F1 2008

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 23 paź 2006, 18:26

FIA Formula 1 World Championship 2006 przejdzie do historii. Ostatni wyścig również. Grand Prix Brazylii zamykające sezon było bardzo ciekawe. Massa pokazał klasę prowadząc od startu do mety i wygrywając przy własnej publiczności. Alonso zachował zimną krew i pojechał bezbłędnie. Button jak zwykle był szybki. A Schumi? To prawdziwy król wyścigów. Po przebiciu opony z ostatniego miejsca wspiął się na czwarte jadąc wręcz fenomenalnie. Łezka mi się w oku zakręciła na myśl o tym, że to już jego ostatni wyścig. Pokazał kto jest najlepszy i odszedł w wielkim stylu. Gdyby nie przygoda z oponą Michael zapewne wygrałby swój kolejny wyścig. Będzie mi go brakować, dziękujemy! Raikkonen średnio, ale OK, Fisichella podobnie. Jeśli chodzi o Kubicę to pojechał swoim tempem, ale BMW nie spisywało się wczoraj wyśmienicie, było wolniejsze od kilku innych bolidów. Robert pojechał ładnie, dobrze zakańczając sezon. Heidfeld mocno uszkodził Saubera. Zaskoczył Takuma Sato, który w najsłabszym Aguri wyprzedził kilku rywali zajmując świetną dziesiątą lokatę. Brawo! W przyszłym sezonie ten zespół zacznie walczyć ze Spykerem i Toro Rosso. Żałośnie spisały się Williamsy, które odpadły na samym początku z winy kierowców. Toyoty także szybko odpadły, dzięki czemu BMW utrzymało piątą lokatę w punktacji konstruktorów. Alonso zdobył swój drugi tytuł po ciekawym sezonie. Robert zakończył rywalizację na szesnastym miejscu, ale pamiętajmy, że startował kilka razy, więc samo zdobycie 6 punktów jest dużym sukcesem w pierwszym sezonie. Z kolei taki Rosberg zainkasował ich zaledwie 4, a Klien jedynie dwa. W klasyfikacji teamów Renault wygrało przed Ferrari, dalej McLaren, Honda i BMW. Kolejny wyścig "już" za kilka miesięcy, ale w zimowej przerwie czekają nas wieści z wielu testów, więc nie ma się co martwić ;). Sezon 2007 powinien być równie ciekawy za sprawą wielu transferów. Osobiście nie mogę się doczekać... thank you Michael!
Marmetal
S2000

Postprzez marecki » poniedziałek, 23 paź 2006, 20:49

A czy już wiadomo kto w naszym kraju będzie pokazywał wyścigi F1 od przyszłego sezonu, może TVN :?: . Jak widomo TV4 znika.
marecki
N3

Postprzez mototom » poniedziałek, 23 paź 2006, 22:11

Znając życie to pewnie TVN nie przepuści takiej okazji. Ale i znając TVN czekałyby nas reklamy w trakcie wyścigu. Ale zobaczymy, może jednak Polsat zatrzyma F1. Byleby te 2 patałachy nie komentowały więcej już nic. Wczoraj przekroczyli wszelkie bariery debilizmu.
mototom
A6

Postprzez Saruto » wtorek, 24 paź 2006, 07:53

TVN i relacje mają być ogólno dostępne :) będą inni komentatorzy :D

Raikkonen pojechał bardzo dobrze, każdy wie że McLaren był w tym sezonie dużo słabszy od Ferarri i Renault. Ciekawy jestem co Alonso wywalczy w następnym sezonie, myśle że nawet na koniec sezonu nie będzie go na podium :)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez dwrc » poniedziałek, 30 paź 2006, 16:48

A gdzie teraz Alonso będzie jeżdził :?:
dwrc
A5

Postprzez adamlen » poniedziałek, 30 paź 2006, 17:20

dwrc napisał(a):A gdzie teraz Alonso będzie jeżdził :?:

W Mclarenie
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Gucio » wtorek, 28 lis 2006, 18:48

Nick Heidfeld nie może się już doczekać wewnętrznej rywalizacji z Robertem Kubicą w ekipie BMW-Sauber. Można odnieść wrażenie, że Niemca denerwuje faworyzowanie na każdym kroku młodego Polaka.
Kubica został ogłoszony bowiem przez media za nową gwiazdę Formuły 1, spychając w ten sposób w cień Heidfelda.

"W tym roku już dużo czasu spędziłem z Robertem podczas wyścigów i testów. Chciałem wiedzieć, jaki on jest szybki. Już cieszę się na przyszły sezon, tym bardziej, że każdy mówi, iż Robert będzie nowym mistrzem świata. Lubię takie wyzwania. Pokonam go, jak kiedyś w walce o kokpit McLarena Mercedesa Kimiego Raikkonena. Jeśli ludzie z zewnątrz mówią, że on jest dobry, a ja go pokonam, to on może być tylko dobry" - powiedział Heidfeld.

Hyh czyżby się zapowiadała dosyć ostra rywalizacja w BMW? 8)
Roberto da rade!
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez żółtodziób » wtorek, 28 lis 2006, 19:23

Tonący brzytwy się chwyta... Bardzo niedobrze zwłaszcza w świetle wczewśniejszych komplementów, szykuje się wojna wewnątrz zespołu, której pierwsze symptomy były już na Suzuce. Być moze czuje się pewny bo jest Niemcem, ale porzez tę wypowiedź bije strach i osikane gacie...
żółtodziób
A8

Postprzez Saruto » środa, 29 lis 2006, 05:39

Nick poprostu wie, że jeśli nie wygra z Robertem to wyleci z zespołu ;)
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » środa, 29 lis 2006, 19:03

Saruto napisał(a):Nick poprostu wie, że jeśli nie wygra z Robertem to wyleci z zespołu ;)

Nie, myślę, że jeszcze trochę czasu w BMW pojeździ. Po prostu ciąży na nim ogromna presja, że może przegrać z młodym, niedoświadczonym zawodnikiem z kraju nie mającego wyścigowych tradycji.
Marmetal
S2000

Postprzez edrys » czwartek, 30 lis 2006, 01:31

Dwa dni testów i dwa razy lepszy Niemiec. Zmobilizował się czy dostał do testowania lepszy bolid :twisted:
http://www.sportowefakty.pl Obrazek
edrys

Postprzez żółtodziób » czwartek, 30 lis 2006, 01:42

Sądzę ze po numerze z wywaleniem JV Heidfeld tak na prawdę boi się teraz Vettela. Dobrze wie, że jeśli BMW zechce dać szansę Vettelowi na wyścig to prędzej on niż Kubica pogrzeje ławę, dlatego właśnie za wszelką cenę będzie próbował udowodnić swoją wyższośc nad Kubicą.

Na chwilę obecną obydwaj wykręcają podobne czasy, ale Kubica wydaj się być silniejszy psychicznie i to mimo niewielkiego stażu w F1. Heidefeld dobrze radzi sobie w kwalifikacjach, ale jak trzeba przez 1,5 godziny trzymać tempo to już nie jest tak różowo, w wyścigu na Monzy "pękł", nie był w stanie wykorzystać potencjału samochodu na tym torze, zaś jego 3 miejsce na Hungaroringu to był zwyczajny fuks. Oczywiście są ćwiczenia poprawiające koncentrację i zapewne Heidfeld teraz nie próżnuje i tanio skóry nie sprzeda, ale nie sądzę zeby pomogło mu odgrażanie się, tak na prawdę sam sobie takimi wypowiedziami tworzy ciśnienie, bo teraz jak się okaże gorszy to oprócz tego ze będzie musiał ustąpic pola to jeszcze wyjdzie na przygłupa. Bardzo nie podoba mi sie takie zachowanie, to zupełnie nie przystaje do profesjonalisty.
żółtodziób
A8

Postprzez Saruto » czwartek, 30 lis 2006, 07:03

edrys napisał(a):Dwa dni testów i dwa razy lepszy Niemiec. Zmobilizował się czy dostał do testowania lepszy bolid :twisted:

To raczej inna taktyka, poprostu każdy ma inne zadanie w zespole i dlatego czasy są różne. Pozostaje czekać do pierwszych kwalifikacji, wtedy będzie wszystko wiadomo.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » czwartek, 30 lis 2006, 20:31

Zgodzę się z żółtodziobem. Jeśli chodzi o testy to czasy są ogólnie wyrównane i tak jak wspomniał Saruto każdy ma do wykonania inną robotę w zespole: jeden pracuje nad oponami, drugi nad aerodynamiką itp. Przyszły sezon pokaże. Myślę, że zespół BMW będzie jeszcze bardziej konkurencyjny a Nick i Robert będą robić podobne, niezłe wyniki.
Marmetal
S2000

Postprzez Karol » czwartek, 30 lis 2006, 20:47

Panowie ja mam jedno pytanko bo chyba nie na czasie jestem: przed chwilą z nudów włączyłem TV i wpadłem akurat na końcówkę Wydarzeń, Wiadomości czy jak to zwał na Polsacie i ostatni news był o tym że Polsat, Polsat Sport i TV4 wykupiły transmisje na żywo z wszystkich 18 wyścigów F1 oraz skróty z kwalifikacji i treningów. Jestem pewny że powiedzieli Polsat i Polsat Sport (tzn że napewno chodziło o ogólnodostępny Polsat).

Nasuwa mi sie pytanie które nie da mi spać: wreszcie F1 na żywo ogólnodostępne?
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1