(F.O.) Podsumowanie sezonu kibiców!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

(F.O.) Podsumowanie sezonu kibiców!

Postprzez wrobel321 » niedziela, 4 gru 2005, 17:56

Sezon rajdowy się skończył! W tym temacie chciałbym abyśmy podsumowali nasz sezon kibicowania! Na jakich rajdach byliście w tym roku? Co z nich zapamiętaliście, kto jak jechał?
Janusz Kulig Forever - Nigdy nie zapomnimy!
wrobel321
A5

Postprzez mda » niedziela, 4 gru 2005, 18:15

W tym sezonie byłem tylko na 4 Rajdach i raz na testach przed rajdem.
Pierwszym rajdem na ktorym bylem byl rajd Elmot, byla to jednodniowa wyprawa z Warszawy do Świdinicy. zobaczylem oes Walim , 2 strefy serwisowe i oes Jedlna zdroj -dziecmorowice. Najbardziej podobało mnie sie spadanie na walimiu i patelnie :D, ogroma predkosc i hałas wydawany przez s1600 ten oes zostanie na dlugo w mojej pamieci. No i przykre było wygwizdywanie Pana Rysia :( Rysiu 3MAJ się.... Kolejnym rajdem był rajd polski, oczywiscie wyjazd na ten rajd nie odbyl sie bez przeszkod --> szkola, przez tę instytucje nie pojechałem na testy :(. Rajd był boski, super oesy, super miasto (Mikołajki), super hotel i jedzenie = miodzo. przejechalismy nawet cały DERC, pozbieralismy kawalki opon i reszte zawieszenia od QHR'a. Pozniej miałalem dos dluga przerwe w wyjazdach na rajdy, wyjechalem na wakacje, ominal mnie Nikon, Rzeszowski...no ale wakacje tez byly troszke rajdowe, spotkałem Grzeska Grzyba, Grzegorza Gaca i Kuziego 8) ...Po powrocie z wakacji i rozpoczeciu sie roku szkolnego byłem na Warszawskim, tak akurat sie zlozylo ze pojechalem tylko na jeden oes, Bemowo. No i ostatnio zaliczylem testy w łśomczynie (pierwsza przejazdzke n4) i Barborke Warszawska. Generalnie sezon zaliczam do bardzo udanych, lecz pozostal niedosyt ze tak malo eliminacji odbębenekowałem...Mam nadzieje ze nastepne sezony beda lepsze i bedzie wiecej zaliczonych rajdow. Mam rowniez nadzieje ze wiekszosc kibicow zmieni stosunek do Pana Richarda i nie bedzie krzyczała "do domu!!" oraz nie bedzie slychac gwizdow :lol: .

a no i jescze wybralem sie na Mazowiecki lecz zobaczylem tylko wolny przejazd odcinka, wiadomo z jakiego powodu......
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Ohlins » niedziela, 4 gru 2005, 18:26

Ja byłem w tym roku na:
Rajd Elmot
Rajd Krakowski
Rajd Finlandii
Rajd Wawelski
i sporo sporo KJS i Kręciołków
Jeśli chodzi o MP to sezon uważam za udany, szczególnie wawelski, zaczyna sie dziac lepiej jesli będzie sie polepszać tak jak przez ostatnie dwa sezony to za 3 lata bedzie rewelacja, coraz więcej prologów w centrum miast co jest podstawą, WRC na Barbórce, ogólnie jest dobrze
Ohlins
A6

Postprzez Buncol » niedziela, 4 gru 2005, 18:33

chronologicznie:

Rajdy:

- Rajd Mazowiecki (nikt szczegolnie sie nie wyroznil)
- Rajd Polski (bardzo ciekawy rajd, praktycznie na kazdym oesie cos sie dzialo, najwieksze wrazenie zrobil na mnie Holek, Svetlund no i Czopik ladnie jechal)
- Rajd Nikon (ciekawe trasy, ale slaba organizacja. Do plusow nalezy zaliczyc jazde Kuzaja i Solowowa)
- Rajd Warszawski (troche rozkopane szutry, duzo prostow, ale i tak bylo na co patrzec. Najfajniej jechali Kuzaj, Stanik i Kuchar, co przelozylo sie na wyniki.
- Rajd Barborki (zajebista sprawa, trzeba wyroznic Kuzaja, Kuchara, Chudego, Adamusa, Omleta, Nivette)

Rallycross:

3x MPRC mnostwo dachow, bokow i przpechanek, czyli wszystko co najlepsze

1x MERC - smietanka rallycrossu w jednym miejscu, to trzeba bylo obejrzec

Wyscigi:

1x Eliminacja MP na 1/4 mili :lol: pamietam, ze zapalila sie Corvetta i padl rekordowy czas, ktory byl bity na kazdej nastepnej eliminacji.

Oprocz tego bylem na garstce KJSow (w porownaniu z rokiem ubieglym). Najfajniejszym rajdem z tej serii byla najstarsza Monte Calvaria, mnostwo zalog, bokow itp)

Bylem jeszcze na imprezach pobocznych: 1 MotoWOSP, gdzie jechalem maluchami z RC. 2 Rallyshow - ot taka wystawa 3 Motorshow, gdzie moglem dluzej pogadac z Kucharem
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Mars » niedziela, 4 gru 2005, 18:53

No ja to bardzo podobnie jak Buncol z jedną różnicą, ale o tym zaraz ;)
Rajdy:
-Rajd Mazowiecki (tylko dwa oesy, w 2004 zaliczyłem cztery ale i tak było fajnie. Na 1 oesie Kadet postanowił zwiedzać plener, drugi Kadet pokazał jak ładnie piruety wykręca, Abramowski poszedł pięknym bokiem i wogole było spoko)
-Rajd Polski (super impreza, każdy oes to emocje, w większości ciekawe miejscówki, super trasy wogole wypas. Brava dla Svedlunda chociaż na Faszczach 1 zabrakło centymetrów aby zakończył rajd wiele metrów poniżej poziomu trasy)
-Rajd Bohemia (pierwszy raz widziałem Wurce na prawdziwym rajdzie i to aż siedem ;) boki były ale pech i frycowe też sie znalazły. 1 oes okazał się wolnym przejazdem dla kalsy A8 czyli klops już na samym początku. Potem drugiego dnia nie trafiliśmy na ostatni oes wiec koncowka też srednia. Ale srodek był spoko, na jednym oesie tak wurce latały bokami, że aż strach ;););) )
-Rajd Nikon (ciekawe miejscówki, ładna pogoda, sporo (9) zaliczonych oesów, ogolnie udana impreza i to nawet mimo wolnego przejazdu 1 odcinka)
-Rajd Warszawski (mimo średnich opini i trasach mazowsza było ciekawie. Minusem była natomiast miejscami ich jakość bo auta słabsze miały lekko hardcore z przejechaniem tych kolein. Boków było sporroooo i wrażeń tez ;) )
-Rajd Barbórka (to już zupełny hardcore, ocena się nie miesci w skali, było bosko i fantastycznie i wogólne nie do opisania :D )

Rallycross:
- II runda MPRC Słomczyn (super impreza, ryczące czterdziestki poprostu wymiatają. Komantator Szaya oczywiście walił piekne komentarze. Warto jezdzic na RC )
- VI runda MPRC Słomczyn (patrz wyżej ;) )
- MERC 2005 (taki rallycrossowy odpowiednik rajdu Polski. 4-5-6 aut Dywizji 1 (400-600KM) napadających na jeden zakręt, poprostu poezja. I do tego te dźwięki silników ... Piekna walka Eklunda z biało niebieskim Focusem w finale B dywizji 1. MNIAM !! )

I kjsy dwa ;)
-Monte Calvaria (ponadddd 100 zgłoszeń, wiele boków i ratowań i do tego śnieg. Wypasik)
-Puchar Zimy (jeden oes + super oes z którego chwile po starcie sie zmyłem bo auto jechało raz na pare minut. Ale 1 odcinek udany, boczury były)

Ogólnie sezon mega udany. Wrażeń cała masa. Aby tylko następne sezony były równie udane jak ten. Do zobaczenia na rajdowych trasach w sezonie 2006 !!
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez skateman » niedziela, 4 gru 2005, 19:51

Ten sezon był dla mnie najbardziej udany. Przdewszystkim, zaliczyłe pełno rajdów, no i spełniły się moje marzenia.

RSMP:

Elmot: Rajd Legenda :) Czekałem na niego tyle czasu, że sam rajd był ukojeniem moich męk :)
Polski: Nawet na plus wyszło, że został przeniesiony na Mazury :) Rajd dla mnie był częścią udanych wakacji na Mazurach :)
Nikon: Dla mnie rajd udany, nic mu nie brakowało. Pozatym nowe trasy :) Miód :D
Wawelski: Jeden z lepszych rajdów. Dużo załóg, fajne trasy. Pierwszy raz byłem w Krakowie. Wyjazd udany.

RSME:

Polski: Patrz RSMP
Barum: Jak zwykle pełno s1600, enek. Piękne trasy i organizacja :) Spotkałem tam Sumo :)

PZM: Festiwalowy: Miły rajd. Szkoda, że tak mało załóg. FAJNE TRASY!!

Inne:

Lausitz :twisted: : WRC!! To wszystko wyjaśnia :) Na Lausitz poznałem Gucia i Wapno :)

KJS:

Lew Kłodzki: Mało załóg, ale zabawa przednia :) Polecam :)

Testy:

Luty: Testy QHR Spalona. Poznałem tam Tomka :) Spełnienie marzenia. Przejażdżka z Tomem dzięki Gadule ((jego pilot) Chłopie DZIĘKI!!). Miła atmosfera!

Kwiecień: Testy Kuzaja. Atmosfera taka sobie, ale dzięki pewnym osobom jechałem z Mistrzem Polski na technicznym odcinku :) KOSMOS

Kwiecień: Testy Sołka i Abrama. Dostałem koszulkę i kalendarze CERSANIT :) Bardzo miła atmosfera, fajne pogawędki :)

Lipiec: Testy QHR & Bełtowski Vol.2 Spalona :) Poznałem Karola Piątkowskiego, Marcina Bełtowskiego i Bartka Siodłę którzy mnie osobiście odwieźli do domu :) Wcześniej przejażdżka z Bełtem :)

Październik: Testy QHR Vol.3. Przejażdżka z Karolem Kadettem <kosmos>, Zajebista atmosfera!! Naprawde cool!

Najlepszy mój sezon w życiu! :)
skateman
A6

Postprzez mda » niedziela, 4 gru 2005, 19:59

skateman napisał(a): Wcześniej przejażdżka z Bełtem :)

Jak mamy to rozumieć?? 8)
mda
A6

Postprzez skateman » niedziela, 4 gru 2005, 20:05

mda napisał(a):
skateman napisał(a): Wcześniej przejażdżka z Bełtem :)

Jak mamy to rozumieć?? 8)

ehehe :] ale zabrzmiało :D

Oczywiście chodziło o przejażdżke z Bełtowskim :)
skateman
A6

Postprzez Megas WRC » niedziela, 4 gru 2005, 21:15

RMSP:
Ja byłem prawie na wszystkich eliminacjach oprócz Rzeszowkiego. Zaczne od Elmotu. Rajd jak zwykle fajny po po przerwie zimowej nie mogłem się doczekać rajdów żeby je oglądać. Następnie Polski, chyba najlepszy rajd w tym sezonie. Przesunięcie go na szutry było świetnym posunięciem. Następnie Nikon, źle go sobie zapamiętam bo po nim musiałem iść do szpitala hehe. Rzeszowski jak pisałem wcześniej nie byłem. To Warszawski, rajd mało ciekawy praktycznie nic się nie działo wg mnie, jeszcze te beznadziejne szutry. Wawelski- fajny i ciekawy rajd. Zacięta walka o wygraną i zdobycie mistrzowskiego tytułu.
PZM:
Rajd Kaszub- fajny rajd, ciekawe odcinki dość dobre szutry lecz organizacja...
KJS:
Niestety tylko jeden w Bydgoszczy i do tego byłem tylko na jednej próbie na kartodromie.
Przejazdy:
Ten rok był ubogi jeśli chodzi o wożenie mnie rajdówką :) Udało mi się to tylko podczas testów Marcina Gagackiego, przewiózł mnie swoją Astra Gsi klasa A7. Zeszły rok był lepszy od tego pod tym względem- byłem na trzech co-drive'ach u Maćka Lubiaka w sumie przewiózł mnie 4 razy. Mam nadzieje, że mój przyszły rajdowy sezon będzie lepszy niż te, które już minęły. I oczywiście życze tego wszystkim :)
Megas WRC
A5

Postprzez stachniak14 » niedziela, 4 gru 2005, 21:22

no to może teraz ja

1 . RSMP

_ Rajd ELMOT - miejscówki średnio ciekawe , nic wielkiego się nie działo ( jedynie Abram koło zmieniał ) , strasznie zmarzłem ale rajd bardzo dobrze zorganizowany

_. RAJD NIKON - świetna miejscóweczki w Dzikowcu , ładny nawrót "koło kościoła " wiele pięknych boków i ładna pogoda jedyny minus że byłem 2 dnia i stawka załóg strasznie się wykryszyła

PZM

___ rajd Strzeliński

Świetny rajdzik ( pierwszy weekend wakacji :D ) hopka w Zarzycy wiele oj wiele się działo a lista zgłoszeń inponująca

GSMP

SIenna - ROściszów

Spotkanie z prawdziwymi potworami tak bym to podkreśłił - lancer M.Steca miodzio , reszta stawki też rewelacja szczególnie zabytkowe wozy

rallysprint

LABSKA TROTINA RALLY HRADEC - KRALOVE

świetna miejscówka , długi niepozorny hak z niesamowitą ilościa syfu

kilka załóg miało niezłe problemy , kilka obróciło jeden dachował i te WuRCe - coś pięknego - tylko żąl serce ściska że w Polsce ich już nie ma
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez wrobel321 » niedziela, 4 gru 2005, 21:45

Oto rajdy na których byłem:
- Rajd Magurski - dobra organizacja, Lancery na kolcach to jest to! Bardzo miłe wspomnienia po tym rajdzie, czekam na nastepny Magurski który bedzie w RSMP. Jedyną wadą magurskiego jest temperatura!
- KJS Rzeszów
- KJS Krosno
- Bieszczadzki Wyścig Górski -(2 dni) Bardzo lubie wyścigi w Załużu, tam zawsze jest super atmosfera! Wyróżniam Steca, Hebzde, Barana
- Rajd Krakowski - Rajd mi się podobał, organizacja raczej słaba
- Rajd Rzeszowski -(3 dni) Ja na ten rajd uwielbiam! Mam do niego sentyment, od niego zacząłem moje kibicowanie. Mieszkam bardzo blisko Oesu Lubenia. Przed rajdem byłem na zapoznaniu z trasą. Potem w czwartek odcinek testowy w deszczu tak jak prawie cały rajd! Organizacja rajdu bardzo dobra! z kierowców wyróżniam: Pelikana, Grzyba, Sołka, i Frycza.
- Wyścig Górski Prządki -- byłem tylko na jednym podjeździe,
- Rajd Wawelski - 1 dzień - Rajd bardzo udany, Wyróżniam Gabrysia!
- KJS Rzeszów
- Rajd Barbórki Cieszyńskiej - Rajd bardzo fajny, troche zimno, Najlepiej wg mnie jechali: Kajetanowicz, Pelikanski, Grzybek
- Rajd Barbórki Warszawskiej - Najlepszy rajd w tym roku, jeszcze nie ochłonołem. Fajnie było zobaczyć znów WURCE., mnóstwo boków, skoki na bemowie, i ta atmosfera ulicy Karowej! Podrostu modzio! Wyróżniam jazde Hołka i Chudego!

Sezon był bardzo udany, nie planowałem tyle rajdów zobaczyć! Gratuluje mistrzom w generalce jak i w klasach!!
Janusz Kulig Forever - Nigdy nie zapomnimy!
wrobel321
A5

Postprzez PASZA » niedziela, 4 gru 2005, 21:50

Dla mnie sezon tez dosc udany i jak do tej pory najbardziej aktywny.
Zaliczylem:
rajdy terenowe:
7 startów w RMPST ( i tu trudno stwierdzic czy udanych bo udalo sie tylko v-ce mistrza wyjezdzic :wink: ) ale zabawa byla nesamowita :)
kilka rajdow amatorskich...
rajdy plaskie:
Rajd Polski -jako safety obstawialem 2 oesy :Zegoty, a nastepnego dnia Paprotki. Do ciekawszych moge zaliczyc przejazd zabezpieczonym odcinkiem, nie dosc ze uwielbiam szutry to jeszcze mialem okzaje troszeczke sie wyzyc :)
Rajd Pojazdow Zabytkowych :- tez sporo emocji na Karowej plus piekne samochody i fajna atmosfera
MERC:- pierwszy rallycross jaki widzialem i musze przyznac ,ze naprawde warto...
Rajd Warszawski:-zaliczylem dwa dni chyba 5 oesow napstrykalem sporo zdjec...ogolnie podobalo mi sie (szkoda mi tylko Kajetanow i Butruka)
Barborka Warszawska:-cytadela do bani wszystko zamkniete dla kibicow do ogladania przeznaczone cztery srednio ciekawe miejsca,bemowo jak zwykle ciezko sie gdzies wcisnac,Zeran pominelem ,za to Karowa super :)

czerwone Isuzu :)
Ostatnio edytowano niedziela, 4 gru 2005, 23:44 przez PASZA, łącznie edytowano 1 raz
PASZA

Postprzez mda » niedziela, 4 gru 2005, 21:53

PASZA to ty jezdziles takim terenowym isuzu?? chyba byl bialo czerwony jak :roll:
mda
A6

Postprzez el_misios » niedziela, 4 gru 2005, 22:08

Sezon rajdowy 2005 rozpoczołem od
Wosp w Tychach i przejażdzki z Piotrkiem Meresinskim
Potem były testy z mera rally team w Bieruniu
2 tygodnie pózniej był Elmot
potem był 10 Studencki rajd samochodowy
potem 3 z rzędu elminacje PZM :MERA AC POKALE , KRAKOWSKI, ŚLASKI WISŁY
i wreszcie GSMP SALMOPOL chyba najlepsza moja impreza w 2005 roku
potem jeszcze ostatnia runda GSMP Góra Św Anny
i 2 elminacje z PZM Zamkowy I Cieszyn 2 moja najbardziej udana impreza w 2005 roku
Sezon zakoncze 17 grudnia na Kjs nocnym w Gliwicach
Z wszystkich imprez można zobaczyc foty na mojej www
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez bzyq » niedziela, 4 gru 2005, 22:15

to teraz ja sobie pozwole ;]

Sezon zaczalem od Magurskiego.Wypasik.Kolce, tylko 40 zalog,ale warunki mniam mniam ( o organizacji sie nie bede wypowiadal, bo bylem sedzia, i by to nie bylo obiektywne :> ). Szkoda Czopera, pieknie Stanik i Misio.
Chwila przerwy, sesja, nauka.
Trwalo to dluuuugo dluuuugo, wiec nastepnym kontaktem byl Rajd Polski, w ktorym moze nie urzekla mnie piekna jazda zagranicznych gosci, lecz naszych kierowcow ( po raz kolejny Stanik, Hołek, Gabi ). Po wypowiedziach kibicow na temat Grzeska Grzyba, nie tyle ze nie spodobalo mi sie ich podejscie do Jego osoby, tak coraz mocniej utrzymalem sie w przekonaniu o jego umiejetnosciach ( moje wlasne zdanie ;] ).
Po Polskim oczywiscie GSMP Zaluż- Wujskie. 3 dni znowu przed sesja ( sa pewne priorytety - sesja na wrzesien :> ).
O Rajdzie Enduro nie pisze bo to nie to forum :>
Teraz nastepuje Krol Asfaltow - Rajd Rzeszowski. 3 dni zasuwania z geba usmiechnieta :). Co prawda w tym roku byl tzw. "Festiwal Dzwonow", ale rowniez bylo ok. Pod moim nosem wydzwonil Filip Nivette ( Nissan Almera, ktorego mialem przyjemnosc pchac :>), ale postawa tego zawodnika godna podziwu. Dzwon - trudno, wazne ze nam sie nic nie stalo.Pozniej Kuzi ( ten sam OS ), na drugi dzien Oleksy, Stec, Stanik.Bywa...Piekna jazda Grzeska Grzyba, i choc jestem jego kibicem, to nikt tego nie moze podwazyc, bo walczyl oska z ubieglorocznym, i tegorocznym Mistrzem Polski- Leszkiem Kuzajem o pierwsze miejsce duzo slabszym, i napedzanym na jedna os autem. Wielki respekt.
Przychodzi GSMP Przadki 2005.Oczywiscie Stecu gora, ale w momencie, kiedy rozmawiajac z Leszkiem Kawa- ktoremu co prawda auto nie jechalo, ale byl jedna z niewielu osob, ktora lamala auto na patelni- mowi, ze On to robi dla nas, to lezka sie w oku kreci. Piekna jazda Szymka Piekosia i Romka Barana. H-1600 coraz szybsze ??
Po tym, nastepuje Rajd Wawelski, ktory juz byl ogladany zupelnie jako kibic. Nie gniewajcie sie, troszke bylem zniesmaczony organizacja prologu, co moze poswiadczyc pewnie kilka innych osob. Ogolnie to nikt nic nie wiedzial, gdzie, co, jak. Ale....To co wydawalo sie kompletnym niewypalem wyszlo bardzo dobrze.Wieeeeeelki plus dla Zbyszka Gabrysia.Wspaniala jazda.Nie zaluje.
Ogolnie ten sezon zapisuje do baaardzo udanych, i mam tylko nadzieje ze nastepny bedzie tylko lepszy.
sorki za moze trochu dluzszego posta.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Następna strona

Powrót do Archiwum