(M.Ś.) NESTE Rally 2003

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez fly » niedziela, 10 sie 2003, 14:03

a ja wam powiem jedno! gdy by nie zawodnosc sprzetu to Martin byl by w tym sezonie mistrzem! Szkoda ze tak wiele zalezy od przypadku! Wielkie gratulacje dla Solberga! Ostatnim oesem pokazal ze bedzie cholernie grozny w przyszlym sezonie! :)
fly

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 10 sie 2003, 14:13

Pierwsze miejsce dla Martina :lol: Spełniły sie moje przewidywania bo Marko jest pierwszy a Peter drógi.

Oglądałem przed chwila relacje z wczorajszego etapu. Co to za bezpłciowy komentator? Miał takie nudne teksty, że aż szkoda było go słuchać i przełączyłem na j. angielski.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Piotr » niedziela, 10 sie 2003, 14:23

Gratulacje Dla Martina i Solberga, młodziez rządzi. :)
Kucharz
Piotr
N3

Postprzez !ADI! » niedziela, 10 sie 2003, 14:48

MArkko Brawo!!!
Peter brawo!!

dobrze że skopaliście dupy tubylcą!!!!!!!!!! TESSSSS tak trzymać
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
!ADI!
S1600

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 10 sie 2003, 14:53

podobalo mi sie strasznie super stage w wykonaniu marin vs groszek , bardzo fajnie bo jechali z usmiechnietymi minami łeb w łeb, fajnie zaskoczony był marcus jazdą martina :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez GregHGT » niedziela, 10 sie 2003, 19:39

Heja,
podziele sie swoimi spostrzezeniami z relacji z drugiego dnia...

Colin McRae - niesamowity!!! Za te predkosci na hopach bede go szanowal do konca swiata. A te onboardy...wlasciwie caly czas o 0,5cm i o 0,1 km/h od granicy zycia i smierci :shock: Kiedy Ringer skopal sprawe na PKCu, to wyobrazam sobie co Colin musial czuc :cry:
Jak Colin zaczal gonic to wlasciwie wiedzialem, ze skonczy to sie wielkim dzwonem. Niestety, nie pomylilem sie, a mysle ze Colin tez wiedzial ze tego rajdu nie ukonczy. Po prostu "odlaczyl mozg" i wyprostowal prawa noge. No i znowu wspanialy on-board - rzut autem w lewy zakret (predkosc ponad 180 jak nic... ), no i pobocze zaczyna sie zblizac...reszte znacie :?

Albo mina pilota Rovanpery - dawno nie widzialem tak przestraszonego/zszokowanego czlowieka. Jakby goscia wtedy zapytali, czy chce dalej startowac to nie wiem co by odpowiedzial :cry:

Finlandia to najlepsza eliminacja w calych mistrzostwach! :lol:

pzdr
GregHGT
N2

Postprzez !ADI! » niedziela, 10 sie 2003, 19:48

To był jeden z najciekawszych i najbardziej widowiskowych rajdów ostatnimi czasy! - dla mnie :)
!ADI!
S1600

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 10 sie 2003, 21:59

+RAFAŁ+ napisał(a):Pierwsze miejsce dla Martina :lol: Spełniły sie moje przewidywania bo Marko jest pierwszy a Peter drógi.

Oglądałem przed chwila relacje z wczorajszego etapu. Co to za bezpłciowy komentator? Miał takie nudne teksty, że aż szkoda było go słuchać i przełączyłem na j. angielski.

A to nie był przypadkiem Gac? To co o nim mówisz pasuje mi do niego, chociarz w podsumowaniach rajdów ostatnio jakby się trochę poprawił. Ale Borowczyk to przy nim jak niebo a ziemia :D

Ale muszę przyznać, że miło jak dzieją się takie rzeczy: gdy ktoś dominujący i bezapelacyjnie najlepszy dostaje w tyłek. Gdy patrzę na to zwycięztwo Martina to cieszę się że jestem, tak jak i wy świadkiem zapisywania złotych kart w historii rajdów(dla finów będą to czarne strony :lol: ) Trochę mi jednak szkoda Gronheulma: ostatnio dostaje od młodzieży: Solberga, Martina no i ostatnio od Loeba w Niemczech. Następuje zmiana pokoleń jak zawsze. Nie ma wątpliwośco, że jeżeli Martin będzie dojeżdżał do mety bezawaryjnie, to będzie miał spore szanse na tytuł (no ale może nie przy tym systemie punktowym), bo i on jest szybki, ale i jego Focus to jest taki jakby porónywać Corollcę Kuchara do jego obecnego wozu.
Z rajdu na rajd bardziej wkurza mnie system punktowy i sytuacja jaka jest z obecnym liderem. Sądzę że dobrym rozwiązaniem na przyszły sezon byłoby wprowadznenie dla zwycięzcy 12 punktów. Reszta może pozostać.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 11 sie 2003, 01:32

Widzieliście co wyprawiał Solberg na i po ostatnim oesie?? :D Ten klient jest niesamowity. Na serio mamy następce Colina.

W topicu z filmami jest link do strony z nawrotów na Dojczlandzie. Są tam też nagrane relacje z eurosportu.
I komentator na Monte 2001 nazwał Petera alterrgo Colina :)

No nic, BRAWA dla młodych tego rajdu. Markko i Peter TAK TRZYMAĆ.
Oczywiście gratulacje nalerzą się także Loebowi, za bardzo skuteczną naukę.

No cóż, tera cza na australię czekać.
!ADI!
S1600

Postprzez Miniak » poniedziałek, 11 sie 2003, 09:07

A to nie był przypadkiem Gac?

Właśnie to nie był Gac, choć trudno w to uwierzyć ten był jeszcze gorszy :?
Miniak
N1

Postprzez Wilu » poniedziałek, 11 sie 2003, 10:38

muszę przyznać, że euro się kolejny raz wykazało. walka pomiędzy Rychem i Solbergiem na ostatnich oesach była dokładnie pokazana z każdej strony. przynajmniej mozna było poczuć tą rywalizację. Solberg ostatni oes szedł niesamowicie.

gratulacje dla hultaja za punkty do MŚ. jeszcze się może okazać, że dogonią mi skodę w punktacji. ale wierzę też że jeśli skoda będzie na mecie to się przed nimi obroni. w s1600 szalejące suzuki. takie niby coś a wyniki się i na szutrach i asfaltach pojawiają. ciężko będzie pobić ten team.

patrzecie na Czechów wysyłają Kopecky'go na MŚ. tu go wysłali w ence. młody się nauczy i bedzie dobry. już przecież pokazuje spory potencjał.
Wilu
N4

Postprzez starymada » wtorek, 12 sie 2003, 12:35

Ja tez przylacze sie do fanow Neste Rally - swietny rajd!
Mlodzi rzadza i tylko prowadzenie Burnsa w MS troche denerwuje - co prawda jezdzi konsekwentnie i szybko, ale dla kibicow - po prostu malo widowiskowo i za to trudno go darzyc jakas sympatia ... Marko jezdzi szybko, ale przy tym jak widowiskowo! Zobaczcie ta hope na zdjeciu na poprzedniej stronie - to co zrobil to po prostu byla magia !!! To bylo ponad 55 metrow, podczas gdy inni swietnie tam skaczacy (Solberg, Sainz, Makkinen) zaliczali max 45m ...
Ponadto zgadzam sie z GregHGT, przejazdy Colina byly po prostu swietne! Pokazal jak sie jedzi i to mozna dopiero zobaczyc bedac na OS, prawdziwa przyjemnosc!

A poza tym trzeba przyznac ze niezle pojechal Loeb, na szutrach w Finlandii pokonal Big Maka (co prawda slabego, ale jednak). I kilka punktow uciulal i na asfaltach bedzie grozny ... Tak wiec walka zapowiada sie swietna.
Stawiam na Martina, jest po prostu rewelacyjny. Gronholm bedzie mial naprawde ciezko na tytul w tym roku.
Do zobaczenia za rok w Jyvaskylii !!!
starymada

Postprzez Barski Adam » wtorek, 12 sie 2003, 13:15

Witam wszystkich po powrocie z Rajdu Finlandii. Jak troche wypoczne, to postaram sie wszystko opisac, napewno na hoga, a na autoklubie, jak przyjdzie odpowiedz z redakcji. Dzieki dla Rafala za SMS! Tommy- czy do Ciebie tez doszedl?
adam z krakowa
Barski Adam

Postprzez TommiCrazy » wtorek, 12 sie 2003, 15:43

doszedl sms , wielkie dzieki za pozdrowienia , zaskoczyles mnie tym :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez czarekusa » wtorek, 12 sie 2003, 17:19

NO to widze ze pan Adam zalicza kolejne eliminacje i pewnie jeszcze nie jedna w tym roku zaliczy. Gratuluje i tez niecierpliwie czekam na relacje.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum