F1 2008

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Saruto » poniedziałek, 11 wrz 2006, 19:10

Wygląda na to że tak będzie w 2007 :)
FERRARI: K.Raikkonen, F.Massa
RENAULT: G.Fisichella, H.Kovalainen
McLAREN: F.Alonso, L.Hamilton
HONDA: J.Button, R.Barrichello
TOYOTA: R.Schumacher, J.Trulli
BMW SAUBER: N.Heidfeld, R.Kubica
RED BULL: D.Coulthard, M.Webber
WILLIAMS: N.Rosberg, A.Wurz
TORO ROSSO: S.Speed, V.Liuzzi
SPYKER MF1: C.Albers, T.Monteiro lub C.Klien
SUPER AGURI F1: T.Sato, S.Yamamoto lub F.Montagny
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez hairpin » poniedziałek, 11 wrz 2006, 19:50

wydaje mi się że Robert odpuścił w newralgicznym momencie, tak jakby nie chciał siary robić

A mnie się zdaje, że Alonso nie wytrzymał presji i przyspieszył, tym samym przekraczając limit prędkości. Gdyby nie awaria silnika byc może moglibysmy się o tym przekonac, w momencie nałożenia kary. Gdyby faktycznie moja teoria była prawdziwa, można powiedziec że Robert zachował się bardzo dojrzale jadąc przepisową prędkością.

BMW powinno jednak pogonić mechaniorów do treningu, bo byli wolni jak ślimak w ciąży i w sumie gdyby ruszali się

Mnie się zdawało, że mechanicy bmw byli jednymi z szybszych pierwsze pit stopy zrobili Heidfeldowi w 7,5 s Robertowi w 7,6, podczas gdy Ferrari nie zeszło ponizej 9 sek. Może to kwestia jak dużo paliwa leją?
hairpin
A5

Postprzez Martin_B » poniedziałek, 11 wrz 2006, 19:59

W sumie Robert mógłby przejśc do Mclarena. Miejsce Hamiltona nie jest tam wcale takie pewne. Robert tez jeszcze nie podpisał kontraktu na 2007 z BMW. Kto wie... :)

Mnie się zdawało, że mechanicy bmw byli jednymi z szybszych pierwsze pit stopy zrobili Heidfeldowi w 7,5 s Robertowi w 7,6, podczas gdy Ferrari nie zeszło ponizej 9 sek. Może to kwestia jak dużo paliwa leją?[/code]

Zgadza sie. To zależy ile paliwa leją
Martin_B
N2

Postprzez Saruto » poniedziałek, 11 wrz 2006, 20:30

Hamilton to pupilek w McLarenie, więc pozycje ma zaklepaną, pozatym jest mistrzem w GP2. Robert w McLarenie by jeszcze Alonso objeżdżał co wyścig :lol:
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 12 wrz 2006, 00:41

Według mnie lepsze będzie na dzień dzisiejszy BMW. W Woking w tej chwili bardziej kombinują skąd zdobyć kasę, wyprzedają nawet zabytkowe bolidy, to raczej średnio wróży przyszłości zespołu. BMW tymczasem regularnie się rozwija, wyniki są coraz lepsze, myślę że poztytywne będzie wspólne dorastanie z zespołem. Trzeba pamiętać że niektóre tory w tym sezonie Robert dopiero poznawał, będzie musiał jeszcze troszkę nabrać rutyny zanim będzie w stanie nawiązać regularną walkę z czołówką, do tego czasu nie jest mu potrzebny lepszy samochód ani zespół w którym będzie kierowcą nr.2. Po cholerę przenosić się do Mc Larena skoro na dzień dzisiejszy BMW oferuje mu dobre warunki, podczas gdy w Maku musiałby obstawiać plecy Alonso a i same bolidy mogą dostać zadyszki, podczas gdy w Bumie jest raczej odwrotna tendencja. Wszystko okaże się w przyszłym sezonie.
żółtodziób
A8

Postprzez Saruto » wtorek, 12 wrz 2006, 05:23

żółtodziób napisał(a):Według mnie lepsze będzie na dzień dzisiejszy BMW. W Woking w tej chwili bardziej kombinują skąd zdobyć kasę, wyprzedają nawet zabytkowe bolidy, to raczej średnio wróży przyszłości zespołu.

Podobno Mercedes wykupi zespół. Myśle że BMW się rozwija dość szybko jak na debiutanta w F1 i już w następnym sezonie mogą być bardzo groźni. Nie ma sensu żeby Robert przechodził do McLarena.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 12 wrz 2006, 13:28

Podobno wykupi, ale nie wiadomo czy na pewno, w każdym razie źle się pracuje jak trzeba się martwić o kasę. Na przeszkodzie do dalszego rozwoju BMW nie stoi nic.
żółtodziób
A8

Postprzez MSG Racing » wtorek, 12 wrz 2006, 15:54

Robert yostanie w BMW. Thaisen nie wzpuści go szczególniepo ostatnim występie.
Żóltodziób ma rację mówiąc że zespół się rozwija i jezeli go będą tam chcieli to powinien. Jedynym zespolem do którego mógłby przejść jes właśnie McLaren ale ten ma kiepskie finanse.

Co wyścigu to zwróćcie uwagę że Aonso wyjeżdżał od strony toru i widział wcześniej czy tor jest pusty czy nie. Do tego rutyna hiszpana który już wie że jadąc tą 100 może w tym momęcie dodać gazu i nie przekroczyć prędkości na pitlane.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez michal_wrc » wtorek, 12 wrz 2006, 15:58

TV4 - Skrót z F1 GP-Monza
78MB | 21 min. | format: RMVB

Obrazek
michal_wrc
A5

Postprzez Saruto » wtorek, 12 wrz 2006, 18:49

Pozatym McLaren ma często awarie ;) BMW się rozwija, teraz pozostaje tylko jedno pytanie... czy w następnym sezonie będzie lepiej czy popełnią błędy tak jak Toyota i Honda :roll:
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 12 wrz 2006, 19:16

BMW idzie tak na prawdę idzie przetartym szlakiem. Renault również wykupiło doświadczony, ale stosunkowo niezamożny zespół i wpompowało kasę. Honda za to zaczeła budować zespół od nowa. Widać z ego że doświadczenie zdobyte nawet na poziomie wozenia się w ogonie przynosi efekty.

Poza tym przyszła mi do głowy jeszcze jedna rzecz - w BMW nikt jak na razie nie zabronił mu wyprzedzać Heidfelda, w Maku prawie na prewno będzie miał przykaz żeby pod żadnym pozorem nie wyprzedzać Alonso. Na dzień dzisiejszy nie jest szybszy od Alonso (oczywiscie rozpatrujac kombinacje BMW- Kubica i Renault - Alonso a nie samych kierowców bo to by bylo trudne) ale przy obecnym tempie postępów jakie robi może się okazać że zakaz wyprzedzania Alonso byłby poważnym ograniczeniem możliwości rozwijania się i udowaniania swojej wartości. Ja wyznaję zasadę że lepsze jest wrogiem dobrego i dopóty BMW jest dobrym zespołem dla kubicy nie ma sensu szukać lepszego bo mozna przedobrzyć. Takiego przedobrzenia być może dokonał właśnie Alonso przechodząć z Renówki do Maka.
żółtodziób
A8

Postprzez Marmetal » środa, 13 wrz 2006, 17:40

Popieram Cię żółtodziób. W BMW Robert będzie miał szanse na rozwój, o ile nie będzie przyhamowywany przez kierownictwo zespołu, ale wątpię, by takie coś ujrzało światło dzienne. Póki bawarski zespół jest w dobrej formie i na dobrej drodze do osiągnięcia przyzwoitych wyników, Kubica powinien pozostać w tym teamie. To chyba obecnie najlepiej rozwijający się zespół w F1. Przechodzenie do McLarena nie ma większego sensu, Alonso podjął złą decyzję.
Marmetal
S2000

Postprzez żółtodziób » środa, 13 wrz 2006, 22:14

Myślę ze dopóki BMW nie ma szans na mistrzostwo to nie będzie team orders.

McLaren na dłuższą metę zapewne się pozbiera, ale mówimy teraz o najbliższym sezonie, jeśli Robert utrzyma progresję wyników to Ferrari będzie go chciało przehandlować za Raikkonena :) To oczywiście żart, moje pobożne życzenie, ale sądzę, że pozycja Roberta w F1 bedzie coraz mocniejsza, więc tym bardziejie ma powodu żeby się spieszyć z szukaniem lepszego zespołu.
żółtodziób
A8

Postprzez KaRally Chicago » czwartek, 14 wrz 2006, 06:03

Ja rowniez mam takie samo zdanie jak żółtodziób . BMW na dzien dzisiejszy jest najlepszym rozwiazaniem ! Pod warunkiem ze progresja zespolu bedzie caly czas trwala a z tego co widac to raczej bedzie . Oferta BMW dla Schumachera ..... miliard $ !! pokazuje ze z kasa tez nie maja problemow i zrobia wszystko aby nie byc 2 liga F1 . A i pozycja Heidfelda nie jest nie wiadomo jak mocna wiec ryzyko ze bedzie musial jezdzic pod niego odpada ...ba wlasciwie to moze sie okazac ze to Heidfeld bedzie jezdzil pod Roberta :D

michal_wrc napisał(a):TV4 - Skrót z F1 GP-Monza
78MB | 21 min. | format: RMVB

Obrazek

michal wrc Wielkie Wielkie dzieki szkoda ze nie caly ale wiem ze to klopot ! Przynajmniej tyle zobacze :D
KaRally Chicago

Postprzez Ari_Krakow » czwartek, 14 wrz 2006, 09:20

Mały newsik Hamilton będzie testowym. Driverem obok Alonso będzie de la Rosa.
www.witekmotorsport.com
Ari_Krakow
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1