Kubica na GP już nie jako testowy !!!!!!

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 7 sie 2006, 11:14

Ehh dobra taktyka BMW.....brakło 2 kologramów,czyli mozna rzec iz zabrakło nowych gum - slicków,gdyby mu zmienili to napewno dyskfalifikacją by sie nie skonczyło :| A szkoda iz stało sie tak jak sie stało....
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez rafał z » poniedziałek, 7 sie 2006, 11:46

Dyrektoriat teamu BMW-Sauber podjął już decyzję, że Kanadyjczyk Jacques Villeneuve, były mistrz świata, nie wystartuje już w tym sezonie w żadnym z wyścigów Grand Prix. Jego miejsce zajmie polski kierowca Robert Kubica.
Kanadyjczyk już porozumiał się z działaczami BMW-Sauber w sprawie przedterminowego rozwiązania kontraktu.

"Jacques w tym roku nieźle startował i podczas Grand Prix Malezji wywalczył dla naszego zespołu punkty MŚ. Był ważnym ogniwem dla rozwoju naszego teamu. Obstawaliśmy za tym, by Jacques startował w naszych barwach również w przyszłym sezonie. Zadecydował jednak jego wypadek na torze Hockehnheim. W kolejnym wyścigu postawiliśmy więc na trzeciego kierowcę Roberta Kubicę, którego chcieliśmy obejrzeć w trakcie wyścigu. Ten start miał oczywiście również wpływ na pozycję Jacquesa w pozostałej części sezonu. Rozumiemy więc w tej sytuacji Villeneuve'a. Respektujemy jego decyzję i życzymy mu wszystkiego najlepszego w przyszłości" - powiedział Mario Theissen, dyrektor sportowy BMW-Sauber.
Tak więc kolejnym startem Roberta Kubicy w F1 będzie występ podczas Grand Prix Turcji - 27 sierpnia.
rafał z

Postprzez SeBa » poniedziałek, 7 sie 2006, 11:58

widze ze mnie uprzedziles z tym newsem :D :D :D :D super wiadomosc :!: na poczatku sezonu moglismy tylko o tym marzyc a teraz marzenia sie spelniaja :D :D :D :D :D :D :D :D :D
SeBa
N2

Postprzez Saruto » poniedziałek, 7 sie 2006, 12:10

Mam nadzieje że Kubica pojeździ do końca sezonu :)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez GrzegorzChyla » poniedziałek, 7 sie 2006, 12:20

doczytałem przepisy i:

GrzegorzChyla napisał(a):Bo przypominam, że owszem można dobalastować ale balast musi być tak przymocowany, żeby jego usunięcie wymagało narzędzi, czyli - dodanie balastu jest praktycznie wykluczone w trakcie wyścigu...

to akurat jest zabronione - tzn. wolno wymieniać części tylko na ważące tyle samo, dobalastowywać w trakcie wyścigu nie wolno

GrzegorzChyla napisał(a):BTW to co, jak ktos złapie kapcia na ostatnim okrążeniu i dojedzie na strzępkach to też out?

a tu akurat raczej liczy się że jest to 'accidental' utrata części materiału z samochodu i to jest określone jasno w przepisach jako nie powodujące wykluczenia.
GrzegorzChyla
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 7 sie 2006, 12:28

Wszystkie media oprócz Autoklubu podają, że BMW jak na razie tylko rozwiązało umowę z Villeneuvem. Co prawda trudno sobie wyobrazic że kto innyzająłby jego miejsce, ale... na razie jeszcze nic pewnego.
żółtodziób
A8

Postprzez Cobra » poniedziałek, 7 sie 2006, 12:38

Dokladnie, rozwiazala sie tylko sprawa Villeneuva, w kwestii Roberta nie ma zadnego oficjalnego komunikatu. Choc rozwiazanie tej sytuacji wydaje sie oczywiste. :P Mam tylko nadzieje ze szefostwo BMW nas nie zaskoczy w jakis niemily sposob
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 7 sie 2006, 14:05

No dobra, w tej chwili już wszystkie serwisy potwierdzają angaż Roberta. Trzeba to opić, to jest najbardziej spektakularny sukces Polaka w sportach motorowych.
żółtodziób
A8

Postprzez Saruto » poniedziałek, 7 sie 2006, 15:12

Czyli wygląda na to że Vettel będzie piątkowym kierowcą, niezły awans w tym sezonie zaliczy. Jeśli dobrze pamiętam to jeździ obecnie w F3 Euro Series i WSbR.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez bullitt » poniedziałek, 7 sie 2006, 16:33

Stało się... Panowie, jesteśmy świadkami wydarzenia, które raz na zawsze zmieni oblicze polskiego motorsportu. Już niedługo PZM zwoła konferencję, na której zagryzając słone paluszki popijane wodą mineralną Prezes W. powie, że w końcu doczekaliśmy się wspaniałego sukcesu, na który w pocie czoła pracował cały Polski Związek Motorowy. To kolejny etap, w którym szczególnie powinniśmy wesprzeć Roberta i pomóc mu w jego dalszej karierze, która pomoże całemu motorsportowi w naszym kraju. Robert dotarł na szczyt. To efekt ciężkiej pracy, jaką PZM zainwestował w młodego, niedoświadczonego kierowcę...

Wiecie co mnie w tym wszystkim najbardziej ciekawi? Wcale nie starty Roberta, bo chłopak na pewno sobie poradzi. Bardziej ciekawi mnie jak PZM będzie próbował za wszelką cenę, jak pieprzony pasożyt, podpiąć się pod to, co Robert sam osiągnął ciężką pracą. Już się nie mogę doczekać kolejnej kompromitacji... :twisted:
Mniej pisać, więcej czytać, a jeśli pisać, to tak, żeby inni czytali...
bullitt
N3

Postprzez Saruto » poniedziałek, 7 sie 2006, 17:50

Ostatnio chyba na onecie czytałem wypowiedź:
to teraz pewnie wybudują tor F1 w Polsce

a potem kolejna
tak samo jak skocznie dla Małysza

myśle że w Polsce przez jakiś czas będzie to popularny sport(jeśli będzie jeździł Kubica) ale PZM i tak nic z tym nie zrobi, a tym bardziej nie będzie toru F1 w Polsce...
u nas liczy się tylko piłka(w której jesteśmy zerem) ale ludzie mówią że jak chłopak nie gra w piłke od małego to jest dziewczynką... jednym słowem jesteśmy zacofanym narodem...

Osobiście oglądam F1 już od pierwszego zwycięstwa Schumiego i mam nadzieje że z jazdy Kubicy też będe mógł się tak cieszyć i że będzie wygrał dla prawdziwych kibiców.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 8 sie 2006, 10:32

bullitt napisał(a):Stało się... Panowie, jesteśmy świadkami wydarzenia, które raz na zawsze zmieni oblicze polskiego motorsportu. Już niedługo PZM zwoła konferencję, na której zagryzając słone paluszki popijane wodą mineralną Prezes W. powie, że w końcu doczekaliśmy się wspaniałego sukcesu, na który w pocie czoła pracował cały Polski Związek Motorowy. To kolejny etap, w którym szczególnie powinniśmy wesprzeć Roberta i pomóc mu w jego dalszej karierze, która pomoże całemu motorsportowi w naszym kraju. Robert dotarł na szczyt. To efekt ciężkiej pracy, jaką PZM zainwestował w młodego, niedoświadczonego kierowcę...

Wiecie co mnie w tym wszystkim najbardziej ciekawi? Wcale nie starty Roberta, bo chłopak na pewno sobie poradzi. Bardziej ciekawi mnie jak PZM będzie próbował za wszelką cenę, jak pieprzony pasożyt, podpiąć się pod to, co Robert sam osiągnął ciężką pracą. Już się nie mogę doczekać kolejnej kompromitacji... :twisted:

Zgadzam się w prawie calej rozciągłości. Prawie całej dlatego, że Imo w PZMocie siedzą zbyt duże pajace zeby podpiąć się pod osiagnięcia Roberta. BMW sobie nie pozwoli w kaszę dmuchać a już na pewno nie od takich drobnych cwaniaczków. Jak tylko PZM spróbuje sobie coś przypisac to rzecznicy prasowi nie zostawią na nich suchej nitki.

Dla mnie jednak co innego jest gorsze - zaistniałą sytuację można i trzeba wykorzystać do promocji sportów motorowych w Polsce, ale jak się potrafi wpierdalac tylko słone paluszki to już wiadomo że nic z tego nie będzie. już raz tak było - z Małyszem. Wszyscy zamiast budować nowe skocznie i inwestować w rozwój młodych czekali natrzęsienie ziemii myśląc że Małysz będzie mistrzem wiecznie. No cóż, komuna jeszcze siedzie w takichinstytucjach, baranynie sąw stanie nic sami zorganizować tylko czekaja aż im kto da pieniędzy i wtedy też 80% rozkradną (jak prezes ochucki z "Misia"), za resztę może coś zrobią.
żółtodziób
A8

Postprzez Marmetal » wtorek, 8 sie 2006, 12:24

nick555 napisał(a):limit jest 600 kg? To jak brakło dwa kilo to znaczy że bolid musiał być na minimalnej wadze od początku... bez sensu że nie zostawili kawałka marginesu... bład zespołu moim zdaniem. Tak jak zmiana pit stopów. Jak Robert pojechał dobrze tak zespół się nie popisał.

Podpisuje się pod Twoją wypowiedzią. Żal mi Roberta, że go zdyskwalifikowano za błąd zespołu, ale i tak my, inni kibice, kierownictwa zespołów i ludzie interesujący się Formułą 1 wiedzą, że Robert pojechał świetnie. Jeszcze kilka dobrych wyników i wszyscy o tej sprawie zapomną. Szkoda tylko, że to zdarzyło się w jego debiucie. Aczkolwiek, pojechał niesamowicie, z czego powinniśmy, a pewnie i jesteśmy dumni. Cieszę się, że zastąpi Jacquesa w wyścigach do końca sezonu, fajnie, że dano mu tę szansę. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że dostanie ją już w tym sezonie. Możemy życzyć mu tylko powodzenia!

Saruto napisał(a):u nas liczy się tylko piłka(w której jesteśmy zerem) ale ludzie mówią że jak chłopak nie gra w piłke od małego to jest dziewczynką... jednym słowem jesteśmy zacofanym narodem...

Dokładnie. Ja nie gram w piłkę i nie lubię tego "sportu", a czuje się chłopakiem :P.
Marmetal
S2000

Postprzez beeper_ » wtorek, 8 sie 2006, 20:49

Średnia oglądalność transmisji z debiutu Roberta Kubicy w Formule 1 wyniosła 2 mln 401 tys. To rekord w historii stacji TV4 - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Udział w rynku antenowym wyniósł 21,5 procenta i dał TV4 pozycję lidera w danym czasie antenowym. W przyszłym sezonie jednak transmisję z wyścigów Formuły 1 pokazywać będzie TVN.

Jak TVN sie za to wezmie to pewnie zrobią z tego fajne show z rozmachem. Dobrze, ze ogolnopolska telewizja bedzie transmitowała gp :)
beeper_
N4

Postprzez Saruto » wtorek, 8 sie 2006, 20:57

hmm... teraz to wszyscy chcą Kubice i można na tym zarobić ;) jak jeździł w F3 to telewizja miała go głęboko :x
a TVN to same reklamy będzie puszczał :roll:
Obrazek
Saruto
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1