F1 2008

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Saruto » niedziela, 14 maja 2006, 22:29

Bywały ciekawsze sezony ;) nawet jak Schumi dominował, tak jak Alonso przejdzie do McLarena to będzie ciekawie, będzie pił na potęge :lol: z ostatnich sezonów najciekawszy był 2003, wtedy do końca była walka .
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Locutus » poniedziałek, 15 maja 2006, 16:37

KaMiLL WRC napisał(a):A ciekawe czy interesowałeś się Formuła jak przez 5 lat z rzędu dominował Michael Schumacher to dopiero była nuuuda, a w sczególności sezon 2004 :?

Nie zgodzę się, że F1 za czasów, gdy Ferrari i Schumacher byli właściwie niepokonani była nudna. Jeśli tak było, to po co oglądałeś te wyścigi? Ja interesuję się tym sportem od lat i nie ma znaczenia, czy Schumi jest Mistrzem Świata czy nie. Wielu ludzi twierdzi, że dominacja czerwonych była nudna. Ale wprowadozno szerwg zmian w przepisach i teraz można to samo powiedzieć o innej ekpie, która odnosi teraz sukcesy. Po tym - według mnie - można poznać prawdziwego fana i kibica, kiedy jest zawsze, a nie tylko gdy jego drużyna odnosi zespół.
http://f1wm.pl Obrazek
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez Saruto » poniedziałek, 15 maja 2006, 21:48

co można łatwo obecnie zauważyć :? kiedyś było czerwono, teraz jest niebiesko na trybunach :lol: super kibice są :roll:
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Piotr_83 » środa, 17 maja 2006, 10:49

KaMiLL WRC napisał(a):
Marmetal napisał(a):Zapowiada się kolejny nudny sezon (Alonso/Renault) :?.

A ciekawe czy interesowałeś się Formuła jak przez 5 lat z rzędu dominował Michael Schumacher to dopiero była nuuuda, a w sczególności sezon 2004 :? Dobrze, że nastąpiła detronizacja Niemca, bo napewno Formuła nie była by tak popularna jak w chwili obecnej. Ciekawi mnie jak Fernando w przyszłym sezonie będzie sobie radził za sterami srebrnej strzały :D

A ja sie przyznam ze ostatnie 5 lat mi sie bardzo podobało poniewaz jestem fanem "Schumiego" i Ferrari!!!!!!!!!!!
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez Locutus » niedziela, 21 maja 2006, 17:28

Teraz nadchodzi prestiżowe Grand Prix Monako i liczę na kolejny w tym sezopnie sukces zespołu Scuderia Ferrari! Na pewno mocne też będą Renault, McLaren i Honda. Dużo będzie zależało też od pogody i pozycji startowych.
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez Fryta » niedziela, 21 maja 2006, 18:07

Mówi się, że GP Monako to wyścig kierowców a nie samochodów dlatego tym bardziej liczę na talent Schumachera i Massy ;) Co do pozycji startowych i pogody to oczywiście się zgadzam - wystarcz przypomnieć sobie GP Monako bodaj 2001 kiedy to David Coulthard nie mógł sobie długo poradzić z jadącym Arrowsem Enrique Bernoldim przez co zaliczył zupełnie nieudany występ czy też wyścig sprzed dziesięciu lat kiedy to z powodu ulewy trzeba było skrócić dystans a do mety i tak dotarło garstka kierowców na czele z jadącym Ligierem Olivierem Panisem.
Fryta
N3

Postprzez KaMiLL WRC » niedziela, 21 maja 2006, 20:17

Michael Schumacher nigdy nie imponował na torze ulicznym w Monaco. Patrząć w historie to ostatnie zwyciestwo odnotował w 2001 roku. Nawet w 2004 roku kiedy wygrał 13 wyścigów. Do momentu kuriozalnego urwania koła w tunelu nie był w stanie zagrozić ówczesnemu liderowi wyścigu - Jarno Trulli w Renault pewnie wygrał.

Jakby w 2004 roku wygrał Schumi w Monoco to odnotował by 13 zwyciestw z rzędu :!:
KaMiLL WRC
A5

Postprzez Locutus » poniedziałek, 22 maja 2006, 17:06

Jak Olivier Panis wygrał w 1996 roku na Ligier-Mugen Honda to pamiętam, że Mika Salo jadący Tyrrell-Yamaha rzejechał cały dystans wyścigu bez zjazdu na dotankowanie paliwa i zmianę opon! No i zdobył punkty! A do mety dojechało raptem 4 zawodników, sklasyfikowano zaś 7 (punktowała wtedy pierwsza szóstka). :lol:
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez Fryta » poniedziałek, 22 maja 2006, 17:18

Locutus napisał(a):Jak Olivier Panis wygrał w 1996 roku na Ligier-Mugen Honda to pamiętam, że Mika Salo jadący Tyrrell-Yamaha rzejechał cały dystans wyścigu bez zjazdu na dotankowanie paliwa i zmianę opon!

Salo dokonał tego wyczynu rok później, podczas GP Monako 1997 kiedy wygrał Michael Schumacher ;) Mechanicy po wyścigu sprawdzili ilość paliwa w bolidzie i jedyne co mogli zrobić to złapać się za głowę bo w baku nie było ponoć nawet litra ;)
Fryta
N3

Postprzez Locutus » wtorek, 23 maja 2006, 16:54

Być może masz rację. Tamten post pisałem z pamięci, a nie pamiętam wszystkich wyników, oglądam F1 już wiele lat. W każdym razie to by się zgadzało z historią, o którą mi chodzilo. Dziękuję za poprawkę.

Co do najbliższego wyścigu: Schumi wypowiada sie o swoich szansach z optymizmem, ale nie tak dziarsko jak np. przed Imolą. Chyba spodziewa się silnych pojazdów Renault.
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez Piotr_83 » środa, 24 maja 2006, 14:05

NEWS!!!!!!!!!!!!

W światku F1 pojawiła się plotka, że zaraz po GP Kanady w składzie teamu BMW Sauber zajdą zmiany personalne. Miejsce Jacquesa Villeneuvea już od GP USA miałby zająć Polak Robert Kubica. Mario Theissen, dyrektor BMW Motorsport wprawdzie tego nie potwierdził, ale także i nie zaprzeczył. A więc...
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez Marmetal » środa, 24 maja 2006, 20:55

Sądzę, że to plotka, a poza tym myślę, że jest jeszcze na to za wcześnie. Życzę oczywiście Robertowi jak najlepiej, ale moim zdaniem powinien zacząć jeździć w wyścigach od przyszłego sezonu. Niech ten rok poświęci na testy, poznanie torów i specyfiki F1.
Marmetal
S2000

Postprzez Picias » środa, 24 maja 2006, 23:11

Ta plotka o ile się nie mylę została posiana w studio TV4 w czasie jednego z wyścigów, a swoją drogą to Borowczyk i Skubis zawsze mają jakieś ciekawostki i to mi się podoba, poza tym potrafią komentować nie jak panowie w tele5 rok temu relacje z WSBR Ssmieszni byli.
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez Locutus » czwartek, 25 maja 2006, 09:34

Plotka jak każda inna dotycząca występu Kubicy w wyścigu. Pozbycie się Villeneuve'a w czasie GP Kanady czy GP Stanów Zjednoczonych oznacza odcięcie się BMW od tamtejszego rynku. Fani w Ameryce przychodzą oglądać swoich idoli, a jak ich nie będzie to zmniejszy sie sprzedaż samochodów marki BMW na tamtejszym runku. Z resztą, kim jestKubica dla Jankesów? Nazwisko Villeneuve zna tam chyba każdy fan wyścigów samochodowych.

A z innych newsów to Valentino Rossi pozostaje w MotoGP.

Dziś już treningi przed GP Monako!
Obrazek
Obrazek
Locutus
N1

Postprzez mototom » czwartek, 25 maja 2006, 20:37

Picias napisał(a):Ta plotka o ile się nie mylę została posiana w studio TV4 w czasie jednego z wyścigów, a swoją drogą to Borowczyk i Skubis zawsze mają jakieś ciekawostki i to mi się podoba, poza tym potrafią komentować nie jak panowie w tele5 rok temu relacje z WSBR Ssmieszni byli.

Śmieszni powiadasz? Twoja ocena, ale oni mieli chociaż wiedzę fachową czego brakuje Borowczykowi i Skubisowi. Przykładem mogą być zeszłoroczne GP gdzie gościem w studio był właśnie Kubica. Borowczyk pieprzył jakieś głupoty(jak zwykle zresztą) odnośnie tego co wg. niego działo się w wyścigu a Robert zaraz mu gadkę ucinał i tłumaczył co się faktycznie działo. Za każdym razem zupełnie co innego niż myslał pan B. W historii polskich programów motoryzacyjnych nie spotkałem się z gorszym komentatorem.
mototom
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1