(R-C) Licencja RC za free

Archiwum

Moderator: SebaSTI

(R-C) Licencja RC za free

Postprzez mitrok » środa, 8 sty 2003, 19:55

W tym roku widze że pojawily sie nowe przepisy dotyczące uzyskowania licencji RC. W tej chwili wystarczy już tylko prawo jazdy i odbycie kursu. W związku w tym liczę że w tym sezonie pojawi się dużo nowych zawodników i będzie z kim walczyć :) :) Drodzy kibice !!! Róbcie licencje, kupujcie auta (sa naprawde bardzo tanie) i do boju !!!

Pozdrawiam i do zobaczenia na torze ;)
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez mototom » czwartek, 9 sty 2003, 10:48

Mitrok chętnie tylko skąd ja garaż jakiś wezme? Z pod bloku mi dmuchną :-)
Powodzenia w nowym sezonie
mototom
A6

Postprzez mitrok » czwartek, 9 sty 2003, 11:41

mototom: jak moga Ci dmuchnac auto ktore nie ma prawa rejestracji :) Przykrywasz plandeka i stoi bez problemu :)
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez mototom » czwartek, 9 sty 2003, 14:34

Właśnie dlatego dmuchną zęmy mieć co rozbić pod lasem kabackim :) :lol: :lol:
mototom
A6

Postprzez Maciek » piątek, 17 sty 2003, 20:04

to nie jest az tak pieknie z tanim samochodem - pojazd juz mam (i w tym sezonie mam nadzieje, ze silnik bedzie ciagnal dluzej niz 1 okrazenie i wreszcie krotka skrzynia...) ale na reszte do startow w MPRC to mnie niestety (na razie) nie stac - homologowane ubranko, fotel, pasy, kask ...

PS. Co wiesz wiecej o zalatwianiu RC - jakie trzeba dokumenty dostarczyc i ile to kosztuje. Do folkrace tez trzeba miec licencje a nie wiem w takim wypadku czy jest sens RII przedluzac
Maciek

Postprzez mitrok » piątek, 17 sty 2003, 23:29

maciek: mowiac o tym ze auta sa tanie mialem na mysli kupienie gotowego samochodu z zeszlego sezonu gotowego do jazdy a nie szykowanie wlasnego. To drugie pochlonie ok 3,4 razy wiecej gotowki. Co do ubrania to tego przeskoczyc sie nie da, ale przeciez nikt nie mowi ci ze masz kupowac nowe rzeczy. Regulamin uzyskania licencji masz na stronie PZM, tam jest wszystko dokladnie opisane. W tym roku za licencje trzeba zaplacic cos kolo 350 zl (nie pamietam dokladnie bo jeszcze nie przedluzalem). W zeszlym roku do Folkrace nie potrzeba bylo miec zadnej licencji, wystarczyla przynaleznosc klubowa i sportowa ksiazeczka zdrowia. Nie slyszalem zeby ten przepis mieli zmienic, przeciez Folkrace nie ma rangi mistrzostw polski, tylko sa to mistrzostwa okregu bydgoskiego.

pozdrawiam
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez Maciek » sobota, 18 sty 2003, 13:47

Niestety z licencja do Folkrace to jest tak, ze w zeszlym sezonie byl update do regulaminu, ze wymaga sie licencji (dowolnej) ale warkunkowo do 10.2002 dopuszczeni beda zawodnicy na zasadach jakie podajesz (z reszta na takich zasadach startowalem).
Regulamin folkrace jest na www.iks.kujawy.com.pl
Jesli chodzi o samochod to mam w zasadzie wszystkoi oprocz homologowanego fotela i pasow (no moze klatki mogli by sie czepiac)
Maciek

Postprzez mitrok » sobota, 18 sty 2003, 19:32

Hmm, to mnie zaskoczyles z ta licencja na Folkrace. Zadzwonie do Torunia w poniedzialek i sie wszystkiego dowiem. Jezeli chodzi o auto to fotel nie musi byc homologowany, natomiast klatka jak najbardziej.
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez rav » niedziela, 19 sty 2003, 00:35

Gdzie wy trymacie swoje samochody. Skoro nie mają homologacji drogowej to za każdym razem trzeba je wozić na tor na lawecie. A może trzymacie je w pobliżu toru. Byłem w Słomczynie i nie widziałem w okolicy żadnego kompleksu garaży. Może to byłby niezły biznes żeby coś takiego tam wybudować i wynajmowć.
rav
A6

Postprzez mitrok » niedziela, 19 sty 2003, 22:37

Rav: Auta oczywiscie jezdza na lawecie. A interes z tego podejrzewam bylby zaden, bo auto musisz przyszykowac za kazdym razem przed zawodami to po pierwsze,a po drugie nie sadze aby ktos zostawil auto ktorym walczy o jakies tam tytuly "bez opieki".

Pozdrawiam
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez rav » środa, 22 sty 2003, 01:13

Zwozi się samochód do domu po każdym wyścigu tylko po to żeby w nim podłubać. Ja nie dyskutuję bo się nie znam, ale czy nie taniej byłoby przygotowywać auto w pobliżu toru. Można zbudować kilka garaży obok siebie strzeżonych przez ciecia. Chyba tor w Słomczynie ma ochronę.
rav
A6

Postprzez mm » środa, 22 sty 2003, 09:46

rav: tylko z doswiadczenia wiem, ze niektorzy zawodnicy spedzaja caly wolny czas przy rallycross'owce. a trzymanie tego 60km od miejsca zamieszkania - na wsi, gdzie zeby cokolwiek zalatwic (kupic cos w sklepie, dotoczyc, czy oddac do obrobki) - trzeba jechac do Wawy... pomysl bezsensu. Jezeli ktos pracuje, sciga sie i sam grzebie przy aucie to nie stac go by jezdzic 60km do auta (nie ma na to czasu).
mm
mm
N3

Postprzez senior_edmundo » piątek, 31 sty 2003, 16:14

to w końcu trzeba mieć jakąś licencje do folkrace czy nie bo juz sie pogubiłem. Ja podobnie jak mitrok byłem przekonany że do folkrace nie potrezba
senior_edmundo
N2

Postprzez mitrok » piątek, 31 sty 2003, 21:06

senior... : niestety w tym sezonie bedzie potrzebna. Ma to byc dowolna licencja sportowa (W,RC,IIR...).
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez mototom » piątek, 31 sty 2003, 23:36

Ciekawe czemu w Słmczynie nie organizują folcracu.
mototom
A6

Następna strona

Powrót do Archiwum