Robert Kubica

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Re: Robert Kubica

Postprzez tomson » piątek, 9 mar 2012, 18:00

To zamknięty świat, ale czasami wychodzą na jaw pewne informacje, które można poskładać w całość. Robert wraca i dlatego takie gadanie, by zniechęcić innych do jego osoby na rzecz swojej.
tomson
N2

Postprzez SebaSTI » piątek, 9 mar 2012, 18:08

Bardziej obszerna fotka, podobno Kubica nawet ta fabia wczoraj jeżdził to jest ta która kiedys kupil od Kopcekiego

Info od Mikołaja Sokoła:

Kilka dni temu nowy nabytek BBC, były kierowca Formuły 1 Jaime Alguersuari podzielił się ze słuchaczami brytyjskiego radia swoimi informacjami na temat stanu zdrowia Roberta Kubicy. Zdaniem Hiszpana jego niedawny rywal z toru nie jest w stanie chwycić kontuzjowaną dłonią szklanki z wodą. Dzisiaj Włosi z portalu rallyemotion.it poinformowali, że wczoraj Polak testował w okolicach Genui swoją Skodę Fabię WRC.

Zastanawiam się, w jaki sposób człowiek, który rzekomo nie jest w stanie samodzielnie napić się wody, potrafi poprowadzić 300-konnego potwora z napędem na cztery koła i sekwencyjną skrzynią biegów.Ponadto jego tempo było ponoć ekstremalnie dalekie od spacerowego, a wczorajsza przejażdżka podobno nie była pierwszą od czasu wypadku…

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano piątek, 9 mar 2012, 18:56 przez SebaSTI, łącznie edytowano 1 raz
SebaSTI
A6

Postprzez Glaniu » piątek, 9 mar 2012, 18:28

Mikołaj Sokół niejako potwierdza. Mimo mojego sceptycyzmu chyba jest dobrze :D :D :D http://sport.onet.pl/f1/swietne-wiesci- ... omosc.html
Glaniu
N3

Postprzez killer wrc » piątek, 9 mar 2012, 20:24

Rewelacja!!Ciesze się ze Robert wychodzi na prostą!!!trzymam kciuki!!!
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez żółtodziób » piątek, 9 mar 2012, 21:21

No cóż, teraz można bez ogródek jechać po Algersuarim ;-) Faktycznie chłopaczek ma jakiś kompleks, albo to jednak była prowokacja.
żółtodziób
A8

Postprzez SebaSTI » piątek, 9 mar 2012, 22:04

TU Mega sesja:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
SebaSTI
A6

Postprzez CZUCZU » piątek, 9 mar 2012, 23:04

Szwagier psycholog oglądal fotki i stwierdził że ma jakies kompleksy na tle rak nie wiem czy widzicie.
Typowe dla osób po ciezkim wypadku i długotrwałym leczeniu, nie wie co z rekami robić
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez Sebekrally » piątek, 9 mar 2012, 23:32

Kryje tylko prawą rękę jakby jeszcze nie do końca była ok., by nie siać plotek chowa ją, ale zajefajnie że wraca do rajdówki bo nawet jak ręka nie jest jeszcze w pełni sprawna to rozwiewa wiele wątpliwości.
Sebekrally
A5

Postprzez roadrunner » piątek, 9 mar 2012, 23:39

Myślicie, że kiedyś będzie okazja żeby zobaczyć go na OSach w Polsce?
To chyba marzenie polskich kibiców...
roadrunner

Postprzez żółtodziób » piątek, 9 mar 2012, 23:56

No prawa łapa wygląda troszkę inaczej niż lewa, Zwróćcie uwagę na zgrubienie u nasady kciuka. Oczywiście wygląd to sprawa kompletnie nieistotna a nie jestem lekarzem, żeby móc coś na ten temat powiedzieć, widać jednak, że uwaz był bardzo poważny. Na pewno jednak nie musi mieć 100% sprawności, kierownica to nie skrzypce, wystarczy ją dorze chwycić i trafić w parę wajch i guzików, ważne jest czucie. To, że prowadził wyczynowe auto, choć generujące bardzo niewielkie przeciążenia w porównaniu do F1 to bardzo dobra wiadomość.
żółtodziób
A8

Postprzez bimber » sobota, 10 mar 2012, 01:51

panowie, w zeszłym roku w maju miałem wypadek, wieloodłamowe, otwarte złamanie ręki w kilku miejscach, plus wykręcenie promieniówki z łokcia i porażenie (jednego!) nerwa, który regenerował się ponad 5 miesięcy żebym znów mógł ruszac kciukiem. ręke miałem 5 miesięcy w gipsie, i mimo tego że ściągnęli mi gips prawie 5 miechów temu do dziś czasem ręke noszę (nieświadomie) tak jakbym miał nadal gips... Robert miał o wiele cięższe obrażenia... nerwy niestety potrzebują sporo czasu aby powrócic do działania... cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości Myślę, że przyjdzie czas i będzie to o wiele szybciej niż nam się wydaje kiedy otrzymamy pierwszą informacje o jakichś testach Roberta w bolidzie :)
bimber
N3

Postprzez żółtodziób » sobota, 10 mar 2012, 02:46

No niestety każdy uraz powoduje trwałe zmiany. Ja (odpukać) nigdy nie miałem niczego złamanego, ale miałem kiedyś dzwona na rowerze, poleciałem na szczupaka i niestety w najbardziej pierwotnym i oczywistym odruchu wyprostowane łapy poszły do przodu, cała siła skupiła się na prawym łokciu. Do dziś nie wiem co to była za kontuzja, nic nie było złamanego, na prześwietleniu było OK, ale po dwóch tygodniach nie było śladu po kontuzji. Nie wiem czy to było zwichnięcie czy stłuczenie, nie pytałem lekarza który prześwietlał, jak powiedział, że nie ma złamań ani pęknięć to sru do domu. W zasadzie o tym zapomniałem, ale teraz po 15 latach ten łokieć zaczął mnie boleć sam z siebie, szczególnie jak zasnę z wyprostowaną ręką to rano jest cała zesztywniała a próba jej szybkiego zgięcia powoduje ból. Nie jakiś mocny, ale jednak. Muszę go stopniowo rozruszać i wtedy mogę już normalnie funkcjonować. Jak widać jednak nawet tak niewielki uraz daje o sobie znać i to po tylu latach. Wydaje mi się prawie jasne, że ta poskładana ze stanu kompletnej galarety ręka nie ma prawa być taka jak wczesniej, to że ją trzyma w jakiś wykręcony sposób to zdaje mi się, że sprawa normalna w tym przypadku i nie robiłbym z tego dramatu. Pytanie tylko czy będzie na tyle dobra, żeby umożliwić ściganie - na szczęście wygląda na to,że sprawy idą w dobrym kierunku, do kierownicy wurca też trzeba wyczucia.
żółtodziób
A8

Postprzez tomson » sobota, 10 mar 2012, 06:53

Coraz lepiej przez mgłę widać, kto będzie testerem Pirelli. Pierwszy test - przełom maja kwietnia. Pasuje do bolidu R30, zna go na wylot. Nie musi być w idealnej formie bo to tylko jazdy w kółko bez spinki krótkie stinty. W zamian Robson nauczy się specyfikacji nowych bolidów (R30 będzie przebudowane) i pozna opony na nowy sezon, nauczy się ich. Lepiej tego z menadżerem ustawić nie mogli, oczywiście jeśli tak będzie a coraz więcej na to wskazuje iż tak.

PS ustawcie swoje łapska podobnie jak na zdjęciu i też wam wyjdzie "inna" a bardzo podobna do tej na zdjęciu. Przestańcie się doszukiwać szczegółów, cieszmy się że Robert jest w lepszej kondycji niż wielu myślało. Jak mówił zobaczymy go w kombinezonie i kasku, kask gdzieś tam leży ale kombinezon ma, więc słowa dotrzymał :)
tomson
N2

Postprzez janex » sobota, 10 mar 2012, 12:59

Ludzie, litości...
Chowa rękę i co z tego, ja mimo tego ze nie miałem wypadku tez bym chował, często jest tak że się nie wie co zrobić z rekami więc lepiej schować do kieszeni. Znowu snujecie jakieś tam teorie spiskowe.
Skoro robi testy Fabii WRC to ręka musi być bardzo sprawna, bo trzeba dość mocno trzymać kierownice i nią wywijać w prawo i lewo.

A teksty w stylu "szwagier psycholog" to lubię najbardziej... :evil:
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez kremer » sobota, 10 mar 2012, 13:27

Może mu zimno. Zima jest to musi byc zimno nawet we Włsozech. Będzie info będą oficjalne starty testy to zobaczymy.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1