(F.O.) Zatrzymanie za slide'y

Archiwum

Moderator: SebaSTI

(F.O.) Zatrzymanie za slide'y

Postprzez rly » piątek, 28 sty 2005, 00:08

Zostalem dzis zatrzymany za stwarzanie niebezpiecznych warunkow na drodze gdyz jechale slide'm lewa noga zadna klamka (przod mi wyjezdzal) odmowilem mandatu tlumaczac sie trudnymi warunkami na drodze,droga byla zasniezona. Czy ktos sie orientuje jak wyglada sprawa w sadzie grodzkim w takiej sytuacji czy jestem sie w stanie powolac na trudne warunki na drodze jako element usprawiedlwiajacy moja osobe czy moze sa jakies inne kwestie na ktore mozna sie powolac.z gory dziekuje za porade bo przygotowuje sie do sprawy z policja
rly

Postprzez !ADI! » piątek, 28 sty 2005, 00:29

Hm wiesz specjalnie ostanio kupiłem gazetę prawną bo był tam kodeks drogowy. I szukalem tam czegoś związanego właśnie z stwarzaniem zagrożenia. A dokładnie odebraniem prawa jazdy. I nic takiego nie znalazłem, natomiast jest tam odwołanie chyba do kodeksu cywilnego. Ponoć poślizgi idt. wprowadzają zaniepokojenie u innych użytkowników dróg. No niestety. Ale z drugiej strony to trzeba mieć na uwadze, że misie mają dosyć często nasr**e w "gumowch, lub drewnianych pomocnikach w biciu agresywnych kolesi".

Może ktoś skoryguje to co napisałem.

Liczę na to, że trudne warunki panujące na podkrakowskich drogach, spowodowane ODŚNIEŻANIEM AYTOSTRADY i drogi KRAKÓW-BALCE-OŚWIĘCIM, będą dość dobrym kontrargumentem.

Mam taką prośbę, czy mógłbyś napisać tutaj na forum, jak skończyła się ta sprawa.

Życzę powodzenia
!ADI!
S1600

Postprzez Zepter » piątek, 28 sty 2005, 00:39

Życzę powodzenia. :? Trzymam za ciebie kciuki.
Miałem kiedyś podobne zdarzenie tyle, że mnie widział tzw "smerf spieszony" albo "pieszy", widział jak pokonywałem zakręt w prawo mając kierownicę prawie maksymalnie skręconą w lewo :lol: i zajmując 2/3 szerokości jezdni.... . Na szczęście nie zdążył zareagować a ja pięć sekund później byłem już.....ehmm......daleko... od niego. :lol: Ale byłem po tym na "cenzurowanym" kontrolowali mnie bardzo często i nieraz też "dmuchałem", szukali haka na mnie ... :)
Skąd ja to znam? Stary weź troche na wstrzymanie. Znajdź sobie duży, pusty plac i tam się wyszalej......dwa lata temu jak miałem jeszcze poldka spędzałem na takim ośnieżonym placu co najmniej pół godziny dziennie. A jak już bedziesz miał ochotę na "mały drifcik" to pamiętaj żeby zawsze dwa razy rozejrzeć się dookoła z uwagi na "smerfy", pieszych i inne pojazdy. Spraw sobie też kierownicę z force fedbackiem i dobrą gierkę rajdową to pozwoli ci się wyszaleć.
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez !ADI! » piątek, 28 sty 2005, 00:43

Zepter jak widze też miałeś z nimi przejścia. Czasami wydaje mi się, że żyjemy w państwie policyjnym :D.

A co do tych uwag związanych z wyszaleniem się, to popieram. O 3:00 w nocy bez aut to można przejechać skrzyżownie bokiem. Albo na drodze pod miastem bez ruchy z przeciwka. Ale jeżeli są piesi a tym bardizej gumy to trzeba odpuścić.
!ADI!
S1600

Postprzez rly » piątek, 28 sty 2005, 01:05

W sumie to bylo juz dosyc pozno i maly ruch ale zobaczymy jak to sie skonczy ja im nie popuszcze i wsadzie bede domagal sie uniewinienia.Co do placow to faktem jest ze jest tam bezpiecznie ale u nas to tam jets latwiej o koizje teraz niz na drodze a po dwoch dniach to tam faktycznie tylko na drifty mozna jechac bo goly lod.Dzis bylo ile sympatycznie tylko te mendy sie napatoczyly.
Ostatnio edytowano piątek, 28 sty 2005, 01:07 przez rly, łącznie edytowano 1 raz
rly

Postprzez jgw » piątek, 28 sty 2005, 01:06

w zadnym razie nie wytlumaczysz sie zlymi warunkami , bo jest przepis ktory mowi ze musisz sam wlasciwie ocenic sytuacje na drodze i koniec.Takze wine za boki ponosi kierowca i jjuz , a poza tym i tak Ci pewnie dowala w sadzie , tak zebys sobie nie myslal....
Ale rade Ci moge dac...nie zgrywaj twardziela ,przyznaj sie ze Cie ponioslo troche i popros o mozliwie najnizsza kare , z palami i tak nie wygrasz a szkoda zdrowia Twojego , mowie Ci;)
jgw
N2

Lokalizacja: z gor , z sudetow ..tzn.obok sniezki...zaraz pod szrenica:)

Postprzez rly » piątek, 28 sty 2005, 01:09

jgw napisał(a):w zadnym razie nie wytlumaczysz sie zlymi warunkami , bo jest przepis ktory mowi ze musisz sam wlasciwie ocenic sytuacje na drodze i koniec.Takze wine za boki ponosi kierowca i jjuz , a poza tym i tak Ci pewnie dowala w sadzie , tak zebys sobie nie myslal....
Ale rade Ci moge dac...nie zgrywaj twardziela ,przyznaj sie ze Cie ponioslo troche i popros o mozliwie najnizsza kare , z palami i tak nie wygrasz a szkoda zdrowia Twojego , mowie Ci;)
Ocenilem sytuacje ale w trudnych warunkach oceny bywaja mylne przod mi wyjezdzal to go musilem dociazyc i dlatego lewa noga a dzis drogi jak chyba wszedzie sa biale na razie wzialem sobie komunikat z IMGiW o trudnych warunkach komunikacyjnych powodujacych utrudnienia w ruchu
rly

Postprzez jgw » piątek, 28 sty 2005, 01:15

to co Ty o tym myslisz jest nieistotne,chciales porady to Ci napisalem ,nie dlatego ze jestem z drogowki czy sadu tylko dlatego ze juz to pare razy mialem nieprzyjemnosc przerabiac takie szopki ....ale zawsze mozesz sprobowc naprawic swiat powodzenia Ci szczerze zycze
jgw
N2

Lokalizacja: z gor , z sudetow ..tzn.obok sniezki...zaraz pod szrenica:)

Postprzez ZOWA » piątek, 28 sty 2005, 01:39

napisz kto cie zlapal/gdzie i nazwisko na PW.
ZOWA
A6

Postprzez lordpix » piątek, 28 sty 2005, 02:10

możesz się tłumaczyc, że wpadłeś w poślizg przy hamowaniu :D
a tak poważnie to w Polsce niczego nie można byc pewnym. kiedyś Pan Policjant wmawial nam, że: "tu sa wasze ślady hamowania!" ślady były...od ciężarówki z bliźniakami, a my jechalismy sierrą. i nie wytłumaczysz, że było inaczej. tak więc powodzenia w przekonywaniu
lordpix
N3

Postprzez PawelRally » piątek, 28 sty 2005, 02:16

To zależy od Policjanta co zrobi z takim fantem. Jeden wystawi mandat, drugi pogrozi tylko palcem. Sam widziałem jak u nas Policjanci wpadli na plac przy szkole i bokiem szli Poldkiem :) Im wszystko wolno. Rly - nie daj się, trzeba postawić na swoim i zapierać się ręcami i nogami :wink: Powodzenia i daj znać jaki będzie rezultat.
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez !ADI! » piątek, 28 sty 2005, 04:15

lordpix napisał(a):możesz się tłumaczyc, że wpadłeś w poślizg przy hamowaniu :D
a tak poważnie to w Polsce niczego nie można byc pewnym. kiedyś Pan Policjant wmawial nam, że: "tu sa wasze ślady hamowania!" ślady były...od ciężarówki z bliźniakami, a my jechalismy sierrą. i nie wytłumaczysz, że było inaczej. tak więc powodzenia w przekonywaniu

poślizg przy hamowaniu MANDAT :/ bo nei dostosowałeś prędkości a po za tym, to hamowanie na blokach hamowanie niebezpieczne i powodujące utrudnienia w ruchu :)
!ADI!
S1600

Postprzez ZOWA » piątek, 28 sty 2005, 04:47

ja cos wiem adi na ten temat nie?? :lol: wielokrotne stwarzanie bezpieczenstwa ruchu drogowego :roll: no ale jak zwykle sie spoko skonczylo 8)
ZOWA
A6

Postprzez !ADI! » piątek, 28 sty 2005, 05:10

no a o poślizgach na drodze też coś wiemy :P

a z innej beczki. jecahłem we wakacje od mechanika ale wcześniej byłem w pracy, wiec koszula, krawat, no sej z klatką, :D. no nie ważne.
I to jest droga gdzie czasami jeździ mój qmpel saxem VTS [N2].

No i tak zjeżdżem z góry, jest tam troszku nierówno a sej na twardym zawieszeniu skacze jak powalony. No i tak jechałem sobie 60 no i nie zwolniłem na zakręcie. a tu z przeciwka jedzie policyjan marea. No i koleś wystawił mi lizak jak już prawie się mijaliśmy drzwiami. No to ja zjechałem 100m na dół, żeby nie stać za zakrętem. A on do mnie ile ja to jechałem, że mi prawko odbierze.
A ja mówie, że jechałem 60. [fakt 50 zabudowany] A on powiedział, że 50 w zabudowanym a ja mu na to, że wiem ale przekroczyłem o 10. A on mówi, że jechałem szybciej. A ja się pytam z kąd wie?
A on że wypadłem zza zakrętu jak warjat no i hamowałem 100m. A ja mu na to, czy miałem hamować z piskiem?? I stanąc za zakrętem. no to się uspokoił i zaczął oglądać auto. Nie zwrócił uwagi na przyciemniane szyby z przodu ale na łyse opony z tyłu. No i skończyło się na wizycie i podbiciu przeglądu. Ale jaki byłem ździwiony, jak ściągnołem koła i stwierdziłem, że nie ma tam w ogóle bieżnika :D:D. Tzn były resztki na zewnętrznej stronie opony :).
!ADI!
S1600

Postprzez Kris_WRC » piątek, 28 sty 2005, 10:08

Zalezy ile dostałęs tego mandatu, bo nie sądze, żeby w sadzie grodzkim zajeli sie Twoja sprawa przez przedawnieniem, a jak nie to postaw flaszke kumplom wex ich do sadu i powiedz ze wpadłęs w poslizg a cały ten mandat to jedna wielka zenada. Ja tez ostatnio dostałem mandat i tez go nie przyjąłem za.... palenie papierosa w obrębie przystanku autobusowego <lol><lol><lol>
Kris_WRC
A6

Następna strona

Powrót do Archiwum