Rally RACC - Rallye de Espana 2012

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Re: Rally RACC - Rallye de Espana 2012

Postprzez JoostSchouten » poniedziałek, 12 lis 2012, 19:58

Just came back of the beautiful rally in Spain, great mix between gravel and tarmac.
Also captured the crash of Nobre and other great action.

Obrazek

Watch the video in HD at Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=QHvgw_EA-WE&hd=1
Joost - Rallymedia.nl
JoostSchouten
N3

Postprzez wanderer » poniedziałek, 12 lis 2012, 20:21

wrc1600 napisał(a):Jedyni Polacy którzy pokazuja sie za granica i odnosza jakies sukcesy, zamiast sie cieszyc jak Czesi z Prokopa, Polacy tradycyjnie kopia dolki pod swoimi.

W rajdach jest np ktoś taki jak Matthew Wilson i nie mam nic do tego, że ktoś wydaje na niego kasę. Ale jeśli ktoś albo jego dział marketingu zacznie mi wmawiać na każdym kroku, że mamy do czynienia z przyszłym mistrzem świata i mam się podniecać jego wynikami, to chyba ten ktoś ma problem z postrzeganiem rzeczywistości. I nie odwołuj się do Prokopa, bo gość dobrze zna swoje miejsce w szeregu, a i tak swoimi osiągnięciami bije na głowę naszego mistrza. :)
wanderer
A6

Postprzez Jarek55511 » poniedziałek, 12 lis 2012, 20:39

Pewnie Kajto wyleci z Dynamica a oni dadzą cała kase na wielokrotnego V-ce Mistrza Świata żeby dalej rozwalał się po świecie RRC/WRC! A jak kajto zbierze budżet na ERC w RRC i przyjedzie na Polski wraz z V-ce Mistrzem Świata to skopie mu dupe! A V-ce MŚ pewnie wydzwoni i wyjdzie że z winny auta. Broń Boże jego. Mnie to wkur...,że ktoś robi z Nas głupków. Bo jak jest V-ce Mistrzem Świata to znaczy że zaraz po Loebie! Sam sobie zjebał ten rajd jak zawsze. Nie wytrzymał presji na wynik. A ktoś mówił że tv.wszystko wolno tzw.wyciąć,wkleić itp. Ale przykład ostatniej afery w BBC pokazuje że nie! Ponieważ chcą być rzetelną telewizją,a taka co kłamie to tabloid i tyle w temacie. Więc nie wiem SPORT po wiadomościach to też reklama? Bo w Kronikach mogą sobie mówić co chcą,bo to reklama,ale w Sporcie?
Jarek55511
S1600

Postprzez makki » poniedziałek, 12 lis 2012, 21:01

A tak na poważnie - to o co chodzi ?
makki
N2

Postprzez corados » poniedziałek, 12 lis 2012, 21:07

Zajcev napisał(a):

Yyy? obserwowaliśmy inny rajd?

OS1 37 miejsce w generalce, 3 fiesty R2 przed nim
OS2 42 miejsce w generalce, 7 fiest R2 przed nim
OS3 45 miejsce w generalce, 4 fiesty R2 przed nim
OS4 50 miejsce w generalce, 7 fiest R2 przed nim
OS5 29 miejsce w generalce, 1 fiesta R2 przed nim
OS6 36 miejsce w generalce, 6 fiest R2 przed nim

OS7 44 miejsce w generalce, 6 fiest R2 przed nim
OS8 31 miejsce w generalce, 2 fiesty R2 przed nim
OS9 33 miejsce w generalce, 2 fiesty R2 przed nim
OS10 38 miejsce w generalce, 5 fiest R2 przed nim
OS11 26 miejsce w generalce, 0 fiest R2 przed nim !
OS12 22 miejsce w generalce, 0 fiest R2 przed nim
OS13 24 miejsce w generalce, 0 fiest R2 przed nim

Hmm noo gdyby był puchar Fiesty R2, to wynik może nie byłby tak tragiczny... tyle że on jechał jak dobrze widzę S2000 ... (po drugim dniu 5 w stawce Fiest...) i nie mówcie mi, że Fiestę R2 nie wiele różni od S2000...

To teraz czas na moje pytania:

Który to był start Kołtuna w MŚ?
Ilu innych kierowców w czterołapach przegrywało z Fiestami R2?
Który do momentu odpadnięcia był Kołtun w generalce i ile Fiest R2 miał przed sobą?
Jakich zawodników do momentu wycofania miał za sobą?

Fiestami R2 nie powożą ogórki, takie nazwiska jak Evans czy Suarez nie dla wszystkich są anonimowe...
corados
A6

Postprzez wrc1600 » poniedziałek, 12 lis 2012, 22:57

wanderer napisał(a):
wrc1600 napisał(a):Jedyni Polacy którzy pokazuja sie za granica i odnosza jakies sukcesy, zamiast sie cieszyc jak Czesi z Prokopa, Polacy tradycyjnie kopia dolki pod swoimi.

W rajdach jest np ktoś taki jak Matthew Wilson i nie mam nic do tego, że ktoś wydaje na niego kasę. Ale jeśli ktoś albo jego dział marketingu zacznie mi wmawiać na każdym kroku, że mamy do czynienia z przyszłym mistrzem świata i mam się podniecać jego wynikami, to chyba ten ktoś ma problem z postrzeganiem rzeczywistości. I nie odwołuj się do Prokopa, bo gość dobrze zna swoje miejsce w szeregu, a i tak swoimi osiągnięciami bije na głowę naszego mistrza. :)

Jesli dajesz sobie cos wmawiac to twoja sprawa ale jesli nie doceniasz 2 miejsca w JWRC, 3 w SWRC to niedobrze. Co do Prokopa to ma wiecej tytulów ale nie mozna mówic ze bije Kosciuszke na glowe. Poza tym nie chodzi o tytuly bo nikt niczego nie obiecywal poza walka o nie ale o sam fakt ze jest Polak w WRC który nie jest chlopcem do bicia tylko osiaga jakies sukcesy i z tego przynajmniej wypada sie cieszyc a nie mieszac z blotem. Czytajac komentarze mozna odniesc wrazenie ze wlasciwie tylko mistrz swiata ma racje bytu ale tez nie do konca bo jak za czesto wygrywa to jest nudny a reszta od miejsca nr 2 w dól w ogóle powiina dac sobie spokój z rajdami. :)
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 12 lis 2012, 23:19

Otoczka wokół Kościucha boli, zawsze coś nie tak, skruchy to on chyba nigdy okazać nie musiał, a TV jest czempionem, tam też by się lekki dystans przydał
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez viper » wtorek, 13 lis 2012, 00:01

Ja nie powiedziałem, ze wolno tylko, ze tak jest. Ludzie czego wy sie spodziewacie połowa pierwszej 10 w polsce ma załatwiana telewizje pomijając jakiekolwiek umiejętności zawodników, a tu wielkie poruszenie. kolejny przykład to barborka warszawska i słynna Karowa. Kiedyś legendarne kryterim asów. Dzisiaj 5 miejs zarezerwowanych tylko do decyzji derektora, bo te 5 miejsc za kasę w czasie antenowym. W popszednich latach mówiono o kwocie kilkudziesięciu tysięcy za występ od jednej załogi oczywiście w czasie antenowym, bo tylko ten sie liczy. Zamiast puszczać naszych zawodników z niższych lig czy klas za tytułu puszczają panią Tuszankowa, albo pana Durczoka za kasę. To sie dzieje na małym podwórku , a co jest wyżej to pewnie szkoda gadać. Kiedyś to telewizja prosiła sie o wywiady materiały, a dzisiaj zawodnicy proszą sie o telewizje. To tak jak z taksowkami za komuny. W latach 80 jedna taksówką na na 10 , a dziś 10 taksówek na jedna osobę. Świat sie zmienia szkoda , ze w wielu przypadkach nie w ta stronę co trzeba.
viper
S2000

Postprzez wanderer » wtorek, 13 lis 2012, 00:05

wrc1600 napisał(a):esli nie doceniasz 2 miejsca w JWRC, 3 w SWRC to niedobrze.

Może byłoby inaczej gdyby nie to, że
speedyzxz napisał(a):Otoczka wokół Kościucha boli, zawsze coś nie tak, skruchy to on chyba nigdy okazać nie musiał, a TV jest czempionem, tam też by się lekki dystans przydał

Zresztą, po komentarzach w internecie widać, że nawet jego zadeklarowani fani są już poirytowani tym, że w kluczowym momencie znowu wypada z trasy zamiast postawić przysłowiową "kropkę nad i".
wanderer
A6

Postprzez piotrg » wtorek, 13 lis 2012, 00:42

corados napisał(a):
Zajcev napisał(a):

Yyy? obserwowaliśmy inny rajd?

OS1 37 miejsce w generalce, 3 fiesty R2 przed nim
OS2 42 miejsce w generalce, 7 fiest R2 przed nim
OS3 45 miejsce w generalce, 4 fiesty R2 przed nim
OS4 50 miejsce w generalce, 7 fiest R2 przed nim
OS5 29 miejsce w generalce, 1 fiesta R2 przed nim
OS6 36 miejsce w generalce, 6 fiest R2 przed nim

OS7 44 miejsce w generalce, 6 fiest R2 przed nim
OS8 31 miejsce w generalce, 2 fiesty R2 przed nim
OS9 33 miejsce w generalce, 2 fiesty R2 przed nim
OS10 38 miejsce w generalce, 5 fiest R2 przed nim
OS11 26 miejsce w generalce, 0 fiest R2 przed nim !
OS12 22 miejsce w generalce, 0 fiest R2 przed nim
OS13 24 miejsce w generalce, 0 fiest R2 przed nim

Hmm noo gdyby był puchar Fiesty R2, to wynik może nie byłby tak tragiczny... tyle że on jechał jak dobrze widzę S2000 ... (po drugim dniu 5 w stawce Fiest...) i nie mówcie mi, że Fiestę R2 nie wiele różni od S2000...

To teraz czas na moje pytania:

Który to był start Kołtuna w MŚ?
Ilu innych kierowców w czterołapach przegrywało z Fiestami R2?
Który do momentu odpadnięcia był Kołtun w generalce i ile Fiest R2 miał przed sobą?
Jakich zawodników do momentu wycofania miał za sobą?

Fiestami R2 nie powożą ogórki, takie nazwiska jak Evans czy Suarez nie dla wszystkich są anonimowe...

Niem co porównywać jego wyników w rsmś bo ten gość dobiero zaczyna zabawe w rajdy. Może za kilka lat będzie drugim Sołkiem to przyjdzie na to czas. Teraz to Kołtun pojechał tam raczej zwiedzić rajd kataloni a nie się ścigać w rajdzie.
Teraz możemy tylko trzymać kciuki żeby Kajto gdzieś wypłynoł i zobaczyć czasy mistrza polski na tle tych najlepszych. Mało jest zawodników po których możemy sobie coś obiecywać niestety. Za kilka lat mam nadzieje że będzie to wielki talenciak Chuchała. Bębenek, Grzyb czy Sołowow nigdy nie wejdą już na światowy poziom (mimo mojej wielkiej sympati do nich).
Na nawiązanie wyrównanej walki w wrc czy s2000 to wydaje mi się że ma szanse tylko Kubica (jeśli pójdzie do rajdów), a przynajmiej na szybkie zbliżenie się do tego poziomu. Ma mega talent i nazwisko - sponsorzy będą do niego przychodzić a nie on do nich.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 13 lis 2012, 03:21

Kościuch porażka a przyznam że już myślałem, że w końcu po stu latach jazdy w MŚ coś wygra, biorąc pod uwagę, że znów nie ma rywali. No ale to cały Kościuszko. Przereklamowany, a niektórzy nadal dają sie omamić. W normalnych warunkach/kraju Dynamic powiedział by mu już dziękujemy.
Kołtun wcale nie zaczyna już przygody z rajdami bo jeździ już kilka lat. Ledwo dawał rady w ośkach a wsiadł do S2000. Pojechał sobie na wycieczkę. Kto bogatemu zabroni ale proszę nie mówcie, że on jest kierowca rajdowy, ok? Co z tego, że w Akademii WRC są nazwiska. Driver jeżdżacy już S2000 powinien się wykazać trochę większym tempem jazdy, porównywalnym do tych nazwisk. Szczególnie na szutrze bo przecież ma 4x4 i tak ze 100koni więcej. Lepiej dla niego by było jakby nadal jeździł jakąś ośką i się uczył.
Może się nie znam, w końcu siedzie w tym 20lat, ale takie jest moje zdanie.
Potem przez takich driverów i układy rajdy wyglądają u nas jak wyglądają. Sorry ale prawda niestety nie zawsze jest piękna.
Już Oleksowicz jakoś sensowniej jeździ.
Domżała też turystycznie ale on faktycznie tak planował i pewnie też go kasa zeżarła strasznie.
Mnie się podobała jazda Sordo po naprawie Miniaka.
Loeb godnie "zakończył" kariere.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez wrc1600 » wtorek, 13 lis 2012, 11:31

[quote="MSG Racing"]Kościuch porażka a przyznam że już myślałem, że w końcu po stu latach jazdy w MŚ coś wygra, biorąc pod uwagę, że znów nie ma rywali.
To chyba cie troche ponioslo z tymi rywalami, nie rozumie jak mozesz umniejszac umiejetnosci rywalom Kosciuszki, faceci scigaja sie w najwyzszej lidze swiata, w najtrudniejszych rajdach na swiecie a ty mówisz ze nie ma rywali? Fakt ze jest paru w WRC którzy sie bawia bo ich na to stac ale poza kasa trzeba miec troche umiejetnosci zeby punktowac.

No ale to cały Kościuszko. Przereklamowany, a niektórzy nadal dają sie omamić. W normalnych warunkach/kraju Dynamic powiedział by mu już dziękujemy.

Z Polskiego podwórka moze tak to wyglada zwlaszcza jak ktos nie ma stycznosci z WRC na zywo ale zapewniam cie w swiatku WRC tak nie jest. Nie wiem skad ludzie a Polsce maja takie wyolbrzymione oczekiwania, dziwia sie ze ktos wydzwonil albo cos padlo w samochodzie, to sa elementy rajdu nie tylko czasy na oesach. Jesli przyjmiemy twoja wersje to w takim razie kto zasluguje na starty w WRC i czego sie po nim spodziewasz?
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez Zajcev » wtorek, 13 lis 2012, 12:15

MSG Racing napisał(a):Kołtun wcale nie zaczyna już przygody z rajdami bo jeździ już kilka lat. Ledwo dawał rady w ośkach a wsiadł do S2000. Pojechał sobie na wycieczkę. Kto bogatemu zabroni ale proszę nie mówcie, że on jest kierowca rajdowy, ok? Co z tego, że w Akademii WRC są nazwiska. Driver jeżdżacy już S2000 powinien się wykazać trochę większym tempem jazdy, porównywalnym do tych nazwisk. Szczególnie na szutrze bo przecież ma 4x4 i tak ze 100koni więcej. Lepiej dla niego by było jakby nadal jeździł jakąś ośką i się uczył.
Może się nie znam, w końcu siedzie w tym 20lat, ale takie jest moje zdanie.
Potem przez takich driverów i układy rajdy wyglądają u nas jak wyglądają. Sorry ale prawda niestety nie zawsze jest piękna.
Już Oleksowicz jakoś sensowniej jeździ.

i dokładnie to miałem na myśli :)
Zajcev
N4

Postprzez Anbarra » wtorek, 13 lis 2012, 13:48

Kosciuch - to nie jest prawdziwy sportowiec wg mnie.Jakby nie lubil sie scigac, tylko "produkowac sukces telewizyjny". Nic bym do niego nie mial, gdyby nie to kombinowanie w wypowiedziach itp. Nie musi byc geniuszem jazdy, wazne zeby jego wypowiedzi byly spojne z tym co robi na trasie.
Oleksowicz - niewazne ktory na mecie, i tak kazdy wie jakie jest jego tempo,i strata na km do jakiegokolwiek innego zawodnika.
Koltun - to juz starszy gosc, moze sie tylko bawi w rajdy, a moze to jego marzenie na ktore sobie w koncu zarobil - jakby nie bylo ma juz swoje lata i chyba nie powinno sie go oceniac pod katem wynikow

W ogole widze tak tendencje,ze jesli jakikolwiek polski zawodnik jedzie za granica, a nie jest przynajmniej geniuszem pokroju Loeba to trzeba go od razu zrownac z blotem. Czy my nie mamy umiejetnosci cieszenia sie z tego ze innym sie powodzi? To taka sama sytuacja - sasiad ma nowe auto, zamiast mu pogratulowac to zrobie mu na nim ryse. Nie ze auto mi sie nie podoba, nie podoba mi sie ze nie jest moje, tylko jego.
Anbarra
A5

Postprzez Maxikitcar » wtorek, 13 lis 2012, 15:29

Kościuszko jest średnim klasy kierowcą, bez napinki na podnoszenie własnych umiejętności,bez progresu, jest jakby clownem z tym swoim światowym WRC, on niby ma doświadczenie z rajdami do mś, on za ich klimat, otoczkę, ale tego doświadczenia niewykorzystuje na oesach,jest aktorem przedstawienia ,ale nie odgrywa w nim nigdy głównej roli.Kiedyś tak myślało wiele osób,jak wrc to tylko Kościuszko bo WRC niebyło dla polaków tak dostepne ze względu na koszty, teraz są pieniądze więc i każdy może spełnić swe marzenia kogo stać. Wątpię żeby Chuchała czy Kajetanowicz potrzebowali by kilka lat startów w MŚ by poznać oesy i ledowścią zgarnąć II vice mistrza w klasie. Oni mają inny dryg do jazdy ,do swojej przyszłości, sądzę że w/w w takich samych autach na jakimś oesie z MŚ naklepali by Kościuszce po dwukrotnym zapoznaniu się z oesem. Nie ma co patrzeć na rajd Polski bo RRC ze swoim potężnym skokiem zawieszenia nie ma porównania do Nki czy R4. Ciekawe jak się teraz ma ralliart włoski ze swoim testerem :lol: Ustawienia zawiasu ,itp przez Kosciuszkę , oj lepiej niech już te płyty zmienia i miksuje :lol:
Maxikitcar
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum