go pokonam, to on może być tylko dobry" - powiedział Heidfeld.
Saruto napisał(a):Nick poprostu wie, że jeśli nie wygra z Robertem to wyleci z zespołu
edrys napisał(a):Dwa dni testów i dwa razy lepszy Niemiec. Zmobilizował się czy dostał do testowania lepszy bolid
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość